שביזות סוף שנה א'

שביזות סוף שנה א'

אוף! אני נמצאת כעת במצב פשוט בלתי נסבל!
לאחרונה פשוט אין לי חשק וכוח להגיע ללימודים כלל... איבדתי בהם כל עניין
נורא קשה לי לקום בבוקר, וגם כשאני כן מצליחה אז זה במאמץ רב. כבר לא זוכרת מתי הפעם האחרונה שהגעתי בזמן לשיעור הראשון... בדר"כ זה להגיע לחצי היום השני - וגם זה בכוחות. בקיצור, אני חסרת מוטיבציה לחלוטין מגיעה ללימודים, מנסה להקשיב ולהיות מרוכזת ואז מגלה שזה מאמלל אותי מאוד וסתם בזבוז זמן. יכול להיות שזה בגלל שאני לומדת מנהל עסקים בשביל התואר ולא בגלל העניין שלי בו? או שזו סתם שביזות סוף שנה א'? מכירים את ההרגשה? איך יוצאים ממנה ומקבלים אינטרס מחודש בלימודים

krushka

New member
כן, אני ממש איתך!

אני חושבת שזה קורה לכולם...כבר אין כח לכלום, לא לקום ולא לחרוש. תנסי לשים בפנייך מטרה לסיים את השנה בצורה הכי טובה שאפשר , כדי שתתגאי בעצמך, אולי זה יעזור? מקווה שכן, לי זה עוזר. (בנוסף יש לי סמסטר קיץ, ככה שאין חופש בכלל וזה מה שאני עושה) בהצלחה!!!

PianoGirl20

New member
אני חושבת ש...

אם את לומדת מקצוע כלשהו רק בשביל התואר, ולא כי יש לך עניין אמיתי בו, אז מן הסתם את גם תבואי ללימודים בלי חשק ולא יהיה לך שום רצון לקום בבוקר או ללכת ללימודים.. אני לא כל כך מבינה אנשים שהולכים ללמוד מקצוע מסויים רק בשביל התואר ולא כי זה באמת מעניין אותם...בכל מקרה, לדעתי אם הלימודים חשובים לך אז בכל זאת תנסי להכריח את עצמך לקום וללכת וללמוד. אחרת, כל התואר הזה סתם ילך לעזאזל וחבל. ואגב, עכשיו שמתי לב שאת רק בשנה א', אז יש מצב שאולי בגלל שבשנה א' בדרך כלל לומדים מבואות וזה פחות מעניין... אם זה באמת בגלל שהתואר עצמו בכלל לא מעניין אותך, אז אולי שווה לך להפסיק אותו וללכת ללמוד משהו שאת באמת רוצה?.. הרי את לא רוצה להמשיך לסבול ככה עוד שנתיים, נכון?..

DZHIBERISH

New member
המוטיבציה במקרה שלה צריכה לבוא

ממקום אחר.יש סיבה למה היא עושה את התואר.תחשבי מה יקרה כאשר תסיימי אותו..עד כמה שמחה תיהיה ועל העבודה העתידית שלך...על הכסף שתרויחי ותוכלי לחיות בנוחות...:)

epitaph

New member
לא יודע כמה לחיות בנוחות...

יש בכלל מה לעשות עם תואר ראשון במנהל עסקים? (מלבד תואר שני)

lollapalooza

New member
כסף (סליחה על הקלישאה, כן?) זה לא הכל.

כי אם מנהל עסקים לא מעניין אותה, זה לא נגמר ב- 3 שנים באוניברסיטה. זה ממשיך בעבודה בתחום שלא מעניין אותה, ובסופו של דבר, להתעסק במה שלא מעניין אותך מוביל לתסכול ואומללות. אני די בטוחה שאפשר למצוא תחום אחר שיהיה גם מעניין יותר (אפילו כפשרה, לא *הכי* מעניין, אבל יותר מעניין) וגם כזה שאפשר להרוויח איתו כסף אח"כ.

PianoGirl20

New member
הוצאת לי את המילים מהפה..

זה לא רק התואר שלא מעניין אותה, זה אחרי זה גם כל ההתעסקות במקצוע שבכלל לא מעניין אותה. כמה שנים אתה חושב שהיא תוכל לחיות ככה, מתעסקת בתחום שבכלל לא מעניין אותה?.. הרי יש גבול. בסופו של דבר אחרי כמה שנים במקצוע (אם היא בכלל תגיע לזה) היא תרגיש שהיא לא מסוגלת להמשיך יותר והיא תגלה שכל התואר הזה שהיא סבלה בו סתם היה בזבוז.

yuval k

New member
../images/Emo2.gif

טוב, ללמוד למבחנים באמת אין לי כוח, אבל אני ממש מרוצה מזה שמחר מתחילים ימי ייעוץ (מוקדם) בחוג שלי, וכבר הרכבתי (פעמיים!
מה לא אעשה כדי להימנע מחריש) מערכת לשנה הבאה

זה כבר הפך לתחביב אצלי!

ברגע שמתפרסם ידיעון הקורסים לשנה"ל הבאה, אני נהנה עד למאוד לנסות להרכיב לי מערכת אופטימאלית הכוללת קורסים מעניינים וכמובן, קורסים שלא מתחילים בשעות מוקדמות מדי... הכנת המערכת בדפי טיוטא, מחיקה והוספה, השוואה ובדיקה עם חברים לאילו קורסים הם מתכוונים להירשם, בירור לגבי המרצים השונים, יוצרים מעיין תענוג צרוף שלא כולם מבינים את מהותו... הבעיות מתחילות, כך לפחות באונ' בן -גוריון, בתארים המתקדמים. ישנם פחות קורסים, וגם עם מה שיש, לא תמיד מצליחים להתמודד. כך יצא, שהשנה למדתי קורס באונ' העברית שהוכר לי כחלק מתכנית הלימודים. אני מקווה שבשנה"ל הבאה לא אתקע עם מינימום קורסים, שרובם בכלל עוסקים בהיסטוריה של העת החדשה. דאנטה

למעלה