שבוע טוב

firenogo

New member
שבוע טוב

ערב טוב, מכיוון שאני מתעתד לעבור בקרוב לבלגיה לתקופה לא מבוטלת של לפחות שנתיים, הייתי מעוניין, מבין אלו ממכם שכבר התנסו במעבר מישראל למדינה זרה ובפרט לאירופה, לספר מה היו ההכנות המקדימות למעבר הזה. אני אשמח אם תוכלו לשתף בכל רמה שהיא אפילו בפרטים הקטנים של מה עשיתם בשבועות שלפני הנסיעה, מה לקחתם איתכם, באילו משרדים ממשלתיים העברתם את הזמן שלפני, מה עשיתם עם ביטוחים (בריאות ולאומי), את מי עדכנתם בקיצר תשפכו את הלב בנושא. אני חושב שמעבר לעובדה שתעזרו לי, השרשור כאן יכול להיות אבן דרך לרבים אחרים שמתחילים בדרך בה אתם כבר עברתם ואני עתיד להצטרף בקרוב ולכן זה ישמש לטובת כולנו. תודה, לירון

אלוניס

New member
היי לירון - הנה הטיפים שלי לקראת מעבר

אז ראשית - אני עברתי לפני כמעט שנתיים לגרמניה עם בעלי. יש בבלוג שלי (שלא רשום לתוכנית התגמולים) כמה רשומות שכתבתי אז על בלגן ההתארגנות, על ההחלטה בכלל וכו'. יש קישור באחת הקוביות בבלוג בצד שמאל לפוסט שממנו אפשר להתמקד על התקופה. חשוב שתשים לב בשבועות/חודשים קרובים לכל דבר דואר שמגיע אליך ותנהל רשימה מדויקת של מי הגורמים שחשוב להודיע להם על שינוי כתובת/מעבר לחו"ל. מוטב להודיע במכתב ולא רק בטלפון, בעיקר כשמדובר למשל במס הכנסה אם אתה עצמאי, לשם דוגמא. אם יש קרוב משפחה שיסכים לאסוף עבורך את הדואר ולנטר מה חשוב - העבר את כל הדואר אליו. עוד אופציות - תא דואר (אופציה יקרה). רשות הדואר מציעה שירות עקוב אחרי חינם לחצי שנה עבור כל מה שמתפקשש ואפשר יהיה לעקוב אחרי מה שלא הספקת לשנות. יעזור מאוד לגשת למשרד הפנים (בתור המקוצר) ולהגיד להם על שינוי הכתובת כי בדר"כ רוב משרדי הממשלה מסתמכים על הרישום הזה כדי לשלוח דואר. אל הביטוח הלאומי מומלץ לגשת בנפרד. תסביר שאתה עוזב את הארץ לכמה שנים ויתנו לך שתי אופציות, כי לשלם אתה חייב כל עוד אתה רשום כתושב ולוותר על תושבות הם לא מאפשרים כל כך מהר ויש גם את המלכוד 22 של הביטוח הרפואי - כך שלא מומלץ לוותר על התושבות אם אתה לא סגור סופית על אם זה פחות או יותר משנתיים שתחיה בחו"ל. אופציה ראשונה - פנקס תשלומים (התשלום הוא בערך 140 ש"ח וכולל תשלום לקופ"ח), אופציה שנייה - הוראת קבע אם יש לך דרך להשאיר חשבון בנק פעיל בארץ - בעיניי זה היה עדיף כי כך לא צריך לסמוך על הזיכרון של בני משפחה. אם אתה משאיר חשבון בנק פעיל בארץ - תברר איתם על דיל לגבי כרטיס אשראי בין לאומי ותבטל כספומטים וכרטיסי אשראי מיותרים כי חבל לשלם כסף על מה שלא ישמש אותך כלל ואם עוד אין - תארגן לך גישה לניהול החשבון ברשת. תזכור שצריך להודיע לכבלים/לווין/ספק אינטרנט/בזק וכו' לפחות שבועיים לפני שאתה רוצה להתנתק כדי לא להיתקע עם בלגנים עד הרגע האחרון. אם אתה גר בשכירות אז כמובן לא לשכוח לבטל הוראות קבע למיניהן/חיבור טלפון ולעשות העברה מסודרת של חשמל ומים וארנונה כדי שלא יהיו סיבוכים כשאתה לא שם לריב עם הנודניקים. חפצים - מומלץ לא לקחת מוצרי חשמל שאין להם תקע אירופי או כל דבר שעלול להיפגם בהעברה. אם אתה נוסע לבד - מומלץ לקחת כמה שפחות כי גם ככה המון דברים קונים ממש על ההתחלה וחבל שיהיה כפול עד שהחבילות מגיעות. עוד עצות יש בטאגליינס של פורום "זוגות מעורבים" והיה כאן שרשור בראשית ימי הפורום לגבי מוצרי חשמל ודרכי שליחת חפצים. אנחנו עשינו מכירה של הרבה מתכולת הבית ויש לא מעט דברים שחבל שלא מכרתי כי הם סתם שוכבים פה וצוברים אבק. הדירה שלנו פה קטנה יותר מבארץ וגם המטבח אחר - בקיצור - להימנע מחפצים גדולים, מדפים, ספרים מרובים וכו'. עדיף להיות כמה שיותר גמיש כדי שלא הריהוט או חפצים יכתיבו לך איזו דירה לבחור. מאוד משנה באיזו עונה תגיע. מאוד מדכא לעבור לאירופה בחורף. מחשיך כבר בשלוש וחצי-ארבע אחר הצהריים וקר בקור שישראלים לא רגילים לו. הקיץ לעומת זאת יכול להיות גשום אך בשנים האחרונות נרשמים גם שרבים של ממש. כך ששווה לבדוק איתנו כאן שוב כשתדע סופית מתי ולאן כדי שנוכל לנסות למקד את העצות.

למעלה