שבוע מבורך לכולנו,

שבוע מבורך לכולנו,

לפני ימים מספר רציתי לכתוב כאן את עזרכתם רציתי לבקש, את דעתכם, את ענינכם, את שפיותכם (?) הגעתי לסף מסוים, בין פורום לסביות, חרדים, ו (מסתבר גם) פורום ירושלים אינספור כמויות השנאה והסלידה, עוצמות אדירות של עיוורון ללא כלום מאחוריו, ואלו תיאורים מינוריים למה שקורה בכל אחד מהם וכתבתי בסופו של דבר ב"מכתב שלא נשלח". פורום חרדים הוא פורום סגור למדיי. פורום לסביות- לא. אני מבקשת מכם, אנא, כאנשים שפויים, מבחוץ,כאנשים לא מושפעים- הגיבו, כאנשים שזה כן קשור לכל אחד ואחת, כי זה אנושי. אולי טוב שכתבתי היום. כי לפני ימים מס', השאלה שהתנגנה בראשי הייתה אחת (ועליה כתבתי במכתבי הראשון) והיום, היא אחרת, שאלת המשך אולי. אל תתנו למלחמה הזו לקרות לפחות לא פיזית. (אני קוראת, קוראת ומזדעזעת, כמה שנאה- יש בבחורות לסביות שאני מכירה -איך ילדה בת 17 מדברת על שריפת סידורים, חלילה. מזלזלת בצורה כזו נינוחה בשואה, בדת, בכל כך הרבה דברים יקרים -ועל מה? ולחלופין באנשי דת, אנשים שעושים דברים בשם הדת. ולא שופטת, רק רוצה לנסות, לנסות ולעצור. לנסות ושאנשים מעט, מעט יעצרו, יבינו..) שבוע שקט ושליו, שבוע של אור, של שקט ושפיות.

ב נ י ה ו

New member
המצב כואב

וכנראה שהשנאה היא לא הפתרון. מותר לנו למחות, מותר לנו לנסות לבטל את המצעד בדרכים הכשרות, ולא חסרים חילונים שיתמכו ברצוננו להרחיקו מירושלים עיר הקודש. אני חושב שהשנאה בצד ה"גאה", היא שנאה קשה יותר שתשאר בכל מקרה. אנחנו (הדתיים), גם אם נאפשר את מצעד הגאווה, וגם אם נהיה נחמדים אליהם, נמשיך לחשוב - כמו שזכותנו לחשוב - שלהיות הומו זו "בעיה" - זו בעיה שצריכה טיפול וגם אם נולדים איתה (יש הרבה בעיות מולדות). להיות "גאה" בבעיה זה לא הפתרון, וגם אם זה קל יותר מהפתרון. זו צורת החשיבה הנכונה, כל צורת חשיבה אחרת עבורנו היא פסולה. הדברים האלה כנראה שמספיקים ע"מ לגרום לאותם ילדים ונערים לשנוא אותנו (ולמרות שאנחנו לא שונאים אותם). היא הגורם לרצונם לחלל את הקדוש לנו ולצעוד בגאווה דוקא בירושלים - בעיר הקודש. הצעדה הזאת מבטאת עבורם שחרור מכל המצוקות הפנימיות הנובעות מהגדרת נטיית המין שלהם כבעייתית (שכנראה וגם בחברה החילונית יש המגדירים זאת כך), מצוקות שכנראה ליוו אותם בתקופות שונות בחייהם. אלימות היא לא הפתרון, אבל כנראה שלפתור את בעיית השנאה הם יצטרכו לעבוד קשה, ללמוד לאהוב את (או לפחות לא לשנוא ובטל את רגשות הנקם כלפי) זה שיודע שהם סובלים מבעיה. כנראה שצריך להיות במצעד כדי להבין מה הולך בו, הפריצות בו עוברת את כל גבולות הטעם הטוב. אני משער שאם ביום רגיל היתה מתקשרת למשטרה בחורה ומדווחת על אחד הבחורים הצועדים כ"מטריד" - מחמת התנהגותו ברחוב, הוא היה מובא לתא המעצר. מדוע ביום זה הכל הותר? מדוע במקומות בהם מסתובבים הילדים? מדוע דוקא בעיר בה עוברים המון חרדים?

לייבל

New member
בין אותם הומאים ולסביות יש גם לא

יש בינהם לא יהודים כך שאין מה להתפלאות.שהם שורפים סידורים.

רחוק מכך.נשים יהודיות כותבות

את זה.. יחד עם להמיר את הדת, ועוד קללות כאלו ואחרות (ולא אחת כתבה זאת). ואם כבר לחשוב על זה, מבני דתות אחרות לא שמעתי את מה ששמעתי מיהודיות. וזה רק בפורום שלי, פורום אחד לקרוא ולו מעט ממה שקורא בפורום לסביות זה פשוט עצוב וכי מה מתרחש בפורום חרדים? וירושלים? וברבים אחרים? ומה מעסיק אותנו? אין דברים אחרים שיעסיקו? בפורומים אחרים ובמקומות אחרים אנשים מתעסקים בדברים חשובים, מהותיים. בלי לזלזל, חלילה. נערות ונשים קוראות לצאת למצעד, "כי זה מה שיביא את הגאולה והשחרור". ה' ישמור, ולו ההאבן הייתה עלולה לפגוע בבנה או ביתה- גם הייתה זו קריאתה? הבזה מותנה שחרור הקהילה? רוצים זכויות, תרוויחו זכויות. תתחילו מלשמור על הפה, המידות והערכים. וקצת להתפכח.. והכי עצוב שבכל פורום מנבלים את הפה, את המחשבה, מרכלים ומשקרים בכדי לייפה את עצמנו ולבלי לחשוב. בפורום ירושלים בכלל הגיעו למסקנה הזו . שזה לא נכון ועצוב. בכנות, לו הייתי אם לאישה או נערה לסבית (אני כותבת לסבית, כי אני אישה), אני חושבת שפשוט הייתי נועלת את הבית בלי קשר לכלום, עם קשר ישיר ל- פשוט לעצור. לשמור על הנפש, על הגוף והשפיות.

למעלה