שבירה

שבירה

טוב, היות וזה לא נסיון ההטבענות הראשון שלי, ואני כבר למודת ניסיון בנסיונות לעבור מצמחונות לטבעונות, צפיתי מראש את רגע השבירה, כך שזה לא ממש "שוק" בשבילי. בכל אופן רגע השבירה הגיע אתמול, בסעודת השבת במרכז ליוגה. אמנם חשוב לי מבחינה מוסרית לא לאכול מאכלים שמקורם בסבל של בעלי חיים אבל חשוב לי גם לדאוג לגוף שלי ולספק לו את מה שהוא צריך. ולא, אני לא אומרת שחלב זה מה שהגוף צריך.
אבל אתמול בסעודה היו בעיקר פחמימות ומקור החלבון היחיד שהיה שם הייתה פשטידה שהכילה עדשים, ירקות אבל גם סוג של גבינה. (הם לא יודעים לעשות פשטידות טבעוניות ומשתמשים בגבינה כדי להדביק את הרכיבים לפשטידה). ולא נראה לי לעניין לאכול ארוחה נטולת חלבון, זה בכל זאת חשוב לי בייחוד כצמחונית. אז ברגע הזה נשברתי ואכלתי את הפשטידה למרות החלב שבה.
אני יכולה רק להתנחם בזה שלפחות לא קניתי את החלב כך שלא תרמתי מכספי לתעשיית הסבל של הפרות ואם אני לא הייתי אוכלת את זה מישהו אחר היה אוכל את זה.
אז החלטתי בכל זאת "להוריד הילוך" וכשאני נמצאת שם בארוחות לא למנוע מעצמי בכוח מוצרי חלב, אבל לא לקנות בעצמי מוצרים כאלה ובמהלך השבוע לחיות על תזונה טבעונית לחלוטין.
(כמובן שגם בארוחות במרכז ליוגה אם יש אפשרות לוותר על החלב ועדיין לספק לגוף את כל מה שהוא צריך אעשה זאת, כפי שהיה בסעודה השניה בערב שהפעם היה גם חומוס ביתי שמישהו הכין, כחלבון
)

הי נטע.... בעיני שבירה=אנושיות

בעברית אומרים: 7 פעמים נפל צדיק וקם.
בטיבטית יש פתגם: נפלת 9 פעמים? תאסוף את עצמך 9 פעמים.

אתייחס מכמה היבטים.
1) ממש לא יקרה לגוף כלום, אם ארוחה אחת תהא נטולת חלבונים לחלוטין. הגוף יודע לאזן על פני היום, ועל פני הימים.
2) למדי אותם להכין פשטידות טבעוניות. מאוד פשוט. במקום הבסיס הרגיל של כל פשטידה חלבית: גבינה לבנה + ביצים
שיעברו לקמח ו/או שיבולת שועל [לאחר שהושרתה בנוזל מסוים והפכה דביקה] + טחינה
ואם תרצי אתן כמה מתכונים לפשטידה טבעונית ונכין פה ביחד ונראה שטעים

קל וחומר אם הם מכינים פשטידה מעדשים. עדשים עצמן הן חומר מדביק מעולה. על הבסיס שלהן אני מכינה בורגרים וקציצות מטוגנות/אפויות במגוון טעמים, ללא ביצים וללא קמח אם צריך מנות נטולות גלוטן.
3) וזה הכי חשוב! את צריכה "לחנוך לנער על פי דרכו". כלומר, להקשיב לעצמך וללכת עם הגוף, ועזבי את כל יתר הרציונליזציות הנלוות.
אני יודעת שאני בדעת מיעוט בקרב הרבה טבעונים.
אבל כשאדם אוכל כל מספר לי שהוא החליט ככה סתם כי אשתו לחצה עליו, או לא משנה למה, להפסיק לאכול בשר יומיים בשבוע
[על משקל "שני צמחוני"]
אני שמחה מאוד. אלו 2 ארוחות יותר!! שהוא עושה למען עצמו
ואלו 2 ארוחות נוספות ביקום הזה ללא מאכל חיות. פחות חיות תסבולנה.

אני מאחלת לך הרבה בהצלחה!

תודה ותשובות

1. אני יודעת שאין בעיה עם ארוחה אחת נטולת חלבון אבל ספציפית לגבי אתמול מכיוון שהייתי שם כל היום ולא ידעתי מראש מה יהיה בארוחה הבאה החלטתי בכל זאת לאכול את אותה פשטידה כדי להבטיח לעצמי מנת חלבון לאותו יום.

2. המבשלים שם בדר"כ מתחלפים ואלה שמבשלים הם די מקובעים על מה שהם רגילים כך שחבל לנסות לשכנע אותם שאפשר גם אחרת. (סה"כ כדי שלא יובן לא נכון, האוכל שם הוא בדר"כ מאוד בריא וטעים ואני מעריכה אותם על ההשקעה הרבה, רק שיש להם נטיה לקיבעון מסוים).

3. זה לא שאני מרגישה ממש רע עם עצמי על זה ששברתי אתמול את הטבעונות, אחרי הכל עשיתי את זה מדאגה לגוף שלי, רק שמעכשיו אנסה באמת להקפיד יותר

מממאיה35

New member
אני אשמח למתכוני פשטידות

טבעוניות. אולי בשרשור נפרד שכל אחד יוסיף מהניסיון שלו?

LOLI152

New member
אני דיי עם "נעלמה לי.."

אני אמנם טבעונית לא המון זמן..
אבל תהיי עדינה עם עצמך. אין מה להתייסר ולהלכות את עצמך..

vegetalien

New member
נטע,

הדיכוטומיה של "חלבון" ו"פחמימה" ראוי שתהיה מנת חלקם של אוכלי גופות. בכל דבר יש חלבון (חוץ מסוכר ושמן), כאן פחות שם יותר.
אז נכון, בקטניות יש 30%-20% חלבון, שזה יותר מדגנים או פירות, אבל גם הקטניות (חוץ מסויה ובוטנים) הם בעיקר פחמימות.
אגב, בשר, חלב וביצים, כל עוד לא "משחקים" איתם במפעל/בבית, לרוב מכילים יותר שומן, ולא חלבון.

אגב, מדוע אי-אפשר להביא קופסת שימורים עם שעועית/חומוס?

byu1

New member
אולי אתה יותר שמה לב להתחסדות

של הטבעונים ככה שהמוח שלך לא מאפשר לך להיות טבעונית באמת?

תגידי, במצב הנוכחי את רואה את עצמך טבעונית או צמחונית לטווח הארוך?

שמתי לב גם שאת מרחמת יותר על פרות מאשר תרנגולות, משהו רגיל ששמתי לב אליו אצל אנשים

את חושבת שאפשר גם לעבוד וגם לבשל פה?
הרי קטניות לוקח הרבה פעמים זמן להכין, וקשה להגיע להישגים בבישול

obelina

New member
כנראה שאתה לא יודע לבשל, בלי לפגוע.

ראה את המתכון שבישלתי מחומוס, אורז עגול מלא, סלק ובטטה - גם קל ומהיר להכנה, גם טעים וגם זול.

byu1

New member
אבל ראי- זאת פשוט עיסה

אני מוכן לאכול עיסה לפעמים אבל לא תמיד

yair and sveta

New member
את צריכה לעשות מה שטוב לך

לא משנה איך תגדירי את עצמך, הכי חשוב זה להקשיב לגוף ולא לגרום לעצמנו סבל נפשי מיותר בגלל איסורים שלא תמיד תורמים.
להיות טבעוני מחוץ לבית והבישולים שאנחנו מבשלים לעצמנו בבית ממש לא קל ולפעמים המחיר הוא להישאר רעב.
במיוחד מי שדואג גם שהאוכל יהיה בריא ולא רק טבועני אז ז העוד יותר קשה ולכן זה בסדר עם מדי פעם חורגים.
מה שאת עושה ברוב הימים והארחות זה מה שישפיע בשורה התחתונה

למעלה