שבוע צלילות בסימן RAYS

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שבוע צלילות בסימן RAYS

ביום ראשון האחרון עם בוקר הגענו "אילוניק" ואני לעיה"ק אילת תותבב"א לכמה ימי סבל כהרגלנו. לאחר חבירה עם "דולפינה" ירדנו לצלילה הראשונה ב"אתר המלכודות" ושם זכתה דולפי לשאקל הראשון שלה. צללנו פחות או יותר על פי התוכנית שפרסמנו שבוע קודם ועמדנו יפה בלו"ז ובמספר הצלילות מה שמוכיח שוב את היתרון בהגעה עם תכנית ברורה דבר שחוסך את כל הויכוחים הידועים בנוסח "לאן צוללים עכשיו". הספקנו לבצע 10 צלילות מהן שתים לילה ואחת טכנית לאמפי שממזרח ליתוש (45 מ´ - 21 דקות תחתית ו 51 דקות זמן צלילה כולל). במהלך הצלילות נתקלנו כמעט בכל נציגי משפחת הבטאים שבאיזור בינהם מחבטן הספירים, טחן נקוד (איגל ריי), חשמלן פרסי וגולת הכותרת כריש גיטרן שבא דוקא בצלילה בה הייתי ללא המצלמה. למען ההוגנות יש לציין שהגיטרן התנהג יפה וכשראה שאנחנו מגלים בו עניין התיישב בשקט על החול כמו ילד טוב אילת והניח לנו להתבונן בו דקות ארוכות. מצורף קובץ תמונות הבטאים, שאר התמונות אנשאללה תוך מספר ימים. ו ב ב ח י " נ

מדהים

כיף למצוא שוב ושוב תשובות מוחצות למקטרגים ש"אין מה לראות באילת" איפה בדיוק ראיתם אותם? באילו אתרים?

גיטרן, פרטים בבקשה ../images/Emo88.gif

ברכות על המפגשים הבטאיים, קצת יותר על הגיטרן בבקשה איפה ראיתם אותו ? באיזה שעה של היום ? מה היה האורך שלו ? את הגיטרן היחיד ברזומה שלי ראיתי דווקא בים תיכון, מחוץ לנקרות והוא היה קטנקן משהו כמו 40 ס"מ.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גיטרן - פרטים

ביום שלישי ירדנו לצלילת לילה באיזור ה"סופה". הקפנו אותה מדרום לצפון ולקראת העליה בעומק של כ10 מטר ראיתי לפתע סנפיר זנב שנראה לי ככריש יורד לעומק במקביל אלי, עם צימצום הטווח התגלה הגיטרן במלא הדרו. כשהגענו אליו הוא התנהג יפה כפי שציינתי ונתן לנו להתבונן בו ממרחק של פחות ממטר (המנוול ידע שאני בלי מצלמה). מדובר בגיטרן בצבע בז´ בהיר (יש גם כהים יותר) באורך של כ 120 ס"מ. לדברי גור צור מנהל מרינה דיוורס מדובר באמת במפגש די נדיר שכן הגיטרן מבלה את רוב זמנו בעומק רב של מאות מטרים, פוגשים איתו רק בלילה והוא אכן בע"ח ידידותי. לגבי מה שראית באיזור הנקרות אני לא בטוח שזה גיטרן, הדג מוכר לי וכשהייתי ילד בעונות מסויימות החוף שבין קרית חיים לנמל הקישון היה מכוסה באלפים של פריטים כאלה (כן אלפים) שכל גל היה מעלה חלק מהם על החול ומחזיר את השאר. אז לסיכום, אכן צודקים אלו שטוענים שכבר אין מה לראות באילת, שישארו בבית ויורידו עבורנו את הלחץ מהשונית. ו ב ב ח י " נ

אני בטוח שזה היה גיטרן ../images/Emo112.gif

א. יצא לי לראות אותו מקרוב ודי טוב. ב. הוא דומה להפליא לגיטרנים שראיתי במצפה התת ימי ובאקווריום בקפריסין ג. יש לי עדה לעניין
ד. כל זה לא שולל את זכרונות ילדותך, היו זמנים שים תיכון היה בריא יותר. ולסיכום יש מה לראות באילת, צריך רק להסתכל

mares

New member
תמונות יפות מאד!

אבל מה שמענין אותי בעצם, איך זה שתמיד אתה יורד לשבוע לאילת. מה, התנזים פורק מנשקו? מה פאטמה אומרת?
mares

פאטמה אומרת תודה

אין עשן סמיך שיורד מהלשכה. יש מספיק מקום בחניה לתמרון. ויש קצת שקט בבית. רק למה אף אחד לא מביא לי מתנה נטולת מע"מ מאילת? אחותו

mirch

New member
שיייייחקוווווווו........

אינשאללה בקרוב אצלי!! משום מה יש לי חשק להתפטר...אבל נשמור את זה אחרי שנראה את קובץ התמונות המלא

קותי

New member
יש אנשים שסובלים בשביל כולם

אני שקוע בקנאה עד מעל לאוזניים. כל הכבוד לכם. תגיד, הגיטרן היה באיזור השולחנות (על יד מלון הנסיכה)? זה המקום שראיתי אחד כזה פעם אחרונה (לפני שנה שנתיים). עם איזה תערובת הייתם באמפי? מיכל אחד או גם פוני עם תערובת עשירה יותר לדקומפרסיה? למה לא? תעשו חיים ואני אשב לבד בחושך

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תערובות לצלילה הטכנית.

מיכל ראשי 15 ליטר עם גז תחתית (best mix), תערובת נייטרוקס 27%. מיכל פוני 6 ליטר עם נייטרוקס 50% לחנייות הדקומפרסיה. אתה זה שעשית חיים ואנחנו אלו שצללנו לנו לבד בחושך(ופגשנו גיטרן). ו ב ב ח י " נ

פליפר.

New member
יא שייח - לא למדת

שאת מה שאתה מנסה לעשות בתמונה עושים בלי הציוד ובחדר סגור עם מושב מיוחד לזה?!

קותי

New member
27% ל45 מטר?

זאת אומרת שאתה לוקח 1.485 למקסימום לחץ חמצן חלקי? כמה ממליצים ב - ANDI? ב TDI ממליצים לא לעבור 1.45 בתחתית.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בעקרון ANDI ממליצים אותו דבר

כלומר בצלילה טכנית שאמורה להיות מאופיינת במאמץ גופני מוגבר ממליצים על לחץ חלקי מקסימלי של חמצן 1.45 או אפילו 1.4. מאחר והצלילה שלנו היתה מתוכננת להיות רגועה וכן שהינו ממש ב 45 רק זמן קצר מאד תכננו על פי 1.5 ויצא לנו אפילו קצת פחות. ו ב ב ח י " נ

נגה. פ

New member
טחן נקוד

האם הטחן שבתמונה נצפה במקרה ליד סלע משה? לפני חודש יצא לי לראות פעמיים טחן נקוד באיזור סלע משה והבנתי שיש אחד שמסתובב שם די בקביעות... ועוד דבר - יצא לך אולי לבדוק מה מצב כלובי הדגים באילת?

akira

New member
אני ראיתי טחן נקוד בשמורה

זה היה לפני כחצי שנה. ובאמת נחמד לדעת את השם העברי שלו :) -דניאל

שאלת תם

האם אין מגבלת העומק שהטילה רשות הצלילה עומדת על 42 מטר בלבד? רק רציתי לדעת, אולי היא בוטלה ולא שמעתי על זה, הייתי בחופשה גלילית ואח"כ בדקתי מקרוב מאד את מערכת הבריאות הממלכתית (על"פ). גורגוניה המחלימה.

אילוניק

New member
לגורגוניה המחלימה והתוהה

אכן את צודקת אבל הצלילה שלי עם השייך הייתה צלילה טכנית ואי לכך ובהתאם להסמכה 50 מטר הם המגבלה של צולל טכני אילוניק היפה

R-o-i

New member
לשיח סולימן עשאפי חדשות ערוץ שתיים

שלום לך אדוני יש לי שאלה אני קורא תמיד את ההודעות שלך והייתי רוצה לדעת מה אומרת הסיומת "ו ב ב ח י " נ" תודה רועי

למעלה