שבילי פיתוח

Tiefgrundung

New member
משהו ביחס שבין הגזר, הצימוקים והסוכר השתבש :)

עכשיו ברצינות - לא עניתי, כי איני בטוח בתשובה. אבל כאשר שואלים אותי שאלה בתחום ההתמחות שלי (אא"ג), אני נותן את התשובה, אך לא ממליץ (לשם המחשה) לפנות למומחה באא"ג עם נזלת, אלא לרופא משפחה. למרות שאא"ג מבין יותר בכל הקשור באף. וכדי שיהיה יותר ברור - האדריכל שמתכנן מבנה, יכול לתכנן גם את השבילים. מותר להמליץ לפנות ל"מתכנן נוף" כדי לתכנן שבילים. אך כאשר הממליץ הוא "מתכנן נוף", זה פשוט מרגיז אותי. מותר לי להתרגז.

פיטנגו4

New member
יופי, עכשיו זו שאלה

או לפחות יכול להיות מובן לי כשאלה, וכשהשאלה ברורה לי, אני גם מוכנה לענות, כי בהתלהמויות שלא שוות תגובה אני לא משתתפת. מניסיון אישי שלי, ומהרבה תוכניות כאן בפורום, (כמובן בהכללה, ויש יוצאים מהכלל) רואים בבירור שגם האדריכלים המוכשרים ביותר מתיחסים הרבה יותר לשטח שבין הקירות מאשר לשטח בין הקירות לחומות. ברוב המקרים מה שמותכנן בחוץ זה רחבה מלבנית ביציאה מהסלון, עוד רחבונת בחצר שירות, ושביל הישר מהשער לדלת. לפעמים גם מוספים "חצאיות בטון" בהיקף הבית, בלי שום צורך הנדסי, "שיהיה". כל זה מראה, לדעתי, על חוסר תשומת לב לחדר הכי גדול בבית, חוסר יצירתיות, ובהרבה פעמים גם חוסר התאמה לצרכים של הלקוח. למשל: ללקוחות שלא מארחים יותר מ4 אנשים מתכננים רחבות בטון של 30 מ"ר, והלקוחות בכלל רוצו הרבה ירוק בעיניים. שבילי בטון יקרים ומיותרים איפה שאפשר לעשות שבילי קפיצה שנותנים אוירה אחרת לגמרי, וגם הרבה יותר זולים בטון מיותר איפה שיהיה דק (בזבוז כסף) תכנון עיצובי של שבילים רחבות ופרגולות בלי שום קשר לאדריכלות של הבית התעלמות מהפניות לצד דרום, שעל הניר זה יופי אבל במציאות זה שמש יוקדת. יצירת "אמבטיות" ללא ניקוז קרוב ליסודות, גרוע לקונסטרוקציה. שיפועי ניקוז לכיוון הבית, או בניגוד לחוקי הפיזיקה מלמטה למעלה (בחיי ! הרבה יותר מפעם אחת !) תכנון שגוי של חומות, שאי אפשר אח"כ לשנות תכנון מוזר של פיתוח שטח: חומות, גדרות, מסלעות. אני יכולה להמשיך עוד ועוד, והכל מקרים שנתקלתי בהם במציאות, אבל הכוונה ברורה: חלק ניכר מהאדריכלים לא נותנים התיחסות אמיתית למה שמתכנני נוף רואים כעיקר. למעשה, הם מאד שמחים שבא מישהו ולוקח מהם את העול הזה. לכן אני כותבת כאן, כדי להעלות את המודעות לתחום הזה. עמיתי כועסים עלי על עצות חינם שאני מחלקת, וכנאה לכן לא משתתפים כאן. אני נותנת אותו יחס גם לאנשים שהם בכלל לא ברדיוס העבודה שלי. אני עוזרת גם במסרים ואימיילים (אבל לא בניתוח תוכניות, שלזה אני מסרבת בפרטי). אם אתה חושב שכוונתי לפרסם את עצמי אתה טועה בגדול. מטרתי היא אך ורק להעלות מודעות לכך שצריך לשלב מתכנן נוף כאשר הבית על הניר. מקווה שהבנת, ואם לא, אתה מוזמן לשאול , בצורה ברורה.
יום טוב

Tiefgrundung

New member
כל עוד

בתחתית הרשימה המלומדת ובהחלט מועילה מתנוססת חתימה המפרסמת את פרטי העסק, ההסברים שלך בטלים בשישים מבחינתי. הטענה שהנוכחות שלך בפורום היא לצורך הגברת המודעות גרידא, ולא קשורה לפרסום היא עלבון לאינטליגנציה. ההתנהלות הזו היא פשוט לא לטעמי. הסברתי למעלה מדוע. זכור לי שלפני מס' שבועות נזפת במישהו מעל דפי הפורום על כך שלא שילם לך על העבודה שעשית עבורו. אני מניח שגם זו הגברת מודעות... ככלל לא התכוונתי להיכנס לדו שיח איתך, רק הבעתי את דעתי. אבל אם כבר, אשמח להבין אחת ולתמיד מדוע בעלי מקצוע המפרסמים את עצמם בפורום בעזרת החתימה וכד', ובמקביל נותנים עצות מקצועיות, לא אומרים בגלוי שמטרת הנוכחות שלהם בפורום, בנוסף לעזרה לזולת, היא הפרסום. זה לא בושה, וזה גם חוקי. הרי תמיד בעלי המקצוע מציינים שאין לקבל שום החלטה על סמך העצות שניתנו בפורום. בדרך כלל המשפט הבא הוא : "תפנה עלי במסר פרטי". אצלך, המשפט הזה אפילו מופיע בחתימה. לפרסם זה מותר, כל עוד זה בהתאם לנוהלים. רק אל תנסו להציג מניעים כוזבים. מקווה שהבהרתי את עצמי

פיטנגו4

New member
זהו, שאתה טועה

הנחת הבסיס שלך היא שאני כאן בשביל פרסום עצמי. וההוכחה לכך , לדעתך, היא החתימה. זה אולי בגלל שאתה די חדש בפורום ולא קורא את התגובות שלי לאורך השנים שאני כותבת כאן לא ער לכמות ההפניות שאני שולחת לעמיתים שלי, בפרטי כמובן, ולמסרים הפרטיים והאימיילים בייעוצים מאחורי הקלעים, גם לאנשים שבכלל אינם באזור העבודה שלי. וכמובן לא מעורה ברשימת הלקוחות שלי, ולכן מסתמך על ניחושים שגויים. דפדף אחורה, ותראה כמה שאתה טועה. אחזור שוב: המטרה שלי היא הגברת מודעות למקצוע הזה, ולחשיבות שלו בשלב התכנון. אני לא אפסיק לכתוב את זה, גם אם מישהו יטעה לחשוב שזה למען פרסומת אישית. אני אמשיך, כי זה בדמי ובנפשי, ואכתוב זאת בכל הזדמנות ובכל פורום שהוא. לגבי החתימה: מותר לפי כללי תפוז, וכך יעצו לי גם מקדמי אתרים, לפרסם כתובת אתר וטלפון. אני לא עשיתי זאת בדיוק כדי שאנשים צרי עין לא יצעקו.... המשפט "פרטים במסר אישי" לדעתי פחות בוטים מפרסום טלפון וחתימה. זכותך לחשוב אחרת, ואני באמת אשקול שינוי ניסוח (בהחלט אפשר לפנות בפרטי להצעות ניסוח
) מאד חשוב לי שהמקצוע שלי יופיע בחתימה, כי אני חושבת שזה נותן משקל שונה למה שאני כותבת, בעיקר אם מדובר בתחום ההתמחות שלי. הלואי ואפשר היה לבחור מתי החתימה תופיע ומתי לא, בלי מאמץ גדול מידי... אל זה לא ניתן בתפוז. ציון המקצוע שלי באמת לא רלוונטי כשאני עונה למישהי על יתרונות מטבח רגבה

Tiefgrundung

New member
תודה על התגובה המפורטת

כפי שאמרתי, איני רוצה להתנצח, רק להביע את דעתי. להבדיל מדעתי המקצועית, בנושאים אחרים, אפילו אם דעתי שגויה (גם זה קורה :) או מוטעית, בד"כ לא נגרם שום נזק. סוף שבוע טוב.

פיטנגו4

New member
../images/Emo6.gif

משפט ידוע אומר, שהתפקיד של אדריכלי הנוף זה להסתיר את השגיאות של אדריכלי הבנין...
אין לך מושג כמה זה אקטואלי לי כיום שגיאות של רופאי א.א.ג.... שים לב: 2 שגיאות של 2 רופאי א.א.ג במשפט אחד: בן אחד נשלח לניתוח ע"י רופא א.א.ג, פנינו למנתח פרטי, שביטל את הצורך בניתוח מיותר לילד הזה, אבל במקומו ינתחו את הבן השני (!) SMR וקונכיות בסוף החודש הזה. הוא היה צריך להיות מנותח כבר לפני שנתיים, אבל בגלל חות-דעת שגויה של רופא א.א.ג (אחר) לא נותח והנזקים הצטברו. כן, ללא כל ספק, הטעויות במקצוע שלך יותר רציניות מסתם תכנון לקוי של בית... סופ"ש נעים גם לך

Tiefgrundung

New member
בלי להיכנס לפרטים

האגו ותחרותיות של רופאים מעורב בחו"ד שלהם הרבה יותר ממה שאנשים חושבים. אפילו יותר מבעלי מקצוע בתחום הבניה :) בשני המקרים זה יכול לגרום לנזק כספי, וגם לנזק בריאותי...

msvnk

New member
למה את ממשיכה להצטדק ?

תתעלמי ממנו כבר ! רק בא לפה ועושה פוזות ומעביר ביקורת עלכל העולם וע לניגוד האינטרסים. לא טוב לו פורום שנמצאים בו בעלי מקצוע עם עיצות מקצועית - שיקים לו פורום חובבנים עם עצות גרועות.

צימעס

New member
עזוב את המתכון ../images/Emo13.gif

נסה להתיחס למילים שלי כפשוטן, אפילו כשאני שואלת שאלה אני לא מתכוונת להתריס
(בבקשה נסה לענות לי בלי להפגע - כי לא זאת היתה כוונתי - על השאלה הראשונה ששאלתי.)

צימעס

New member
זו שלא ניסחתי טוב...

שואלת מחדש: לאילו מין תשובות ציפית בשרשור הזה, ולמה התשובה של פיטנגו לשאלה הפותחת את השרשור (מינוס החתימה שלה) לא טובה בעיניך?

Tiefgrundung

New member
כעת גבירתי סתם מתחכמת...

כתבתי בפירוט על מה שהפריע לי. אמנם זה לא היה בתגובה לשאלות שלך, עדיין....it's all there צימעס, זה קצת מאכזב...

צימעס

New member
ואי, בחיי שאני לא מבינה מה אתה אומר.

הבנתי שמפריע לך שבחתימה של פיטנגו יש פרסום עצמי. (היות ותפוז חושבים אחרת, אני משערת שתשלים עם המציאות) חוזרת על השאלה אלי, בעוד ניסוח: פיטנגו נתנה תשובה. בוא נניח שהתשובה היתה בלי החתימה שלה. * היא כתבה מה צריך ליצוק עכישו ומה אח"כ. * היא הזכירה שעדיף לתכנן לפני שיוצקים. מה לא טוב בתשובה זו? היא לא היתה מספיק מקיפה? ההצעה להעזר במתכנן נוף נראית לך לא אתית? משהו אחר?

למעלה