שבוע טוב

עמליה3

New member
שבוע טוב

רואים אור בקצה המנהרה. מי יתן והשקט יחזור ונעסוק בשיפוצים. מצרפת משהוא שאותי זה הצחיק... מה קורה כאשר זבוב נופל לספל קפה : האנגלי - זורק את הספל והולך. האמריקאי - מוציא את הזבוב ושותה את הקפה. הסיני - אוכל את הזבוב וזורק את הקפה. היפני - שותה את הקפה עם הזבוב כיוון שהוא תוספת ללא תשלום. הישראלי - מוכר את הקפה לאמריקאי ואת הזבוב לסיני, וקונה לעצמו קפה חדש. הפלסטיני - מאשים את הישראלי בהשלכת הזבוב לתוך הקפה, מייחס זאת לאלימות, מבקש סיוע מהאו"ם, לוקח הלוואה מהאיחוד האירופי כדי לרכוש קפה חדש, ומשתמש בכסף לרכישת חומרי נפץ.

עמליה3

New member
ובנוסף

לכשיגיע השקט וישעמם לנו..... הנה מקום נחמד לנסוע ליו לחופשה. באלי בכל עונות השנה.

מלכה 5

New member
בוקר טוב ושבוע טוב לכולנו. עמליה,

צחקתי מהבדיחה שרשמת, ברשותך אעביר אותה למכותבים שלי בדוא'ל. המצגת של מלון בבאלי, מקסימה. כדאי לנסוע ובפרט בגלל המחיר הסימלי של 750$ ללילה, קטן עלינו. אז להתראות בבאלי, אבל קודם בנווה צדק.

מלכה 5

New member
יעלי, קראתי את שירך המקסים,

מאד נגע לליבי. זה יותר משיר, יותר ממילים, זאת נשמה.

מלכה 5

New member
הודה, "..וגר זאב עם כבש.."

מתאים לי מאד, אולי בקרוב יגיעו ימים שקטים ורגועים? הלוואי.

בוקר טוב ושבוע טוב, יעלי רק הבוקר

קראתי את השיר שלך "ואתחנן" מאד מרגש. אתמול לא יכולתי לקרוא, הרגשתי יותר מדי מועקה בלב. במוצ"ש הבת שלי דברה עם בעלה מאי שם במלחמה והוא אמר לה שמעכשיו לא יוכל יותר לצלצל לה, ואתם מבינים את המשמעות, - לבי נקרע לראות אותה בוכה. אבל היא השתדלה להתגבר מהר כדי שהילדים לא ירגישו כלום. ניסיתי לנחם אותה לפני נסיעתה הביתה ולעודד אותה שזה יעבור מהר והכל יהיה שוב טוב. אבל איך אפשר לשכנע אם את עצמך לא משוכנעת? החתן השני דווקא חזר לשבת אבל מיד עם צאת השבת היה צריך לחזור. נקווה שכולם כבר יחזרו במהרה הביתה בשלום.

עמליה3

New member
מתפללת לשלום כל חיילינו

כולם בנינו נכדינו מכרנו ולכל יושבי המקלטים. אבל לבנון של שלום יפה מאד. מי יודע אולי יגיע היום ונזכה להגיע לשם בטיול.

erika6

New member
צהרים טובים

יעלי יופי של כתיבה- כהרגלך את כותבת נפלא, את ממש עוצר לפורום עמליה המצגת על לבנון מקסימה - מי יתן ונזכה לשלום ונוכל לבקר שם. איך שלא יהיה יעלי פחות מבית-המלון בבאלי. הוזמנתי ביום שישי ליום הולדת לאחד החברים. ההכנות -הכל היה יפה היה גם די.גי שהנעים את הערב במשחקים שונים וקצת מוזיקה, היו די הרבה אנשים שם. רק מה היה חסר מצב רוח לכל אחד ואחת בא איתו עם חבילת דאגות. הבן בצבא אי שם החתן אי שם, הקרובים בצפון ומה לא. נקווה לימים יותר טובים ונחזור לשיגרה.

erika6

New member
שווה לקרוא........

שווה לקרוא כל מילה ולשלוח את זה לכולם - אנחנו עם חזק !!! זה, למה אני אוהב להיות יהודי. מצבנו מעולם לא היה יותר טוב !!! זו רק הטלוויזיה והתקשורת שגורמת לאנשים לחשוב שסוף העולם מתקרב. רק לפני 60 שנה הובילו את היהודים למותם כמו צאן לטבח. לא ארץ, לא צבא. רק לפני 55 שנה, שבע מדינות ערביות הכריזו מלחמה על מדינת היהודים הקטנה, רק בת מספר שעות. היינו אז 650.000 יהודים נגד שאר העולם הערבי. לא צה"ל, לא חיל אויר נורא ואימתני. רק חבורה של אנשים קשוחים שאין להם לאן ללכת. זוכרים?: לבנון, סוריה, עיראק, ירדן, מצרים, לוב, ערב-הסעודית - כולם תקפו בעת ובעונה אחת. המדינה שהאו"ם "נתן לנו" הייתה מורכבת מ-65 אחוז מדבר והתחלנו אותה מ-אפס. רק לפני 35 שנה נלחמנו נגד צבאותיהן של שלושת המדינות החזקות של המזרח התיכון ואנו מחקנו אותם אז, במלחמת ששת הימים. נלחמנו, במשך הזמן, בקואליציות שונות של מדינות ערביות עם צבא מודרני ומשופע בכמויות עצומות של נשק רוסי-סובייטי ועדיין ניצחנו. היום יש לנו מדינה, צבא, חיל אויר חזק ומפואר, כלכלת היי-טק, המייצאת במיליונים. אינטל - מיקרוסופט - איי.בי.אמ. מפתחים את העניינים שלהם כאן. הרופאים שלנו זוכים בפרסים חשובים בתחום הפיתוח הרפואי. הפכנו את המדבר לארץ פורחת, מכרנו תפוזים, פרחים וירקות לכל העולם. ישראל שגרה לחלל את הלוויינים שלה!. שלושה לוויינים ביחד!.. אנחנו נמצאים במקום טוב באמצע יחד עם: ארצות-הברית (250 מליון תושבים), רוסיה (200 מליון תושבים), סין (1.1 מיליארד תושבים) ועם אירופה: צרפת, אנגליה, גרמניה (עם 350 מליון תושבים) - המדינות היחידות בעולם ששיגרו משהו לחלל. ישראל, היום, נמצאת במשפחת המעצמות הגרעיניות יחד עם ארה"ב, רוסיה, סין, הודו, צרפת ואנגליה (אנחנו לעולם לא נודה בזאת, אבל כולם יודעים...) לחשוב שרק לפני 60 שנה הובילו אותנו, בבושת פנים, בלי תקווה למותנו. זחלנו מתוך האודים הבוערים של אירופה, ניצחנו במלחמותינו כאן עם קצת פחות מכלום, ובנינו לנו "אימפריה" מכלום. מי זה, לעזאזל, החמס שיפחיד אותנו? שיבהיל אותנו, אתה מצחיק אותנו. עוד מעט נחגוג את חג הפסח ובואו לא נשכח על מה מדבר החג הזה: התגברנו על פרעה. התגברנו על היוונים. התגברנו על הרומאים. התגברנו על האינקוויזיציה הספרדית. התגברנו על הפוגרומים הרוסיים. התגברנו על היטלר. התגברנו על הגרמנים. התגברנו על השואה.. התגברנו על צבאותיהן של שבע מדינות, התגברנו על סאדם. אז תירגעו, חברה', אנו נתגבר גם על אויבינו הנוכחיים. לא משנה איזה חלק של ההיסטוריה האנושית תנסה, תחשוב על זה, בשבילנו, העם היהודי, מצבנו מעולם לא היה טוב יותר. לכן בואו נרים את ראשנו ונזכור: לא משנה איזו מדינה או תרבות שניסו להתעסק איתנו נכחדו, בעוד שאנו ממשיכים בדרכנו!!! מצרים? מישהו יודע לאן נעלמה האימפריה המצרית. היוונים? אלכסנדר מוקדון? הרומאים? האם מישהו היום מדבר לטינית? הרייך השלישי? מישהו שמע איזה חדשות ממנו לאחרונה? ותסתכלו עלינו. עם התנ"ך. מהעבדות של מצרים, אנחנו עדיין כאן, מדברים את אותה שפה, ממש כאן, ממש עכשיו. הערבים עוד לא יודעים את זה, אבל הם ילמדו שיש רק אלוהים אחד. כל זמן שנשמור על זהותנו, נהיה נצחיים. אז סליחה שאיננו מודאגים, מקטרים, בוכים או פוחדים.. העניינים כאן בסדר. הם בהחלט יכולים להיות יותר טובים אבל עדיין: אל תתייחס לזבל התקשורתי, הם לא יספרו לך על הפסטיבלים שלנו כאן, על האנשים שממשיכים לחיות כאן, שיוצאים לבלות, שפוגשים חברים. כן! המוראל לפעמים שפוף, אז מה? זה רק מפני שאנו מבכים את מתינו בעוד הם צוהלים על הדם שנשפך. זאת גם הסיבה שבזכותה אנחנו ננצח, אחרי הכל. בבקשה העבירו את האי מייל הזה לקהילה היהודית ולכל מקום אפשרי בעולם, הם חלק מהכוח שלנו. זה עשוי לעזור לחלק מהם להרים את הראש מעלה. אמור להם שאין מה לדאוג. אמור להם לחשוב בגדול ולראות את כל התמונה. לשנה הבאה בירושלים.

עמליה3

New member
תודה לעידוד אריקה

אכן מסר מעודד, אך מה לעשות כולנו יש לנו קרובים בנים נכדים שכנים המגויסים ואנו מאד מאד מודאגים. אחרי הידיעות הנוראות מאחרי הצהרים מפלס מצב הרוח ירד לאדמה. מצרפת לכם מצגת מהמלחמה.

erika6

New member
תפילה נוספת לשלום חיילינו

אנא העבירו את התפילה לשלום חיילי צה"ל "מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבותֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקב הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל,הָעומְדִים עַל מִשְׁמַר אַרְצֵנוּ וְעָרֵי אֱלהֵינוּ מִגְּבוּל הַלְּבָנון וְעַד מִדְבַּר מִצְרַיִם וּמִן הַיָּם הַגָּדול עַד לְבוא הָעֲרָבָה בַּיַּבָּשָׁה בָּאֲוִיר וּבַיָּם. יִתֵּן ה` אֶת אויְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם. הַקָּדושׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמר וְיַצִּיל אֶת חַיָלֵינוּ מִכָּל צָרָה וְצוּקָה וּמִכָּל נֶגַע וּמַחְלָה וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יְדֵיהֶם. יַדְבֵּר שׂונְאֵינוּ תַּחְתֵּיהֶם וִיעַטְרֵם בְּכֶתֶר יְשׁוּעָה וּבְעֲטֶרֶת נִצָּחון.וִיקֻיַּם בָּהֶם הַכָּתוּב: כִּי ה` אֱלהֵיכֶם הַהלֵךְ עִמָּכֶם לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם איבֵיכֶם לְהושִׁיעַ אֶתְכֶם: וְנאמַר אָמֵן!"

yaely2

New member
מנהל
ערב טוב ומבורך לחבירי הפורום

ערב טוב לפורום ולאנשים האנושיים רק משום שאתם מעורבים בפורום תוכלו להבין אם אומר שיש לי עיניים לחות כבר יומיים. המחמאות והפירגון ממש שרפו אין לי מילים.מלכה נעמי וכל אלה ששירי מצא חן בעיניהם. לכל החברים שמביאים חומר כל כך איכותי ונחמד כמו עמליה ואריקה . מתנצלת אך היום קשה עליי הכתיבה, סתם כך ללא סיבה נראית לעין.

לומילה1

New member
רואים אור בקצה המנהרה. מי ייתן.

הי עמליה 3, איזו תמונה יפה בסגול הוספת לנו, וגם הבדיחה מעלה חיוך.ולוואי ורק נצחק כולנו ביחד איתך.ומי ייתן, שהדאגה החשובה שלנו תהיה למצוא מקומות נעימים ויפים לבילוי ולחופשה.איזה מלון כזה חמוד בתוך יער-עד מצאת לנו, ממש להנות ולחלום על זמנים טובים ונופים משגעים. והמחיר? מה הבעיה? ביידיש אומרים: "ביליגער ווי באורשט", הוה אומר: "זול יותר מחמיצה".אני רואה שיש לך באמתחתךעוד ועוד הצעות-בילוי לזמנים של שלום. מי ייתן. וגם תודה על שהבאת לנו את מצגת המלחמה, והכי חשוב: את התפילה הנלווית לשלום חיילינו, ונוסיף תפילות עוד ועוד לשלום על כל ישראל. הי סבתא נעמי, אני רואה שאצלך קץ המלחמה כבר נראה באופק, מי ייתן !!! כך שאת כבר ממש "מבררת מעשית" איך להגיע לשם. בהצלחה לך, ולכולנו. בשורות טובות !!! הי מלכה 5, אני רואה שבפורום הלבבי הזה, אני נמצאת ממש גם בחברתם של אנשים עשירים. אז מה זה 750 דולר ללילה, ממש קטן עלינו, )"חיוך של עשירים אדירים". ואני שמחה שגם את התרשמת כמוני מהשיר היפה של יעלי, כמוך גם אני יודעת שלא רק השיר המיוחד הזה כשלעצמו, אלא כל מה ש"שיעלי מדברת אלינו" , זה תמיד יותר ממילים - זאת נשמה. יופי של הגדרה (שאני מצטרפת אליה עם כל הלב) הגדרת. כל הכבוד לך. ויעלי יקרה, אני מצטרפת גם להגדרה של מלכה 5 : שאכן כיף לקרוא את מה שאת אומרת, מספרת, ומביאה לנו, וכי את אכן אוצר של הפורום הטוב והיפה הזה, שכיף לכל אחד ואחת מאיתנו להיות חלק ממנו. יישר כוח! תבורכי! תבורכו כול-כם !!! הי נעמי, אני איתך, שגם הנכד שלי, ונכדים וגם בנים של חברות טובות שלי נקראו לצבא היקר שלנו.בעזרת השם יתברך יחזרו כולם, כולם, כולם!!! אנו צריכים מאוד מאוד את כל אחד ואחד מהם.כולם יקרים לנו. ונתפלל כולנו יחד תפילה זכה לשלום על ישראל. הי erika 6, אני מצטרפת להגדרתך שלך גם - שיעלי היקרה שלנו היא אכן אוצר בלום ויקר של הפורום הטוב שלנו, וכן אני גם ממשיכה ומתפללת איתך לשלום על ישראל, לימים של שגרה טובה. ונכון ביותר, עם חזק אנו, ומי ייתן וננצל את החוזק הטוב שייש לנו, לבניית חיים של שלום, חיים של אהבת ישראל. אהבה צרופה, בלי עליות וירידות עליות גדולות ברמה המוסרית והתרבותית-אנושית. מי ייתן. וגם תודה על שהבאת לנו תפילה לשלום חיילי צה"ל- הזדמנות נוספת וחשובה לעוד, ןעוד, ועוד המון תפילות לשלום על ישראל. כן יהי רצון !!! ואלוהים גדול שמע תפילתי, ואיפשר לי לכתוב לכם את כל זה, מבלי שאף אזעקה תפריע לי... באהבה רבה לכולכם. לומילה

ערב טוב לומילה, כמה נחמד שאת מוצאת

את הזמן והסבלנות להתייחס לכל אחת ואחת בנפרד. הבעיה היא שאני בכלל עוד לא רואה את האור בקצה המנהרה. והיום דווקא עבר עלי יום מאד מדכא עם כל המראות הנוראים בטלויזיה. וכשדיברתי עם הבת שלי לראות אם שמעה משהו מבעלה, הסתבר לי שרק בנס הוא לא היה בקבוצת החיילים בכפר גלעדי. וזה משום שהוא כבר בפנים בלבנון. אבל הטלפון שלו והארנק שלו, מסתבר נשרפו בתוך המכונית המפוייחת שראיתם בטלוויזיה. ובן דוד חורג של בעלה בין 12 ההרוגים. ורק הערב התפניתי לראות את המצגת של לבנון בימי יופיה, והלב יצא לי, על הבזבוז הזה, איזה יופי של מקום וכל כך קרוב אלינו, שיכולנו לטייל לשם ברכב ולא צריך לטוס, וכל זה נמנע מאתנו בגלל מריבות בין עמים. לא חבל? על השנאה שלא מובילה לשום מקום אלא רק להרס? מתי עמים יתחילו להבין שבמצב של שלום אפשר להפיק הרבה יותר תועלת אחד מן השני מאשר בזמן מלחמה? בתקווה שכל זה יגמר כבר, ושיהיה לנו לילה שקט בצפון. לילה טוב.

למעלה