שבוע טוב!!

שבוע טוב!!

היי, אני חדשה פה.. וחדשה בכלל בעיניין הטבעונות.
יצאתי עם בחור טבעוני שכפה עליי אורח חיים טבעוני וכמובן שזה לא עזר לי ככ כשהיינו יחד. לאחר שנפרדנו הדברים שאמר לי חלחלו ועברתי לאט לאט לכיוון. התחלתי לקנות יחד עם הקוטג' באוםן קבוע חלב סויה והוספתי גבינות סויה. ביצים הפסקתי לקנות הרבה לפני שהתחלנו לצאת כך שזה לא לווה בקושי. בשר הפחתתי ממש כך שלא אכלתי באמצע השבוע כלל ומידי פעם בימי שישי כשהייתי אצל ההורים. כיום אני לא אוכלת בבשר, חלב ודגים.
אך, לצערי, חוטאת בשניצל תירס המכיל ביצים (מקווה שבעבודה החדשה יהיו מנות טבעוניות ולא רק צמחוניות).

רציתי לשאול אנשים שכבר בעלי ניסיון עם השינוי הזה בחיים יותר ממני ויכולים לעזור לי קצת עם דילמה שיש לי.
אמא שלי ממש מודאגת שאני צורכת חלב סויה באופן קבוע (אני פחות מרוצה מזה שאני אוכלת גם מעדני סויה וגבינות סויה-עדיף לגוון ושכל התפריט לא יהיה מאותו מקור). הרי כולם אומרים לה שסויה מסרטנת ושעליי לצרוך חלב שקדים או אורז.
אז רציתי לדעת מה דעתכם בנושא- האם יש תחליף לחלב שממולץ מבחינה בריאותית? שמומלץ מבחינת טעם(כן, אני יודעת שלכל אחד יש את טעמו שלו)?

האלזה

New member
הי, ברוכה הבאה

אני לא מסכימה איתך שסויה מסרטנת ואני ממליצה לך לקרוא מאמרים בנושא, אבל אם את לא מעוניינת מהסיבות שלך לאכול סויה את יכולה כמו שכתבת לשתות חלב שקדים או אורז (אני אוהבת את שניהם), או לא לשתות בכלל, זו גם אפשרות.
לגבי העבודה, כשאני אוכלת בחדרי אוכל אני לא מצפה שתהיה מנה טבעונית מקבילה לבשרית, זה פשוט לא ממש ריאלי כי ברוב המקומות כיום קונים טבעול, אז אני פשוט ממלאה צלחת בסלטים, קיטניות, אורז וכו'.
רוב האנשים קוראים לזה "תוספות".
אני קוראת לזה אוכל.
בהצלחה

Der Papierene

New member
חלב סויה ותחליפי חלב

מי שאומרים לאמא שלך שסויה מסרטנת כנראה לא מבינים גדולים ברפואה. גם אני לא מבין גדול ברפואה, אבל יש מאמרים של אנשים שמבינים: מאמר מקיף של אורית אופיר, מאמר עוד יותר מקיף באנגלית של ג'ק נוריס, שהוא אמין ותמיד זהיר בהמלצות שלו, ועוד מאמר מעניין באנגלית על סויה וסרטן השד.

בנוסף לזה, אם הפיטואסטרוגנים שיש בסויה מדאיגים מישהו, הרי שבחלב סויה יש רק שישית מכמות הפיטואסטרוגנים שיש בטופו ובפולי סויה. אז אפילו אם פוחדים מסויה, חלב סויה לא אמור להפחיד. לפי כל ההמלצות, מותר לאכול ולשתות שלוש מנות סויה ביום בלי חשש (כוס חלב סויה אחת = מנה). סביר להניח שאפשר גם הרבה יותר, אבל עדיין אין מספיק מחקרים בנושא כדי להגיד בוודאות.

תחליפי חלב אחרים: אם זה לשתייה, האהובים עליי הם חלב האורז-שקדים של ויטאריז (Vitariz) וחלב אגוזי לוז של אלפרו. החיסרון של ויטאריז, אם אני זוכר נכון, הוא שאינו מועשר בסידן ומחיר גבוה יחסית, 15-14 ש"ח. חלב אגוזי לוז של אלפרו כן מועשר בסידן ובוויטמינים, אבל עוד יותר יקר.

למעלה