שבוע ככה שבוע ככה

nutmeg

New member
שבוע ככה שבוע ככה

לא יודעת איך אתם, אבל אני - יש לי רגישות לתרבות הבזבוז - לשימוש בכלים חד פעמיים, לכך שזורקים אוכל וכד'. אז נכון שאני לא הולכת ומטיפה לאחרים, אבל לביתי אני עושה ומשתדלת לבשל כמויות כאלה שלא יישארו שאריות, אם במקרה נופל לידי ייבול של משהו עונתי בכמויות מסחריות מיד הוא עובר טיפול של שימור כמו ריבה, הקפאה, כבישה וכו'... למה אני מספרת לכם? או! יש לנו מאבק בבית בין שתי אסכולות של אוהבי עוגות. יש כאלה שאוהבים עוגות יבשות (בחושות ושמרים) - וכאלה שאוהבים עוגות עסיסיות - עם קרם. גיליתי שאם אני אופה עוגה בחושה - תמיד נשאר עד סוף השבוע שלאחר מכן בערך 1/4 ממנה (שהרי אוהבי הקרם לא נוגעים בה) - ואז, אני משתמשת בשארית העוגה ההיא כתחתית לעוגת הקרם. מה שמעניין הוא שאוהבי העוגות היבשות כן אוכלים עוגות קרם, אבל הפוך זה לא עובד. שוין. בכל מקרה ככה יוצא ששבוע אחד יש עוגה יבשה - ואחריה עוגת קרם עם תחתית של עוגה יבשה... וכולם מבסוטים. גם אני שלא זרקתי כלום. גם גיליתי שעוגות בחושות 'עושות' אחלה תחתית.

יוסי ר1

Active member
מסכים מאד עם החלק הראשון.

החד פעמיים האילו אסון אקולוגי, חוץ מהעצמת התחושה של להשתמש ולזרוק את העולם. אותו דבר לגבי מדפסת בכל חדר בעבודה, כשכל אחד מבזבז בממוצע 5 דפים טיוטא כדי להוציא מסמך בן דף אחד, ועוד כמה עמודים מיותרים כי הוא גם מפקסס אותו לייתר בטחון. שאריות מזון אינן נזרקות אצלינו - יש לנו מספיק בעלי חיים שיאכלו הכל, כולל האריזות. לגבי התחתית של העוגה - אולי ננסה. נשמע מעניין. (אחרי שאשכנע את החיות שמהיום יוותרו על חלקן זה...)

צימעס

New member
מוזמן להעביר הנה את הטיוטות

לטובת ציורים (חד"פ) של הילדים.

יוסי ר1

Active member
תודה, תודה. אני מעדיף

להעביר את המדפסות עצמן לפירוק רב פעמי בידי הילדים. כך לא יהיה במה לייצר טיוטות. אגב, ציורי הילדים אינם חד פעמיים. הם נשמרים לנצח בתיקי עבודות ילדות! טוב, לא כל הציורים, רק היותר טובים שבהם...

צימעס

New member
לשמור יותר מפרומיל מזה

ידרוש הגדלת הבית, וצריכת יותר ארונות ואביזרי-תיוק. אתה יודע כמה זה עלול להשפיע על הסביבה? אנחנו בדיוק מתכננים בית, ואחת השאלות היא אילו איזורי איחסון אנחנו צריכים (וכמה). נראה לי שאפשר לחסוך המון בנושא הזה (מטראז' של בית, כן? חוץ מהארונות), אם משחררים את יצר-האגירה. > תיאורטיקנית של אי-אגרנות <

יוסי ר1

Active member
../images/Emo8.gifזו מחלוקת נצחית בין זוגתי וביני

הי בקטע של להיפטר כי ממילא לא משתמשים, ואני בקטע של לשמור כי אולי נצתרך. לעומת זאת, מה שכן מוכח, זה שלא משנה כמה מקום איכסון הכנת - תמיד הוא מתמלא. מהר מאד. בחיים אין ארון גדול מדי או מחסן מיותר...

צימעס

New member
את אקסיומת הארונות הזאת

גיליתי מזמן. הענין הוא שלא בא לי לבנות 250 מטר שיתמלאו

צימעס

New member
ילדים גזורים דמינת?

מזכיר לי את ההוא בבית משוגעים שמצועק "תזהרו ממני, אני אגזור אתכם", והאחד שיושב אדיש, ומסביר "אני e^x".

נו ביימת.

מה שעשית עכשיו זה התעללות בחסרי ישע ("מאותגרי אינפי"). היחוד של הפונקציה אי בחזקת איקס הוא שהנגזרת שלה היא אי בחזקת איקס.

למעלה