שבוע טוב

5רותה

New member
שבוע טוב

שבוע טוב לכל אנשי הפורום. אני פונה אליכם המבוגרים ילידי הונגריה אולי יכולים לעזור לי לחפש קצת שורשים למשפחת אימי ז"ל. שמה היה בנעוריה אירנה שויימושי,(במקור שם משפחתם היה לפני השינוי - ציגלר) נולדה בעיירה פארקיין (אני מקווה שרשמתי נכון)אביה יוליוס היה עובד מדינה - מנהל תחנת רכבת והוא עבד בכמה מקומות אחת מהן היית ב- קיש וורדה. שגם שם היה גר אחד האחים של אימי לאחר נשואיו, שמו היה זולטן שויימושי ושם אישתו אליזבט לבית קליין ילידת דברצן. רות.

שבוע טוב לרותה וכל חברי הפורום.

אינני יודעת היכן נמצאת העיירה פארקיין אך אם היא מקום קטן וסמוכה לקיש ורדה,יתכן שמסמכי הלידה והנישואין נמצאים בארכיב המקומי. באשר לקליין,אני אשאל את שתי דודותי מדברצן ואחזור אליך. רחל

5רותה

New member
תודות

רחל, תודה לתגובתך המהירה. מה שאני הבנתי מאבי שהעיירה פארקיין היא בצפון הונגריה קרוב לגבול הסלובקי אני ניסיתי גם לבדוק במפה אבל לא מצאתי יתכן והיום היא בשטח סלובקיה ויש לה שם אחר.

פארקיין

רותה, אני מנסה לשלוח לך קובץ שהעתקתי. יש בו רשימה גדולה של מקומות בעלי שם דומה . נראה אם זה עובר.

טעות טכנית אומללה ../images/Emo52.gif

לא יודעת מה השתרבב לתוך מה ששלחתי,והרי כבר כתבתי לorlu שאני לא מסתדרת עם העברות. על כל פנים ממה שראיתי ברשימה אין מקום כזה בהונגריה אבל בסלובקיה מצאתי משהוא. לדעתי טומי מנהל הפורום בודאי יעזור לך בהמשך. רחל

orlu

New member
רחל זה בסדר גם אני עשיתי לא מעט

פשלות ועדיין עושה צהיי בקשר אנסה להדריך אותך on line למרות שיש מומחים ממני

מאריקה

New member
פארקיין

פארקאיין נמצאת בסלובקיה על הגבול ההונגרי מול אסטרגום. שמה כיום בפי הסלובקים שטורובו sturovo אבל ההונגרים שומרים ע השם פרקיין.

תודה למאריקה והודעה לרותה

אם מדובר במקום שמאריקה מדברת עליו אז הוא לא סמוך לקיש ורדה. ראיתי עוד שם מקום כזה באוקראינה. רחל

שאלה למאריקה,ובעצם לכל חברי הפורום,

מי מכם שמע על המקומות :1.טרבישוב (יש גם בסלובקיה ונדמה לי שגם באוקראינה.)2.בוהוש או בואש? תודה רחל

orlu

New member
הי רותה לגבי שני השמות שקבלת

מהמוזיאון בצפת,זה איזשהו סוג של מידע שיכול לשמש לך בסיס גם אם תפני לפורום שורשים משפחתיים ,ודאי ידריכו אותך שם לגבי עץ משפחה. על כללפנים כבר שנמעתי על מקרים של אנשים שניכנסן לשורשים משפחתיים כפי שעשית פה בהונגריה והם הופנו לעצים משפחתיים שכבר נעשו וזה עזר להם מאוד. בהצלחה

orlu

New member
רותה סליחה הייתי אמורה לענות לך

במסר אישי אי כבר לא יודעת אם אני לא בסדר או תפוז אבל לא נורא העיקר שזה יגיע לענייך

למעלה