צא ולמד...
הדו-שיח שהתקיים היה כזה :
אתה : "אלה שרוצות להישאר שנה בבית עם הרך הנולד, כדי לחוות את האימהות כראוי, ולחרוש היטב את הקניונים .. אולי להן קשה שחופשת הלידה היא רק 14 שבועות ... אולי שווה שיסתכלו מה נהוג בעולם .. 3 שבועות בארה"ב .. 6 בסקנדינביה ... וכן הלאה .. אכן קשה ...."
אני : "ולגבי השטויות שכתבת לגבי חופשת לידה, אולי תטריח את עצמך ו
תקרא קצת נתונים ?" { בהמשך ההודעה מוזכרות צ'כיה, אסטוניה, והממלכה המאוחדת. בקישור מוזכרות גם סלובקיה, אלבניה, יוון, פורוטגל ובולגריה. }
אתה : "אתה אכן צודק לגבי מדינות סקנדינביה - שם הייתי לא מדוייק בעליל ... וטוב שכך .. שיהיה לך למה להיתפס

"
אני : "לא ידעתי שצ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... הן ממדינות סקנדינביה.
אתה : אולי.... יואיל מורי ורבי המלומד ... להאיר את עיני ואת עיני קוראי וקוראות הפורום, היכן, שייכתי את צ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... למדינות סקנדינביה .. * * * אני מפנה אותך { הקוראות והקוראים פרט לך ול-ye44 } אינם זקוקים לזה, לשבע
המידות בהן התורה נדרשת לפי הלל הזקן : { קל וחומר, וגזירה שווה, ובנין אב מכתוב אחד, ובנין אב משני כתובים, וכלל ופרט, וכיוצא בו במקום אחר, ודבר הלמד מענינו } ול-13 המידות של רבי ישמעאל, ול-32 המידות של רבי אליעזר בנו של רבי יוסי הגלילי. בעברית לא-תלמודית, קוראים לזה
לוגיקה. בעברית מדוברת, קוראים לזה הבנה פשוטה, ואפילו בנאלית. אז מי הוא זה השוחר ריב ומדון ?