שביתה ..

עם כל התלונות שיש לי נגד בצפר..

אני לא יכולה להגיד שהשביתה הזאת מוצדקת...כל העניינים עם המזגנים, המבחנים וכל אלה הם עניינים איישים ופנימיים של כל בצפר ובצפר (אני לא מדברת כמובן על דברים שנוגדים את החלטותיו משרד החינוך) הפגנה כזאת, לדעתי, צריכה להיות מחאה בית ספרית שמגובה ע"י מועצת התלמידים או משהו מעין זה. אם יש דברים קטנים שמפריעים לכם ולדעתכם הם עברה על חוקי משרד החינוך תיגשו לאתר משרד החינוך או תיצרו איתם קשר טלפוני ותבררו על הזכויות שלכם. נראה לי שיקחו את זה יותר ברצינות מההפגנה.

עם הנצח

New member
כן, גם לי זה נשמע

כמו קבוצת תלמידים משועממת משו.... דווקא אצלנו המזגנים עובדים והכיתות ניראות בסיידר גמור. אבל אם בא לכם לשבות- סבבי! רק למה לנסות לשכנע אנשים לא קשורים?

לירן מם

New member
זה די מגוחך...

זה הביסוסים שלהם לשביתה?! זה מגוחך לעשות שביתה ארצית של תלמידים בשביל הדברים האלה...שלא רק שהם מגוחכים ומראה עד כמה המארגנים הם סתם כמה ילדים שלא בא להם לבוא לבצפר...הם גם מאוד ספציפים לכל בצפר ובצפר.. קצת מעצבן...שאם שביתה כזאת תצא לפועל..זה כ"כ יוריד את הערך של כל מחאה שהיא מצד התלמידים בישראל... חוצמזה-על זה אתם מוחים?! מישהו קרא בכלל את דוח דברת?! מישהו מבין מה זה הולך לעשות למערכת החינוך שלנו?! אז התלבושת האחידה (שאגב..יש מאחוריה ביסוס אפילו מאוד הגיוני וסוציאלי..) היא זאת שמפריעה להם...?!

meitush123

New member
תלבושת אחידה

זה בזבוז כסף (וגם ככה יוצא שמי שיש לו כסף מראה אותו בג'ינס ובנעליים) אבל זה לא סיבה רצינית לשבות

freshlama

New member
זאת לא הסיבה היחידה לתלבושת אחידה

יש גם איחוד וייחוד וייצוג

mysterious V

New member
שימו אגב לב מה כתוב למעלה...

לדעתי מתאים מאוד לשביתה. ישר שביתה? מה עם הפגנה? או מכתבים למע' החינוך? הרי להישאר בבית זה הכי קל. והסיבות באמת קטנוניות ולא מספקות, ולא בכל בית ספר זה כך. ההפגנה הזאת לא הולכת להצליח.

סלוניק

New member
תקראו בלינק את הסיבות לשביתה.

"היחס המגעיל של המורים כלפינו", "הסכומים המוגזמים לפעילויות "חוץ-ביצפריות" (כמו הצגות וטיולים). אנחנו באים ללמוד, משלמים 800 שקל על ספרים, ואז מבקשים מאיתנו עוד 1000 ש"ח בשביל טיול שאף אחד לא באמת רוצה", "ביטלו השנה הרבה מגמות", נוער שטחי וחסר ערכים? יצאתם מדעתכם!

אל תכליל בבקשה!

לא כל הנוער כזה. לדעתי זה רק קבוצה מאוד קטנה. הבעיה של הנוער היא שרובו פשוט נגרר כמו שקרה שנה שעברה. מה גם שהבינו שזה כנראה עובד כי נתנו לאותו מטומטם להופיע בתקשורת.

אין אתם לומדים מטעויות? טפשים

אני, טלון תובל, בן 15 במקרית טבעון קורא לכם שלא להשתתף בשביתה המגוחכת הזאת שהרי ביצוע של שביטה כזאת שנית יהיה להכות חטא על פשע, לעשות את אותה טעות ושוב להפסיד מכוחנו ומרציניותנו. זאת לא דרך מאבק נכונה וגם הדרישות מגוחכות. מה גם שאין כל גוף לדון איתו ולא היה כל אולטימטום קודם. פשוט טמטום!

sheep 007

New member
אני מציעה שלפני השביתה

תנסו לפעול בדרך אחרת, דברו עם מועצת תלמידים, עם המורים או המנהל/ת תעלו את הבעיות שלכם לדיון בכיתה או אפילו תשלחו מכתבים לגורמים המתאימים, אני בטוחה שזה יגרום להנהלה לקחת אותכם יותר ברצינות ולהתייחס יותר לטענות שלכם. יש לכם הרבה טענות ובקשות שאני מסכימה איתם (וגם כמה שלא, אבל פה מדובר כבר על דעה אישית) ונראה לי ששביתה סתם תרחיק אותכם מהמטרה שלכם. בכול מקרה, בהצלחה וכול הכבוד על היוזמה והרצון לעשות שינוי.

זו בדיוק הבעיה!

זאת הבעיה! מדובר באנשים חסרי אחריות שלא יודעים איך לנהל מאבק או פשוט לא רוצים. הרי זה כמעט שקוף שכל רצונם הוא יום שבוא לא יגיעו לבית הספר ויקבלו יום חופש ולא המאבק. במאבק קודם מדברים על הבעיות, פונים למוסדות, פונים לתקשורת, מציבים אולטימטום ורק אז עושים שביטה.

שמישהו יוריד להם כאפה

מי אתם חושבים שאתם בכלל? הלך לכם פעם אחת אז רכבתם על הגל וכל פעם שמורה יזרוק לכם מילה לא במקום תהפכו את זה לשביתה כלל ארצית? מה יהיה כשתגיעו לצבא, המפקד לא יתן לכם לצאת הביתה בשבת אז תשביתו ת'צבא? יזרקו אתכם ל-28 מחבוש בלי לשאול אתכם בכלל! ואף פתק מאמא לא יעזור במקרה הזה... השביתה המטופשת הזאת [שגם מנוסחת בצורה לא רצינית והטיעונים בה נשמעים כאילו נכתבו ע"י תלמיד כיתה ו' ממוצע] מוכיחה את הכשל החינוכי המתמשך שהמדינה שרוייה בו. כל תלמיד בעל ידע בינוני מינוס באינטרנט יכול ליצור דף מגניב עם רעיון קווווווולי ואנטי ממסדי ולהפיץ לחברים שלו. מה שמעניין זה שאח"כ באסיפת הורים, הילד המסכן לא מבין למה יש לו פחות 5 נקודות בתעודה...דמוקרטיה דמוקרטיה, אבל הזאטוטים האלה עברו כל גבול. בתי הספר צריכים לנקוט צעד חריג- כל מי שמשתתף בשביתה הזו צריך לחטוף על הראש וברצינות. התגובה הקודמת של מערכת החינוך לביזיון המביך הזה הייתה כ"כ אימפוטנטית, שפשוט יש לך חשק מטורף לעמוד בצד ולרסס את כל האנשים שמתיימרים לקרוא לעצמם "מחנכים".

למעלה