שבחים לשמעון עשור

שוקוק

New member
שבחים לשמעון עשור

אצל שמעון עשור נפל דבר והחוג של יום שלישי המתנהל בגן נחום בראשל"צ שינה את פניו ללא הכר והפך להיות חוג ריקודים מעולה ומהנה בו גם רקדנים מתקדמים יכולים למצוא את ביתם. והראיה להצלחה: בשעה 01:00 עדין נותרו בחוג 40-50 זוגות אשר חלקם המשיכו לרקוד עד 01:45. שמעון כל הכבוד ויישר כוח. אנו שמחים בהצלחתך שהיא לטובת כולנו. שרה'לה ושוקי.

אכן. רק חבל שזה...

רחוק לי, ורק לפעמים מצליחה להגיע.

tslilush

New member
עשור- הדגול!

אחרי ההתלקקות ההדדית, בזכותכם עשור איבד את הזהות....... חחח....

אליק 31

New member
שוקי, מסכים, אבל למה יש בינינו כאלה

שלוחצים על שמעון ואוסרים עליו לשים ריקודים תוססים אחרי השעה 00.30? אני ביקשתי משמעון כמה פעמים לשים את "בגללך", ונדהמתי לשמוע ממנו כי זהו ריקוד תוסס מדי לשעה המאוחרת הזאת, והוא לא יכול להיענות לבקשתי זאת. ממתי "בגללך" הפך להיות ריקוד תוסס ואני לא ידעתי? וביום שלישי האחרון שמעון שם ריקוד זוגות אחד, לא זוכר מה זה היה, ופתאום קמה מחאה קולנית בין הרוקדים, כי לטעמם היה זה ריקוד תוסס מדי. שמעון, אתה זוכר איזה ריקוד זה היה? חברה, תנו לנו לקפץ ולעלוז, אל תחסמו את שמעון.

שרל'ה ושוקי - הכל בזכותכם

הפידבקים שמתקבלים מהרוקדים (מחמאות לצד ביקורת) הם אלו שגורמים לחוג להיות כפי שהוא. מודה לכם מקרב לב על המחמאות, אני מבקש שתמשיכו להיות עם היד על הדופק, ואם תרגישו שהכיוון משתנה, אשמח לשמוע את דעתכם. לאליק, אכן הרוקדים אוהבים ריקודים שקטים אחרי השעה 24:30 ואני זורם איתם בעניין, אבל תמיד אפשר לנסות ולהוסיף גם ריקודים תוססים ואני מקווה לא להיתקל בהתנגדות, כי אם בהבנה. הריקוד התוסס היה "זר כלניות" של אבי פרץ. אליק, בפעם הבאה אתה נשאר עד הסוף, סוכם בין החברה שבשבוע הבא נסיים בשעה 02:00 ולא בשעה 01:45 כפי שהיה עד כה.

משהא

New member
עוד ביקורת בונה לשמעון עשור

מצטרף למחמאות, כתבתי עליהם כבר עם תחילת התהליך שמיזג בהצלחה ישן וחדש במינונים שהביאו קהל רב. יכולנו לראות ביום שלישי האחרון כבר בשעה 21.15, קהל רב שלא נראה עד כה.!!!!! כבר נכתב שבשעה -01.00 היו כ-40 זוגות וכאן מתחילה הבעיה. מסכת לחצים על שמעון לתת ריקודים מיוחדים שלא נרקדים בהרקדה ההמונית. זה טוב ולזה מיועדת השעה הזו אולם יש שני דברים שצריך לשים אליהם לב. אחד לבחור ריקודים שקטים כי חלק מהרוקדים ואני ובת זוגתי ביניהם פשוט עייפים. ויש מספיק ריקודים יפים, מיוחדים ושקטים!! ודבר לא פחות חשוב - קונצנזיום. לתת ריקודים שלפחות רוב הרוקדים יודעים אותם. בראשונה ריקודים שנלמדו בחוג כהעשרה ולא נרקדים. והשאר שמעון צריך להרגיש ולחוש. ביום שלישי לפני שבועיים בשעה - 01.30 היו- 30 זוגות כי מרבית הריקודים היו ידועים לכולם, בשלישי האחרון ב-01.15 שמעון עשור שם ריקוד אחד שרק שלושה זוגות רקדו ולאחריו התרוקן האולם ונשארו - 12 זוגות בלבד !! נכון רקדנו עד - 01.50 אבל אחרי עוד ריקוד ששני זוגות בלבד ידעו נשארו- 5 זוגות בלבד. האם זו המטרה ??? אני נוהג לבקש בשעות אלו רק ריקודים שאני יודע מנסיון והכרות שהרוב יודעים ויש ריקודים רבים כאלה. ריקודים חריגים אני מבקש לסוף ההרקדה, כאחרון לפני סיום בלבד. וכך לדעתי צריך לנהוג אם רוצים שישארו רבים יותר בשעות הקטנות והמקסימות האלו. ביקורת בונה מיטיבה ומשנה. אורי גבעוני

אליק 31

New member
שמעון, ההצעות של משהא מסיגות אותנו

לאחור, לימים ההם הפחות מוצלחים! הוא מציע שתי הצעות שהיו כל החודשים והשנים: 1. ריקודים שקטים. אני תמה על משהא ידידי, איך בהרקדה אחרת הוא מגלה פעילות אקסטטית רבה, ואילו כאן הוא מבקש רגיעה? מה זה, תכנית שירי ערש לקראת התנומה הקרבה? חוץ מזה, משהא יקירי, ראיתי אותך נח מספיק במעגלים, אז, היידה, קדימה לפעולה נמרצת בזוגות! 2. ריקודים מוכרים. ריקודים מוכרים זה אם כל חטאת, והכוונה לחטא השעמום, אלה ריקודים שנלעסים, כמה שבועות יש בשנה, 52? ובכן נלעסים 52 פעמים בשנה, והרי מתי התחילו להגיע בכירי הרוקדים, כגון יענקלה ושוש, או שוקי ושרה, או פטרושקה ובטי? רק כאשר הופיעו בשטח הריקודים המיוחדים, הנדירים, היפים יותר. לא מקנא בך, שמעון, שאתה צריך לתמרן בין רצונות מנוגדים אלה... ולך, משהא, הפעם דעתי אינה כדעתך.

לא ניתן להשביע את רצון כולם

בוודאי שלא כשיש דרישות ממש סותרות (אחד רוצה ריקודים איטיים והאחר מהירים, אחד ריקודים נדירים והאחר ריקודים שלפחות נרקדו בהרקדה זו בזמן מן הזמנים). אני מסכים עם משהא בנושא אחד ועם אליק בנושא אחר: מותר ורצוי להשמיע גם ריקודים תוססים בשעה מאוחרת. לא חגיגת אביב, אבל בהחלט בגללך. לא רצוי שיהיה רצף של ריקודים כאלה. כמו כן, רצוי להתקדם בריקודים מן המוכר אל היותר אקזוטי. הסיבה? כדי להשאיר מכסימום רוקדים. לדעתי סדר העדיפויות בבחירת הריקודים אכן צריך להיות קודם ריקודים שנרקדו בהרקדה זו ורק אח"כ ריקודים "מיובאים". אליק, הכוונה אינה לריקודים שנלעסו עד דק, ולהבנתי גם לא זו הייתה כוונתו של משה. הכוונה לריקודים שחלפו בשמי ההרקדה (בין אם היו חדשים או שהיו ריקודים ישנים שנלמדו), אבל אינם נרקדים עוד. בגללך היא דוגמא טובה לריקוד שכן נלמד בעבר. גם מי שמוכן ורוצה להעתיק ריקודים שאינו מכיר, לא יעשה זאת ברצף בשעה מאוחרת. (בהזדמנות זו אני מודה לכל הזוגות המדהימים שלא רק רוקדים יפה, אלא גם רוקדים ברור ומאפשרים להעתיק מהם). אני מוכן, ואני סבור שגם רבים אחרים, להמתין בסבלנות לריקוד אחד שאיני רוקד, לריקוד שני, אבל בריקודי השלישי (לאחר כ 10 דקות ללא ריקוד) אני כבר מבין את הרמז והולך. המפתח הוא לדעתי ל"העסיק" את מירב הרוקדים. ריקודים תוססים - כן אבל לא ברצף. ריקודים אקזוטיים - כן, אבל במינון הולך וגדל לקראת סיום ההרקדה ולא מיד רצף של ריקודים כאלה בשעה 0100. בשבועיים האחרונים שמחתי לשמוע שההקדה נמשכה עד 0145. אני הלכתי כבר ב 0115, בדיוק מהסיבה הנ"ל. ולסיום, שמעון אחרי שתצליח להשביע את רצון כל הרוקדים אולי תעבור להוביל את השיחות עם הפלשתינאים?

ידיד נפש - זה רק נראה סותר אבל

זה לא ממש סותר. נתחיל מזה שגם למשהא וגם לאליק יש כוונה טובה, וכל מה שהם רוצים זה לשפר את ההרקדה עוד יותר ועל כך אני מברך אותם. דבר שני, הם מצביעים ברגלים, רואים אותם כל שבוע כמו שעון שווייצרי, כך שההצעות שלהם מבוססות על נסיון וידיעה מהשטח ולכן להצעות שלהם יש משקל משמעותי. כאשר משהא אומר "ריקודים שקטים" ואליק אומר "ריקודים תוססים", הכוונה היא לאותם ריקודים שיש בהם מספר מרכיבים בו זמנית: 1. הם וותיקים ויפים. 2. הם לא נרקדים בהרקדה הרגילה. 3. שיש עדיין קבוצה גדולה של רוקדים שמכירים אותם. 4. שהם לא שבלוניים וסטנדרטיים. 5. שאומנם הם נשלפו מהבויידם, אבל מספיקה תזכורת קלה בשביל לרקוד אותם. 6. שחזרנו וריעננו אותם לאחרונה. 7. אבל לא אלו שלעסנו אותם עד דק. 8. שהקצב שלהם הוא איטי מספיק לשעה 1 בלילה לאלו שעייפים. 9. שהקצב שלהם מספיק תוסס בכדי לא להרדים את אלו שבשעה 1 בלילה רק נכנסים לקצב. 10.הם צריכים להיות בדרגת קושי גבוהה, בכדי להשאיר את המתקדמים מאוד. 11. אך לא בדרגת קושי מאוד גבוהה, כדי שלא יפרשו הבינוניים. 12. וצריך לשלב אותם ביחד עם: שושנים של פחם, בואי, איפה את אהובה, יש ולפעמים, ועמוק הים, לילה בחוף אכזיב, עד בכי, זר כלניות, הפרי שלך, נטפים. את הריקודים הנ"ל אסור לא לשים. אני חושב שעדיף לי להתחיל לנהל את השיחות עם הפלשתינאים, זה קצת יותר פשוט. הכל ברוח טובה. החברה נהדרים ויש אוירה נהדרת. שרק ימשך כך.

משהא

New member
אליק - הבנת המקרא והניקרא כלל יסוד

מצטער אליק ידידי שאני צריך דוקה לך להסביר אבל אעשה זאת. ריקודים שקטים כוללים את רוב הריקודים שאנו רוקדים בשעות אלו, כמו ציפור מטורפת, איפה את אהובה, יש ולפעמים, לעצמי בלבד, שיר אהבה ישן יום הולדת, אלף נשיקות, אני אוהב אותך,דצמבר, ועמוק הים, שיר לאחותי, שיר כלולות, עכשיו היא שם, טיול בגליל, ועוד הרבה ריקודים שאתה קורא להם מיודים. יכולתי בחמש דקות לספור מאה...... לא רודף שמלות, ולא אהבה בגשם האהוב עלי, או עדן ודומיהם. בשעות אלו בבקשה..... אתה אולי חוזר אחורה אני הולך קדימה, בשקט ובביטחה, שישה זוגות חברים מהנשארים מאוחר, הביעו את רצונם למה שאני כותב כאשר שאלתי אותם. ריקודים מוכרים הכונה לריקודים ששמעון שיחזר בשנה האחרונה בהיכל, כמו- פני מלאך, אלך איתך(כמו ציפור),עד הלום, בגללך, את לי אור, ורבים נוספים. בהזדמנות זאת אוסיף סעיף שהחסרתי. לטעמי אין טעם להענות לבקשות של ריקודים אותם רוקדים כלל הרוקדים ויכולים להנתן בשעות הרגילות עד -01.00. גם זה קורה לעתים, וחבל. והחשוב מכל !! אני הראשון שברכתי על השינוי וכתבתי מספר פעמים. ועם עובדות לא מתווכחים !! כל שאני כותב זה רק על מנת לחזק עוד יותר את החזק והטוב שיש לנו עכשיו. וכך נשמור על אש קטנה כמו את החמין של שבת ויטעם וינעם לנו. נ.ב. גם בחשבון טעית אליק !! אני רוקד 52 שבעות ובכל שבוע שלוש פעמים. גם אצל שמועון מרדכי עד- 01.30 וגם אצל איתן טביב כמעט כך. גם אתה כמוני וגם יענקלה שהזכרת, וגם מאיר.!!! אז כדאי לדייק גם בזה אורי גבעוני

אליק 31

New member
בין הבכירים עוד 3 זוגות: משהא ורותי

מאיר ויעל, אילן ובת זוגו. ואם שכחתי זוג נוסף או שניים, עמהם הסליחה, אני הרי ממילא טרמפיסט חדש בין רגלי הבכירים.

משהא

New member
אליק שוב תיקון - רותי ואורי תפנים!!

אליק ידידי, לאחר שהצלחת להתגבר ולהפנים רבים מנימוסי העולם והחברה, היגיע זמן גם לתת את הכבוד והשוויון המתקן לנשים. מעבר לכך שהנימוס קורא לך!!! ראוי שלא תימנה עם הגברים ה"מצ'ואיסטים" שלא מעטים גם כותבים כאן..... שיוויון הנשים על אף שהוא בעליה, עדין רחוק מלהיות מיושם בארצינו הקטנה. שים לב שבכל הזוגות שמנית,כולל אותי, הגבר כתוב ראשון. גם כאשר אתה מזכיר את בת זוגתך או אירועים אחרים, אתה מציין קודם אותך. כאשר אתה כותב דעה ומצרף להסכמה איתך את בת זוגתך או חבר זה בסידר, אבל כשאתה מציג - אתה אחרון. פעם הייתה "חנה בבלי", שהנחילה לנו הליכות ונימוסים, היום "כל דאלים גבר". ו"כל הישר בעיניו יעשה. ריקודים שמחים ומהנים אורי גבעוני

מבחן בכירות"

מה צריך להכיר אליק בשביל להיות "בכיר"? את "שושנים של פחם"? "איפה את אהובה"? "אלף נשיקות" או "חי למענך?" .. סתם, תבוא אל טוביה, יש שם הרבה "בכירים". מובטח לך שתהנה. תגלה גם שרפרטואר ה"בכירות" יותר גדול משחשבת.

../images/Emo6.gif גם אני לא ממש הבנתי את הקטע

עם ה"בכירות"
- היו מבחני קבלה ולא סיפרו לי עליהם

אליק 31

New member
"מצויינות", אני המומחה לזהות אותה

כשיום אחד תקום ועדה לבחירת הרקדן המצטיין, רויטל וירון, אני מציע את עצמי לתפקיד. 9 שנים מאז שהוקסמתי מתנועות הגוף היפות של הרוקד/ת, אני עוקב אחרי המצויינות הזאת, ואני נותן בה סימנים: כשנופל ריקוד פתאומי, נדיר, המצויין לא מתבלבל, יודע אותו. צעדיו מדוייקים. לא מורח לא מעגל פינות. תנועותיו נכונות. יש חן בסגנון הגוף שלו. יש לו סגנון ייחודי, שהוא סיגל לעצמו. ודבר נוסף: "דבר" זה אין לו שם, אבל העין מזהה את הדבר הזה. האנגלי אומר על כך: WHEN YOU SEE HIM, YOU KNOW HIM, ובתרגום חפשי: "כשתראה אחד כזה, תדע שהוא כזה". מי מוכן להעמיד את עצמו למבחן? שבת שלום, אליק.

dico

New member
אליק גם תכונות מנטליות באות בחשבון

מסכים אתך לחלוטין,אך דע לך כשיש ריקוד בהפתעה ונדיר ,עם כל התכונות שציינת גם גורם הזכרון הפרטי נכנס כאן לתמונה,אכן יש אנשים שזכרונם חד יותר מאשר לאחר,וזה עדיין לפני ביצוע הריקוד,כי ראשית צריך לדעת מה ,ורק אח"כ איך.

מישהוא קורא לי? ../images/Emo6.gif

לפני מספר שנים נערכה תחרות בבית דני, נושאי התחרות היו לבחור את הרקדן המצטיין במעגלים, ואת זוג הרקדנים המצטיין בזוגות. כרקדן המעגלים נבחר רקדן שאינני זוכר את שמו, אך הוא מוכר וידוע, והרי תאורו: קרח,קצת מלא,יוצר ריקודי שורות מוכשר מאוד, סימפטי ,מאיר פנים,חיוך מקסים לבחור, והוא רוקד עם מיטב הרקדניות. כל אחד כאשר הוא נכנס לאולם הריקודים הוא בכיר בעיני עצמו. כאשר קורה שאני רוקד עם בת זוג לא מיומנת והיא חוששת כי איננה מכירה ריקודים,אני מרגיע אותה ומספר לה בסוד שהיא איננה עומדת לשום מבחן.... יתנו לה לצאת מהאולם בלי לנפנף מולה את הציון שלה היום... אליק אני מסכים איתך שצריך להקים ועדה,באופן בהול,אך לנושא אחר: נושא ריבוי הריקודים. כי כל הרקדנים הם בכירים,מי יותר ומי פחות, ואת דרגת בכירותם לא אני ואתה נוכל לשפוט...

למעלה