שבחים לשמעון עשור

מצוינות והצטיינות../images/Emo13.gif)

זה משנה אליק מי בכיר? מילא מי שרוצה לרקוד בלהקה, או להיות מדריך,(שאז, חשוב גם לדעת ללמד) אבל כל הסלבס שכאן.. הרי המטרה היא מאד אישית. וההנאה היא אישית. אהבתי את הניתוח שלך, ואת הסימנים.. וחשבתי לעצמי, וואלה.. יש לי את הפוטנציאל
) ורק חסרות לי השנים..
) וכמתחילה באופן יחסי, אני רוצה לומר לך, שבעיני רקדן/ית מעולה הוא זו/ה שכאשר אני ארקוד אחריו/ה אני אדע להתביית על הצעדים ולזרום איתם, כאילו אני יודעת ולמדתי את הריקוד.אני כבר יודעת לזהות ממרחק אנשים כאלו, ואני אפילו לא חייבת ממש להיות מאחוריהם.(דרך אגב, רויטל היא כזו, הצעדים שלה ברורים וממש ברור לאיזה כיוון היא שולחת את הרגל-בתנאי שלא מסתירים אותה
)

אליק 31

New member
חלילית יקירתי, את מדברת על מעתיקים

ואני דיברתי על החברים מה GRAND ECHELON, הוה אומר: הצמרת של אצולת הריקוד. במחילה מכבודך ביום שבת אין שחים בענייני מעתיקים... אבל אני יכול להוסיף בהחלט סימן הכר נוסף לבכירים, והוא, שמהם ניתן להעתיק , כי איך שהוא הם יודעים לשדר מהו הצעד הבא. ונכון, מזהים אותם גם ממרחק.

אליק יקירי../images/Emo13.gif) כבר שמעתי וראיתי

ותיקים.. שמעתיקים ממני
) ואם בניתוחים עסקינן---וזה אחד הנושאים בינינו, לדעתי, מרבית הרוקדים הותיקים זוכרים ריקודים מסוימים מאד, אולי מיוחדים,אבל זו כמות מוגדרת. וכפי ששמתי לב, אפילו כשאני רוקדת ריקוד שאיני מכירה אבל אין בו, תנועות וצעדים שהומצאו לצורך מיוחדות, אז הרבה פעמים, יש צעדים מתבקשים. ולא הייתי מציעה לך לזלזל במעתיקים.(ובטח לא בי בגלל שאני מצהירה על כך בגלוי.----האמת הצרופה שעוד אחת חולה בה
) אם תשב ותבחן בהרקדה את בכיריך היקרים, תגלה שגם הם מפשלים לעיתים. לא שזו טרגדיה, אבל אני תמיד טוענת, שצריך ללכת עם המנגינה, להעתיק את הכיוון אם יש צורך, וכמובן אם יש אפשרות, ללמוד את הצעדים המקוריים.

משהא

New member
על בכיר, טביה טישלר, מצטיין ורקדן

קל מאד לערב דבר ועניין, לרוב התוצאה המתקבלת אינה הנכונה. יש רקדן שרוקד יפה ולא נכון, יש רקדן שמדייק בצעדיו אבל לא בביצועיו, יש השולט בקצב הריקוד ויש שרוקדים "על יד" הקצב, יש השולט במבחר ריקודים רב ביותר ויש שמיכל המידע שלו קטן ביותר. המשותף לכולם הוא החוג לריקודים אליו הם באים לרקוד. וכאן מתחיל ההבדל. ראשית יש שוני בין החוגים שאינו מצביע על רוקדים טובים יותר או פחות אלא על רפרטואר שונה. טוביה טישלר כדוגמה, אחד המרקידים האהובים עלי, נותן ריקודים לא מעטים, יפים ביותר, בחוג שלו שאיני מכיר. ובחוגים שאני רוקד אני מכיר 99 אחוז מהריקודים כי אני מתמיד שנים בהם. התמדה רבת שנים בחוג קבוע מאפשרת שליטה מלאה במבחר הריקודים. לטעמי :- ( כמובן רקדן = רקדנית ). רקדן הוא זה שיכול להשתלב ולמצות את רוב הריקודים בחוג שהוא רוקד. רקדן מתקדם הוא זה שיודע ומשתלב בכל הריקודים בחוג שהוא רוקד. רקדן טוב הוא זה שגם יודע את כל הריקודים בחוג, גם מדייק בצעדיו, גם רוקד יפה וגם שולט בקצב, בחוג הקבוע שהוא רוקד. רקדן טוב מאד הוא זה שיודע כמעט את כל הריקודים בכל חוג ומרקיד שהוא נקלע ומשתלב בהם בלי בעיה עם כל שאר המעלות של רדדן טוב. המצויינים הם אלו שנוספה להם גם היכולת לרקוד בחוגי הנוסטלגיה. והמצטיינים שבמצויינים הם אלו המעטים שנוסף על כל האמור כאן --- בני הזוג מישירים מבט וחיוך של שמחה על פניהם. כי בעצם לשם כך אנו באים להרקדות....... אורי גבעוני

רקדן טוב הוא רקדן שאפילו שהוא

לא מכיר ריקוד כל כך טוב מצליח להשתלב, כמובן זה בנוסף לכל הדברים שאמרה קודמתי

משהא

New member
שושנה - זה מעתיק טוב לו רקדן טוב !!

בבסיס, רקדן, לפני כל מה שכתבי קודם על יכולות, הוא רוקד שלא צריך לראות אחרים רוקדים בכדי לרקוד, וגם כאשר רוקדים אחרים בסביבתו לא יודעים הוא ממשיך ורוקד נכון !!!!! אורי גבעוני

משהא, העתקה היא גם דרך ללמוד

ריקודים, ואכן הכוונה שלי הייתה אם מישהו נניח לא בא להרקדות תקופה מסוימת והפסיד מספר ריקודים , אז הוא לא עושה מזה סיפור ויושב ואל רוקד את הריקודים שהוא מכיר, אלא מנסה ללימוד תוך כדי ריקוד, ומצליח. אני למשל למדתי ריקודים רבים רק מהעתקה.

האומץ להעתיק

אני חושבת שרקדן מצויין הוא זה שיש בו את היכולת והאומץ להכנס למעגל ולהעתיק. ומה שמוביל אותו זה הקצב, מילות השיר ושמחת החיים.

../images/Emo45.gif מסכימה בהחלט!

אני רוצה להוסיף, שלטעמי רקדן טוב, הוא זה - שגם אם הוא מתבלבל בצעדים, ממשיך כאילו לא קרה דבר (ולא נתקע והופך את העניין לטרגדיה).

בדיוק. רקדן טוב זה בנשמה

ולא בצעדים ולא בזכרון ולא בשבלונות. החלק החזק של רקודי עם הוא שיש מקום לכולם, וכולם יכולים לרקוד. וההגדרה של "רקדן מצטיין" נזילה. ובעייני זו הקלילות והזריזות והשמחה

No name for now

New member
מנסה לחדד

השאלה היא אם הרוקד (אני לא אומרת רקדן, זו כבר דרגה אחרת לדעתי) מעתיק לנצח או מסוגל ללמוד את הריקוד מהעתקה (אחרי כמה נסיונות)? אמנם יש ריקודים שקל להעתיק וכאלה שקשה יותר אבל רוקד מנוסה אמור להיות מסוגל להעתיק את היותר קשים וללמוד אותם בפחות נסיונות, וצריך לזכור שריקודי עם הם ברובם לא מסובכים במיוחד וכמובן שהצעדים חוזרים.

לאליק, ולמשהא התיחסותי../images/Emo13.gif)

ואני רוצה לחזק את דבריך מניסיוני הדל. דוקא בגלל שאני לא רוקדת כל כך הרבה שנים כמוכם, אבל בניגוד לכם,(אולי מתוך התלהבות ילדותית משהו
) אני נוהגת ללכת להרקדות שונות לפרקי זמן של 3 חודשים, או יותר, ולהחליף. ברור שכל מרקיד עם הרפרטואר השונה שלו, יוצר אוירה שונה לגמרי.גם העובדה שכל פעם זו קבוצה של אנשים שאני לא מכירה, מכריחה אותי, לבחון מי המצטיינים כדי להעתיק מהם-----הכי משעשע אותי כשאני מעתיקה ממעתיקה, כמוני
) ויש לי עין בוחנת. וכשאני מצליחה להשתלב, ולרקוד כל הערב, החל מהמתחילים וכלה בחצות, אני רואה בזה יכולת אולי טובה יותר, מאשר ללכת לחוג אחד, עם אותו רפרטואר קבוע וידוע, ששם מכירים 99% מהריקודים. אז נכון שאני אתבלבל לפעמים בפתיחה של הריקוד, או סתם אסתכל איך הוא מתחיל, אבל בסוף אני אלמד.ואני גם אזכור לבד, ויעתיקו ממני. האם אז אני אהיה בכירה?-----בולשיט---זה הכל שטויות. כשאתה נהנה מעצם הריקוד, מהתנועה המתנגנת בגופך,אתה בכיר לעצמך, ואתה לא צריך קרדיט מאף אחד

לא רק ל"בכירים" אליק

נקים ועדה (יו"ר כבר יש) נדרג את הרוקדים לפי: "בכירים" , "טובים" , בינוניים" , "גרועים" נפתח הרקדה לכל קבוצה, וכל אחד ירקוד ב"הרקדה" שמתאימה לרמתו - לא נפריע אחד לשני. וכל ה"עם" יהיה שמח וכן, שכחתי נפרסם את שמות כל הרוקדים, על-פי הרמה שנקבעה להם אם כבר, אז כבר!

קונסטנטינו יקר - מוכר לך , נכון?!

רק אדם משועמם מדבר במושגים של שעמום. ולכן לא יכולה לאשר או לבטל "אבחנתך" לגביי - לא מכירה את המלה. אך אם אוהב ציניות - יש לנו "מלה" משותפת.

מחפשת גיוון

אני שאוהבת מאוד את ההרקדות של גדי ביטון, אשמח לקפוץ להרקדה אחרת.. חושבת שיש הרבה מה ללמוד ממנו מהתהליך המובנה של ההרקדות. אני שמאוד אוהבת להשאר עד קלות הכוחות אומרת... שהסוף צריך להיות כזה שיהיו בו ריקודים מוכרים ולא נוסטלגיה.. הריקודים המוכרים והעכשויים מוכרים לכולם, נרקדים באופן קבוע וכבר ב"ניוטרל" אפשר לרקוד אותם ולהנות. ויום שלישי, מקווה לקפוץ לביקור

סינגרלה

New member
חפשי גיוון בין הרקדה לבין...

קריאה, כך תתקני גם את שגיאות הכתיב שלך וגם תתקדמי ותיהני יותר בהרקדה בקריאה ובניסוח. לא מתכוונת לפגוע,סליחה!

מה גורם לאנשים להעליב ולפגוע

מענין מי את או אתה מר סינגרלה. עד כמה מכיר אותי שמעז לכתוב כזה משפט. אין לי מילים. הייתי עכשיו מסננת כמה מילים מעליבות...

לתת סטירת לחי, ולהתנצל.

חבל, שמבזבזים זמן על העלבות. הרי כולנו שותפים לתחביב מקסים, וכולנו רוצים להביע דעתינו בנושאים שונים. למה הטון המתגרה והמעליב? האם הוא באמת נחוץ? המסר הזה מיועד גם לכל הכותבים המתלהמים, שמייד מגיבים בחריפות במסר אישי, ואף לא בוחלים בפגיעות ובהאשמות חסרות שחר. תחשבו על זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה