שבוע עבודה

• פותח הנושא MC J
  • פורסם בתאריך

MC J

New member
שבוע עבודה

רינה היקרה, לשבוע עבודה אין שום קשר להתפלגות השכבות (שלי אישית אין שום קשר אליה). שבוע עבודה בקיבוץ לוטן הינה מסורת עתיקת יומין שאפילו רינת צפניה לקחה בה חלק, המטרה שלי הייתה להחזיר עטרה ליושנה ולחדש את המסורת. הייתי צריך להתחיל בשכבה כלשהי ומכיוון ששכבת יוד קרובה יותר אלי פניתי אליהם. יונתן

רינסי

New member
יונתן

אני לא מנסה לתקוף אבל אם אתה כל כך הייתה רוצה "להחזיר עטרה ליושנה ולחדש את המסורת" אז הייתה מזמין את כולנו. נכון שאתה יותר קרוב לקבוצה זו אבל אתה לא חושב שזה יכל לעזור לנו להתקרב?! בסך הכל זה רעיון נהדר ואני שמחה שזה קורה אבל צר לי שלא הזמנתה את כולנו כי בסופו של דבר זה יוצר אי נעימות ותחושה לא הכי טובה (מצד הלא מוזמנים)... באמת שאני מבינה את ההצדקות שלך אבל בכל זאת זה קצת מעליב (אני יודעת שזה לא אישי). שלך, רינה.

Daphi

New member
אני מסכימה...

אני לא חושבת שזה תרוץ שאתה חש יותר קרוב אלינו.. זה ממש לא קשור. מצב זה(כמו שרינה ציינה לעיל) סתם גורם מרמור ומצב לא נעים בשכ"בג ואני מקווה שזה לא יחזור.מה גם שזו פעילות מאוד חשובה וכמה שיותר אנשים יותר טוב, לא? ולכן אני לא ראיתי שום סיבה ששני השכבות יעשו זאת, ועם זה היה משהו שכבתי אז בנפרד אבל העיקר שלכולם יהיה הזדמנות שווה! (סליחה אם זה נשמע כמו התקפה זה לא רק ביקורת).

MC J

New member
אריאל...

ביום שתעבוד יותר מים אחד בשבוע אז תדבר... עד אז לפני שאתה קופץ למסקנות כדי שתברר דברים עד הסוף. אוהב אותך תמיד יונתן.

ariman

New member
אני

עוד לא ראיתי סיבה למה אי אפשר להרשות לי"אלפים לבוא, אפילו עכשיו, למה צריך להתחיל משכבה מסוימת?

MC J

New member
אני לא מסכימה...

בנות, לא כל פעילות שמערבת כמה מחברי השכב"ג צריכה להיות פעילות שנועדה לגשר על הפערים החברתיים בקבוצה. למען האמת, זה בכלל לא חברי שכב"ג, זה בסה"כ שכבת גיל מוכרת ליונתן, לא מדובר בחלק מחברי השכב"ג שנוסעים לשבוע עבודה, מדובר בילדים בני 16. דבר שני, אם ההתפלגות והפערים, והמרמור והמצב הלא נעים כל כך מפריע לכן, מוזר לראות שלא ננקטו פעילויות ביוזמתכן, ביוזמתי, ביוזמת כל אחד מחברי השכב"ג שנועדו למזער את הבעיות ואף להביא לפתרונן. אני חושבת שזו טעות להלביש את בעיית ההתפלגות השכבתית על שבוע העבודה בלוטן. אריאל- נכון שלך מאוד ברור שכמה שיותר אנשים, ככה העבודה טובה יותר, אבל מי הציב את זה כמטרה? דבר נוסף ואחרון הוא, נכון, שבוע העבודה אומנם לא פנה אל בני ה 17 שבינינו, אבל הוא גם לא שלל יציאה לשבוע העבודה. עם זאת, אף אחד לא בא וביקש להצטרף, או יזם הצטרפות שלו ושל חבריו. יש תחושה שמדובר בנסיון שווא להפוך את שבוע העבודה לגורם בעייתי,וזה בעיני מיותר. אני מתנצלת אם הדברים שכרגע כתבתי חריפים, ובכל זאת, זו דעתי. שיר.

רינסי

New member
שיר:

אבל למה היה צריך לעשות את החלוקה הגדולה הזאת מההתחלה? הרי ידוע שיונתן מתחבר אליכם (מעניין למה?!!) יותר מאשר איתנו ולכן אם הייתם מזמינים את כולנו אז לא כולם היו באים בכל זאת.. זה באמת מפגר שכמה ימים לפני שאתם הולכים אני (ואחרים) "מתלוננים" על זה אבל לא טרחתי לנסות בגלל שבאמת הרגשתי מאוד פגוע מנושא זה. אני יודעת שאתם אפילו שוחחתם כמה פעמים על הנושא ובסוף החלטתם לא להזמין אותנו בכל זאת, מה שגרם לי להרגיש רע בעניין זה הוא שלמרות שהיו אנשים שרצו שנבוא אף אחד לא עשה כלום בעניין ואני לא התכוונתי לבוא ולהרוס לכם כלום... אני בסך הכל קצת פגוע מהנושא אבל אני לא מתכוונת לבוא פתאום כי אתם רואים שנעלבתי.. מדברת בכנות, רינה.

רינה

החלוקה הזו נעשתה, שוב, במסגרת המסורתיות שבעניין, זה תמיד הולך לפי שכבות גיל. אין שום סיבה שעכשיו זה ישתנה, בגלל פילוג שכב"גי. החיבור של יונתן עם שכבת הגיל הזו לא קשור אליי. אם לא טרחת לנסות, איזו תועלת מפיקה ההתלוננות שלך ושל הפגועים האחרים? ההחלטה של לא להפנות את בני ה-17 חשבוע העבודה לא הוכרעה בידינו, מהסיבה הפשוטה שלא אנחנו אחראים על שבוע העבודה והאירגון שלו, ככה שלא התקבלה שום החלטה, ולא נעשתה שום הכרעה הפועלת כנגדכם. לכן גם, האנשים שרצו שתבואו לא השפיעו, כי כאמור, ההחלטה לא הייתה בידיהם בכלל. אני מצטערת שנעלבת, מצטערת כחלק מהקבוצה שנוסעת, אבל אני מבינה את ההגיון שעומד מאחרי ההחלטה. אולי כדאי לברר דברים (וזה לא מופנה רק אלייך), מניעים וסיבות, לפני הטחת ההאשמות. דבר נוסף שאני חושבת שכדאי הוא להפסיק את הדיון, כדי להפריד את שבוע העבודה מהפורום של נוער תל"ם, ולבטל את הקשר שלא היה קיים עוד לפני.

אפילו עכשיו

אני חושב שיש זמן לפחות להזמין את כל השאר. ואם מדובר במסורת אז אני חושב שצריך לפחות להזמין את הי'ים מכל הארץ אם לא את כל השכב"ג כרגיל אתה הומו (בלי שום כוונות רעות) באהבה אריאל

MC J

New member
קצת סדר...

אריאל, המסורת של שבוע עבודה בלוטן קיימת כבר כמה שנים. השכבה שלי לא הייתה הראשונה שיצאה לזה ובטח לא האחרונה (השכבה מעלינו יצאה, השכבה של המדריכים שלנו יצאה ואפילו השכבה של צפניה יצאה). אני אחזור ואומר שוב, האירוע לא קשור לנוער תל"ם, הוא לא קשור לשכב"ג של נוער תל"ם והוא לא קשור לקשר או לחוסר קשר עם שכבה זו או אחרת. רינה, אני לא מבין למה אי אפשר לצ'פר שכבה אחת ולא שכבה אחרת? הרי שכבת י"א נוסעת ל"קיץ נצ"ר" ושכבת י' לא, הקבוצה לא האחים של חנן נסעה בזמנו לגרין והשכבה שלי לא. אין פה שום אינטרס נסתר ואפל, ואם היית מגדילה ראש כמו נועה טל אל ופונה אלי לפני חודש, גם את היית מבינה למה השבוע מיועד לשכבת י' ושלמרות זאת שכבת י"א גם יכולה לבוא. שלכם יונתן

למעלה