שבירת עץ ואבן

• פותח הנושא bmt29
  • פורסם בתאריך

bmt29

New member
שאלה

רבים מכם חברי הפורום, בוודאי מכירים שיטה לחישול כף היד, ע"י שימוש בכד של שעועית/אורז חצץ וכדומה. (דחיפת היד הלוך ושוב לתוך הכד). השאלה שלי היא: על איזה רכיב אתם הכי ממליצים, כדי לבצע תרגיל זה? תודה מראש

MidNight Flame

New member
אף רכיב,

ראית את הסרט הטיפשי על השאולין שמראה כל מיני טכניקות חישול הזויות, שלא תעז לבצע כי רוב הסיכויים שסתם תיפצע.

Tonjin

New member
ואת זה אתה אומר כי....?

בהחלט לא מומלץ לנסות טכניקות חישול ליד ללא הדרכה ופיקוח של מורה מיומן, אבל אם התחום מעניין אותך ואתה מוכן להתפשר על אובדן תחושת רגישות מסוימת ביד זה אפשרי בהחלט ויש יותר מדרך אחת לעשות את זה.. רק מה, חפש מישהו שיודע מה הוא עושה..

Tonjin

New member
תחשוב שוב...

כל הטכניקות שהוא מתאר נמצאות בווריאצייה זו או אחרת באימוני איירון-פאלם לסוגיו. הזויות הן לא ובביצוע נכון אני לא בטוח שהן יותר מסוכנות מאוקמי או מבעיטה לפנים.. התשובה שלך היא שוב מאד נחרצת אך גם לא מאד מבוססת, זה הכל..

MidNight Flame

New member
החשיבה שלי בנושא פשוטה -

הרס של משו שהטבע נתן לך, שיכול לגרום נזק ללא פיקוח ובטח ובטח אם נעשה ע"י שטות שניראתה בטלויזיה. אני יכול להבין חישול אגרוף (פרקים 2-3 כמו שאוהבים להגיד בקורס בוינגייט) אבל מכאן ועד להרוג עצבים באיזורים שהיכולת לחוש בהם חשובה? נשמע כמו גחמה ילדותית משו.

Tonjin

New member
החשיבה שלך בנושא פשוטה מידי..

ולגבי גחמות, כנראה שלא אתה תחליט... לנגן 5-8 שעות על כלי מוזיקלי גורם לסקלרוזיס, לרוץ למרחקים ארוכים הורס את הסחוסים בברכיים ובגב, למידת תורה שעות על גבי שעות הורסת את הראיה והרשימה עוד ארוכה.. לא צריך להתלהב יותר מידי, אם מישהו רוצה לחשל את האגרופים שלו זה לא אומר שיום למחרת הוא יהיה נכה.. יש דרכים לעשות כל דבר והתהליכים ברוב המקרים הם הפיכים (לפחות עד שלב מסוים אם תפסיק את האימון היד תחזור לעצמה) ולסיום, ההצהרה שלך לגבי הרס של מה שהטבע נתן לך היא יפה ומרשימה, אבל אם אינני טועה אתה פריק לא קטן של אלכוהול - בדקת פעם כמה ניורונים נהרסים עם כל לגימה? לשתות אלכוהול זו גחמה יותר או פחות ילדותית מחישול אגרופים? הבהרה, השורות שלמעלה נכתבו ע"י מישהו שלא מחשל את האגרופים שלו ויוצא מהבית עוד 10 דקות כדי לשתות כמה בירות..

MidNight Flame

New member
לפעמים הטיעונים שלך טיפשיים משו,

פריק לא קטן של אלכוהול לא אומר שאני שותה על ימין ועל שמאל, זה כולה אומר שאני אוהב את התחום ועוסק בו. כמות השתיה החריפה שנכנסת לגוף שלי מאוד מאוד מינורית אז אל תשתמש במה שאתה לא יודע. ונכון, קצת חישול לא הרג אף אחד, אני הבעתי התנגדות לשטות הזאת שנצפתה בטלויזיה ובוודאי ובוודאי במידה והבחור מעוניין לעשות את זה ללא פיקוח אדם מנוסה אבל אתה כהרגלך בחרת להוציא דברים מהקשרם ע"מ ליצור ויכוח כמו שאתה תמיד עושה.

Tonjin

New member
בעיות בהבנת הנקרא?

ציטוט - "בדקת פעם כמה ניורונים נהרסים עם כל לגימה?", כלומר - כל לגימה, מינורית או לא. שנית, אף אחד בשרשור חוץ ממך, לא דיבר על שום תוכנית טלביזיה או סרט, מי שבחר להכניס את זה לדיון היה אתה... היה לך גם את טוב הטעם לקטול את זה ואז עוד להעיר הערות בסגנון "שאלת וענית לעצמך"... נו, שויין...

MidNight Flame

New member
מאיפה אתה חושב שהוא שאב את...

הרעיון הזה של חישול כף היד ועוד באופן שהוא תיאר? זה מתוך סרט שמתרוצץ לו בטלויזיה על השאולין.

Tonjin

New member
אנא עארף...

בשלב הנוכחי בחיים שלי אני לא עוסק בספקולציות, הוא היה יכול לשאוב את הרעיון הזה גם מספרות מקצועית, מחברים מהמאמן ומהודעות של דסקלו ואחרים כאן בפורום.. אם הצלחת להסיק בוודאות שזה מהטלוויזיה מבלי שהוא ציין את זה אז מה אתה מבזבז זמן בכתיבה כאן?, שגר לו בחזרה את התשובה בטלפתייה.. כך או כך, זה לא רלוונטי לדיון הזה שאיכשהו לא מצליח לנסוק לפסגות אינטלקטואליות, אני חושב שאפסיק כאן. תודה.

bmt29

New member
האמת שבמקרה הזה צדקת...

אחד המקורות העיקריים לרעיון זה אצלי היה סרט על השאולין, יצא לך ניחוש ממש טוב. בכל מקרה תודה לכל העוזרים בדבר, נראה לי שאני אסתפק בשק איגרוף לאור האזהרות שלכם... שלומי תודה שהארת את עיניי, אני באמת לא רואה כל צורך ביד מחושלת יתר על מידה בקרב. שוב תודה לכולם.

MidNight Flame

New member
זה לא היה ניחוש,

תיארת בדיוק את הרכיבים שהבחור השתמש בהם בסרט וזה היה שקוף וטונג'ין, למד את הביטוי "סייג לחוכמה שתיקה", לפעמים אני מדבר מתוך ידע ולא מתוך רצון להכניס עניין קולנועי או ליצור ויכוח "אינטלקטואלי" מהסוג שאתה כל כך אוהב.

bmt29

New member
תנסה לראות את הצד של טונג'ין בעניין

מבחינתו, אתה כביכול החלטת מאיפה המידע הזה לקוח ללא אמירה שלי... אני פשוט לא מרגיש בנוח עם זה שאתם מתחילים "לריב" בגלל שאלה קטנה שלי...

chermon

New member
ממ..תתחיל מהקל לקשה

תחילה אפשר לבצע את התרגיל עם חול ים. אח"כ ניתן לעבור לשעועית. עם זה לא הספיק אפשר לעבור לחצץ, ואם עדין לא קיבלת את התוצאה הרצויה תעבור לזכוכית. רצוי ללוות את התהליך עם ביצוע של כפיפות מרפקים על האגרופים על מצע של חצץ. **סתם הערת ביניים: לדעתי זה ממש גועל נפש להיות עם עור של פיל בידיים.. בחורות לא מתות על זה

shlomym

New member
שלום לך

קודם כל ,ניתן לחשל כפות ידים ,כמו שאפשר לחשל כל איבר. שאלה שכדאי שתשאל את עצמך,לשם מה? אין לזה תרומה ממשית לקרב וזה יכול לגזול לך זמן איכות לשיפור היכולות הטכניות שלך. אין לך זמן כמו לנזיר,כך שצריך להשתמש בו בתבונה. חוץ מזה,כשאתה עובד מול אדם בזוגות ,לאט לאט החישול בא טבעי(כמו עבודה מול שק,לצערי כמו שנאמר,זה מכער את כף היד). יש לי פציעה מחישול שבצעתי שגוי,זה לא שווה את זה. לטעמי,זה בזבוז זמן לתת לזה פוקוס. אך,כל אחד והראש שלו.

sharkboy1

New member
שבירת עץ ואבן

האם לכל בן אדם יש יכולת לשבור לוחות עץ ובלטות בטון, אחרי שהוא התכונן לזה? ואיך אפשר לחשל את הגוף ואת העצמות לדבר כזה?

למעלה