שבוע כקונספט חדש

semuelf

New member
שבוע כקונספט חדש

אני קורא הספר של שילוני, יפן בעת החדשה (או משהו כזה) יש שם הרבה דברים מעניינים, אבל בין השאר הוא טוען שליפנים לא היה "שבוע". היה להם שנת שמש וחודש ירח (בדומה ללוח העברי) אבל הקונספט של שבוע לא היה קיים. מדהים. ואני חשבתי שזה אוניברסלי. (למה? כי אלוהים ברא את העולם בשישה ימים ובשביעי נח, כמובן) זה כל כך מושרש בתרבות המערבית, שהדהים אותי לראות שזה לא היה קיים פה. מצד שני, אם אין יום מנוחה, באמת לא צריך שבוע...

semuelf

New member
נצל"שׁ תרגומים

בעבודה חלק לא קטן מהעבודה שלי זה לתרגם את התיעוד היפני לאנגלית. מה שאני עושה בד"כ זה פשוט לזרוק את היפנית לגוגל טרסלייט, ולקרוא את התרגום, להבין מה זה אמור להביע, (לא משימה קלה לפעמים, אבל הידע שלי של המערכת עוזר) ולכתוב את העניין מחדש באנגלית. (וגם האנגלית שלי לא היתה עוברת את ה-native check של גנומבאום, אבל זה מה יש) הנה לינק: https://github.com/movabletype/Documentation/wiki/English-developer-guide

semuelf

New member
בדיחות קטנות

מדי פעם אני דוחף בדיחות קטנות לתוך הטקסט, רק בגלל שנמאס לי מספרים טכניים יבשים שמרדימים אותי בדף השלישי. כמובן, אם היפנים פה יגלו את זה הם יתפלצו וימחקו אותם, אבל למרבה המזל הם לא קוראים את התיעוד באנגלית. Movable Type - לא אכפת לנו מהעולם הדובר אנגלית החל משנת 2009!

semuelf

New member
נצל"ש yaki imo

שילשום הבן שלי התחיל לשיר ספונטנית את השיר של הגזלנים של ה-Yaki Imo. שפך אותנו מצחוק. אל דאגה לילד - הוא גם שר כל הזמן את "מי פיעל מי פילל" שנתקע לו עוד משמחת תורה...

herouth

New member
אח, איזה אבטיח...

אתה יודע שהשיר לשמחת תורה זה "מפי אל, מפי אל, יבורך כל ישראל".
מעניין מה המילים של היאקי אימו.

semuelf

New member
מוכר

בעיה ידועה אצלי. הילד אגב שר "מפילפל מפילפל". ירש את זה ממני...

semuelf

New member
אה, לא זה

הוא שר את השיר של הגזלן: yaki imo, yaki imo, ishi ya~ki imo שמע אותם מסתובבים מסביב לבית.

nwperson

New member
ואני גיליתי שזה זה רק לפני איזה חודש בערך..

עד אז הייתי שרה "ביבי אל, ביבי אל"..

herouth

New member
מפתיע שלא הזמינו אותך לשיר בטקס הזיכרון

...של הרוגי השריפה בכרמל.

herouth

New member
ממש לא אוניברסלי.

בסין היה מקובל שבוע של 10 ימים (במקור 5 ימים אבל בשושלת טאנג זה הפך ל־10 ימים). משם הגיעו המונחים 上旬、中旬 ו-下旬, שביפנית פשוט מתייחסים לשליש הראשון, האמצעי והאחרון של החודש. בסינית אלה היו שמות של "שבועות". יש עדיין כל מיני שבטים בעולם שיש להם "שבוע" של שמונה ימים, חמישה ימים וכו', אם כי היום הלחץ התרבותי של לוח השנה הגרגוריאני גורם לכך שכמעט כולם עברו לשבעה ימים. המחזורים האלה לא בהכרח כוללים יום מנוחה - הרבה פעמים הם קשורים לירידים ושווקים שנפתחים באופן מחזורי. השבוע בעולם המערבי הגיע מהאימפריה הרומית, שבמקור היו לה שבועות של 8 ימים, אבל הושפעה מהתרבויות של איזור הלבאנט. ההחלפה הרשמית היתה בתקופתו של קונסטנטינוס (כמובן...).

למעלה