שבירת אמון

שבירת אמון

שלום לכולם. אמנם כתבתי את ההודעה הזאת בפורום משפטי, על מנת לדעת את זכויותיי החוקיות, אך הייתי רוצה לקבל חוות דעת הורית על המצב אליו נקלענו. בדצמבר 2008 רשמתי את בני , ילד בן שנתיים, למשפחתון פרטי באזור מגורי. במשך השנה קרו דברים שלא כל כך אהבתי, אבל החלטתי להבליג מכיוון שבני שמח בגן, וקשור במיוחד לעוזר גננת. כשהגיע הזמן להירשם לשנה הבאה, שאלתי את הגננת האם העוזר גננת ממשיך בשנה הבאה, והיא ענתה "איזו שאלה?!", וכך שריינו מקום לשנה הבאה, ושילמנו על החשבון 500 ש"ח. אתמול בערב, תוך כדי שיחה עם מכרה, גיליתי שאותו עוזר גננת לא ממשיך בגן בשנה הבאה, והגננת יודעת זאת כבר ארבעה חודשים לערך. חשוב לי לציין שבני קשור מאוד לאותו מטפל, ואת הערך המוסף שהרגשתי שהוא מקבל באותו הגן, הוא מקבל מהמטפל בלבד. אני מרגישה שרימו אותי. גם אם הגננת לא ידעה על העזיבה של המטפל בזמן הרישום לשנה הבאה, היא היתה צריכה להודיע לי כשהיא גילתה זאת, ולו לפחות בזמן שיתן לי לחשוב האם אני מעוניינת שבני ימשיך באותו הגן או לא, אחרי הכל היא משנה את האדם שמטפל בילד שלי. מה אם האדם החדש שאותו היא בחרה אינו מוצא חן בעיניי ואינני בוטחת בו? האם, מבחינה מוסרית אני יכולה לבטל את ההרשמה לשנה הבאה במועד זה, ולדרוש את כספי ההרשמה בחזרה? בעלי לא מוכן שהילד ילך יותר לגן הזה, הוא מתבאס לשלוח אותו אפילו לימים הספורים שנשארו לסיום השנה, והיום לא הייתי מסוגלת להסתכל לגננת בעיניים מרוב כעס.

בין היתר רושמים לגן בגלל צוות מסוים.

מבחינה משפטית אני לא יודעת לומר לך, אבל כמו שאני רואה את זה, תנסי לבטל את ההרשמה ולדרוש את הכסף בחזרה. ובמאמר מוסגר, גם אם לא תקבלי את הכסף בחזרה - 500 ש"ח לא שווים לך שהילד יהיה שנה שלמה בגן שאת לא מרוצה ממנו. מאמר מוסגר נוסף, ברוב הגנים שאני מכירה, אם המקום מתמלא מחזירים בכל מקרה את דמי ההרשמה. אני חוששת שהבעיה שלך כרגע תהיה למצוא גן טוב שיש בו מקום פנוי.

למה שאוותר על ה 500 ש"ח?

קודם כל מצבי הכלכלי לא מאפשר לי לוותר על הכסף הזה, דבר נוסף ועקרוני, למה שאתן כסף לאדם שאני מרגישה שרימה אותי? ואת צודקת, מאוד קשה למצוא גן טוב שיש בו מקום פנוי בשלב הזה, ובגלל זה אני מרגישה עוד יותר מרומה, שהיא פשוט "מחזיקה אותי בביצים", כי מה הברירות שנשארו לי??? למרות כל זאת, מצאתי גן מקסים שיש בו מקום פנוי אחד אחרון. התאהבתי בגננת וגם בצוות המטפלים. אני מאוד אוהבת את הגישה החינוכית והחום האנושי, והכי חשוב- עידו שלי התאהב בכל מה שהגן מציע- בגננת, במטפלים, במשחקים, בגינת הירק שהילדים מגדלים, בפינת הליטוף ובילדים. הוא לא רצה ללכת הביתה...

שימי לב שדבר ראשון כתבתי שתנסי לבטל ולדרוש

(אפילו לא לבקש, לדרוש) את הכסף בחזרה... בנוסף ציינתי, שבכל מקרה, כדאי לחפש גן אחר גם אם לא תצליחי לקבל את הכסף בחזרה. זה הכל.

פ ט ל2

New member
אני רושמת לגן בעיקר בגלל הצוות! זה הקריטריון

העיקרי בעיניי, הכי חשוב לי בעולם שהילדים שלי יהיה במקום שאוהבים אותו ומתייחסים אליו בכבוד, עם כל השאר אפשר להסתדר... וחוץ מזה היא שיקרה לך, זה כשלעצמו מוציא את החשק לשלוח את הילד לגן שלה. מרגיז

מסכימה איתך לגמרי

ברור שרושמים את הילד למקום בעיקר בגלל הצוות המטפל, אחרי הכל הם אלו שמטפלים ביקר לי מכל, ואם הצוות משתנה צריכים להודיע על להורים מבעוד מועד, ולתת לנו להחליט אם זה מתאים לנו או לא. אם אנחנו מרגישים שיש כימיה עם המטפלים, אם אלו אנשים שאנחנו סומכים עליהם. הרי על זה אני כל כך מרוגזת... דרך אגב, אני לא בטוחה שהיא שיקרה לי בזמן ההרשמה. יכול להיות שהיא ידעה על זה שבועיים שלושה אחרי ההרשמה, אבל בכל זאת אני מאמינה שהיא הייתה צריכה לספר לנו וגם לשאר ההורים על דבר כל כך קריטי, ולתת לנו להחליט אם השינוי הגדול הזה בחיי הילד שלנו מתאים לנו או לא. לתת לנו הזדמנות להכיר את המטפל/ת החדשה, ואז להחליט בעצמיינו. אני מאמינה שאם היא לא סיפרה היא פחדה ממשהו, כלומר היא הסתירה את זה מזדון, וזה גורם לי להרגיש שאני כבר לא סומכת עליה בכלל.

האם אמרת במפורש לגננת שאת מבקשת

להתעדכן אם יחול שינוי בהרכב הצוות? האם התנית בזה את הרשמתך? לדעתי, אם שיניתם את דעתכם ורוצים לבטל את הרישום, זוהי זכותכם המלאה. עם זאת, אם לא התניתם במפורש את הרישום לגן בהרכב הצוות (או בהמשך העסקתו של עוזר הגננת) אני לא מוצאת שחובתה של הגננת להחזיר את המקדמה.

hedvalib

New member
נהלים,חוקים וכל מה שביניהם

שלום לך לולי הראשונה, 1. לא קראתי את חוזה הרישום כאשר שריינת לבנך מקום במסגרת החינוכית כלשהי, אבל......לידיעתך, בחוזה רישום רשמי שעליו מחתימים את ההורים ישנו סעיף מפורש שבו מצויין שלהנהלת המסגרת החינוכית הזכות והרשות להחליף אנישי צוות בהתאם לצורכי המערכת או לא לפתוח כיתה או לקבץ כיתה. אם סעיף כזה מופיע ואת חתמת על החוזה אז, העילה שלך לא עומדת מבחינה משפטית. 2. בעניין החזר המקדמה, גם סעיף כזה מופיע בחוזה הרישום. למיטב זכרוני ישנו תאריך מסויים שעד אליו יכולים להתחרט ומעבר לו מקבלי החזר מוקטן. אם יש לך את החוזה את יכולה לעיין בו. 3. סעיף 1 ו-2 הם סעיפים מנהליים רשמיים, התמונה משתנה אם לא חתמת על חוזה ואם הדברים היו בע"פ בלבד. אם יש ילדים ברשימת ההמתנה מנהלת המסגרת ודאי לא תערים קשיים, אם לא אז כוח השכנוע שלך ינצח
. 4. בעניין "הדברים שקרו..." במהלך השנה אינם רלוונטיים לסוגיה שהעלית עתה. אם לא הגבת בזמנו את לא יכולה עתה לקשור את רצונך לעזוב את המסגרת לאי נוכחותו של העוזר גננת ולכל היתר. בעיה יש להתייחס אליה כשהיא צצה ולבקש אז תשובה. 5. המסגרת החינוכית היא מערכת כלכלית ולכזאת יש כללים שונים ואחרים. כאן לא המוסר עומד לדיון אלא מילוי הכיתות בהתאם לתקן כדי שהתשלומים יזרמו כדי שיהיה ממה לשלם לספקים/לאנשי הצוות וכו'. מנהלת/בעלי המסגרת החינוכית מתיחסים למוסד כאל עסק לכל דבר. עסק זה מעניק שירותי חינוך לילדים בגיל הרך אך גם עליו להיות משתלם כספית. צר לי אם התשובה לא מרגיעה אך השתדלתי להאיר עיניך בהבט אחר של אותה סוגיה. בברכה, חדוה

חדווה- לפני הכל, תודה רבה

על כל המידע המשפטי. בזמן הרישום לא נחתם שום הסכם או חוזה, והדבר היחידי שקרה הוא העברת הכסף, וגם זאת לאחר שווידאנו עם הגננת שאותו מטפל ממשיך בשנה הבאה. אז מה קורה במקרה כזה?

hedvalib

New member
באין חוזה

שלום לולי הראשונה, 1. האם כל מהלך הרישום נערך בע"פ? האם זהו הנוהל המקובל במסגרת בה ביקרתם? 2. מאחר שאין חוזה, אין התחייבות לא מצדך אל מנהלי המסגרת ולא שלהם כלפיך, כל האמור הוא על פניו.חישבי נא, מה היה קורה אם בתחילת שנה"ל היית מגיעה עם בנך ומקומו היה תפוס? התחייבויות בע"פ אולי כוחם לא כהתחייבויות חתומות אך הן תמיד פועלות בשני הכיוונים. לדעתי יהיה זה נכון לטובת ההרגשה הטובה אם תגיעו לאיזו פשרה. אם המסגרת החינוכית נמצאת במקום נדרש, סביר להניח שאת המקום של בנך יתפוס ילד אחר ואז כמובן אין הפסד כספי לאף צד. לדעתי, במו"מ רגוע וללא "הוצאת שלדים" לא רלוונטיים תוכלי לקבל את כספך בחזרה. 3. מסקנות? כמובן שיש. א. תמיד יש לבקש מסמך בו רשומים הנהלים/חוקים/הבטחות/דרישות. ב. בעת הרישום יש לברר את כל הסוגיות שעלולות לצוץ (החזר כספי בגין העדרות ממושכת בגין מחלה, למשל). ג. בעת הרישום יש לקבל לוח חופשות ותפריט רשום(מחייב!) ד. בעת הרישום יש לקבל מחירון עד לסיום שנה"ל (או מהם התנאים בהם יועלה המחיר, למשל) להמשיך? אם תצטרכי עזרה, אשמח לעמוד לרשותך
בהצלחה, חדוה. שתפי איך עברה הפגישה ביניכם לבין הנהלת המסגרת.

וואוו! תודה חדווה

את בהחלט מעבירה לי חדוות חיים! יש לי מספר שאלות נוספות, ואני מקווה שתוכלי לעזור לי. 1. לאיזו פשרה/ות את חושבת שאפשר להגיע? (אולי יש לך הצעות..?) 2. אני אפילו לא יודעת איך להתחיל לדבר איתה, ובטח שלא איך לנהל איתה מ"ומ בנושא. קיוויתי שתוכלי לעזור לי גם בזה, לתת לי נקודות ספציפיות שאוכל להעלות, אפילו משפטים מדוייקים. אני יודעת שאני עלולה להישמע כמו ילדה כשאני מבקשת עזרה מסוג זה, אבל האמת היא שמעולם לא עמדתי במעמד כזה ואני באמת מפחדת להישמע כמו ילדה כשאני עומדת מולה. המון תודות דרך אגב, מהיכן הידע הרחב בנושא?

hedvalib

New member
תגובה

שלום לך לולי, כדי להפיך בך בטחון רב יותר, אומר לך שמקרים כאלה מתרחשים מדי פעם בכל מסגרת חינוכית ציבורית או פרטית. המסגרות הציבוריות עגנו עצמן בחוזה הרשמה שבו מפורטים כמעט כל המקרים ולכן יש בהם כמעט כל התשובות המתבקשות.......מה עושים במקרה ש......מה עושים אם...........המסגרות הפרטיות לרוב רוצות לדלג על הצד הפורמאלי הזה ואז כולם (הורים ומנהלי המסגרת הפרטית) מסתבכים ב"לא נעים". הפעם אהיה לצידך ואנחה אותך, אם היתה פונה מנהלת מסגרת פרטית, הייתי מנחה אותה כיצד עליה להגיב מול הורים
)))))))). לולי, אני הייתי מנהלת מעון במשך 21 שנים, מורה לתורת הגיל הרך בבי"ס תיכון והכנתי תלמידות לבגרות במקצועות החינוך לגיל הרך, מנחה ומדריכה במרכזיה פדגוגית ומדריכת מטפלות-מחנכות לגיל הרך, לימדתי במסגרות שמכשירות מטפלות לבחינות סיווג וכמובן מפקחת על מעונות יום באיזור נרחב ביותר בצפון הארץ. אז...........יש לי ידע בתחום נרחב שנקרא גיל רךף-) לעניינך, אני דוגלת שתמיד יש להגיע עם שיעורי בית כתובים (זוכרת, אני מורה
)כלומר, עם דף עם נקודות ייחוס ואפרט אותן: 1. צייני את שביעות רצונך מיחסו של העוזר ומתרומתו להתפתחות בנך (אמרת שאכן זה היה כך) 2. צייני את שביעות רצונך מהמסגרת (מראה/ציוד/אוכל/טיפול) 3. הסבירי בהרחבה עד כמה בנך קשור בעוזר ואי נוכחותו תחסר לו וגם לך (היי זהירה כדי שלא יתקבל הרושם שאת לא סומכת על שאר אנשי הצוות) ושבחי את הבחירה הכל כך ייחודית שבמסגרת חינוכית לגיל הרך נמצאה בשנה"ל הנוכחית דמות של גבר שתרמה רבות לעיצוב הדמות הגברית של הילדים (יש בזה אמת! משום שישנם ילדים רבים החיים בבית שכל הדמויות הן נשיות בלבד) 4. צייני מאחר שנודע לך (האם המקור שמסר לך מידע זה הוא מקור מוסמך?!) ש..x לא ימשיך גם השנה, החלטת שברצונך להוציא את בנך מהמסגרת ולהעבירו למסגרת אחרת בה היו מוצאים לנכון ליידע אותך בזמן על שינויים שמתרחשבים באיוש הצוות (אגב, לא חייבים אבל מותר לך להתפנק
). דאגי שהשיחה תתקיים באווירה חיובית ואל תגלשי להאשמות מיותרות (הרי כספך נמצא בידיה). 5. מאחר שיש עדיין מספיק זמן לקלוט ילד חדש את מבקשת את מלוא ההחזר של המקדמה (אם היא מתייחסת אל התשלום כמקדמה ולא כדי רישום וביטוח. דמי רישום וביטוח אינם מוחזרים!!!) את דברי על מקדמה ע"ח שכר הלימוד לשנה"ל ולא כעל דמי רישום. 6. אם האווירה תהייה נוחה והיא תהייה משום שהתחלת במחמאות !!! השאירי לה מכתב תודה על שביעות רצונך מטיפולו של העוזר ועל כך שהמסגרת השכילה לבחור בעוזר כה מוצלח. 7. לעניות דעתי, הכסף יוחזר לך במלואו. מנהלת המסגרת לא תרצה שתפיצי דברים שליליים בשכונה (הרי שי לך באמתחתך גפ דברים כאלה שהפעם לא הזכרת אותם בכלל בפניה, נכון?!). שתפי וספרי איך עברה הפגישה. אגב, צלצלי ובקשי זמן פגישה מסודר במשרד ולא "על הדרך"!!! האווירה חשובה מאדדדדדדדדדד. בהצלחה, חדוה

זקוקה לעזרה נוספת

אני, מקווה לסגור היום הרשמה לגן אחר. לפני שאני עושה זאת, אני רוצה לשאול שאלות ולוודא שאני רושמת את הילד לגן הנכון. אני הולכת לשאול שאלות לגבי תפריט, גישה חינוכית, סוג הפעילויות, סדר יום. יש למישהו/י הצעות לשאלות נוספות שאינני חושבת עליהן בעצמי?

לדעתי הכי חשוב להסתכל

להסתכל על הילדים בגן, איך הם ניגשים לצוות, איך הם מתנהגים, איך הצוות ניגש אליהם, מה הצוות עושה כשהילדים רבים או כשמישהו בוכה. חשוב שהפגישה עם הגננת תהיה בתוך הגן, ולא מחוץ לגן, בשביל שתוכלי להסתכל על הילדים. גננת שלא תעצור את השיחה איתך כשילד לידה בוכה, היא לדעתי גננת לא מספיק טובה. תפריט, גישה חינוכית, סוג פעילות וסדר יום הם דברים חשובים, אבל גננת מקצועית יכולה למכור לך הרבה סיפורים. כדאי גם לדבר עם הורים אחרים שבגן. לברר מה הם אוהבים בגן ומה הם לא אוהבים. לשאול את ההורים אם היו ילדים שעזבו באמצע השנה את הגן. לנסות לברר למה הם עזבו. לשאול אם יש ילדים שלא ממשיכים בשנה הבאה למרות שהילדים בגיל שמתאים לגן. הדברים שאני כותבת הם לקח שלי מהבחירה בגן בשנה האחרונה. קיבלנו המלצות מעולות. הגענו לגן לראות ולדבר עם הגננת. הגננת לקחה אותנו לסיבוב ואת שאר השיחה עשינו בחוץ. היא סיפרה לנו כ"כ הרבה דברים טובים עליה ועל הגן. ביום השני בגן הבנתי מה לא ראיתי. לא ראיתי שהגננת ממש לא קשובה לילדים. לא ניגשת לילד בוכה אלא מבקשת שילך להרגע בצד. לילד בוכה אחר אומרת שהוא יכול לבוא אליה לחיבוק, אבל היא לא נגשה אליו. לא כל ההורים יודעים שזה מה שקורה בגן. גם השנה חלק גדול מההורים מרוצים. למה? כי היא יודעת למכור את עצמה להורים. יש שלטים בכניסה על הפעילויות שעשו היום, על התפריט, יש אירועים ... בקיצור להסתכל!

הייתי מבטלת

דורשת (ומקבלת!) את הכסף חזרה. אם יש משהו שאני לא מסוגלת לנתמודד איתו זה ש"עובדים עליי". אין שום סיבה שתוותרי על הכסף שלך(!!!). זה לא משנה אם מדובר על 500 ש"ח או 50 ש"ח.הכסך הזה שייך לך.

למעלה