שבוע טוב

אשד4

New member
שבוע טוב

חברי הפורום היקרים, אני כל הזמן אתכם, ממש כמו "רואה ואינה נראית...", ובחטף, כל יום קוראת את המסרים, ההודעות המעיינות, המצחיקות וההמלצות... (לצערי התחום הגסטרונומי ממש לא חזק אצלי, ועל סריגה בכלל אין מה לדבר...". אז איך זה שעכשיו אני עוד ערה... ובכן- כאשר הבן בא ביום שישי, סיפר שהולך השבוע למבדקי קצונה. יפה... הערב, הבן היה בבילוי, צלצלה אליו הקצינה בשעה 12.00 בלילה ואמרה לו שמחר ב8.00 בבוקר צריך להיות במבדקי קצונה. האם הוא יכול להגיע? (האם זאת בדיקת מוטיבציה?). למזלינו, יש לו חבר בתל אביב, הבן חזר צ'יק צק, סידר תיק ונסע ברכבת שיצאה לפני חצי שעה... הלילה שלי הלך... (לא נורא, שאלו יהיו הצרות שלנו...) ואני ליד המחשב... אז שיהיה לכולכם, לכם ולילדכם שבוע טוב. (גשם זה גם טוב... תלוי למי... שתהינה רק בשורות טובות והרבה כוחות נפש ואנרגיות חיוביות. שלכם אשד ומשהו לכבוד חנוכה הממשמש ובא...

oshiko

New member
../images/Emo50.gifבמבדקים

התקדם מהר, הבחור. כנראה מבצע טוב את התפקיד האחרון. האם הקצונה המדוברת היא באותו תחום שבו הוא נמצא כרגע? ד"א כנראה שהוא והיחידה של הבן שלי נמצאים עכשיו ממש באותו בסיס. לפני שבוע+ הקפצתי לשם את הבן אחרי חתונה.

אשד4

New member
אושיקו בוקר טוב

אני חושבת שאכן מדובר באותו תחום... (יש אפשרות אחרת?).הוא נמצא כרגע בבסיס הקבע שלהם. ועוד שאלה - האם העובדה שבמנילה היתה לו אפשרות לבחור קצונה ייעודית אומרת שיש סיכוי טוב שיעבור את המבחנים. ועוד דבר אחד - ביתי מקבלת באופן קבוע את הירחון רפואה צבאית מחיל הרפואה. היה שם מאמר שעסק בסדרי עדיפויות לטיפול צבאי בזמן של מחסור במשאבים.. המאמר אשתדל השבוע לתמצת את עיקרי הדברים ולהעלותם לכאן... שבוע טוב אשד

oshiko

New member
בוקר טוב. לגבי השאלה.

אני חושב שהמבחנים הם ההתרשמות נטו, ללא השפעה מבחוץ של פרמטרים; העובדה שהיתה לו אפשרות של קצונה ייעודית מראה שיש לו לכתחילה נתונים לקצונה, ולכן לא היתה בעיה לשלוח אותו למבדקים. עכשיו תריך לקוות שהוא יצליח במבדקים.

אשד4

New member
השאלה מה זה עושה לחדורי המוטיבציה

שלום לכולם, הקראתי לבן שלי את הסיפורים מהפורום. זה לא שכנע אותו. (את והפורום שלך...). נדמה לי שהוא ממש נעלב מכך, שאף אחד לא מתרגש מזה... (כמו בסיפורים שעלו כאן...). הוא עכשיו בקטע שאני אתן את השלוש שנים שלי, וזהו... אם הצבא לא מנצל את מה שאני רוצה לתת לא צריך. הייתי די בהלם. אמרתי לו שלתרום מעבר ונתינה הם אחד מאבני היסוד בחינוך שלנו - אז איפה נכשלתי? והוא ענה: אמא, החינוך שלך בסדר גמור, את ראית עם איזה מוטיבציה נכנסתי לצבא. הייתי מורעל. הצבא הוא זה שהרס. אני רוצה בסיס של יומיות, במשך היום אעשה על הצד הטוב ביותר מה שידרש ממני, ואחה"צ אלך לעבוד ואעשה קצת כסף... ושוב חזר, הצבא לא רוצה ממני את מה שאני יכול לתת - בלי טובות... . אני מבין, קרבי אני לא יכול להיות בגלל הגב. אז אם כבר גו'בניק, לפחות שאני ארוויח מזה משהו..." האמת, קשה לי לשמוע אותו מדבר כך. האמת, אני גם מבינה את התסכול שלו. ועוד יותר, מכירה את הרגישויות שלו לגבי יחס לאנשים. במשפט אחר הוא אמר: הצבא מזלזל באנשים הטובים שלו..." לא חבל?

אימשל2

New member
התחושה שלו נפוצה אצל הרבה

כבר סיפרתי פה, על חיילים חדורי מוטיבציה, שהצבא הצליח לשבור להם אותה בדרכים שונות. מקצין בכיר במיל. שמעתי את אותם הדברים כשהוא מדבר על כך בכאב. הוא טוען שהתוצאה של זה היא, שלא מעט מאלה שמקודמים הם בעלי יכולת לכופף את עצמם עם הרוח שנושבת מהמערכת. דווקא בין החבר'ה המצטיינים והמורעלים, שלא מוכנים לסבול את עוולות המערכת, יש כאלה שנשברים ומבקשים להסתלק ממנה כמה שיותר מהר.

poli55

New member
../images/Emo8.gifבהצלחה לבן במבדקים

בוקרו טוב המבדקים נערכים בתל השומר (מרחק הליכה מתחנת האוטובוס ) משעה 7:30 בבוקר כחצי יום מבדקים כמה שעות ולאחר מכן שיחה עם פסיכולוג בהצלחה מי יודע אולי נפגש עוד בבה"ד 1

אשד4

New member
לא תאמינו...

הילד הגיע... הסתבר שלא העבירו את כל הטפסים הדרושים, לא העבירו את שמו... ולא נתנו להכנס.... הקצינה התנצלה - וזהו... אני בהלם... אשד

סמדר בנ

New member
דוקא מאמינים

לצערנו, אחת לכמה זמן מקבלים תזכורת לשלומיאליות הצבאית. לא מפתיע אך מעצבן מאוד. נדמה לי שכבר סיפרתי כאן פעם שביתי הבכורה נשלחה פעם להעביר מיונים לבנות לוחמות. היא יצאה מהמוצב בשטחים בדרך לא דרך כדי להגיע לאן שאמרו לה (תל השומר) - שם איש לא ידע על מה היא מדברת. אחרי הרבה בירורים שלקחו כמה שעות הסתבר שהיתה צריכה להיות בכלל בזיקים (יחי ההבדל...) וכמובן שהפסידה יום שלם. חוץ ממנה (וממני...) לא נראה לי שאיש התרגש במיוחד. אני משערת שתינתן לו הזדמנות נוספת לגשת למבדקים. שיהיה לו בהצלחה, בפעם הבאה סביר להניח שהקצינה תוודא ששמו ברשימה.

sim26

New member
דבר דומה אצלי היום

פשוט מתרגלים... ביום שלישי שעבר הגיע למפקדה מסוימת כדי לברר את השיבוץ החדש שלו. אמרו לחזור היום עבור ראיון. הגיע (זה לוקח שעות להיגע כל פעם) ואמרו לו שהמראיין לא יכול.לא נמצא - שיחזור בהמשך השבוע כנראה - הוא צריך להתקשר מחר מחרתיים. כל עוד שהפז"ם דופק לא אכפת....

sim26

New member
הוא לא קיבל בדיוק את מה שרצה

אבל גם לא תקוע איפה שמאוד לא רצה. הגיע למקום הרבה יותר מתאים לו בגדול. הוא מאוכזב ושמח בו בעת. השיבוץ הספציפי עדיין לא בטוח והוא מחכה לראיון.

סמדר בנ

New member
אז נחזיק לו אצבעות

מה לעשות, לא תמיד מקבלים את מה שרוצים. אבל אם זה בכוון, זה גם בסדר. בהצלחה

אימשל2

New member
עוד סיפור לא יאומן על שלומיאליות

אתמול שמעתי סיפור לא יאומן על התופעה המדהימה של אי זרימת מידע בצבא. בחור שהורשע בפלילים, בעקבות התנגדותו להתנתקות, הודח מאפשרות לשרת כחייל בחילות השדה. זה לא מנע מהצבא לשלוח לו זימון לראיון חדש לקורס טיס. בזמנו הוא סיים את הגיבוש בהצטינות ובראיון לא הביע התלהבות מהשרות כטיס (מבחינתו זה נהג משודרג). הם פרשו זאת כחוסר בגרות והחליטו לתת לו הזדמנות נוספת. כנראה שבחיל האויר הם אכן מעופפים, או שהם באמת צבא אחר.

סמדר בנ

New member
גם וגם ../images/Emo4.gif

אני מכירה מקרה של מישהו שהועף מקורס כשלהו (בחיל אויר) על אי התאמה, שרת מספר חודשים בתפקיד פקידותי, החליט במהלך השרות שבא לו על טיס, הגיש בקשה, עבר מבדקים וגיבוש והגיע לקורס. כמובן ששם מהר מאוד עף חזרה... הלו...מישהו שלא מחזיק מעמד בקורס רגיל, למה חשבתם שיחזיק מעמד בקורס תובעני כמו קורס טיס??? זה כאילו שיד ימין לא יודעת מיד שמאל. פשוט לא יאומן כיצד מתבזבזים לעיתים משאבים.

למעלה