שבוע טוב!

Nחמן

New member
שבוע טוב! ../images/Emo23.gif

נפל דבר בפורום. מאז כניסת השבת אתמול ועד צאתה לא נכתב דבר בפורום. אשריכם ישראל! בזכות שמירת השבת נזכה כולנו לגאולה שלמה במהרה (נכון, מצפה?!). עדיין אנו במוצש"ק פ' "שמות" לסדר "ותחיינה את הילדים" ועדיין אפשר איזו "פרפרת" קטנה לקינוח: בפרשה נאמר: "ויהי כי יראו המילדות את הא-לוהים, ויעש להם בתים". מבאר רש"י: "בתי כהונה, בתי לוויה ובתי מלכות". ביידיש היו אומרים בלגלוג: "הער נאך א מעשה!" (תשמעו איזה סיפור!...) בגלל שהמילדות יראו את הא-לוהים, הן קיבלו פרס. מה ה"ביג דיל"? כל מי שירא את הא-לוהים זכאי לפרס??? ועוד: הן הצילו את הילדים! מדוע התורה לא מתייחוסת למעשה כביר ונשגב זה? התשובה פשוטה: כל בר דעת יודע, שכאשר רואים אדם, הנמצא בסכנה, יש להצילו. כך אומר ההיגיון. המייילדות העבריות לעומת זאת לא חשבו על ההיגיון אלא על "ותיראנה המיילדות את הא-לוהים ולא עשו כאשר דיבר אליהם מלך מצרים...". "ותחיינה את הילדים" הייתה התוצאה של יראת השמים שלהם. בקיצור: יש חסד ויש חסד. יש חסד, שאדם עושה מתוך פנייה אישית או מתוך אינטרס פנימי ויש חסד, שאדם עושה מתוך יראת שמים בלי שום חשבונות. כמובן השני גדול הרבה יותר. יהי רצון, שנזכה לעשות מעשים טובים בעיניו... שבוע טוב! אם לא ידעתם, יש ארגון בשם "חברה טובה", ולי יש הכבוד להתנדב בו זו שנה שנייה. הארגון מארגן מסיבות לקשישים ולחולים כמעט מדי חודש בחודשו ומדי חג בחגו. בחנוכה התקיימו 120 אירועים בכל רחבי הארץ עם כ- 5,000 מתנדבים. תמונות ורשמים ניתן לראות באתר "חברה טובה" ושם תוכלו למצוא גם פרטים על אירועי ט"ו בשבט הקרוב.כולם מוזמנים! אהה! ויש גם שיר שאהוב עליי מאוד. הביצוע המקורי שלו עממי אבל הוא זכה לביצוע מוכר מאוד בפי "שלישיית גשר הירקון". שם השיר: "אריה! אריה! קום התנדב לגדוד העברי" ומצאתי לו ביצוע יפה מאוד של חבורת "זמרשת". שמעו ותיהנו!

אממ,

אני חושב שהפורום הזה נכלל בפורומי הדתיים, שהכתיבה בהם נאסרת ע"י הנהלת הפורומים (או משהו כזה...) תקנו אותי אם אני טועה. ושבוע טוב!!! :)

Nחמן

New member
שבוע טוב לך, אביאל!

שמח לראות אותך איתנו כאן בחופשתך. איך עברה הטירונות? יש כמה "פלאפלים" בדרך?...
העיקר - שמור על עצמך היטב! רוצים אותך בריא ושלם.

הפלאפל היחיד שהיה לי בינתיים,

הוא הפלאפל שקניתי בדרך לבסיס... היה חסר קצת טחינה, אבל בסדר.

שבוע טוב ומבורך לכולםםםםםם

כן באמת זה מאוד משמח לגלות שהחבר`ה כאן שמרו שבת, לפחות בפורום וכמי שמצפה, מאמין כמו כולם, הלוואי ונזכה לגאולה שלמה מהרה. נחמן יקיר הפורום, יישר כח על הוורט היפה. ואביאל - החחיל הכי חמוד בצה``ל (זכיתי לראותך באזרחות, מעניין מתי אזכה לראותך על מדים - בטח מה זה מגניב), מי שלא מסים איתי שיכתוב כאן בשרשור זה וגם מי שמסכים, שיסמן ``וי``

Nחמן

New member
היה טעים?

לפחות לא קיבלת צרבת? אולי זה היה בטעם של געפילטע פיש? במיוחד בשבילך: שיר הפלאפל בביצוע ניסים גראמה (במקור: רביעיית איילון)

avitano

New member
אתה טועה :] הוא היה כך ליומיים ובוטל

מהסיבה שיש גולשים מחו"ל שכותבים כאן וכיוון שהפורום עובד ע"פ שעון ישראל הם לא יכלו לכתוב בפורום לפעמים גם כשאצלם היה רק בוקר במידה ונכתבות הודעות בשבת הן נמחקות P: לא אגלה לכם ע"י מי !!!!!!!!!!

konito

New member
לפני שבועיים הוא היה עדיין נעול

כל הנעילה הזאת הזויה וכפויה ונוגדת את אופי הפורום שנועד לכולם.

SimsY

New member
זה באמת לא נשמע הגיוני....

למחוק הודעות של מישהו רק כי הוא כתב אותן בשבת.

avitano

New member
זה הנוהל בפורום, מאז ומתמיד.

זהו פורום שומר שבת כמו כל הפורומים הדתיים בתפוז

konito

New member
בפירוש לא נכון!

פורום זה היה עד פני כשנה פתוח לכל כותב כל ימות השנה.

avitano

New member
היה פתוח טכנית

לא היה מאושרת הכתיבה בו זה שפספסנו הודעות שנכתבו בשבת לא אומר שזה היה בסדר בשנה האחרונה החליטו לסגור טכנית פורומים בנושאי דת אני אישית ביקשתי לפתוח את הפורום כי ממילא לא כתבו בו בשבת, ולאנשים פה היה כבוד לאחרים אבל עכשיו כל אחד חושב על עצמו ורוצה שיתנו לו כבוד לא מבינים שכבוד מקבלים, לא לוקחים אז הדברים יתנהלו אחרת, בצורה שלא תשתמע ל 2 פנים.

avitano

New member
אולי טעות של תפוז, ביקשתי מהם לא לנעול אותו

ושום כפיה, הפורום שומר שבת כמו שלא תלך לבית של משפחה דתיה ותדליק להם אור כי אתה לא שומר והם כן ככה משפחת הפורום.

konito

New member
פורום זה אינו דתי ואינו מיועד רק לשומרי הדת

היהודית. הוא פתוח לכל אחד לרבות דתיים נוצריים, מוסלמים ולרבות חילונים, סטרייטים וטרנסג'נדרים. העובדה היחידה שנכונה היא הניסיון בכוח ובכפיה לשנות את אופי הפורום כפי שהיה בשנותיו הראשונות לרבות שינוי שמו.

avitano

New member
פורום זה מיועד לדתיים

אך אינו מיועד רק לשומרי דת. במידה ותרצה לברר פרטים נוספים בנושא אתה מוזמן לפנות להנהלת הפורומים של תפוז אנשים.

ממתי?! ואני לתומי חשבתי שגם דתל"שים הם

חלק מהפורום... או כל אדם שיש/ היה לו איזשהו קשר לדת... וד"א, אני כתבתי פה הודעה בשבת לפני כמה זמן והיא לא נמחקה.. כך גם לגבי אחרים.. אתה גם בודק לחבר'ה מחו"ל באיזו שעה נכנסת השבת אצל כל אחד מהם, ומתי זה יוצא עפ"י שעון ישראל..?

Nחמן

New member
למה כל ההתפלספות?

הנהלת הבריכה החליטה מטעמים השמורים עמה לסגור את הבריכה בשבת. להנהלת הבריכה בריכות נוספות, הפתוחות בשבת, אולם זו סגורה. הנהלת רשת המסעדות החליטה מטעמים השמורים עמה לסגור את המסעדה בשבת. מסעדות אחרות ברשת פתוחות בשבת אולם זו סגורה.

avitano

New member
תשובה

גם דתלשים וגם חילונים הם חלק מהפורום אבל הפורום, כמו כן הוא, הומואים דתיים, מיועד לדתיים ולכן הפורום שומר שבת אין בעיה אם זאת הגישה מעכשיו זאת תהיה החלטה של הנהלת תפוז וזהו.

למעלה