שבחי"ם

tarivs

New member
שבחי"ם

יש משהו מרגיז בנושא השבחי"ם, והטיפול בזה. אין עונש מספיק מרתיע, לא למעסיק, לא למלין, ולא למסיע. לצערי זה נגמר מקסימום בקנס ותיק במשטרה. למעסיק או מלין, ולמסיע מחרימים את הרכב לחודש. הריי אילו שנתפסו שהסיעו מחבלים, בטח נתפסו בעבר בהסעת שבחי"ם לא פעם אחת. לדעתי צריך לעצור במקום כל מסיע מלין או מעסיק, על סעיף של סיכון בטחון המדינה.

רק השב"חים מעצבנים אותך?

ב"ה אני את השב"חים עוד רואה יחסית בעין יפה, יותר מציק לי הבן-זונה התורן שנוהג בפראות, חותך מימין לשמאל וגורם להרוגים. מעצבן אותי יותר הערס שהולך עם סכין פרפר וחושב שהוא רמבו. שב"ח אם כל זה שהוא לא חוקי פה, הוא כולה מסכן שבא לחפש לחם הביתה. כל שאר החראות מעצבנים אותי יותר. בשביל זה כיום - לפני שצריך לחייג 100 אני חושב פעמים, אפילו שהשיחת חינם חבל לי על התנועת יד להוציא את המכשיר ולהצמיד אותו לאוזן. עדיף לתפוס את המירס לעלות בקבוצתי בקבוצת ביטחון שלנו, שם אקבל סיוע מהר יותר, איכותי יותר ומסור הרבה יותר. מצבה של המשטרה, כמצבה של המדינה - על הפנים.

tarivs

New member
בקשר לשב"ח המסכ"ן.

אותו אחד הוא זה שמביא מידע שמשמש מחבלים לפיגועים, וחוץ מיזה המחבל עצמו היא שב"ח.

שירןן21

New member
לא מדיוק כל כך

אולי לגבי ההתנהלות של המדינה כלפי השבחי"ם היא לא מספיק תקיפה אבל בשביל לשנות משהו לגבי ההתייחסות של המדינה כמערכת אוכפת ומענישה צריך תהליך מאוד מאוד ארוך.. אז לגבי זה כניראה שהמצב ימשיך.. לגבי מלינים, מעסיקים ומסיעים לא מדיוק מה שאתה כותב.. אני לא יודעת בכמה מבצעי שבחי"ם השתתפת, אבל יצא לי לבוא כעדה בבית משפט לגבי מלינים,מסיעים ומעסיקים.. לגבי המעסיקים אחרי שאתה מעביר את השב"ח והמעסיק לחקריות תיק פלילי ברור שנפתח אבל אחר"כ זה עובר להמשך טיפול משרד העבודה ופה אין פשרות נרשם קנס של 1000 ש"ח וזימון לבית משפט שם בדר"כ מורידים את הקנס ל 7000 ש"ח ועוד כנס של 1000 על תנאי שבמידה והאדם יחזור על עבירה דומה הוא יקנס, כנ"ל לגבי המסיעים. לגבי המלינים הקנס הוא 5000 שקלים שבדר"כ יורד לקנס של בין 3000 - 3500 ש"ח ומאסר על תנאי. רמת הענישה של כל אותם עבריינים היא מאוד גבוה מבחינה כספית במקרים האלה בימה"ש לא מתפשר.. אגב מי שנתפס יותר משלוש פעמים עובר על אחת מהעבירות האלו מקבל מאסר בפועל , כמה בדיוק אני לא יודעת תלוי בשופט, היו מקרים גם של לקיחת רשיון עבודה לקבלנים ומנהלי חברות כוח אדם למינהם..

tarivs

New member
זה עדיין לא מרתיע וגם:

הם משאירים את הפועלים והולכים. כאשר הפועלים נתפסים, וגם אם הם אומרים מי המעסיק, אז זה לא עוזר, מפניי שבמקרים כאילו, מדניות המשטרה היא להביא את המעסיק רק במידה והוא נמצא במקום, ואני מדבר בעיקר על פעילות שיגרתית, לא רק במבצע. לדעתי צריך לפתוח בחקירה מידית לאיתור המעסיק, ופשוט לעצור אותו במקום, כאילו הוא העסיק מחבל. הקלות שבא מחבלים נכנסים לכאן היא בלתי נסבלת, והענישה של אותו מסיע, מעסיק, או מלין, היא קטנה מאוד ביחס לעבירה החמורה מאוד שהוא מבצע, וגורמת בעקיפין או במישרין לפיגועים. חוץ מיזה היתי דווקה בהרבה מבצעי שב"ח, ויוצא לי גם בפעילות שגרתית לתפוס שבחי"ם ומעסיקים, כך שאני מכיר את הנושא דיי מקרוב.

ma7k

New member
כניראה שבעיר שלך יש מעט מאוד שבח"ים

אצלנו (בפתח תקווה) מספר שבח"ים הוא עצום, ואף אחד לא יפתח בחקירה בשביל כל קבוצת שבח"ים שנתפסת. אני בעיקרון בא בגישה של - רוצים לעבוד, תעבדו בלי לעשות בעיות ובלי לצאת מהמקומות שבהם אתם ישנים (לא מתאים לי שיצאו לטייל ברחבי עיר בלילה, או ישבו על גגות של בתי מגורים וכו'). אני בהחלט מסכים איתך שיש להגביר את הענישה לשב"ח, למסיע ולמלין, אך לפתוח בחקירה על כל שב"ח זו לא הדרך ואין מספיק כוח אדם חופשי במשטרה.

tarivs

New member
אצלינו יש המון שבחי"ם לדעתי גם:

הגישה שלך היא מאוד תמימה, מפניי שאוליי אתה לא יודע אבל, אותו שב"ח גם אם הוא לא מחבל, אז החמ"ס משתמש בו להעברת מידע מודיעיני לגביי יעדים שאפשר לבצע בהם פיגוע. אני רואה בעינים מידיי פעם מה הולך בצומת סגולה, אני באיזור השפלה וגם אצלינו לא חסר. המדינה חייבת לשנות את הגישה לגמריי לגבי כל הנושא, על תשכח, גם מה שהיה בבית שמש לא מזמן, אותו שב"ח שאנס את הילדה, עבד בשוק ואני מתאר לעצמי כמה פעמים הוא נתפס על שהיה בלתי חוקית בישראל, חוץ מזה כמו שמשטרת ההגירה טיפלו בזרים יפה מאוד, כך היו יכולים לתת להם לטפל בשבחי"ם. הדבר הכי אפסורט הוא שתמיד אחרי פיגוע אומרים ברדיו שעכשיו בודקים איך הצליח המחבל להכנס לישראל.

שלום30

New member
המעברים אינם סגורים בצורה הרמטית

באותה דרך בה נכנס השב"ח יכל להכנס גם מחבל מתאבד ושב"ח עם מניעים פלילים. אך חוק זה חוק, ואני מתאר לעצמי שאם יחמירו את הענישה כלפי מי שיעסיק ויבריח שבחים ונתינת עונש הולם לשבחים עצמם (כמו מעצר 30 יום בחדר צפוף ומוזנח) זה יוריד את הפוטנציאל של המבריחים ושל השבחים עצמם לנסות ולהכנס לישראל. אפשר למגר את התופעה או לפחות להמעיט אותה בצורה רצינית - הכל כפוף לסדר העדיפויות ולהוראות המגיעות מלמעלה.

tarivs

New member
אני מאוד מקווה ש:

מערכת הבטחון תצא מהאדישות, ותיקח את הענין הזה מאוד ברצינות.

ghost7

New member
כפי שכתבת

המעברים אינם סגורים הרמטית. וכפי שאני רואה זאת (בדרום)- הגדר משפיעה. וההתקדמות בהקמה שלה- משפיעה. אז ככל ששתקדם- עדיף. ההשוואה לעובדים הזרים לא בדיוק מתאימה. הם שהו במעצר לא כעונש, אלא עד שתוסדר ההטסה שלהם מכאן. ולחזור- יותר קשה מחו"ל. (לא רק לחצות קו גבול לא-סגור). הפועלים ימשיכו לנסות להגיע הנה. אין להם ברירה. והבעיה שיחד אתם מגיעים גם עבריינים, וגם מפגעים.

תמירוש19

New member
הרמטי לא הרמטי...

כל שב''ח שיפול לי ביידים יאכל אותה ולא ירצה יותר להכנס לישראל

ma7k

New member
יש משהו בדבריך, אך כניראה לא הבנת..

כניראה שלא הבנת אותי לגמרי... אני מסכים איתך ב 100% והכל, אבל שוב, לפתוח בחקירה בשביל כל שב"ח שנתפס (כשאל מולו בגג של מבנה נטוש מסתכלים עשרות שבח"ים כמוהו), זה אולי רצוי, אך לא אפקטיבי ובלתי ראלי מבחינת כוח אדם של המשטרה. תבין, לא תוכל לבצע חקירה מעמיקה על כל אחד ואחד מם, ושום דבר לא ישתנה ישתנה עד שהענישה לא תשתנה. אני אומר לך דוגרי, אני אישית לא אקח שב"ח.- למה? אני אצטרך לקחת אותו לתחנה, לחכות איתו עד שיבררו איתו הכל, לרשום דוח עיכוב, ואז עוד להסיע אותו למחסום ואחרי יום-יומיים הוא יחזור לאותו מקום בדיוק. רובם כבר לא מפחדים, כי הם יודעים שאף אחד לא יקח אותם, אלא אם כן מארגנים מבצע שב"חים. אם הענישה הייתה שונה, כל הנושא היה שונה ב 180 מעלות.

tarivs

New member
אני מבין אותך וגם כך אני לא:

עושה הטענה שלי הי כלפי המערכת הריי, ברור שאם תיקח שב"ח אחד ועוד ללא מעסיק יצחקו עליך בתחנה. מה שאני בעצם אומר הוא שכל עניין הסעת, העסקתם, והלנת השבחי"ם, הוא בעצם מקל מאוד על המפגעים ושולחיהם, ואם סוף סוף יבינו את זה במערכת הביטחון, אז יתחילו לחקור אולי כל שב"ח שנתפס באתר בניה, עד שיסגיר את המעסיק שלו, וברגע שיסגיר את המעסיק, אז המעסיק יחקר חקירה מעמיקה גם של השב"ק, ואם יתברר שהוא המעסיק, אז הוא יעצר במקום, ויוגש נגדו כתב אישום על סיכון חמור של בטחון המדינה. אני יודע שזה נשמע אבסורד, אבל אוליי יעשו את זה רק אחרי מגה פיגוע. לצערי בנושא הזה הם ישנים בעמידה.

למעלה