שבוע 27- התקשויות

שבוע 27- התקשויות

היי בנות, אני שבוע 27+3, מתחילת ההריון (שבוע 8) עם התקשויות שגרמו לי לרוץ בכל פעם למוקד, הכל היה בסדר ובכל הבדיקות צוואר הרחם היה סגור. ביומיים שלושה האחרונים התחילו התקשויות קצת מטרידות, הן אינן כואבות אך מפריעות להליכה תקינה. התחושה היא לא ממש נעימה אבל לא ניתן לתאר זאת ככאב, מה דעתכן? בלי שום קשר, בבדיקת דם התגלו ערכי כולסטרול מאוד גבוהים, לא הייתה בעברי בעיה כזו. האם זה אופייני להוריון או שגם זה אומר דרשני? תודה ורק בריאות.

לגבי הכולסטרול

בהחלט יש ערכים גבוהים בזמן הריון. לגבי מה לעשות עם בכלל- יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה זו תופעה ידועה. לגבי ההתקשויות- ייתכן שזה ברקסטונים וייתכן שזה משהו יותר גרוע. אני בעד להפעיל אינטואיציה לגבי ההתכווצויות האלה. אם זה מרגיש לא תקין- ללכת למוקד. עדיף שיחשבו שאת נודניקית מאשר חלילה שיקרה משהו...

יש כולסטרול גבוה בהריון

מצד שני יש מחקרים על קשר בין זה לרעלת אבל זה לא חד משמעי לי בשבוע 30 בערך היה 500! רופאת המשפחה ביקשה ממני חצי שנה אחרי ההריון לבדוק וזה ירד לרמה הכי נמוכה שהייתי בה מעולם (99)

מישל ר

New member
לגבי כולסטרול - בהריון הקודם (תאומות) רופאת

המשפחה בדקה לי כולסטרול וגליצרידים ויצאו ערכים ממש מטורפים. בעיקר הגליצרידים...(אם אני זוכרת נכון הגעתי למשהו כמו 700...). הגניקולוגים לא התרגשו ואמרו שזה קשור להריון. בסיכומו של דבר בדקתי את הערכים חצי שנה אחרי הלידה והם ירדו חזרה לנורמה... ואגב, היתה לי באותו הריון רעלת אז אולי באמת יש קשר בין הדברים

מעניין, גם לי היה כולסטרול בהריון...

וגם לי הייתה התחלה של רעלת הריון. עכשיו ירד כמעט לנורמה (4 וחצי חד' אחרי).

Shanigl

New member
תהיי ערה לעצמך

אצלי בשני ההריונות בלי. להלחיץ זה היה סימן פחות מוצלח ההתקשויות, תהי קשובה לגוף שלך . ותבדקי כל פעם שאת מרגישה ורוצה וצריכה להרגיע את עצמך. יתכן ואלו צירים מוקדמים, זה מה שהיה לי....

עדכון- הייתי היום במוקד. במוניטור

לא ראו צירים ובעצם כשישבתי בכסא מחוברת למוניטור גם לא היו התקשויות אך כשקמתי בסיומה של הבדיקה מיד הרגשתי התקשות. דר' גור דביר (עשה רושם מאוד חיובי) בדק אותי, כמות מי השפיר תקינה, צוואר הרחם סגור והכל נראה תקין. למרות הממצאים החיוביים, דר' דביר שאל המון שאלות בנוגע להתקשויות ואמר שלדעתו אלו צירים ולכן המליץ לי על בדיקה במוקד אחת לשבוע. מה דעתכן? את רוב ההתקשויות אני מרגישה בעת הליכה ולעיתים במאוזן. אין לי כל הזמן התקשויות אך ללא ספק יש יותר מחמש פעמים ביום (לפחות), כשכל התקשות הינה בת חצי דקה בערך. לא עדכנתי את קופרמינץ כי נכון לעכשיו לא נראה לי שיש במה, שבוע הבא אני אצלו בכל מקרה. אשמח לשמוע את דעתכן וכמובן לשמוע סיפורים דומים... תודה, רוןרון

..

ברור שזה ייתכן, כמו שכתבת מופיעה לך הצירים כמה פעמים ביום אז אם בזמן המוניטור לא יצא שבדיוק הרגשת אותם אז גם מן הסתם לא יראו אותם במוניטור...נניח והיית מחוברת כל היום אז היו רואים את ה 5 פעמים שאת מרגישה ואולי עוד כמה קטנים שאת אפילו לא מרגישה.. לי היה את זה בהריון משבוע 20, היו לי ימים של תדירות ממש תכופה (אפילו כמה ימים של אשפוז ויום אחד של צירים כל 10 ד' בשבוע 27 אבל גם זה נעצר בזכות המנוחה וקצת טיפול תרופתי קצר ) אך עדיין זה לא השפיע על אורך הצוואר והגעתי ללידה בזמנה.. בקיצור, לדעתי , להמשיך להיות עירנית לעצמך ולעקוב ולקבל את המלצתו החכמה של הרופא שהמליץ לעקוב אחת לשבוע.... בהצלחה

אור לי7

New member
עונה

ד"ר גור דביר במוקד מכבי השלום הוא מקסים וייסודי ולדעתי גם מומחה להריון בסיכון. הייתי מקשיבה לדעתו ובמידה וההתקשויות ממשיכות, בודקת את צוואר הרחם כל שבוע או שבועיים במסגרת כלשהי. אולי פשוט אצל הרופא שלך שלא תצטרכי לעבור את המסלול הארוך במוקד... (אם רעננה קרוב לך אז שם המוקד הרבה יותר מהיר). לגבי הצירים - לי יש צירים משבוע 24-25 שאובחנו רק בתחילת 27. אני חיה איתם תודה לאל 10 שבועות וזה למרות שהם מחקו לי חצי מצוואר הרחם כבר על ההתחלה כולל פתיחה קטנה ועכשיו כבר מחיקה כמעט מלאה ואני עדין פה (מחר 37+0). אבל אני שכבתי במיטה כל התקופה וגם עכשיו אני בקושי זזה. מה שאני בעצם רוצה לומר זה שצירים נהיים משמעותיים כאשר נוצרת דינמיקה צווארית וגם אז זה לא אומר שאי אפשר לחיות עם זה. חשוב שתעקבי אחרי צוואר הרחם כדי שאם חס וחלילה תיווצר דינמיקה, תשני את ההתנהלות שלך. בינתיים אני ממליצה לך פשוט להוריד הילוך ולזכור שאת בהריון ולא צריכה להתרוצץ ולהרים כרגיל (כמו שאני עשיתי). לגבי צירים במוניטור - קרה לי גם שלא ראו אפילו שהרגשתי בוודאות. חוצמיזה כשהתדירות כ"כ נמוכה אז גם יתכן שאת מפספסת את הצירים ב- 20 דקות של הבדיקה. וזה מצחיק כי כמו שתיארת - תמיד שאני קמה מהבדיקה, יש לי ציר

מה אמור להיות השלב הבא? אני מבינה שכדאי

שאנוח. ההתקשויות מופיעות בעיקר כשאני הולכת או פעילה באופן כללי. אי אפשר ימי מחלה לנצח אך אני מניחה שכל עוד לא רואים צירים במוניטור אי אפשר לקבל שמירה, לא? מה כדאי לי לעשות? מה נכון לעשות?

אור לי7

New member
לדעתי לא יאשרו שמירה

ללא עדות לצירים ו/או דינמיקה צווארית. מקווה שמישהי מהמנהלות תענה לך תשובה מקצועית מוסמכת. אני לא יודעת במה את עוסקת ואיך את מנהלת את אורך חייך ובגלל זה אני מציעה שפשוט תימנעי מכל סוג של מאמץ ותעשי ביקורת שבועית כדי שאם המצב משתנה, תתפסי את זה בזמן. אני חושבת שצירים ללא דינמיקה זו לא בעיה אבל אני לא רוצה להיות נחרצת כי אני לא מספיק מבינה בזה. יש לך עוד כמה שבועות קריטיים לשמור על עצמך ואחכ זה כבר פחות בעייתי. לגבי ימי מחלה - אני במחלה כבר יותר מחודשיים כי היו לי המון ימי מחלה והעדפתי את זה על שמירה מבחינה כלכלית. אבל לא לכל אחד יש מספיק ימי מחלה, לא כל מקום עבודה היה מאשר את זה ואת גם צריכה רופא שייתן לך אישור כזה ממושך... מקווה שעזרתי.

למעלה