גור,,,נו,,,באמת..[בדוק את סינכרון הידיים שלך}
הבא לי את המקום,שבו קראת שאני טוען1
א.שאני רוחני.
ב.שאני מחובר לבריאה.
אתה יכול לעשות זאת?
או כפי שאני מבין זו הדרך שלך ,להכניס מילים ,מסתלסלות והאמורות לעשות רושם ליכוליתך הנשגבות.
ואין זה מפליא אותי.
למה.
הנה כמה דוגמאות ,לעיונם של האחרים.
•כל ההסברים הם טבעיים. זה בדיוק היופי שבעניין.גור4228/04/13 15:207
גם האל הוא טבעי. וגם המיסטיקה היא טבעית.
זה תמיד מצחיק אותי, איך הפונדמנטליסטים נרתעים מהסברים טבעיים לדברים, כאילו שהסבר טבעי איכשהו מגמד את רוממותו של האל. בעיני, הרעיון שסידרה מצומצמת של חוקים מתמטיים מסוגלת - לגמרי בכוחות עצמה - להפוך את מרק האנרגיה של המפץ הגדול ליצורים חושבים כמונו, זו עדות הרבה יותר מרשימה לקיומו של סדר מופתי בעולם מאשר סיפורי ניסים ונפלאות "על-טבעיים".
********************************************************************************************************************
•מה זה משנה איך הם קוראים לזה? גור4228/04/13 09:559
את לא תמצאי אפילו פיסיקאי אחד שחולק על הטענה שחוקי הטבע אלגנטיים ומלאי סדר ויופי בצורה שלא-תיאמן. פשוט אין חיה כזאת (כי צריך להיות לחלוטין בוּר במדע כדי לחשוב דבר כזה)
****************************************************************************************************************************************************************************************
•זה חלק מכוונתי, כן. (אבל לאו דוקא קשור לפחמן)גור4227/04/13 20:248
וגם לאו דווקא קשור לחיים.
היקום מספיק מאורגן ומופלא גם עם נתעלם לרגע מקיומם של החיים (למרות שבלי חיים, לא היה מי שיעריך את הארגון הזה)
******************************************************************************************************************************************
להיפך. נולדתי אתיאיסט, והיום אני... לא.גור4226/04/13 12:0818
ואני לא אוהב את המילה "מאמין", כי אינני רואה שום קשר בין מודעות לקיומו של כוח עליון שמארגן הכל לבין "אמונה". אני *יודע* שקיים כוח עליון כזה, משום שההיגיון מחייב זאת.
******************************************************************************************************************************
אגב, טענות העידן החדש, אחרי שמסירים מהן את כל הרעש והצילצולים והז'רגון ה"טכני", אינן שונות במהותן מהטענות של הדתות הקלאסיות. כל טענת עידן-חדש שתביאי לי, אני אוכל למצוא לך מקבילה שלה ביהדות, למשל.
****************************************************************************************************************************************************************************************************************גם מיסטיקה קלאסית, אם היא מיושמת בנאיביות, תמצא את נוצותיה מרוטות עד מהרה בכל מפגש עם המציאות. למשל, תחשבי על כל הפעמים שאנשים חישבו קיצים וטעו.
וגם מיסטיקה של עידן חדש, אם היא מיושמת בצורה זהירה ומפוכחת, יכולה להיות מציאותית.
ולגבי האני הגבוה, כשמו כן-הוא: זה ה"אני" שמצוי בעולם הרוח. אפשר לומר שזה האני האמיתי שלך - זה שמנותק מכבלי התאוות הגופניות, פיתויי האגו, והשפעת הסביבה הפיזית
הבנתם?
אין צורך להוסיף יותר.
יום טוב