שבוע טוב

יעלתוש

New member
שבוע טוב ../images/Emo20.gif

אפשר לקבל מתכון (קל) לפלפלים ממולאים בבשר?

effyba

New member
בבקשה, מתכון טוב של CLCL

מתכון: פלפלים ממולאים של CLCL רכיבים: כמות 12-15 פלפלים 20-15 פלפלים אדומים בינוניים (יציבים) 1 בצל גדול קצוץ עדין 250 גרם חזה עוף טחון 250 גרם טחון אדום (לא בקר) 250 גרם בקר טחון 1 כוס אורז - להשרות, לבשל 1/2 בישול עם כפית מלח 2 יחידות רסק עגבניות + 3 כפות קטשופ 100 גרם צנובר - לקלות קלות במחבת (כדי להוציא את הארומה) אופן הכנה: אופן ההכנה: 1) לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. 2) להוסיף את הבשרים הטחונים למחבת, לטגן קלות תוך ערבוב. 3) להוציא לקערה ולהוסיף את 1/2 1 רסק עגבניות + האורז החצי מבושל. + הצנובר. להוסיף מלח ופלפל לבן לפי הטעם. 4) לחתוך יפה את כובע הפלפלים - לא לזרוק - מניחים אותם חזרה על הפלפל. 5) למלא את הפלפלים בגובה 3/4 מגובה הפלפל. 6) לערבב את הרסק הנוסף + הקטשופ עם כ- 1/2 כוס מים חמים + קורט מלח. 7) להניח בתבנית את הפלפלים - באמצעות כף ליצוק מעט מהנוזל לתוך כל פלפל. 8) להניח על כל פלפל את "הכובע". 9) לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות בתנור בחום בינוני-גבוה (5) במשך כ- 1 שעה. 10) להגיש חם. ובנושא ההגשה - אני השתמשתי בתבנית תנור האפייה אך ציפיתי את כל כולה בנייר כסף - כך שהצבתי את התבנית על שולחן ההגשה עם התבנית - גם נוח, גם יעיל, גם אסטסטי. באותה צורה אפשר למלא גם קישואים, חצילים, בצל, תפוחי אדמה...

effyba

New member
ועוד אחד באדיבותה של SILVEY

מתכון: פלפלים ממולאים של הגרה ע'י סילבי רכיבים: מרכיבים למילוי 1/2 ק"ג בשר בקר/עוף/הודו מעורב טחון 1 בצל גדול קצוץ ומטוגן ב-1 כף שמן זית/קנולה 4-6 שיני שום כתושות 1 כוס גדושה אורז 1 כף פירורי לחם 1 ביצה כמה כפות עגבניות מרוסקות מקופסה ל"הרטבת" התערובת פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כף תערובת לקציצות (מכיל בהרט ועוד...קניתי ב"ג'מבו"-רב מכר במחלקת התבלינים החדשה והמפתה...שינה את כל הטעם) אופן הכנה: הכמות הספיקה ל-11 פלפלים. לערבב לעיסה את כל המרכיבים, ולמלא את הפלפלים, לא עד הסוף, לתת מקום להתנפחות האורז. אני מכסה כל פלפל בבישול עם הכובע שלו... להעמיד את הפלפלים בסיר מתאים שלא "ישכבו". את עודף העיסה לשים בסיר להשבחת הרוטב. בקערה שמים: 2-3 כפות רסק עגבניות 4 כפות שמן קנולה 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור 1 כף פפריקה מתוקה. להוסיף מים רותחים כ -1 ליטר, לערבב ולשפוך מעל הפלפלים. להרתיח ולבשל כשעה על אש בינונית. תוך כדי בישול אפשר לשפר את הטעם. הערות: מקור המתכון: SILVEY הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

pirge

New member
פלפלים ממולאים מבושלים ואח"כ אפוי

12:12 | 03/03/05 פלפלים ממולאים - ירוקים ואדומיםו pirge ו המתכון מובא ביסודיות רבה וכדאי לקרוא בסבלנות את כל השלבים. 8-10 פלפלים אדומים וירוקים 1/2 קילו בשר טחון עגבניה מקולפת מרוסקת במגררת גסה או כף קטשופ קופסה קטנה רסק עגבניות מהולה בחצי כוס מים כף רוטב צ'ילי 2 כפות סילאן כף רוטב צלי "קנור" נותן צבע יפה.....או מלח\פלפל\פפריקה 2 בצלים קצוצים כוס אורז (לא מבושל). 3 כפות פטרוזילה קצוצה גס. מעט שמן לטיגון הבצל. חומרי הרוטב: 3 כפות שמן זית 2 כפות סילאן 2 בצלים מלח\פלפל 1 קופסת עגבניות מרוסקות גדולה ---- 800 גרם 2 קופסאות רסק עגבניות קטנות או קופסה של טל בינונית 4 שיני שום 3 כפות פטרוזיליה מים לפי הצורך. מעט מיץ לימון טרי----- לסוף הבישול אופן ההכנה: מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל והשום מוסיפים את העגבניות\קטשופ והסילאן וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב בעזרת כף. אחרי כ 2-3 דקות מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז ואת הבשר הטחון וממשיכים לערבב כל הזמן. (בעזרת מזלג מפוררים את הבשר כדי שלא יווצרו גושים). מוסיפים תבלינים. מוסיפים את רסק העגבניות, הפטרוזיליה וכחצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים. לא לאדות את המים יותר מדי –צריך שיישארו נוזלים במלית בגלל האורז. מסירים מהאש וממלאים את הפלפלים. ממלאים את הפלפלים רק 4\3 מהנפח שלהם. בסיר רחב מכינים רוטב: מטגנים את הבצל ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, והשום. אחרי כ 2-3 דקות מוסיפים את שאר החומרים וכ 4-5 כוסות מים. מבשלים את הפלפלים בסיר גדול רחב ושטוח שיכיל את הפלפלים בשכבה אחת. מעמידים אותם צפוף שלא יזוזו. המים צריכים לכסות כדי 4\3 מגובה הפלפלים. מבשלים כ-50 דקות על להבה קטנה. מכוסה היטב היטב. לקראת הסוף יוצקים מעט מיץ לימון-מי שאוהב את החמצמצות. לא חובה. מכסים במכסה אבל משאירים פתח צר ליציאת האדים. לפני ההגשה ----- להשחים בתנור. מסדרים בתבנית הגשה משומנת. יוצקים את הרוטב מעל ומשחימים ללא כיסוי . הקטע של ההשחמה יכול להיות אפילו יום אחרי—אבל הוא חשוב ביותר. כל הפלפלים נראים אחרת אחרי אפיה בתנור. חבל"ז כמה יפים. שחומים ואדמדמים. אם נשאר מילוי אז אפשר להכין קציצות ולהניח אחרי הרתיחה-- מעל הממולאים. בזמן החימום-האפיה מניחים את הקציצות בין הפלפלים.

effyba

New member
פירגה, מפתיע, איך אין לי את המתכון

שלך??מיד יוכנס לתכנה שלי.

ayeletba

New member
../images/Emo91.gif פלפלים ממולאים שלי

החומרים: 7-8 פלפלים אדומים וצהובים גדולים. 2 בצלים קצוצים 500 גר´ בשר עוף טחון אורז מבושל(=1 כוס אורז+2 כוסות מים+כף שמן+קורט מלח ופלפל) חופן נדיב של שמיר קצוץ חופן נדיב של כוסברה קצוצה 2 עגבניות רכות בשלות קצוצות (עם כל המיץ הניגר) מלח ופלפל לרוטב: 3 קופ´ רסק עגבניות ארבע כוסות מים רותחים כף סוכר כף וחצי אבקת מרק מלח כפית כורכום אופן ההכנה: 1. מבשלים אורז - אני מכינה במיקרו: 1 כוס אורז+2 כוסות מים+כף שמן+קורט מלח ופלפל בפיירקס מכוסה - 12 דקות מיקרו ולהמתין עוד 5 דקות עם מיקרו סגור. 2. בינתיים: מטגנים את הבצל הקצוץ והבשר הטחון ב-4 כפות שמן עד שהבשר מאפיר ומתפורר לחלוטין. להוסיף מלח ופלפל. 3. מערבבים בקערה את תערובת הבשר המוכנה+האורז המוכן+עגבניות+שמיר+כוסברה+מלח ופלפל. 4. את חומרי הרוטב לערבב בקערה נפרדת. 5. למלא פלפלים שנוקו מבפנים (אני משתמשת בכף פריזאית) בתערובת - קצת למעלה משלושת רבע הפלפל - מניחים בצפיפות בסיר - על כל פלפל לצקת 2 כפות רוטב ואת שאר הרוטב לשפוך לסיר מהשוליים. 6. להביא לרתיחה ולבשל שעה. מקור המתכון: ayeletba.

צוצונת

New member
פלפלים ממולאים באורז ובשר טחון

20 פלפלים אדומים לא גדולים שטופים כאשר הסרתי את הראש וניקיתי את הגרעינים ואת החומר הלבן מבפנים. שלב שני הכנת המלית: למלית בשרית: חצי ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים צרור לא גדול של פטרוזיליה קצוצה עגבניה מרוסקת (אפשר גם מקופסה) קופסת רסק עגבניות כוס אורז שטוף ומסונן מלח + פלפל לטגן את הבצלים ולהוסיף לתערובת הבשר רק מחצית כך שחצי מהכמות תשאר בסיר ותשמש בסיס לרוטב. לערבב את כל חומרי המלית ולטעום. למלא כל פלפל עד 88-90 אחוז מגובהו. את הרוטב אני מכינה כך: על הבצל המטוגן אני מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות ו- 3 כוסות מים מערבבת הכל היטב ומתבלת באבקת מרק עוף מלח פלפל וקורט סוכר מניחה בעמידה את הפלפלים ואם יש פלפל שקוע ברוטב אני כל הזמן מרטיבה בכף את הפנים שלו כך שהכל יספגו את הרוטב לבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי בסיר מכוסה . אני אוהבת שזה מבושל טוב וספג את כל הטעמים. אם אין לך סיר שטוח ורחב אז תחלקי את הכמות לשני סירים על מנת שכל הפלפלים יקבלו את הרוטב.

למעלה