שבוע טוב ..

שבוע טוב ..

חוזרת בשאלה בבלוג של יהונתן .. סיפור מוזר ,מישהו מכיר אותה ?

barr1969

New member
קראו ושפטו

גם אם הסיפור אמיתי, אין צורך לנסות לזהות, בטח לא אאוטינג.

uri80

New member
מעניין אם אמיתי.

בכל מקרה, האינטרנט כאן והוא לא הולך להעלם בקרוב. המגזר החרדי יאלץ להסתגל.

אלא שהמגזר החרדי (ובכלל, העולם) צריך להתמודד

עם השלכות האינטרנט שהן הרבה מעבר לצ'אטים. זו מהפכה תודעתית עצומה. מענין איך הם יעשו את זה.

yatusha

New member
סיפור מעניין

ואולי סתם עוד סיפור של שברון לב. מדהים לאן אהבה לוקחת אנשים.

אבזץ

New member
איך אני גאה באנשים האלה שיש להם תשובה

חד-ערכית לשאלה: "למה יצאתם לשאלה?". ובינינו, זה נשמע מופלץ מהתחת, כמו שרק ראש חרדי יכול לחשוב. ומי שלא מבין את זה - ראשו ורובו עדיין שם. תהיו לי בריאים.

תקראו קצת את התגובות לפוסט

ניתן למצוא בהן עולם ומלואו, והסיפור שמאחורי כל אחד מהאנשים שמגיב שם נראה לי הרבה יותר מעניין מהסיפור האמיתי או לא שהוא מספר. אגב, אתם מכירים עוד מגזרים שמשתמשים כל כך רבה בביטויים נט ו-פון?

המטרה ברורה

הסיפור נכתב כדי שאיזה ישיב'ע בוחר שבין הסדרים מעיין קמעא בדפי האינטרנט יקרא ויחליט;אם כך קורה,אני מיד מנתק ועובר למכשיר מאושר! וודאי שכך,אחרת זה לא היה נכתב בבלוג שבתפוז ששם כידוע הוגה כל ירא אלוהים וסר מחטא... במציאות העגומה זה יכול רק לשכנע אותו לרכוש צעצוע טרף בר מינן, אא"כ אבא שלו שלומד בכולל פוניב'ז יקנה לו כזה בגיל ארבע עשרה, בעוד הוא,לדברי הכותב, אינו יודע מה בין בחור לבחורה..... חה חה חה בדיחה זולה וגרועה

Sonic hedgehog

New member
אולי בחור יכול לא לדעת את ההבדלים האנטומים

בין בחור לבחור בגיל 14. אבל בחורה חרדיה טובה עם כל האחים הקטנים שאליה לטפל בהם...

זה לא נכון!!

בחורה חרדית בגיל 14 גם אם היא מטפלת ב 14 אחים,היא רואה את ההבדל האנטומי בין גבר לאישה אבל היא לא מבינה!! מה יש לה בחיים? מורות,חברות ,בגדים,היא לא מודעת במילימטר למיניות של עצמה,היא אפילו לא מבינה מה זה,וגם אם עולים בה הרהורים אירוטיים,היא מיד משייכת אותם ליצר הרע והרהורי עבירה שקשים מעבירה שצריך להלחם בהם שלא יהיו.-ואין כוונתי לחרדיות שכבר ראו קצת בחיים,ועולם המושגים שלהם התרחב,אלא לבחורה חרדית סטנדרטית בבועה סגורה ומסוגרת.

ממש לא נכון

זה שהבחורה גדלה בבית חרדי לא אומר שהיא לא יודעת כלום על מיניותה או בני המין השני. אולי זה לא ממלא את כל עולמה אבל זה בהחלט תופס חלק נכבד בו. גם היא מתפתחת בגופה, במחשבתה, גם היא רואה בחורים סביבה ושיהיו חרדים הם עדיין בנים וגם לה יש מחשבות ויצרים, מה היא עושה או יותר נכון לא עושה איתם? זה כבר עניין אחר.

את טועה

מספיק בנות שהן לגמרי צדיקות שואלות את עצמן בשביל מה המחזור החודשי ומשם מתפתחות הלאה.

קשקשנית.

מה יש לה בחיים? מורות,חברות ,בגדים, היא לא מודעת במילימטר למיניות של עצמה,היא אפילו לא מבינה מה זה,וגם אם עולים בה הרהורים אירוטיים,היא מיד משייכת אותם ליצר הרע והרהורי עבירה שקשים מעבירה שצריך להלחם בהם שלא יהיו. אלו שטויות נפלאות. יש לי ביקורת רבה כלפי היחס למיניות בחברה החרדית, אך אלו הבלים לגמרי. בחיי, ממישהי שחיה כדתיה, לא הייתי מצפה לשמוע את זה. אולי זה נובע מהתפיסה שאת כותבת עליה בסיום דברייך - שבחורות חרדיות סטנדרטיות חיות בבועה סגורה ומסוגרת, לא ראו קצת בחיים ועולם המושגים שלהם אינו רחב.

barr1969

New member
אלו שטויות נפלאות 2

או נכון יותר, כל ההודעות שלך בנושא מעמד האישה החרדית הן שטויות נפלאות. נכון שבחורה חרדית לא מודעת למיניות של עצמה, רוצה שאסחף קצת? היא לא מטפחת את היופי שלה. השער שלה בדרך כלל אסוף, הבגדים שלה ושל אמא שלה די דומים, ועד להיותה כלה היא מסתובבת עם הטבעת שקנו לה לבת מצווה. לא שזה רע בעיני- ילדות בנות שבע עשרה שמתאפרות מעוררות בי בחילה קלה, במיוחד שהן עושות את זה כשהן יוצאות לחתונה של חברה, כדי להראות טוב בעיני אמו של השידוך הפוטנציאלי. בחורה חרדית סטנדרטית חיה בבועה סגורה ומסוגרת נקודה. זו לא תפיסה אלא מציאות.

Sonic hedgehog

New member
what the hell

הרבה מהבנות החרדיות שאני הכרתי השקיעו הרבה יותר זמן ותשומת לב בבגדים שלהם ובאיפור מאשר הרבה מהבנות החילוניות שאני מכירה (לא שזה אומר הרבה אלה שאני מעדיפה להסתובב איתם לא ממש חזקות בתחום הזה). אז הם שיקרו ואמרו שהפסים בשיער הם מהשמש או השקיעו את כל כספי הוריהם בלמצוא בגדי מעצבים צנועים -זה שהאופנות שם שונות לא אומר שהם לא קיימות . האמת שאחד הדברים שצרמו לי הייתה העובדה שרוב בנות כתתי לא היה איכפת להם בכלל מרוחניות או מהשקפה (בודאי לא מספיק לשאול שאלות) מה שעניין אותם יותר זה מי קנה מה איפה ובכמה.

אלו שטויות נפלאות 3

בתור בחורה חרדית, אישית, עניתי די טוב לקרטריונים שלך. באמת. אפילו הסתובבתי עם תספורת קצוצה בשביל לחסוך את הקוקו. אלא שמלבד אחת (אה, מתה עליה) רוב החברות שלי, חרדיות לחלוטין, היו קצת צוחקות לו היו קוראות דברייך. הם בערך שווי ערך למציאות ולא לתפיסה שבשולחן שבת לא מדברים. היא לא מטפחת את היופי שלה. השער שלה בדרך כלל אסוף, הבגדים שלה ושל אמא שלה די דומים, ועד להיותה כלה היא מסתובבת עם הטבעת שקנו לה לבת מצווה. אלו שטויות נהדרות לחלוטין 3. בועה סגורה ומסוגרת. פחח.

נ.ב.

אם לא הייתי ברורה, אני חושבת שהתפיסה החרדית (או לפחות זו שאיתה אני גדלתי) למיניות היא בעייתית, אם לא הרסנית. אבל הייתי מציגה קייס הרבה יותר הגיוני מזה והייתי מדלגת על סילוף המציאות בשביל לחזק את דבריי. לומר שנערה חרדית לא מתלבשת יפה, או לא מבינה מהי המיניות שלה, או דוחה הרהורים אירוטיים מפני דבר עבירה, או שחייה מסתכמים בבגדים ומורות - זה בולשיט. לזה כיוונתי.

למעלה