שבוע טוב

אז אתה ואני כנראה

לא מכירים את אותם השוטרים... לא מתווכחת איתך על משכורות הבכירים במשטרה, בחברת החשמל, בנמלים וכו' - אין ספק שהן מנופחות, אך לשוטר הפשוט עם וותק המשכורת אמנם נחמדה אבל יחסית לעומס המוטל עליהם מבחינה רגשית ולכמות הכונניות שלהם - היא ממש לא צודקת. שלא נדבר על השוטרים החדשים יחסית שיושבים על חוזים אישיים שמחודשים בכל שנה ועם משכורת מעט מעל המינימום. האם ידעת למשל שכבר לפני כמה חודשים הודיעו לכל השוטרים שאין להם שום אפשרות לקחת חופש בחודש ספטמבר??? לא משנה אם יש משהו מיוחד - המצב המדיני מחייב ולכן הכלל גורף ואין חופשות. אבל עזוב מגזר זה או אחר, הבעיה היא רוחבית ונוגעת וגם פוגעת במגזר שלם שעובד, מתפרנס בכבוד ועדיין לא גומר את החודש. אי אפשר להפיל הכל על אותו המעמד וזה בדיוק מה שקורה בשנים האחרונות. קיימת שחיקה חד משמעית באיכות החיים וגם אנשים שבעבר הממש לא רחוק גמרו חודש בצורה יפה, היום כבר לא מצליחים. בוודאי שיש מה לעשות - והרבה, אבל אצלנו שום דבר לא הולך בטוב אלא רק ברע וגם הפעם אין ספק שדברים יתחילו לזוז בעקבות המחאה הציבורית. ולשם הבהרה - המטרה הראשונה של המחאה, מחירי הדיור במרכז ת"א, לא עניינה אותי ולא מעניינת אותי... כתבתי כבר לפני כמה ימים על כך. אותי מעניינת מחאת מעמד הביניים, בעלי המשפחות עם הילדים שלא מצליחים לגמור חודש !!!

אני חייב לומר לך

שאם יש משהו שטורד את מנוחתי בדרך שבה הדברים קורים, זו העובדה, שכל המערכת נכנסה לתזזית. עקב האכילס של הממשל שלנו, ושל העומד בראשו - היא העובדה שהוא לחיץ. אמנם - מדברים על דרך, אבל איפשהו (ולא חסרות דוגמאות), יש תחושה של כיבוי שריפות הרבה יותר מאשר דרך סדורה .. לזכותו אני יכול לומר, שבמציאות השלטונית שלנו, גם זה, לא מובן מאליו .. מעבר לזה, הבעיות המבניות ברורות לכולנו. לטעמי, במציאות הקיימת, הן לא ממש ברות שינוי. שיטת המשטר מונעת שינויים מהותיים באזורים שהם רוב רובה של כלכלתנו. אותו מעמד ביניים מדובר, שרובנו חלק ממנו, צריך לעשות את מה שהוא יכול כדי לדחוף לשינוי. למצער - זה סוג של zero sum game .. פחות מיסים, משמעותו פחות שירותים.. אי אפשר לעשות בריאות חינם .. אין לזה מקורות. כשם שאי אפשר לעשות דיור חינם - כי גם לזה אין מקורות גם אם נמגר את השחיתות בכל המגזרים שהזכרנו קודם. המצחיק הוא, שחלק נכבד מיוקר המחייה שבוי בידיו של מי שהמוחים חברו אליו כדי לקדם את המאבק ... :) החשמל המים מוצרי החלב הייבוא ועוד ... נפלאות דרכי הדמוקרטיה ...

אבל

אם היה ומי שיעמוד בראש המדינה הזו באמת ובתמים יצליח למגר ולו רק חצי מהשחיתות שקיימת במדינה בכל המגזרים שהזכרת אותם וכן גם ברכבים החדשים של השרים (אפשר חדש רק של חברות זולות יותר) ולא לדבר על המשכורות המושחתות שלהם אפשר יהיה להתחיל ולנשום אוויר קצת יותר צח במדינה והרבה אנשים יוכלו להמשיך לעבוד בכבוד ולהתפרנס גם באותה צורה, כיבוי שרפות אתה צודק לא מועיל בשום דבר ורק עושה נזק לטווח הארוך. הבעיה הכי גדולה מאז ומתמיד, מי שתופס את משרת ראש הממשלה, שוכח את רוב העם שלו ונסחף שוב עם ההון והשלטון . . .

חחח

א- הייתכן שצילמו אותך ל- TV במסגרת שביתת הרופאים ? ב- בסופו של יום, ביבי, ציפי, ליבי .. המבנה השלטוני, של הדמוקרטיה הישראלית - פשוט לא מאפשר. תראי איך מזחילים את אובאמה עכשיו, בשיטת משטר הרבה פחות מאולצת משלנו ... כל עוד לא ישברו את הועדים הגדולים, שלכאורה דואגים לעובדים, אבל על חשבון שאר האוכלוסיה ... ובשביל לשבור אותם - צריך לעשות קדנציה בלי תלות קואליציונית בשותפים מגזריים ... וזה פשוט לא קיים אלא אם כן נהפוך לדיקטטורה ... אז אחרי הכל ... מה שעושה הביבי ... באופן יחסי ... זה לא רע ... כל יפי הנפש חייבים להבין, שמי שמניע את הכלכלה, ומייצר מקומות עבודה, זה תשובה .. ולא מחבובה ... ונכון. לא פשוט לחיות פה. לא זול גם. אבל אני חושב שהאלטרנטיבות - מצרים, ארה"ב של השנים האחרונות, יוון .... לא אטרקטיביות. ובחייך ... מו"מ לעיני מצלמות .. ? מה אתם בגן ? כאילו - מנהלים פה מדינה ... לא קורס שנה א' באוניברסיטה של החיים ... אולי נעשה מזה סידרת ריאליטי ונגמור עניין ?

../images/Emo152.gif

א. או שכן או שלא מה שבטוח אולי וגם זה בספק . . . ב. זה שטויות במיץ קוקוס, ולא חייבים דיקטטורה בשביל לעשות שינוי משמעותי כאן, צריך רק באמת ראש עם
מספיק עמידות . . . ולא אנחנו לא בגן ולא חושבת לרגע שמו"מ צריך לעשות מול מצלמות, ובהחלט חושבת שצריך מישהו ריאלי והגיוני לנהל את כל המחאות הללו, ויחד עם כל הנאמר כאן אי אפשר להתעלם מעובדה מאוד פשוטה, שהאנשים במדינה עשו החליטו שנמאס להם לשבת ולקטר וזה סוחף את כולם, ולא זה לא רק בגלל החום והקיץ וחופשת הסמסטר, אז אולי הכל כרגע מבולגן ולא ממש מאורגן, אבל זה הגיע למקום חדש במדינה הזו וזה כבר הישג!!!!

את יודעת מה ..

לטעמי .. הראש - עובד נכון (בגדול).. הביצים .. נו - במסגרת המגבלות ... שינויים - אני אשמח אם ירדו מחירי החשמל, המים, הדלק, הארנונה, הקוטג', הגבנ"צ, הטיסות, ה- TV, הסרטים, התחבורה הציבורית, מעונות היום, הגנים, ספרי הלימוד, האוניברסיטאות, השכירות, עמלות הבנקים, ביטוח הרכב, הביגוד וההנעלה ... כיסיתי נדמה לי את רוב סעיפי ההוצאה שלי :) איך לעשות את זה בלי לרסק את המדינה ? לדעתי - הרוב בכלל בידי האזרחים ולא בידי הממשלה ... אני רק מקווה שלא יחרבו את כל מה שנעשה פה לאורך השנים - לצורך העניין ..

מתחילים

מהראש והשרים שמקיפים אותו מתחילים לקצץ שם לא הרבה, רק קצת וכבר יש לך המון כסף נזיל וברגע שהקיצוצים מתחילים שם (ותסכים איתי שיש הרבה איפה לקצץ שם) לאט לאט זה ירד למטה בסולם הדרגות, וממש לא הולכים לשנות להם את תענוגות החיים, רק במעט לטובת הכלל זה נשמע הזוי ומצחיק נכון? בלי אמונה צסק"א לא היתה אוכלת אותה . . .

אני חייבת להגיב

שלצערי זו הדרך היחידה שעובדת במדינה. נראה לך שהיו בכלל מדברים עם המתמחים אם הם לא היו מתחילים בשביתה? והרי ברור שרק בגלל שהם מנסים שלא לפגוע במערכת הבריאות ועושים שביתה לייט, המו"מ נמשך ונמשך ונמשך. ואיזה שירותים אנחנו בדיוק מקבלים היום? הבריאות כבר מזמן לא חינם ואפילו יקרה, החינוך הציבורי רע ויהיה רע יותר, מוסדות הממשלה או אלו שכפופים לה (בט"ל לדוג') הם המוסדות הכי מושחתים שיש וכן הלאה. דירות ניתן להוזיל - ברגע שיעשו סדר מהיסוד !!! במנהל מקרקעי ישראל, דלק ניתן להוזיל ברגע שיורידו את המיסים הקשורים אליו, חשמל - אין מצב שביבי יתעסק עם המונופול הזה, הוא כמו כל ראשי הממשלות הקודמים פוחדים מהוועד שלהם פחד מוות.... חלק גדול מהדברים פתיר ברגע שישבו באמת ויתחילו לחשוב על פתרונות יצירתיים שקיימים גם בעולם. לא דיברתי על חופשת לידה בתשלום שתארך שנה או שנתיים, לא דיברתי על לימודי אקדמיה חינם, לא דיברתי על דיור ציבורי מוזל אבל עדיין כמובן שיש דברים שניתן להוזיל בכדי להחזיר למעמד הבינוני את הכבוד ואת הזכות אותה הרוויח לעבוד ולחיות בכבוד. ושוב - במדינה שלנו שום דבר לא יזוז בלי שביתה ומחאה, לצערי זה המצב וכרגע מתחולל שינוי שאולי לא לרוחם של חלק מהאנשים אבל מבטא תחושות קשות של אנשים רבים שעייפו מהמצב ועייפו מכך שהם עובדים ועובדים ובכל זאת לא מתקדמים לשום מקום.

גם אני רוצה להגיב.

אם תסתכלי אחורה, על מחאות קודמות .. העו"ס. .. המורים ... הרשויות המקומיות .. וכן הלאה. תוצאות השביתות - צפויות מראש, וההסכמים הם מדודים. כך יהיה גם עם הרופאים. ואם תשימי לב - המחלוקות הן מצד אחד על כסף .. ומאידך, על נושאים של שחיתות ... שעון נוכחות, בקרה, יכולת פיקוח ... זו אחריות. בד בבד, חוזרים לנקודה של השחיתות .. שכבר כתבתי על ההפוך על הפוך, של להתחבר לעופר עיני. טיפול במונופולים (חברת חשמל, רשות הנמלים, תחבורה ציבורית ...) - זה בדיוק הדברים שמתלוננים עליהם .... ומוחים שביבי מפריט את המדינה :) ואלה בדיוק הדברים שעופר עיני מונע ... אפילו קופות החולים זה חתיכת שחיתות שאין כדוגמתה. וחזור לאותה נקודה ... כסף ... מיסים ... יורידו מיסים, יהיה פחות כסף לעשות שירותים ... אני בהחלט חושב שיש מקום להעמיס יותר על העשירים, ולהקל על האחרים. אבל גם זה צריך להיות מידתי, משום שהעשירים הם אלה שמניעים את הכלכלה ... כבר כתבתי למתולתלת ... תשובה ולא מחבובה ... ויש מקום להתייעל ... ולשפר את האיכות ... אבל בשביל זה צריך שעופר עיני לא יפריע ..... לא יהיו הטבות במס ומס חברות נמוך - אינטל תפתח את המפעל שלה עם 3000 מקומות עבודה בהודו ולא כאן ... ויסלחו לי החברה מהמאהל ... זה צדק חברתי ... מקומות עבודה ... לא טריוויאלי ...

אבל

בלי השביתות הללו - גם התוצאות המדודות לא היו מגיעות וזה מה שעצוב כי זו הדרך היחידה להזיז דברים במדינה שלנו. אני לא מתווכחת לרגע עם מה שאתה כותב לגבי הוועדים הגדולים - אין לי ספק שצריך לטפל בהם ויפה שעה אחת קודם, אבל לא היה וכרגע גם אין ראש ממשלה עם מספיק אומץ בשביל לעשות את זה, כי בשביל זה יצטרך לבוא אדם שיגיד מראש שהוא בא להיות ראש ממשלה לקדנציה אחת שבמהלכה הוא יעשה סדר חדש במדינה (שהרי ראש ממשלה שיעיז להתעסק עם הוועדים הגדולים דינו יהיה בכל מקרה קדנציה אחת בלבד, במקרה הטוב). ועדיין - עופר עיני לא אשם בכל מה שקורה במדינה הזו וקיימות דרכים נוספות להקל על ציבור העובדים, אלו שבכל יום יוצאים לעבודה ובתחילת כל חודש לא מבינים איך קורה ששוב הם לא גמרו את החודש. אנחנו משלמים פה מיסים מאוד מאוד גבוהים יחסית למדינות אחרות ועדיין - מקבלים הרבה פחות כי יש כמה פרות קדושות שבהם לא נוגעים אף פעם (חרדים, מתנחלים, וועדים...). גם אם יורידו מעט מהמיסים - הנטל יוקל ותאמין לי שיהיה מספיק כסף לשרותים כי כל מה שצריך זה ראורגניזציה בסדר העדיפויות של הממשלה.

כשיש עבודה מאורגנת

ועל פרומיל תוספת חל על שדרה רחבה של עובדים - אפשר להבין את הקופאי, שהוא לא שש לשלם ... במיוחד כשהוא יודע, שאותה שדרה, מכילה לא מעט, שלא מגיעה להם תוספת ... אבל מה לעשות - יש ועדים שלא מאפשרים לעשות שינוי ... אמרת שאת מכירה את המשטרה מקרוב .. את יכולה לבדוק גם את נושא הרפואה מקרוב ... ואת נושא החינוך מקרוב ... פה בפורום ... אני יכול להוסיף לך גם את חברת החשמל מקרוב ... ואת רשות שדות התעופה מקרוב ... אני בעד הקלה בנטל המס .. להחזיר לכסף את כוח הקניה שלו ... המחאה הזו היא בהחלט זרז ... אני מקווה רק שביבי יתעשט ולא ישלוף כמו שהוא עושה בשבועיים האחרונים .. כי זה מדרון חלקלק ... יוון כבר שם .. ארה"ב בדרך ... ספרד מאד קרובה ... ועוד ועוד ...

ובכל זאת

גם בתוך הארגונים הגדולים במשק, המושחתים בד"כ יש ויש. הבכירים יושבים על משכורות עתק והזוטרים, אלו שבעצם עובדים הכי קשה מרוויחים הכי פחות. כנ"ל לגבי בתיה"ח, הפרופסורים ומנהלי המחלקות שהם אלו שמחזיקים בד"כ כלל גם קליניקות פרטיות, עושים 2 - 3 משמרות בשבוע לכל היותר ומרוויחים משכורות עתק והמתמחים קורעים את התחת ומרוויחים משכורות זעומות. כנ"ל באוניברסיטאות... כנ"ל במשטרה... כנ"ל בכל גוף גדול בארץ. ועדיין - בוודאי שאפשר להקל גם על האזרח הקטן שנושא בעול... קח לדוג' את מיסי היבוא המטורפים שיש אצלנו - למה מכונית אצלנו עולה יותר מפי 2 מאשר באירופה, או מכשירי חשמל או עוד 1001 מוצרים אחרים... ואם עדיין לא שמת לב - אצלנו אין דבר כזה תוכניות חומש, הכל בשלוף וכשככה מתנהלת המדינה לאורך כ"כ הרבה שנים אז גם בעיתות משבר (וכרגע אין ספק שאנחנו במשבר), שולפים מהשרוול בכדי להרגיע או יותר נכון והרבה יותר גרוע - בשביל לשמור על הג'וב. מדיניות זהירה היא כורח אבל גם לזה יש גבול ואצלנו בשנים האחרונות הגבול הזה נפרץ ולציבור ששילם ועדיין משלם על המדיניות הזהירה הזו נמאס והוא מורד, מרד דמוקרטי ולגיטימי שאותי הוא מאוד משמח כי הוא מראה שעדיין אכפת לנו ואנחנו לא לגמרי אדישים. אם היה לי כוח הייתי מצרפת לך קישור ליוטיוב לשיר של שלום חנוך - משיח לא בא שמאוד מתאים לימים הללו... הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם... אבל בכדי שאוכל להתפרנס בכבוד אני עוד צריכה לעבוד היום לפחות שעה כדי להשלים פערים שלא הגעתי אליהם וזאת למרות שבעוד 6 שעות אני כבר שוב צריכה לקום :((

תגיד....

לא לקחת על עצמך להכין שיעורי בית ולקרוא ? אם זה היה לך ארוך מדי, אולי תקרא מאמר קצר של מישהו שמבין קצת יותר ממך בכלכלה... של פרופ' יוסי זעירא מהמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית בירושלים. ולגבי השטויות שכתבת לגבי חופשת לידה, אולי תטריח את עצמך ותקרא קצת נתונים ?
Central European countries are the most dedicated countries in the world regarding parental leave. In the Czech Republic, it is standard that mothers stay at home for 3 years with every child. All mothers can decide to take 2, 3 or 4 years of maternity leave. It is also possible for the fathers to take the leave instead of the mothers but it is not common. For the whole period mothers are supported by the state.... Sweden is one country which provides generous parental leave: all working parents are entitled to 16 months paid leave per child.... Norway also has similarly generous leave. In Estonia mothers are entitled to 18 months of paid leave, starting up to 70 days before due date.... n the UK, all female employees are entitled to 52 weeks of maternity (or adoption) leave, 39 weeks of which is paid, rising to 52 weeks paid from April 2010...​
להמשיך ?

קראתי ..

גם וגם .. אתה אכן צודק לגבי מדינות סקנדינביה - שם הייתי לא מדוייק בעליל ... וטוב שכך .. שיהיה לך למה להיתפס :) מקווה שהתאוששת מהצעדה אתמול ..

לא יתכן

שקראת. אילו עמיתי המכובד היה קורא, מן הסתם היו לו הערות, הארות, התנגדויות, וכל שאר ירקות בהן מומחיותו. לא יפה ככה לחפף. שב, קרא, למד והשכל. ולגבי על מה להיתפס.... לא ידעתי שצ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... הן ממדינות סקנדינביה. אבל מסתבר שגיאוגרפיה זה עניין לפורנוגרפיה.

אולי ..

יואיל מורי ורבי המלומד ... להאיר את עיני ואת עיני קוראי וקוראות הפורום, היכן, שייכתי את צ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... למדינות סקנדינביה ... ואם חלילה לא ימצא מורי ורבי את המקום בו עשיתי כן, אולי יואיל להציץ במראה שבביתו, ולבחון - האם שוחר ריב ומדון הוא ... סתם כך לשם דבר ... והרי כבר חז"לינו ציינו במסכת יומא (דף ט עמוד ב) כי בית המקדש השני חרב רק בשל שנאת חינם לא חבל ?

ye44

New member
../images/Emo6.gif שנאת חינם לימונרו ?

הוא שונא רק את עצמו

צא ולמד...

הדו-שיח שהתקיים היה כזה : אתה : "אלה שרוצות להישאר שנה בבית עם הרך הנולד, כדי לחוות את האימהות כראוי, ולחרוש היטב את הקניונים .. אולי להן קשה שחופשת הלידה היא רק 14 שבועות ... אולי שווה שיסתכלו מה נהוג בעולם .. 3 שבועות בארה"ב .. 6 בסקנדינביה ... וכן הלאה .. אכן קשה ...." אני : "ולגבי השטויות שכתבת לגבי חופשת לידה, אולי תטריח את עצמך ותקרא קצת נתונים ?" { בהמשך ההודעה מוזכרות צ'כיה, אסטוניה, והממלכה המאוחדת. בקישור מוזכרות גם סלובקיה, אלבניה, יוון, פורוטגל ובולגריה. } אתה : "אתה אכן צודק לגבי מדינות סקנדינביה - שם הייתי לא מדוייק בעליל ... וטוב שכך .. שיהיה לך למה להיתפס :)" אני : "לא ידעתי שצ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... הן ממדינות סקנדינביה. אתה : אולי.... יואיל מורי ורבי המלומד ... להאיר את עיני ואת עיני קוראי וקוראות הפורום, היכן, שייכתי את צ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... למדינות סקנדינביה .. * * * אני מפנה אותך { הקוראות והקוראים פרט לך ול-ye44 } אינם זקוקים לזה, לשבע המידות בהן התורה נדרשת לפי הלל הזקן : { קל וחומר, וגזירה שווה, ובנין אב מכתוב אחד, ובנין אב משני כתובים, וכלל ופרט, וכיוצא בו במקום אחר, ודבר הלמד מענינו } ול-13 המידות של רבי ישמעאל, ול-32 המידות של רבי אליעזר בנו של רבי יוסי הגלילי. בעברית לא-תלמודית, קוראים לזה לוגיקה. בעברית מדוברת, קוראים לזה הבנה פשוטה, ואפילו בנאלית. אז מי הוא זה השוחר ריב ומדון ?

נסה שוב .....

איפה ... אני ... שייכתי .... את ... צ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... למדינות סקנדינביה .. ???? אני .... פמיניסטי ... איפה ... כתבתי ... ש .... צ'כיה,סלובקיה, אסטוניה, הממלכה המאוחדת, אלבניה, יוון, פורוטגל, בולגריה... הן ... חלק ... מ ... סקנדינביה ... ??

למעלה