יופי, עכשיו זו שאלה
או לפחות יכול להיות מובן לי כשאלה, וכשהשאלה ברורה לי, אני גם מוכנה לענות, כי בהתלהמויות שלא שוות תגובה אני לא משתתפת. מניסיון אישי שלי, ומהרבה תוכניות כאן בפורום, (כמובן בהכללה, ויש יוצאים מהכלל) רואים בבירור שגם האדריכלים המוכשרים ביותר מתיחסים הרבה יותר לשטח שבין הקירות מאשר לשטח בין הקירות לחומות. ברוב המקרים מה שמותכנן בחוץ זה רחבה מלבנית ביציאה מהסלון, עוד רחבונת בחצר שירות, ושביל הישר מהשער לדלת. לפעמים גם מוספים "חצאיות בטון" בהיקף הבית, בלי שום צורך הנדסי, "שיהיה". כל זה מראה, לדעתי, על חוסר תשומת לב לחדר הכי גדול בבית, חוסר יצירתיות, ובהרבה פעמים גם חוסר התאמה לצרכים של הלקוח. למשל: ללקוחות שלא מארחים יותר מ4 אנשים מתכננים רחבות בטון של 30 מ"ר, והלקוחות בכלל רוצו הרבה ירוק בעיניים. שבילי בטון יקרים ומיותרים איפה שאפשר לעשות שבילי קפיצה שנותנים אוירה אחרת לגמרי, וגם הרבה יותר זולים בטון מיותר איפה שיהיה דק (בזבוז כסף) תכנון עיצובי של שבילים רחבות ופרגולות בלי שום קשר לאדריכלות של הבית התעלמות מהפניות לצד דרום, שעל הניר זה יופי אבל במציאות זה שמש יוקדת. יצירת "אמבטיות" ללא ניקוז קרוב ליסודות, גרוע לקונסטרוקציה. שיפועי ניקוז לכיוון הבית, או בניגוד לחוקי הפיזיקה מלמטה למעלה (בחיי ! הרבה יותר מפעם אחת !) תכנון שגוי של חומות, שאי אפשר אח"כ לשנות תכנון מוזר של פיתוח שטח: חומות, גדרות, מסלעות. אני יכולה להמשיך עוד ועוד, והכל מקרים שנתקלתי בהם במציאות, אבל הכוונה ברורה: חלק ניכר מהאדריכלים לא נותנים התיחסות אמיתית למה שמתכנני נוף רואים כעיקר. למעשה, הם מאד שמחים שבא מישהו ולוקח מהם את העול הזה. לכן אני כותבת כאן, כדי להעלות את המודעות לתחום הזה. עמיתי כועסים עלי על עצות חינם שאני מחלקת, וכנאה לכן לא משתתפים כאן. אני נותנת אותו יחס גם לאנשים שהם בכלל לא ברדיוס העבודה שלי. אני עוזרת גם במסרים ואימיילים (אבל לא בניתוח תוכניות, שלזה אני מסרבת בפרטי). אם אתה חושב שכוונתי לפרסם את עצמי אתה טועה בגדול. מטרתי היא אך ורק להעלות מודעות לכך שצריך לשלב מתכנן נוף כאשר הבית על הניר. מקווה שהבנת, ואם לא, אתה מוזמן לשאול , בצורה ברורה.
יום טוב