שבילי השבת השניה - 11/6

זהר זהר

New member
האם ייתכן שמה שאנו מכנים שבילים

מכונה על ידי אחרים כ"שטח" ? אני שם לב שאופנועים המוגדרים כדו"שים לכל דבר מוסעים ל"שטח". בתמונות , לפעמים, אני מזהה שבילים מוכרים עד מאד. מי יכול להסביר לי כיצד מבדילים בין "שטח" לבין "שבילים". שביל עבורי הוא כל מקום שרואים ממש טוב שאנחנו לא הראשונים כאן. יש תואי ברור (לפעמים קצת פחות) ומשני צידיו מונחת ארצנו היפה ללא סימני צמיגים. השבילים מופיעים במפות סימון השבילים לפעמים עם סימון 4X4 . יש לי חשדות קלים שחלק מ"השטח" שכאן הם הם השבילים שלנו. יכול להיות שאני טועה?

45degrees

New member
יש את ה"אגדה" המכונה HARD ENDURO

זה: "שטח". כל השאר זה שבילים. וברצינות - התשובה לשאלה שלך תלויה ברמת הרוכב.

"שטח" כהגדרתו...

זה כל האיזור שנמצא משני עברי ה-"שביל" שבו אתה רוכב... אפשר לרכב דיונות עם האופנוע שלך? אנדורו צפוף? עליות בזויות מטורפות עם קיר של 90 מעלות בסופן? שבילאות נשארת שבילאות... כל השאר שטח.

C O L T

New member
זה פשוט מאוד

איפה שהדו"שים הכבדים עוברים, זה שביל, איפה שהם שוקעים, זה שטח!
צודק 45 והמון תלוי ברוכב, אבל לאור העובדה שלא כולנו פטרהנסל או שפיצר, גם לאופנוע יש משקל (תרתי משמע). אני בטיולי שטח ארוכים רוכב רוב הזמן בשבילים, גם בגלל שאין לי חיבה גדולה לכבישים במיוחד עם צמיגי קוביות, טנדר אין וצריך להגיע איכשהו לשטחים המעניינים. אבל בהחלט מדי פעם יורדים מאותם השבילים, או שהם נעלמים לבד ואז מתחילה החגיגה. בחולות עדיין קצת קשה לי, בכל זאת אני זקן עם אופנוע 93 זקן לא פחות, אבל בשטחים אחרים, סלעים ויערות, האופנוע פשוט עובר הכל. מנסיון של כמה שנים על KLE במגוון שטחים, המגבלות שלו מגיעות מוקדם למדי ואחרי כמה תקיעות למדתי שזה בעצם אופנוע כביש. עדיין, במהירות נמוכה ועל קרקע אחידה ומהודקת, יכול לנסוע לא רע בכלל.

אורי-

New member
חלוקה מאוד פשוטה:

פורום שבילים פורום שטח שכל אחד ילך לתת בגז איפה שבא לו. כל עוד הוא נהנה ולא פוגע באחרים- לבריאות.

זהר זהר

New member
אורח חביב - גידי פרדר

ועמו אולי גם כמה טיפים למתחילים ושפע של מידע על אפשרויות אימונים לשטח ולכביש

זהר זהר

New member
רוכבים בחודש יוני במועדון וגם ...

שבת שלישית 18/6 טיול רגועים של המועדון. פתוח לכולם אין מגבלות עבירות / גיל / יכולת שבת רביעית 25/6 טיול המועדון לשבילים הקצת יותר מחייבים + בהובלת דוד XR דן"שים בלבד XR/DR/XT BMW/GS וכו'. באותה שבת טיול מועדון BMWGSIL לדרום שבת חמישית - אין שבת כזאת בחודש יוני , אפשר לשבת במזגן

למעלה