שבוע טוב!!

enigma88

New member
שבוע טוב!!

היי....אני עכשיו לומדת לפסיכו' למועד דצמבר...מן הסתם אכנס עוד הרבה פעמים עד לבחינה.... נתקלתי בכמה שאלות השבוע בתרגול, אשמח אם תסבירו לי אותן: 1. מילולי- מלה בעלת משמעות הפוכה למלה "הוקיע"- 1) ציין לשבח 2) מן השפה ולחוץ 3) השריש 4) העדיף להוקיע זה לדבר בגנות אדם אחר, לכן המלה ההפוכה אמורה להיות תשובה 1, נכון? אבל בתשובות בספר נכתב שהתשובה היא 3. מה התשובה הנכונה? 2. 2. מילולי- הנחה א': כל הנובחים הם כלבים. הנחה ב': כל הנובחים אינם שחורים. איזו מסקנה נובעת בהכרח מצירוף שתי הטענות? 1) כל הנובחים אינם כלבים. 2) כל הכלבים שחורים. 3) כל הכלבים אינם שחורים. 4) שום תשובה אינה נכונה. עפ"י התשובה בספר: תשובה 4 נכונה. אבל, אם עושים כך: הצרנות: הנחה א': נובח--> כלב הנחה ב': נובח--> לא שחור עושים להנחה ב' היפוך+"רק": רק לא שחור--> נובח ואז יש מסקנה: רק לא שחור--> נובח--> כלב שאם עליה עושים שוב היפוך+"רק", נוצרת המסקנה: כלב--> לא שחור (שמתאימה לתשובה 3!!!!).....מה נכון?? 3. מתמטיקה: ממוצע הגובה של הילדים בכיתה א'1 הוא x. ממוצע הגובה של הילדים בכיתה א'2 הוא y. אחות בית הספר חישבה את ממוצע הגובה בשתי הכיתות לפי כמות של a ילדים בא'1 ו-b ילדים בא'2. אחרי החישוב התברר כי הכמויות הפוכות (b ילדים בא'1 ו-a ילדים בא'2), אך חישוב הממוצע מחדש נתן את אותה תוצאה כמו קודם. איזה מהמשפטים הבאים נכון בהכרח, בהנחה כי a שונה מ- b ? (אני לא יודעת איך עושים במחשב את הסימון של "לא שווה")..... עפ"י הספר התשובה היא: מספר הילדים בא'1 שווה למספר הילדים בא'2. אני מבינה למה התשובה הזו היא נכונה, אבל היא לא סותרת את הנתון "בהנחה כי a שונה מ-b"?? תודה רבה מראש לכל העוזרים!!!!!

daniellav

New member
../images/Emo26.gif

בקשר לשאלה השנייה- לא צויין שכל הכלבים נובחים, לכן ייתכן שישנם כלבים לא שחורים.

positivex

New member
כאשר אומרים להוקיע

או משתמשים במילה להוקיע כדי לתאר תופעה כלשהי ,זו בדר"כ תפעה רעה שיש להוקיע אותה=להוציאה,לסלקה השריש זה בדיוק ההפך מהוקיע.

Cervical1

New member
תשובה

למילה להוקיע גם משמעות של לעקור/לסלק, ומכאן הביטוי "להוקיע מן השורש" (לעקור מן השורש). הביטוי להשריש יהווה את התשובה ההפוכה.

enigma88

New member
ולמה תשובה 1 לא נכונה??

ולגבי השאלה השלישית שלי.....מישהו יודע??

למעלה