שביתה

זה היה די מטופש היום

גם כן שביתה קראתי כמה דפי אינטרנט על ה"שביתה" הזאת וזה ממש שטויות דבר ראשון: מי שזה לא יהיה שהחליט על השביתה הזו אומר שהוא נגד דברת וגם נגד המורים. נשמע קצת סותר.. לא? דבר שני- אין כזה דבר שביתה של תלמידים נגד בתי ספר פשוט כי שביתה היא שיטה דמוקרטית נטו מה שאומר- שארגוני מורים יכולים לשבות נגד המדינה (ויש על זה סעיפים בחוזי עבודה שלהם) אבל לתלמידים אין אפשרות לשבות נגד בי"ס בי"ס זו מערכת דקטטורית אין כזה דבר שביתה במערכת דיקטטורית! אני מכבדת את היוזמה הזו וגם אני נגד רוב מה שמנסים לעשות בדברת אבל זו ממש לא דרך. אז פשוט נהנתי היום מיום של בי"ס כמעט ריק (מחזה משעשע), שיעורים מבוטלים- כי אין אנשים בכיתה ואפשר ללכת לנוח בבית בכיף וגם הרווחתי על זה את הקרדיט של- יצאתי בסדר. (אגב, לא ממש הבנתי למה השובתים רוצים להלחם על זה שדופקים להם חיסור.. בכלל גם בשביתות מורים- לא נותנים שכר על ימי השביתה) לילה מעולה שיהיה!!

המצחין

New member
בטח שיש דבר כזה

שביתת תלמידים. אם מועצת תלמידים ארצית מחליטה שמשהו פוגע בתלמידים, היא משביתה את הלימודים, וזה קורה מידי פעם. הפעם הטענה היא שלא מתחשבים במה שהתלמידים צריכים. אם כי קראתי את הדרישות של מועצת תלמידים, והם פשות מגוחכות.

just stav

New member
רק שאת השביתה הזאת לא יזמה מועצת

התלמידים הארצית, היא אפילו התנגדה לה.

רק חבל ש

שמועצת התלמידים הארצית הם בובות של משרד החינוך...הם לא מחליטים כלום בלי אישור של משרד החינוך! מה שאומר שבעצם הם לא שווים כלום...

fate spinner

New member
שטויות

מעוצת תלמידים ארצת היא לא בובה של משרד החינוך. פשוט אין כאם ספק שהשביתה הזאת היא שטות שלא תאמן. היא מתנגדת כאן לשטויות. ולא באה אם שופ הצעה לא שמעתי על אף גוף שקם בעקבות ההצהרה הזאת לשביתה כדי להגיד שהוא מוכן לשבת ולדבר על הבעיות שבגללם הוא שובת. השביתה הזאת נוצרה ע"י כמה ילדים שרצו יום חופש מבית ספר. נראה מה יקרה אם הם ימשיכו את השביתה הזאת. אני רוצה לראות אותם ניגשים לבגרות ככה בסוף השנה

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gif ממ..

"השביתה הזאת נוצרה ע"י כמה ילדים שרצו יום חופש מבית ספר" ממש לא נכון
השביתה הזאת נוצרה על ידי כמה ילדים (או יותר נכון ילד אחד..
) שהחליטו שהם קמים ועושים משהו
שהם משנים
שהם עושים עוד משהו חוץ מלקלל את משרד החינוך ואת המורה
שהם מביעים דעה בצורה שתשפיע
ולצערי, המדינה שלנו - ומשרד החינוך בפרט - אטומה לחלוטין.. ובגלל שילד הביע דעה הוא נענש. אם הייתי יכולה לשנות את ההחלטה להעניש אותו, הייתי משנה! ילדים הם לא בובות של משרד החינוך! יש להם דעה! יש להם זכויות! ומשרד החינוך לא נותן להם להשמיע את דעתם, ומשתיק אותם..

כמה דברים להגיב..

"שהם משנים"... "שהם מביעים דעה בצורה שתשפיע".. מה העמדה שהם מביעים? איך הם משנים, משפיעים? אוקיי עשינו שביתה ו?! יש פתרון? יש הצעות איך לשנות/להשפיע... ?!? ועוד משו בקשר לחלק השני של ההודעה - מערכת החינוך זו לא מערכת[?!?] דמוקרטית. התלמידים לא יכולים לשבות סתם כי בא להם ועוד לקבל תמיכה עם השכם[?].. התלמידים צריכים לעשות מה שאומרים להם ורוצים לשנות? אז שיעשו אתזה בדרכים חוקיות[?].. נגיד דרך מועצת התלמידים הארצית שיכתבו מכתב [אומשו בסגנון] יכתבו מה הבעיה ומה הם מציעים במקום, ואפילו להפגש ולראות איך אפשר ליישם אתזה. אולי אני נאיבית אבל אי אפשר לצאת במחאה בלי להביא פתרון! [היה עלזה [בערך] שרשור כמה ימים אחרי הועידה.. ] ערב טוב.

השביתה הזו היתה חסרת טעם ולא אמרה

שום דבר כי באמת לא היה כל ההליך ההגיוני של שביתה שמודיעים עליה לראשויות זמן כלשהו (לא זוכרת כמה) מראש ובמשך אותו זמן מנהלים דיונים, מנסים למצוא פתרון עם הצד השני ושאר הבלגאנים שבתהליך וממילא התהליך הזה גם לא היה יכול להיות- כי אין כזה דבר שביתה שמארגן תלמיד ואין בה שום קשר למועצת תלמידים ארצית. עכשיו- מערכת החינוך היא דווקא גוף דמוקרטי כי הרי הוא לא כולל בתוכו רק את בתי הספר ומלבד זה, יש את שביתות המורים שהם נגד מערכת החינוך והן מותרות, כי הרי ארגוני המורים הם גופים דמוקרטיים (על הנייר.. ביישום- רוב המורים הם בובות של הארגונים שאליהם הם שייכים (אגב בובות)) אבל בכלל, מערכת החינוך לא הכי קשורה לכאן כי השביתה, במהותה, היתה נגד בתי הספר (ללא תהליכים וקשר עם משרד החינוך- היא הפכה לשביתה נגד בתי הספר). שהרי, אם אותו תלמיד היה רוצה להכנס במערכת החינוך הוא היה משתמש במועצת תלמידים ארצית, הגוף הדמוקרטי היחיד בערך שיש לתלמידים מול המדינה (כמו שמועצות תלמידים בית ספריות הן הגופים הדמוקטיים הכמעט (כי תמיד יש יוצאי דופן) יחידים שיש לתלמיד מול הבי"ס שלו. ודבר אחרון- זה "טפיחה על השכם", לא?

כן

לא יודעת מה עבר לי בראש אני אגיב לכל ההודעה בהזדמנות אחרת [מחר].. עכשיו אני חייבת חייבת חייבת ללכת לישון לילה טוב

fate spinner

New member
יש דרך וצורה לשנות

בבתי הספר יש מועצות תלמידים שאפשר לפנות אליהם. והיה ומועצת התלמידים בבית הספר לא מתפקדת יש מועצת תלמידים מחוזית לפנות אליה. והיה וגם מועצת התלמידים המחוזית לא מתפקדת (דבר נדיר מאוד) יש את מועצת תלמידים ארצית לפנות. אליה. ארגות התלמידים היחיד שמורשה לפי חוק להשבית את הלימודים אלה מועצות התלמידים וגם זה לפי ההליך החוקי שלפי משביתים. משרד החינוך נותן לתלמידים להשמיע את עצמם דרל מועצת תלמידים ארצית. ומי שאומר שמועצת תלמידים אצרית היא בובה של משרד החינוך מראה כאן איזשהי בורות ואמירה סתמית ללא ביסוס כי מועצת התלמידים הארצית פועלת ועושה הרבה.

למעלה