שביל ישראל

שביל ישראל

אנחנו כמה חברים אוהבי טיולים. החלטנו בתור טיול לקראת הגיוס בחודש הבא, לעשות את שביל ישראל. הזמן קצר ולכן הוחלט שלא נעשה את כל השביל אלא רק כמחצית (אנחנו גרים באזור השרון ונעשה אותו או מאילת עד לאזורנו או מרמת הגולן). זקוק לכמה שיותר מידע על שביל ישראל. פחות בנוגע לטוואי ויותר בעניין של מקומות אפשריים לעצירות, לינה, קניות וכד'... תודה!

sagee77

New member
עדיף להתחיל בצפון

קישור לאתר של שביל ישראל http://www.shvil.org.il/shvil.html

ובקשר לנקודת ההתחלה...

גם אנחנו מעדיפים להתחיל בצפון... רק מפחדים ממזג האוויר בתקופה הזאת (הטיול מתוכנן לצאת ביום ראשון הבא, 30.10)

אני דווקא חושב אחרת

בעונה הזו כדאי להתחיל מהדרום. את הקטעים הדרומיים ממש קשה לעשות בקיץ ואפילו באביב. פשוט יותר מדי חם. אם יש לכם זמן מוקצב הייתימתחיל מהדרום ומרביץ כמה שיותר צפונה את הקטעים הדרומיים דווקא בעונה זו שנוח לטיול באזור הדרום. כשיהיה לכם זמן להשלים את השביל מאוחר יותר יוותרו לכם קטעים אשר חלון הזמן לבצע אותם יהיה הרבה יותר גדול.

מצד שני,

המסלול הדרומי ארוך יותר עד האזור שלנו כך שאו שנצטרך להאריך את הטיול או שלא נסיים את הקטע שהקצבנו לנו וחבל.

שאלה:

מישהו יודע במקרה האם שביל ישראל עובר בחלקים 5-6 במפה? לפי מה שהסתכלתי על הטוואי החלקים האלה לא נמצאים שם. אנחנו יוצאים היום לקנות את המפות וצריכים לדעת אילו מפות נחוצות לנו...

שמר2

New member
עוד שאלת שביל ישראל-נצל"

שביל ישראל ממלון הנסיכה לפארק תמנע האם ניתן לסיים את קטע שביל ישראל הנ"ל בתוך יומיים מלאים? הכוונה היא ליציאה ב06:00 ממעבר הגבול וסיום בכביש הערבה בכניסה לתמנע - כל הציוד על הגב, ללא טרמפים בשום נקודה (כמו מהפארק לכביש), ללא סטיות לביקור באתרים על המסלול או בקירבתו, וע"י צועדים מנוסים מאוד. לא ברורה לי דרגת הקושי בקטע הראשון של השביל (10 ק"מ הראשונים), וכמה הוא עשוי לשחוק. הייתי רוצה לדעת האם נדרשות "0" תקלות ועיכובים למסלול, או שיש מרווח בטחון. דווקא על העניין הזה לא מצאתי מידע מדוייק. תודה מראש

saar32

New member
מישהו כבר שאל

חפש בארכיון, כבר ענו שזה כמעט בלתי אפשרי. אתה תצטרך הרבה פחות מאפס תקלות.

למעלה