שבוע טוב

שבוע טוב

שלום רב, אני בצבא בטירונות 02 (פרופיל 64 בגלל הגימגום) האמת חשבתי שזה יהיה יותר גרוע, החברים מקבלים בסבלנות את המגבלה של הגימגום וכן המפקדים וברגעים קשים מביאים לי אפילו לכתוב. לפני הצבא הייתי במספר פגישות אצל קלינאית תקשורת בבלינסון, הבעיה אצלי היא ממש לא פיזיולוגית, כשהסברתי זאת לקלינאית היא אמרה לי שהיא לא יכולה לעזור יותר מדי, היא יכולה לשבת איתי ולנסות להבין למה במקום א אני שוטף ובמקום ב אני לא אך בסופו של דבר זה תלוי בי. האם יש איזה שהוא טיפול שיכול לעזור לי? בטירונות למשל צריך להקריא זמנים 60 שניות, 2 דקות וכו' שמתי לב שאני יכול להקריא זמנים בקול למרות שיש איתי עוד 50 אנשים אך אם המפקד יבקש ממני לומר בקול " 10 שניות" אני לא אצליח. מן מצב מוזר כזה, איך ניתן להתגבר על זה? שבוע טוב.

Impious

New member
היי

ניסית לקבל טיפול דרך הצבא? נראה לי קוראים לזה מכון רעש.. לגבי הקראת זמנים. אתה מדבר על זה שכולם צועקים ביחד את ה60 שניות?

shuky63

New member
תראה,למרות שהמצבים נראים לך דומים

הם מאד שונים ומכאן לדעתי הקושי באחד מהם ולא בשני. ההבדל הוא בהתמקדות בדיבור. במקרה הראשון בו אתה צריך לצעוק זמנים לכולם אתה מרוכז במשימה,אתה לא מדבר למישהו מסוים,אתה עם השעון אז בעצם אתה לא מרגיש ציפייה להוציא את המילה דוקא בשניה מסוימת. כשאתה צריך לדבר בפקודת המפקד אתה מדבר אליו ואתה מרגיש את הציפייה שלו שתגיד את זה עכשיו וכל המיקוד שלך הוא בהוצאת המילים אז איזה סכוי יש שבלחץ שאתה נמצא הן תצאנה מהפה. בקיצור אם לא חושבים על הדיבור לא מגמגמים.זה בדוק.

Impious

New member
בתוספת לשוקי

יכול להיות גם שבגלל שכולו מרוכז בך וזה יותר מלחיץ אותך לעומת לצעוק בקבוצה כאשר לא כולם באמת מתייחסים למה שאתה אומר וזה כמו לדבר לעצמך.

KLYVM

New member
אתה יכול לספר בבקשה

איך עבר הצו הראשון שלך, כמה הורידו לך על הגמגום ומה אתה הולך לעשות בצבא?

מצטער שלא עניתי לפני

פשוט סגרתי שבת.... הצו הראשון הלך בסדר, קצת לאט אבל לא יותר מדי קשה. הורידו לי את הפרופיל ל 64 ממה ש"פחדתי" זה הצבא הגדול, הטירונות ואחריה הסדיר, הגעתי לניצנים אחוז בהלה, לא מכיר אף אחד, לא יודע מה זה צבא, אבל לאט לאט התחברתי לאנשים, החברים ממש טובים והקשיבו בסבלנות וגם המפקדים היו אנושיים ועזרו לי במה שהתקשתי. אין מה לפחד מזה. לפני הגיוס חשבתי לא ללכת לצבא, בגלל הפחד של הגימגום, היום אני מודה לאל שזה לא יצא לפועל. מה גם שאני יכול לומר שהטירונות שיפרה לי את הגימגום, למדתי להתחבר לאנשים ולהתמודד יותר טוב עם קשיים. התפקיד הוא טכנאי שדה באלקטרוניקה/מחשבים בחיל המודיעין

שירי98

New member
ממתי מורידים פרופיל על גמגום?

קודם כל רציתי לומר שזו נראית לי התייחסות מפלה להוריד פרופיל על גמגום. דבר שני, עד כמה שידוע לי הסיבה העיקרית לעניין הקראת הזמנים היא שבדיבור בקצב מסוים לא מגמגמים פשוט כי חלק אחר במוח אחראי להפקת הדיבור במקצב, (בדיוק מאותה סיבה שלא מגמגמים כששרים).

MiDNiGHT12

New member
ממתי שזה עלול להשפיע על השירות

יש לי חבר מגמגם שלא הורידו לו כי הגימגום שלו הרבה יותר קל

KLYVM

New member
איך עבר הראיון בצו ראשון?

היא שאלה אותך על הגמגום או לא? בטירונות צריך לדבר הרבה? שואלים אותך שאלות בלי הפסקה? עוד שנה בערך יש לי צו ראשון ואני כבר עכשיו מתחיל לחשוש ממנו...

רק שאלו אותי מאיזה גיל זה התחיל

ולמה? בטירונות לא שואלים הרבה שאלות הבעיה שצריך לענות כן המפקד, המ"מ וכו' וגם על זה מתגברים......

למעלה