שביל ישראל

Hesanka

New member
שביל ישראל

אהלן חבר'ה, כאן תלמיד י'ב (עולה ל...) ויש לי שתי שאלות לגבי שביל ישראל.
1. מומלץ לחבר'ה שסיימו תיכון ונמצאים לפני גיוס לעשות את המסלול?
2. מהי העונה הכי מתאימה? חשבתי על לקחת 2-3 חברים ולעשות את המסלול בספטמבר - אוקטובר כזה.

ihtiyar

New member
תשובות

1. כן, מומלץ. כדאי שתרשמו לכם כל הזמן במוח שמותר לפרוש אם קשה, אם אתם לא מסתדרים וכד'.
2. עונה: לדעתי מאמצע ספטמבר ואילך יכולה להיות עונה טובה, אבל כדאי לזכור:
(א) ככל שתתקדמו בשביל, הימים יתקצרו.
(ב) מבחינת ההנאה מהטבע, עדיף להתחיל בסוף החורף (יותר ירוק, יותר פריחה ויותר מים בכל מקום). כלומר: להתחיל מהדרום לקראת סוף פברואר ולעלות צפונה.
(ג) אם תחליטו בכל זאת על סתיו והמשך לתוך החורף, התחילו בצפון והתקדמו דרומה.
(ד) מסוף אוקטובר יש סיכוי לימים גשומים

והכי חשוב: בהצלחה!

zammy

New member
ומה לגבי ציוד וכושר?

בדקו איזה ציוד צריך ואיך להתאמן, חבל להתחיל ללכת ולרדת אחרי שלשה ימים בגלל שלפוחיות, גידים ותרמיל כבד מידי.

zammy

New member
זה לא עובד כך

ראו לדוגמא הודעה קבועה לגבי ציוד לשביל ארוך ורשימת ציוד בפורום ציוד
hike.co.il
מכינה צבאית- מתי הלכתם פעם אחרונה 18 ק"מ ביום במשך יותר מ-4 ימים עם תרמיל 15 ק"ג על הגב?
אם זה היה לפני יותר מחודש-אתה לא מוכן לשביל.
כמו שלא תצא למרתון בלי להתאמן לא יוצאים לשביל ישראל בלי להתאמן. אחרת סיכוי גבוה לשלפוחיות, גידים ושרירים כואבים ועוד כהנה וכהנה צרות. אם אתם רוצים ליהנות תתאמנו וקחו ציוד מתאים- נעלים מקצועיות במידה גדולה במידה אחת מהרגיל, גרבים מקצועיות ועוד. קראו בפורום הנ"ל וראו עצות מרבים אחרים בעלי המון ניסיון.
המשקל הרצוי לשביל ישראל אסור שיעבור 14-15 ק"ג. כולל אוכל ומים .
20 זה המון.

natyh

New member
עזוב מכינה צבאית ...

מה שאתם צריכים הוא :

מקלות הליכה .

המקלות חוסכים בערך 25 אחוז מהמשקל ומחלקים את העומס בין הרגליים והידיים .
הרשימות בלמטיל זה נחמד ...., רק שבשביל תגלו שהרבה דברים שלקחתם הם לא שימושיים
והרבה דברים שלא לקחתם חסרים לכם .

החשוב הוא לתכנן נכון את הדרך לא להילחם להקשיב לגוף ולקחת כמה שפחות , תמיד ניתן לחתוך ליישוב סמוך ולהצטייד , כך שאת המשקל ניתן להוריד על סמך תיכנון זהיר .

האמת יותר משמונה עד עשרה ק"ג אתם לא באמת צריכים.

ihtiyar

New member
בחייאת Hesanka

צא ברוח טובה לשביל ישראל, לבד או עם חבר'ה שאתה אוהב. כל השאר יסתדר, או לא.
שביל ישראל זה לא מעבר להרי החושך, ותמיד אפשר לשנות, לתקן, להתחרט, לקחת פסק זמן - וכלום לא יקרה.
ינדבו לך כאן עצות בכמות עצומה, יחזקו ו/או יבטלו את דעתך. הקשב לכולם, והשתדל להוציא את הצימוקים המתאימים לך.
כל אדם מורכב מתכונות פיזיות ונפשיות הייחודיות לו, ונהנה בדרכו שלו.
למשל: מעולם לא הלכתי עם מקלות הליכה, ולא נמרחתי בקרם הגנה משמש, לא חובש כובעים וכפפות, כמעט תמיד נושא איתי לפחות 16 ק"ג על הגב. אבל אני מספיק מנוסה לדעת לא להמליץ על כך לאחרים, מוכן תמיד לשתף אחרים בנסיון שלי, בלי לבטל את דעתם ונסיונם של מטיילים אחרים.
משתדל תמיד לצאת לטרקים בארץ ובחו"ל לבד, בלי שותפים (מלבד בפעמים שאני מדריך), בלי טלפון נייד, GPS וכד'. להמליץ על כך לאחרים? נראה לי לא סביר.

בקיצור, שביל ישראל הוא הכנה נהדרת ומומלצת גם לחיים וגם לטרקים בחו"ל.
תוך כדי הטיול תלמד מה מתאים לך, ממה אתה נהנה יותר (אם בכללׁ), תצבור נסיון ותשתכלל.

Hesanka

New member
מטעויות לומדים, לא?

נצא למסע איך שנתכונן, מקס' איך שאמרתם - חותכים באמצע לעיר או יישוב קרובים ומסדרים מחדש את התיק.
זה יהיה הטרק הראשון המאורגן האישי שלנו ואנחנו נלמד עם הזמן איך להתארגן בצורה יעילה יותר.
זאת לפחות דעתי.

yush4

New member
במקרה הטוב...

נראה לי טיול מעולה בשבילכם
צאו בראש טוב, תלמדו עם הזמן מה צריך ומה לא (בעיקר מה לא).

טיפ אחד: לא משנה מה עשיתם במכינה, הגוף שלכם לא מוכן לעומס כזה. אם אתם לא עושים ימי הכנה ואימון עם הציוד, ממליץ להתחיל חלש. ללכת לאט, לעשות הפסקות ולעצור ללכת גם אם עדיין מוקדם. זה יאפשר לגוף שלכם להבנות נכון. מכיר מישהו שלא עשה את זה ואחרי פחות משבוע נאלץ להפסיק בגלל דלקת בגיד.

בנוסף, אם אתם מתגייסים ליחידות קרביות, כדאי, במידת האפשר להשאיר לפחות חודש חופש בין סיום המסלול לגיוס כדי להפחית את הסיכוי לשברי מאמץ בטירונות (מדבר מניסיון, אם תרצה, ארחיב בנושא)

טיילו באחריות
אל תתחילו יום בלי לדעת כמה הולכים, איפה מסיימים, איפה מצטיידים במים ואוכל.

תהנו

ihtiyar

New member

הכל אפשר לשנות, להתחרט, לתקן, לאלתר, חוץ מדבר אחד: מים.
חשוב מאוד להערך לנושא המים. זה הדבר שאסור בשום אופן לחפף בו

למעלה