שבירות לבנים וקרשים

pirate

New member
שבירות לבנים וקרשים

שלום אני מעניין לעשות לעצמי סדר בראש לגבי אומנויות לחימה שמתעסקות בשבירות של כל מיני דברים אילו אומנויות עוסקות בזה ?? אנשים שעוסקים בזה כמה זמן לוקח להגיע כלומר להתאמן עד ששוברים לבנה באגרוף למשל ?? והאם יש בעיות בריאותיות עם זה ?? ומה החסרונות ומה היתרונות בשיטות שעוסקות בזה ??

שומפי

New member
אני יודעת שבטאיקוונדו שוברים קרשים

אבל לא יודעת יותר מזה .

sokolovsky

New member
מפי מקור מוסמך . .

בתור איש טקואנדו אני מאשר שאכן יש שבירות קרשים בטקואנדו. בדיוק כמו שיש "פומסה" ( קאטות ביפנית ) ויש אגרופים , בעיטות וקרבות תחרותיים , אף אחד מהדברים האלו אינו חשוב כשלעצמו ואם את זה אתה מחפש אז לא תגיע רחוק באומנויות לחימה. במקום זה אני מציע שתלך להסתכל על אימונים בכל מיני שיטות ( מקום טוב להתחיל זה האוניברסיטה בת"א ברח´ לבנון ומועדון "מכבי " ברחוב מכבי בת"א ) ותראה מה מושך אותך יותר.

בד"כ...

שוברים קרשים ולבנים רק במופעים, למה?! כי זה שואו!!! אף אחד (נראה לי) לא מלמד איך לשבור לבנה... או רעפים או קרשים עושים את זה בד"כ במופעים :):) אצלנו 3 אנשים בפסטיבל אומנויות לחימה שברו 12 רעפים כל אחד, ואחד עם אש.... המאמן שלי אף פעם לא לימד את זה ולא חשב ללמד את זה כי מה שאנחנו לומדים זה קרב מגע ולא שבירת לבנים... כשאתה רוצה לתת " מופע " אז... שבור לבנים... המאמן שלי בכלל לא ידע שהם הולכים לשבור הוא היה בשוק באמצע הפסטיבל

untitled

New member
בעיקרון

לא צריך להסתכל על שבירות כמי יודע מה ובאמת זה סתם שואו. אבל צריך לדעת איך לשבור שזה לא דבר שלומדים זה עניין של טכניקה שפשוט תגיע אליך מתישהו אין שום סיבה "להתאמן" על שבירות כי זה לא נותן כלום, לא מחשל לא שום דבר אצלנו במבחן לחגורה שחורה שהיה לא מזמן הנבחנים היו צריכים לשבור 5 קרשים. ורואים בברור שאחד שיש לו המון כוח (גם טכניקה לא אמרתי שלא), הכניס את כל הכוח אבל לא שבר במכה ראשונה, ואחד אחר בא והצליח לשבור וזה נראה ממש כאילו זה חותך דרך הקרשים, כי זו טכניקה נכונה של היד.

yosiw

New member
השבירה אינה מטרה

אבל היא אמצעי מצוין לבדיקת מס´ אלמנטים בסיסיים באומנויות לחימה - טווח, חדירה, מיקוד והטלת משקל. מובן שאלמנטים אלה לא ירכשו ע"י שבירות רבות אלא ע"י התירגול הקלאסי...

שריר

New member
המשפט האוהב עליי מסרט דיי דפוק

זה הולך בערך ככה מבקשים מז´אן קלוד ואן דאם לעשות דים מאק כמובן שהוא מצליח לשבור את הלבנה האמצעית ואז בא אליו אחד מהמתחאים ואומר יופי אבל הלבנה לא יכולה להתקיף בחזרה שהוא דיי צודק אתה לא מתאמן בסופו של דבר כדי להרביץ ללבנים אלא אם לבנים מאימות עליך? אבל כמו שמי שמעלי כתב זה סך הכל אמצעי

pirate

New member
קודם כל הבהרבה

אני עוסק באומנויות לחימה כבר 7 שנים ואת האומנות לחימה שחפשתי אחריה כבר מצאתי ואני כבר מתאמן בה 3 שנים הסיבה שאני שואל זאת בשביל ידע ולהבין מדוע יש אנשים שעוסקים בזה מה זה נותן ורציתי לשאול אנשים שעוסקים בזה שיספרו על זה קצת ? אני לא מחפש שיטה נוספת להתאמן בה

ירון-מ

New member
השאלה האמיתית היא

למה בקראטה הלוחם הוא זה ששובר את הלוח\לבנה ובקונג-פו שוברים את הקרש\לבנה על הלוחם?? דבר שני ברוס לי אמר את מה שואן דם צוטט קודם

שריר

New member
אההם טוב לפי מה שאני יודע אבל בן

דווקא כתב שהוא לא ממש מסכים עם זה פעם היה על זה שירשור אומרים שבעזרת צ´י וכל ההתרכזויות הנזירים שלא שאולין מעבירים אל אזור מסויים את הצ´י ואז אי אפשר לחדור אליהם או שהם לא מרגישים כאב לשבור עליהם לבנות דברים מברזל ללכת על זכוכיות כאשר הן בוערות לשכב כאשר חמישה נזירים מרימים אותך על חניתות לעומת הקרטה שלרוב איך שאני יודע משתמשים בקיי שזו גם אנרגיה פנימית ובמכה שוברים דברים הסנסאי שלי סיפר לי סיפור מאוד יפה בקאטה אחת אפילו שתיים גיקסדני וגיקסדאיצ´ אם אני לא טועה ככה כותבים אותם אז יש קטע שצועקים קיי ומביאים מכה עם הרגל לריצפה ויש סיפור שבאוקינווה הם שברו עם הרגל קרשים שזה מרשים

לשריר - תיקון והבהרה.

בקאטות - גֵיי סַאדַ-אְיצְי ו-גיי סאד ני, יש את הקטע שאחרי הקיאי (עמידת זנקוטסו-דאצי, וקיאקו זוקי), שהוא גריפת רגל ו-שטו אוצי. אז ראשית, התנועה שאתה מדבר עליה, היא אחרי הקיאי, ולא קשורה אליו. שנית, התנועה היא גריפת רגל ולא מכה, ככה שלא ברור לי כיצד היתן לשבור משהו (גריפה זו לא תנועה של שבירה). בכל מקרה, עם ובלי קשר לנאמר לעיל, תנועה שמבוצעת בצורה הנכונה, יכולה לחולל ניסים ונפלאות גם מבלי שמתאמנים ע הדברים הללו. אגב, כשהמורה שלך נפרד מקאנצ´ו רוני, זה עוד היה בשלב של דרום אפריקה. כיצד הוא מכיר את הג´ונדוקאן באוקינאווה ??

שריר

New member
גריפה אתה בטוח לנו הסבירו

שזו מכה עם מישהו שוכב נותנים לו בום בום לחזה וגומרים אותו מצטער אבל לא הבנתי את השורה האחרונה כיצד הוא מכיר את מה?

מה שאני מכיר,

אחת האפליקציות, יכולה להיות דריכה על רגל של תוקף שבא מאחור, אבל תנועת הרגל אינה גבוהה מספיק (מבחינת הקאטא לפחות), שתיהיה בעיטה לחזה של מישהו. למרות שהתנועה המקורית, היא גריפת רגל. בכל מקרה, זה מה שאני מכיר ויודע, אם המורה שלך מלמד דרך שונה - אז זה מה שעליך לדעת... לגבי השאלה שלי - ציינתי את העובדה, שירון נפרד מקאנצ´ו רוני בשנת 88´, עוד בתקופת של דרום אפריקה. אם כך - כיצד הוא מכיר מקרים או סיפורים מאוינאווה??

שריר

New member
אההם לא בעיטה

אלא כאילו היריב על הריצפה על מין מכה לחזה שלו עם הרגל סיפורים מאוקינאווה(אגדות) כמו אגדות על סמוראים וכל השאר

ai_karamba

New member
הרבה דיבורים מעט הבנה...

עזבו אתכם מיתרונות וחסרונות והרבה שטויות אחרות שדיברתם עליהן. בעצם לא נגעתם בנקודה החשובה, והיא שבמקור בשיטות הלחימה המסורתיות התאמנו בשבירת לוחות עץ וכדומה כדי להכין את הלוחם לשדות הקרב,שם אולי יצטרך לחדור דרך נקודות תורפה בגוף היריב דרך השריון. ומי שמבין עניין יודע שבשריון היפני היו נקודות שהיו מורכבות מלוחות עץ מה שעשה את השריון הרבה פחות כבד וגמיש.

הרבה הבנה אך מעט ידע היסטורי

YOROI - שריון הסמוראי לא היה עשוי עץ חלקים אחדים היו עשויים מפיסות במבוק אשר היו בלתי ניתנות לשבירה ביד או רגל חשופה !!! שבירת קרשים, לבנים ובלוקי קרח הם רק הפגנת כוח ויכולת מיקוד העוצמה שבמכה. אל תיתפסו לשטויות שלימד אתכם המורה לאמנויות הלחימה שלכם. תלמדו ותבדקו הכל כמו שצריך במקורות. מוסאשי

למעלה