נראה לי...
אני חושב שיש לדבר על התמכרות לאינטרנט באותם מונחים בהם מדברים על התמכרות לסקס, שתי הפעולות (על כל ההבדלים שיש בינהן) הינן פעולות לא מזיקות, ואפילו מועילות (או בריאות ובטוח כיפיות) אבל במינונים מוגזמים מפרעות לחיים. כמו שלא ניתן לדבר על גמילה מסקס, באמצעות הפסקת הפעילות המינית לגמרי לכל החיים, כך יהיה זה טיפשי ולא מועיל לדבר על הפסקה מלאה של הפעילות ברשת. יכולות התמצאות ברשת, וגלישה ברשת היא יתרון בחיים המודרניים (למעשה היא הופכת יותר ויותר מיתרון לדרישה מוקדמת) וויתור על הרשת יפגע גם הוא במהלך החיים התקין. הבעיה עם ההתמכרות היא הפגיעה בחים התקינים לא סביר בעיניי, שניפתר מבעיה אחת רק בשביל לקבל בעיה אחרת. אכן כמו שאמרת ליידי, יש להגיע לרמת פעילות סבירה, ואולי חשוב יותר מזה, להגיע לאיזו סוג של הבנה, שהיום חלק ניכר מחייהם של בני אדם נעשית דרך התיווך הזה של האינטרנט. עד לפני כמה שנים הייתי מבזבז שעות בקריאת עיתון (כתוב) חיפוש חומר בספריות, עמידה בתורים, האזנה למוסיקה במערכת הסטריאו, כתיבת טקסטים עם דף ועט וכו´, היום אינני עושה את הדברים האלו "במציאות", אלה במהלך ישיבה מול מחשב, מול האינטרנט. האינטרנט, באותה מידה שהוא לעיתים מונע מאיתנו לפעול במציאות הלא וירטואלית, גם חוסך מאיתנו את הצדדים היותר מיותרים של אותה מציאות מוחשית, נראה שכשאנחנו עושים לעצמנו חשבון בסוף היום של שעות גלישה אנחנו מנפים כדרך אגב את השעות היעלות, וזוכרים רק את ביזבוז הזמן. כמו שהזכרתי פה כבר אני עובד עם תלמידי תיכון, כאלו שכמעט נולדו לתוך עולם אינטרנטי, עבור מרביתם, כך אני מתרשם השהות הממושכת הזו מול המחשב והרשת נראית טבעית לגמרי, מתוך הבנה שכמו במציאות גם באינטרנט לפעמים כיף לך ולפעמים אתה סתם יושב בבית ומחכה לטלפון מחברים, או יוצא לפאב יושב לבד ומחכה שיגיעו אנשים (המקבילה שלי ללעשות רפרש לפורום), לפעמים אתה סתם הולך לספריה לקרוא (למצוא חומר) ובאופן כללי מבזבז את הזמן, עבורם ביזבוז זמן במציאות שווה לביזבוז וירטואלי. נראה לי שאנחנו שגדלו בתקופה שילדים שיחקו כדורגל בחוץ ולא ישבו מול מחשב, החיים הוירטואליים הללו נראים הרבה יותר מוזרים, והרבה יותר בעיתיים מאשר להם, ובייננו אני לא יודע מי צודק.