שבירת אמון

board11

New member
שבירת אמון

חייב חייב עצה:

חבר מאד טוב (או לפחות ככה חשבתי), נתן לי מספר של מישהי כדי שאתקשר אליה ואצא איתה...
לא כ"כ התלהבתי מסיבות שונות ואמרתי לו שכרגע אין לי עניין..

הוא המשיך ללחוץ עליי ולהתקשר, אמרתי שאחשוב על זה...
למחרת, שאל אותי אם התקשרתי כי אמר שהוא הבטיח לה שאתקשר, אמרתי שאעשה את זה בערב...

בערב, שאל שוב,אמרתי לו שסבבה אתקשר...

כשהתקשרתי... התברר לי שמדובר בטעות במספר והבחורה שהתקשרתי אליה היא נשואה עם ילדים.. אז הייתי בטוח שהוא טעה במספר...

כשחזרתי אליו...הסתבר לי שזאת הייתה בדיחה והוא נתן לי במתכוון מספר של בחורה לא קשורה...

כרגע, אני ממש ממש כועס...זועם אפילו..עדיין המום מהמעשה
הוא חושב עדיין שמדובר בבדיחה וצריך לקחת את זה בקלות...

והשאלות שלי אליכם:
מה עושים במצב כזה?
האם זה אמור להצחיק אותי?
מעבר לעובדה ש"עבד" עליי..עירב פה בחורה זרה שאינני מכיר
האם צריך לקחת דבר כזה בקלות?

מה שעובר אצלי זה אכזבה, כעס, רצון לנקמה..סוג של משבר אמון חזק מאד

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מתיחה

איש יקר,
החבר שלך עשה מתיחה מאוד לא מוצלחת. זה יכול להיות מרגיז ומעצבן, אבל השאלה אם באמת זו סיבה לנקמה וכעס כזה גדול?
כנראה שיש לו חוש הומור גרוע במיוחד. אם זה לא משהו שקורה כל הזמן, האם אפשר להסביר עד כמה זה היה לך לא נעים ולקבל התנצלות?

board11

New member
זה משהו שאומרים לי הרבה

שכלית, אני מבין את מה שאת אומרת...
ועדיין חש שיש סיבה לנקמה וכעס גדול - אבל אז חושב שזה בכלל קשור אליי ולא למעשה...משהו שאולי קיים בי ובהתמודדות שלי עם הכעס

תודה רבה על התגובה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תגובה רגשית

יש מקרים בחיים שבהם מישהו דורך לנו על יבלת פנימית - ואז נגיב יותר ממה שאולי מצופה מהמצב. אני חושבת שהחוכמה היא לשים לב מתי זה קורה - מתי פקיד בנק שלא חייך גורם לנו לעצב למשל, או חברה ששכחה לחזור אלינו בטלפון גורמת לנו להרגיש שאנחנו לבד בעולם, או מתי מתיחה מטופשת הופכת לכעס גדול מאוד. זה ששמנו לב לא פותר את המצב, אבל זה הרמז הראשון שיש לנו עניין לא פתור במקום הזה, ומקום לחקירה.
חקירה פנימה יכולה להעשות לבד, או עם חבר טוב ומבין, או בטיפול.
אצלך, נראה שאתה מתרגם את המתיחה להשפלה מאוד גדולה, למרות שזה לא מחויב המציאות. יכול להיות שיש לך חוויה או זיכרון הקשורים בתחושת השפלה שמתעוררים במקום כזה. ואולי זה משהו אחר, באמת קשה לנחש שלא ממש מכירים.

גור4242

New member
מי שמחליט בשבילך מה אתה צריך לקחת בקלות, הוא לא חבר שלך

זה שהוא עבד עליך - ניחא.

זה שהוא ערב מישהי זרה במתיחה הזאת (וכנראה שבניגוד לרצונה) - זה חמור מאוד, אבל לא ממש קשור אליך או לידידות ביניכם.

הבעיה הכי גדולה בהתנהגות של הבחור, בהקשר של חברות, זה שהכעס שלך בכלל לא מזיז לו. הוא אומר לך "אתה צריך לקחת את זה בקלות", במקום להבין שהוא פגע בך. וזה משהו שחברים לא אמורים לעשות.

אז מה אני הייתי עושה במקומך? אני אישית הייתי מנסה עוד כמה פעמים להבהיר לו עד כמה הדבר הפריע לי. ואם הוא ממשיך להתעלם ולחזור על המנטרה של "אתה צריך לקחת את זה בקלות" בלי להקשיב למילה שיוצאת לי מהפה, אז הייתי אומר לו יפה שלום ומחפש לעצמי חבר קצת פחות אינפנטיל (וסליחה על המילה הבוטה).

board11

New member
הוא כן רצה להתנצל

אבל קשה לי לקבל את ההתנצלות (לפחות כרגע)

תחושה מאד לא טובה...ערערה את כל האמון

פלונית30

New member
יכול להיות

שהוא פגע בך גם בעבר באיזושהי סיטואציה והכעס הצטבר לך אחרי שהדחקת אותו?

שבירת אמון

איש יקר, הדבר הראשון שעלה לי שאתה בעצם כועס על עצמך, הרי לא רצית לצלצל אבל מחוסר נעימות "זרמת איתו", החבר שלך הוא רק עובר אורח בסיפור הזה, האם הוא היה בסדר? כנראה שלא, הוא לא היה קשוב אליך, נכון, אבל השאלה אם היית לעצמך? החיים תמיד יזמנו לך אתגרים בהם תיבחן עמידות הקול הפנימי (מכירה זאת היטב ממתאמנים)...
עוד נק התייסחות קטנה: ככל שתמעיט בשאלה של "איך אמורים להתנהג" אלא במה אני מרגיש ונכון לי כך תראה שמצבים מהסוג הזה יחלפו בקלות.
הייתי כן מציעה לדבר עם החבר ולשים את התחושות על השולחן ולאפשר לו להגיב ולך אם תבחר, לסלוח.

למעלה