שביל ישראל בחורף

Gardner

New member
שביל ישראל בחורף

אני בהחלט מפנטז על לעשות את שביל ישראל (לכיוון דרום) מתישהו, ואני חושב שיהיה לי זמן טוב בסביבות חופשת הסמסטר, שנראה לי מתחילה מתישהו בפברואר. כמה קשה זה יהיה לעשות את השביל בחורף? נראה לי שמבחינת בעיית המים על השביל זה דווקא יכול להיות עדיף, מלעשות את זה באוגוסט או משהו, ואחרי הכל, החורף בישראל לא כזה קשה. מקסימום נרטבים קצת.. יש כאן למישהו עצות וידע בנושא?

sela v

New member
טיול בשביל

דבר ראשון, אני חושב שמומלץ לקנות ספר על שביל ישראל. לפי מיטב ידיעתי יש שניים כאלה. מבחינת מים, גם בחורף אי אפשר לשתות מים שזורמים להם כך סתם בטבע, אלא אם אתה שותה ישירות מהמעיין או שאתה מטהר את המים. בוודאי שעדיף לטייל בחורף, מאשר באוגוסט. החורף הישראלי לא במיוחד קשה, ואלא אם ישנם שטפונות ניתן לטייל ללא שום בעיה, אם בגדים שתשאר יבש, ושק"ש שמתאים לטמפרטורות קרות (מינוס קצת יספיק לפי דעתי). אנחנו עשינו מהפורום טיול להרי אילת בפברואר השנה, ולמרות שזה בדרום, ולא ירד שם גשם, אבל עדיין היה קר בלילה, אבל כמו שאמרתי. אם מצטיידים עם שק"ש טוב אין בעיה, וכמובן צריך לישון באוהל.

Gardner

New member
כן, תודה

בקשר לטיהור מים אני לא דואג, וגם לא בקשר לציוד.. אז אני אמשיך לפנטז עד לחופשת הסמסטר, ואז אראה את לוח המבחנים שלי, ואראה שאין לי סיכוי... אני לא מתכנן לרוץ את השביל, בכל מקרה. אולי אחרי התואר.. כהכנה לטיול הגדול באמת.
תודה על התשובה, בכל מקרה.

sela v

New member
אתה לא חייב

לעשות בפעם אחת את כל המסלול. אם יש שבוע, תעשה 10-20% מהמסלול, וככה בפעם הבאה ישאר לך כבר פחות.

Gardner

New member
נה.. פחות כיף

אם עושים, אז במכה אחת.. הרבה יותר שווה. אני אמצא את הזמן בשביל זה. ואני אעשה את זה.

למעלה