שבירה

ותשחק

New member
שבירה

הסבירה לי עכשיו חברה טובה, שלעיתים דברים חייבים להגיע לפיצוץ, לשבירה, כדי להתקדם. כך העולם פועל - שבירה ותיקון. אחרת אדם היה בעל גאווה, לא היה רואה שהוא חסֵר. אז הגעתי לשבירה שלי, הגעתי לפיצוץ, ולרגע אחד ארוך כעסתי על עצמי כל כך - איך נתתי לעצמי, איך טעיתי פה, איך 'נפלתי' בנקודה הזו מולו? אבל אם אחרי שראיתי בעיני את כל התסריט השחור שאני הולכת לעבור איתו שוב, חוזרת לתקופה הנוראית שלי מכל, כעת אני מבינה - לא! עד כאן! כבר איני לוקחת את 'הנפילות' האלו כהאשמה עצמית, ובעיקר איני נבהלת מכך יותר, אלא אני לפתע מבינה, שאם זה קרה, זה קרה לטובה. ואם זה לא היה קורה, לא הייתי מתקדמת. בעצם שום דבר לא קרה - אין שום סיבה שזה ילך שוב למקום רע. להפך. זה מקפצה חשובה. גם ההבנה שמותר לי גם להיות עצבנית עליו (ובצדק), מותר לי!! ולא קרה כלום! וגם ההבנה, שלא כל אמירה שלי היא זו שתקבע את התוצאה. לעיתים מותר לי לא להיות מושלמת, ועדיין להאמין בטוב שיקרה. לא לחשוב, שבגללי נחרב כל העולם שניסיתי לבנות כעת. זאת בשל ההבנה הפנימית בתוכי שאני טובה, ואני בסדר. ומפה תהיה רק דרך התקדמות - של נחישות מתוך חוזק, מתוך שלווה, מתוך שמחה, לא מתוך מכבש לחצים שהוא דואג להפעיל עלי, או מתוך כעס עצור. נחישות מתוך לימוד של הדברים, שהיו חייבים להישבר, כדי להתקן בצורה הטובה שלהם. ייה רצון שאזכה להפנים את הכלל החשוב הזה, להבינו ולקבלו, כי יש משמעות לשבירה כמו גם לתיקון.

דנדש10

New member
וע"ז נאמר..

אין דבר שלם יותר מלב שבור...
בהערכה.

כאילו זה נכתב במיוחד עבור אחותי...

קראנו ונדהמנו. שיהיה בהצלחה, והמון כוחות מחודשים

אiר1

New member
ממממ

לא מבינה במה מדובר, אבל אני שולחת לך חיבוקים גדולים, בכל מקרה.

ירידה לצורך עלייה בהכרח......

לולא האדם היה מגיע למשברים בחייו אז לעולם לא היה נבנה כל בניית האדם בחיים זה מכך שהוא נופל...... אבל צריך להזהר מאוד כמו שאת אומרת חס ושלום לא לתת לזה לשבור אותנו כי בעצם זה בא רק לבנות אותנו... ראיתי מאמר באזה ספר והוא מדהים ממש בשביל מה שאת מדברת..... הוא כותב כך לפעמים אדם נופל בחייו בכל מיני מאורעות החיים כל אחד בענינים שלו ואסור לו לאדם להבהל מזה בכלל כי לא לחנם נאמר "שבע ייפול צדיק וקם" אם הוא צדיק אז איך הוא נפל? אלא הרעיון שעצם העובדה שאדם נפל ומזהה את מקום הנפילה ודווקא משם הוא אוזר כח לעצמו וקם מחדש זה נקרא צדיק ולכן גם אם ייפול אין ספור פעמים לא נורא העיקר אל תשאר נפול קום על רגליך מחדש וזה שקמת זה כבר לבד הופך אותך לבחינה של צדיק.. כי בעצם כל נסיונות האדם ניתנו לו רק בשביל לבנות את עצמו... ויש מאמר מוסר נפלא שרבי ישראל סלנט זצוק"ל תמיד היה אומר לתלמידיו... שיותר קשה מהנפילה זה הרגשת נפילת היכולת......... שזה אומר שזה שנפלת עדיין לא נורא קשה כמו ההרגשה שהייצר נותן לאדם מזה שהוא נפל ושמה הוא תופס תאדם ודרך זה הוא מרסק אותו ואז אדם אומר לעצמו למה נפלתי..איך הגעתי למה שהגעתי... כבר לא אכפת לאדם מהעברה כמו שהרגשת נפילת היכולת מול העברה...זה מדהים אני מאחל לך שתאספי כוחות מחודשים ותקבלי המון כח ותהיי חזקה כמאמר חז"ל בכל יום יהיו בעיניך כחדשים.... המון הצלחה והמשך יום טוב.......

ותשחק

New member
תגיד 'היחיד' החתיך

מאיפה "נחתת" עלינו? דבריך הם כמו כל השיעורים שאני לומדת אותם בחצי שנה האחרונה, ואתה כל פעם מחזק בדבריך, בציטוטיך המעמיקים.. תודה רבה על ההשקעה ועל אריכות פירוט הדברים. כרגיל, עזרת לי.

חגיתי6

New member
החתיך הזה הוא אחד האנשים המאמינים ביותר שיצא

לי להכיר.!!!המשך לחזק כאן את כולם,איש יקר.

malka301

New member
which lessons in past half year

I am seeking now something for me, after many years of Yemimah, Megirot etc From each I gained, and implement, but time to find a new Shaliach for me Might these lessons that you speak of be of help to me too? And are there such lessons in my area- Ramat-Gan / Bnei Brak / Givat Shmuel Great to hear your growth- keep it up Nice to read also the encouraging responses Though I do not know you, it is heart warming to see the care and support that is given on this forum

ותשחק

New member
המשך

ובתוך כל הבלגן המחשבתי שאני שרויה בו עכשיו - דברים שאני צריכה לגשת אליהם ולטפל, לשים את כל הפחדים שלי בצד, יש בי את הנטיה הזו, ללכת למקום שינחם, ולהעצים את 'הנפילה', מין סחרחורת שכזו, שכאשר אבדתי אבדתי.. במקום להתחיל לטפל בדבר אחד לאחד, לתפוס את עצמי, לכתוב מכתב, להרים טלפון, לסדר משהו בבית, אני חושבת לברוח.. כי כרגע איני יודעת אם יש בי את הכוחות להתמודד עם הפחד הכי גדול שלי, במקום בו אני חשה את 'הקריעה' הכי גדולה שלי, בכל תהליך הגרושין שלי. ואז אולי באמת אשבר.

malka301

New member
sounds like you are

moving forwards and growing Wishing you lots of strength and EMUNAH that all the situations are for you to learn and grow from Remember what your aim is and getting angry at someone else is not going to help you at all in reaching your aim . By the way, what is your aim, if I may ask? Are these aims what Hashem would want for us? Or is there a hint of something not so clean, as your anger hints

ותשחק

New member
נדמה לי שכתבתי

לפני כמה ימים, שאני מתפללת גם על זה, שה' יתן לי דעת, כי מי שהכי יודע את כל הדרך, ועד כמה המטרות והיעדים הם נקיים מסיגים, מפניות אישיות, זה רק הוא.. אני יכולה לחשוב שדבר מסויים הוא טוב, ואפילו יותר מזה, אך עם עזרתו של ה', שיאיר עוד ועוד את עיני. תודה מלכה.

ציפי81

New member
האמת היא שכך התגרשתי...

יום אחד הגעתי למצב שהייתי מרוסקת לחלוטין - ואז תפסתי את עצמי והלכתי לבית הדין לפתוח תיק. פעמים שרק מתוך השבר אנחנו מבינים שחובה לדחוף את עצמינו ולהמשיך הלאה.

טיטניק1

New member
השורשים האמיתיים

אם כדי לכבוש את אשר כבשתי היה עלי לאבד את מה שאיבדתי. ואם כדי להשיג את מה שהשגתי היה עלי לסבול את אשר סבלתי. אם כדי להיות מאוהבת הייתי חייבת להיות פצועה. הרי שלא לשווא סבלתי--- לא לשווא בכיתי------- כי אחרי הכל נוכחתי שההנאה אינה שלמה בטרם נחיה את הסבל אחרי הכל הבנתי שמה שמן העץ פורח חי ממה שקבור תחתיו (ליאור) השורות שכתבת מזכירות את המשל עם הניצול מאותה ספינה שטבעה.אותו ניצול הגיע לאי שהדבר היחיד שהיה בו היה צריף.לימים נשרף הצריף,אותו אדם נשבר ובכה הכיצד יתכן שהדבר היחיד שהיה לו גם נשרף...לפתע חג מעליו מטוס והניצול הבחין כי הוא מנמיך טוס מעל האי.ומשתלשל לעברו חבל הצלה.משעלהלמטוס שאל אתהאנשים שבו-הכיצד ידעו שהוא זקוק לעזרה.התשובה היתה:ראינו אתהעשן והבנו שמישהו זקוק לעזרה.. לעיתים,אנו נמצאים בנקודה של שבירה.במקום שבו נראה לנו שאין גרוע ממנו.אך,עלינו להפנים כי לעיתים דווקא העשן המיתמר..דווקא המצב החשוך הזה יכול להביא אותנו למקום טוב יותר..למקום מבטחים עבורנו..

ליגה76

New member
../images/Emo201.gif

הכאב כאבך הוא התבקעות המעטה שמגונן על הבנתך. כשם שגלעין הפרי נבקע למען יחשף ליבו לחמה , כך עליך לדעת כאב... קבל את חליפות עתי ליבך כקבלך את העונות החולפות בשדותיך... הרבה מכאבך אתה בחרת בו שיקוי מר הוא שנותן הרופא בך לרפא את החולה שבקרבך.... (אין לי מושג מי כתב את זה אבל זה יפה ונוגע פה לרובנו, ולך ברגעים אלו...) היי חזקה

למעלה