שבוע טוב

שבוע טוב ../images/Emo140.gif

שיר המחאה הראשון מתוך עוד הרבה שיבואו . . . . שיהיה שבוע מלא בדברים טובים
<הולכת לבדוק אם יש מצב להוציא דרכון אירופאי
>

ye44

New member
אנחנו דורשים

חינוך בחינם, בריאות בחינם ,דיור בחינם, תחבורה בחינם ברוסיה הכל בחינם תעברו לשם
פחחחח אוסף של שמאלנים במוזאון ת"א עם דגלים של לנין על רקע אדום יש לי כבר בחילה
. עוד מעט יש מרד ארנונה של תושבי רוטשילד,חולדאי כבר
ליס"מ
נתניהו אל תיכנע, תקל עלינו קצת בצורה אחראית ושקולה אל תתיחס לחבורה של אידיוטים שחושבים שהם חיים ברוסיה
הנגיד מזהיר מיטב הכלכלנים מזהירים מפני אנרכיה, צדק חברתי אחראי
רשימת דרישות אין סופיות והזויות שלח את היס"מ וחסל, לא לריקון הקופה הציבורית
שבוע נפלא

אז

תקיא
אם יש בחילה לא בריא להחזיק אותה בפנים . . . לא חושבת שכולם מצפים שהכל כאן יהיה בחינם, זה לא ריאלי ולא הגיוני אני כן חושבת שבהחלט יש מה לשנות במדינה הזאת מהיסוד, אבל רק מישהו שיעמוד במדינה הזו עם ביצים מספיק גדולות יוכל לעשות זאת ולא החבר שלך ביבי הוא לא אחד כזה . . . .

ye44

New member
מי יעמוד ?

אין לך שום אלטרנטיבה
אההה ציפיטפוט שמשננת מנטרות של יועצי האחיטופל שלה, הבעיה של רוב ההזויים שצווחים ללא שום כיוון ,שהם לא קולטים שאם נתניהו יכנע לדרישות שלהם תוך שנתיים יבוא אסון כלכלי שלסבתא שלך אם היא חיה לא יהיה כסף לקבל מביטוח לאומי, מקרה שהביטוח לאומי הגיע אליו בדיוק לפני שנתניהו נכנס לתפקידו ב 96 ואם פעולות נכונות שהוא ביצע הציל את בטוח לאומי ! תסלחי לי אבל רוב הציבור שם מגלה בורות וטיפשות במיוחד המנהיגה עלק של המחאה שהלכה להתקלח בבית הוריה בכפר שמריהו
לשנות כן להקל כן הכל בתבונה לא בא לי עוד שנתיים שלוש להגיע למצב של אי יכולת לשלם מזונות כי מה שהטיפשים והאדיוטים וחסרי האחריות מבקשים יביאו את המדינה לאבדון
ואז יבואו עלייך ימים של צנע שלא חווית בחייך, אין לי צל של ספק שבקצב הדרישות ההזויות של חבורת השמאלנים ההזויים אנחנו נהיה בדרך ואז יהיה מאוחר מידי ולדנדנשים לא יהיה כסף לנסוע לתאילנד לוויקנד

מאמי התבלבלת...

אני לא טסה לתאילנד לוויקנד אלא לארה"ב וממש לא רק לוויקנד, אבל !!! כל זה לא בזכות ראש הממשלה ה"מהולל" שלך אלא למרות... אין ספק שביבי הוא אחד מראשי הממשלה הגרועים ביותר שהיו לנו ואני מאוד מאוד מקווה שהממשלה הזו תיפול עוד לפני התאריך הקיים בחוק. וצר לי לאכזב אותך אבל עברו הימים בהם אפשר לחלק הפגנות לפי ימין ושמאל וההפגנה הזו היא ראייה לכך. הציבור קורס ולכן נמאס לו ובצדק... לא ייתכן שמעמד שלם במדינה יקרע את התחת יומיום ולא יגמור חודש בצורה ראויה. כל הגזירות נופלות כל הזמן על אותו המעמד ורק עליו והגיע הזמן להתקוממות אזרחים לגיטימית (והיא מאוד לגיטימית) בכדי לנסות ולשנות את המצב. אולי סוף סוף ביבי יירד ממגדל השן שלו ויבין שלהעלות מיסים ולהוסיף גזירות אולי נכון לתקציב הממשלה ולהפחתת הגרעון - אבל למי שמשלם בדיוק את אותן הגזירות הללו נמאס !!!

ראשית

.. תהני בארה"ב, ו/או בתאילנד ובכל מקום שאליו את חופשת ... כמוך אגב - עשרות אלפי ישראלים יוצאים או חוזרים על בסיס יומיומי בשער נתב"ג ... מה שטיפה לא מתיישב עם הקריסה הציבורית המדוברת .. הייתי לפני שבועיים בבאר שבע, באמצע השבוע .. ואחותי הקטנה עם החבר שלה רצו לקחת אותי לאכול במסעדה .. אמצע השבוע, פאקינג באר שבע, 8:30 בערב, נאלצנו לעבור 4 (!!) מסעדות באזורים שונים של העיר, עד שמצאנו מקום שאפשר לשבת בו בלי להמתין 40 דקות ומעלה ... לא שונה אגב מתל אביב, נתניה, חיפה וירושלים .. הס מלהזכיר קניונים וחנויות .. את זוכרת אגב, שהמיסים שהמדינה גובה (עקיפים או ישירים - לא באמת משנה), משמשים לצורך מתן חינוך לאזרחים, מתן בריאות לאזרחים, תשתיות, תחבורה ציבורית ועוד ועוד. אפשר לגמרי, להלין על איכות השירותים, חינוך ירוד (מורים לא איכותיים ?), בריאות וכן הלאה. אבל לבוא ולדרוש חינוך חינם מ-0 ועד לאוניברסיטה, בריאות חינם לכל האזרחים, ושאר דרישות הזויות שהושמעו אתמול - זה בגדר איוולת - שלטעמי מסמנת את תחילת הסוף של המאבק הזה (אדם סביר ששמע אתמול את מסכת הדרישות - לא יבוא שוב ..) ובינינו - גם אם המארגנים הם ארגוני שמאל פוליטיים כאלה או אחרים - זה בסדר בעיני ... יש כמה וכמה דוגמאות היסטוריות למדינות סוציאליסטיות שאפשר לבחון איפה הן היום - ברית המועצות, ונצואלה, בריטניה הגדולה בתקופות מסוימות, גרמניה המזרחית, קובה ועוד .... הס מלהזכיר אגב דמוקרטיה ליד הסוציאליזם ... יש מקום לשיפור (רב) במדינת ישראל. לא שמעתי א'פחד מזכיר את חברת חשמל, רשות הנמלים, רשות שדות התעופה, האוניברסיטאות, החרדים, צה"ל, משטרת ישראל, ארגוני המורים ושאר מונופולים שחיים מידה של המדינה ועולים לקופתה מיליארדים רבים בכל שנה (שאפשר להפנותם במסגרת התייעלות לרווחה) וכולנו יודעים היטב כמה הם יעילים ומתנהלים בצורה סבירה/תקינה .. וביבי ... יש בהחלט מקום לשיפור, בשחיתת עוד כמה פרות קדושות במסגרת הרפורמות .. אבל יש אילוצים במסגרת שיטת המשטר שלנו שלא מאפשרים .. אלטרנטיבה אחרת שמתקרבת לאפשרית ?? אין ..

ye44

New member
פששש לא ידעתי

שאת יודעת להשתמש במושג מאמי שאני
בואי אני אסדר לך ת'מוח ואתן לך קצת פרספקטיבה לעלק מחאה במדינתנו ישנם כ 7000000 מיליון תושבים פחות או יותר, לפי ידיעות אחרונות צעדו 150000 אלף איש בכל רחבי הארץ בישראל היום קרוב ל 100000 עפ"י הערכות ה
קרוב ל 150000 אני אתפשר איתך על 140000 שמתוכם עשרות אלפי ילדים שבאו לטייל עם אבא ואמא במוצ"ש, אם המחאה הייתה אמורה להתקיים ביום רגיל ולא בחופש הגדול אז ביננו לא היו מגיעים יותר מ10000 והאוהלים היו נמצאים בבוידם או בבאגז' של ה
עכשיו אני אהיה איתך לארג' הגיעו 140000 איש שבתוכם צעדה שלי תלתלים
את יודעת כמה זה באחוזים מכלל תושבי מדינת ישראל ? 2 אחוז בלבד עם כל הרעש והצילצולים
תראי בצרפת מה קורה שישנה מחאה 60 אחוז מהציבור יוצא לרחובות חוסם כבישים אם הייה לך עסק בפריז היית ישנה שם שבוע ימים ללא אמבטיה, שם זאת מחאה
פה זה פוליטיקה בלבד
היום ב 103 FM שי ודרור ביצעו שיחה מפתיעה ברבע ל 9 בבוקר לדפי או דפני ממארגני מחאת כפר שמריהו
חפשי את השיחה ותביני אם איזה אינפנטילית את יוצאת למחאה בורות זאת מילה עדינה כלפיה שלא לדבר על ילדותיות שמאפיינת ילדה בת 10

mesan

New member
אולי אינפטילית אבל עושה מעשה..... ומה אתה....

עושה? חוץ מאשר מסטורבציה אינטלקטואלית או בעברית זיוני שכל? מה נסגר איתך? נבהלת? אתה עובד עם ביבי? אתה שייך לאיזו שהו תאגיד שאולי "יחטוף בראש"? בא שתף אותנו אולי נסלח לך ונבין מהיכן הלחץ אה אולי אתה כמו ביבי? לחיץ? סחיט?

גם ברוסיה ..

שום דבר כבר לא בחינם ... גם שם התפכחו מאשליות הסוציאליזם .. אולי בקיבוצים ... לא .. גם שם כבר הכל מופרט ... לאחר שצפיתי בחבורה שעמדה על הבמה ובדרישותיה, וראיתי את צביקה האוזר באולפן ערוץ 10 מנסה להמנע מלפרוץ בצחוק .. הגעתי למסקנה שזו באמת מחאת הזויים .. אוסף דרישות שמעבר לחוסר הישימות והסבירות שלהן .. עכשיו שיצאו לחלל האויר - מסמנות את תחילת הסוף של גל המחאה .. (לפחות כל מי שבינתו לא זלגה עם החום של יולי - מבין שזה הזוי ..) איך הולך הסימן שלהם ל"מזיינים ת'מוח" ??

ye44

New member
רק עכשיו שמת ../images/Emo23.gif ?

אני מתפלא עלייך ? אתה ? לא קראת את המפה ? גם אם נתניהו יממן להם שכר דירה מכיסו הם לא יפסיקו את היללנות אתה יודע למה ? כי הם התאהבו ב
וב

yf50

New member
כל המחאה הדמיקולו הזאת באה ממקום

פשיסטי שמאלני קיצוני. להחליף את השלטון בצורה לא דמוקרטית!!!! מי ששמע את הקריאות בימים האחרונים או רק אתמול מהמסכנה מכפר שמריהו שגם להחליף ממשלה לא יספק אותם, אלא להחליף את השיטה הכלכלית במדינה.... מותק, סתומה, (דפני What ever) תקשיבי טוב: אנחנו עדיין מדינה דמוקרטית. רוצה להחליף שיטה כלכלית, שלטון, או מה שתרצי, תקימי מפלגה, רוצי לבחירות, ואם יהיה לך רוב, יהיה לך המנדט להחליף מה שתרצי. כרגע, תנסחי בדיוק מה את רוצה, מעבר לסיסמאות דמגוגויות הזויות, שמישהו יוכל להתייחס אמיתי ולפתור אותם בצורה הגיונית, ולא, לא הכל בסדר כאן, אבל כאן זה לא תחריר ולא מחליפים ממשלה ע"י פסטיבל בומבלה הזוי. גמני רוצה מרצדס ודירה באקירוב בחינם... ביבי הביתה.... ציפי תתני לי.... איחסססס, לא לא אל תתני לי... כלום.... לנין לשלטון.... ועוד אומרים שימין הם פאשיסטים

yf50

New member
אתה צודק. אני סתם אחד שלא חושב כמוך ולכן לא

יודע מהי דמוקרטיה... אני חוזר, מהפכות עושים בדיקטטורה, בדמוקרטיה מחליפים שלטון בבחירות. ואם תקשיב שוב לסיסמאות המופרחות באויר תוכל לשמוע קריאות למהפכה, תמונות של צ'ה גווארה, ןכו' .. אכן דמוקרטיה במיטבה.

ראשית....

אינך סתם אחד. כל אחד הוא יחיד ומיוחד. שנית, אין זה בגלל שאינך חושב כמוני, אלא בגלל שפשוט, אינך יודע מהי דמוקרטיה.

היה יום לייף סטייל

בשבוע שעבר.חבל שפספסתם... הייתם קונים ערימות של צמר גפן במבצע לעטוף את ביביהו. אתם מבלבלים ת'ביצים,ושבויים בתוך קונספציה. גם אם אין אלטרנטיבה ראויה במקום המעפנים שיושבים להם בניחותא על הכורסאות מעור צבי ריחני, אל תשכחו שהנשק העיקרי ואולי היחידי שיש לעם הוא האיום ביום הבוחר. כן,כן...להחליף אותם... סגולה דמוקרטית נפלאה היא היכולת למחות ולזעזע את הצמרת המדינית ולו בכדי שתפנים את מצוקת העם שרובו (?) העלה אותה לאולימפוס. אולי זה מה שיניע וידרבן אותה לפעול בצורה אופטימלית לשיפור המצב. זו טיבה של מחאת המונים,יש לה מספר ראשים,והמון דרישות. עדיף לכוון למעלה,ואז להתפשר. רק תסבירו לי משהו אם כל כך טוב למדינה איך זה שלמרבית האזרחים כל כך קשה ורע ? מישהו פה חילק את העוגה בצורה לא הוגנת ושיוויונית.

yf50

New member
אכן, החלוקה לא שווה...

מה לעשות, אפילו ברוסיה הקומוניסטית היו כאלה שהיו שוים יותר... אי אפשר לתת לכולם אותו דבר, ניסו את זה, זה לא עובד. אגב, ספרת כמה עשרות אלפים טסים מנתב"ג כל יום? היתכן שזה מעמד הביניים המסכן שאין לו כסף למגורים, גני ילדים, וקוטג'? אולי אלה ועדי העובדים של ה"משיח" החדש עופר עיני המדבר פתאום בשם המסכנים? החשמל יקר בגללי, או בגלל ועדי העובדים של חח"י? היבוא יקר בגללי, או בגלל ועדי העובדים בנמלים המופרטים שהוא תומך בהם, שיושבים על השלטר של כולנו? אז כן, גם שאני הייתי זוג צעיר כל המשכורת של האישה הלכה לגן או למטפלת... מה חדש? אז כן, אני מסכים שצריך לדאוג לכולם, אבל בשכל, שלא נכרות את הענף עליו יושבים כולנו... וכן, אני עדיין מחכה אחרי השבועיים האלה, ופמפום התקשורת, לשמוע מה בעצם רוצים כל המוחים האלה מלבד את ראשו של ביבי.... בדמוקרטיה, מחליפים ממשלה בקלפי ולא בכיכר.... ועל זה אני בדיוק מדבר. הדבר הרבה יותר גדול ממחאה אמיתית של אנשים שכואב להם, זה נסיון להפיכה שלא בדרך דמוקרטית, ועל זה הכעס...

בוא נראה למה בעצם למרבית האזרחים כל כך קשה

ורע .... ממי נתחיל ? בוא נלך על המורים .. להם קשה ורע, כי למי שהתרגל לעבוד 21 שעות בשבוע קשה לעבור לעבוד משהו כמו 40 שעות כמו שאר האדם .. אולי השוטרים ... להם קשה ורע, כי למי שהתרגלו לשבת במשרדים הממוזגים, ונדרשים לפתע לצאת לשטח למשמרות אכיפת החוק .. קשה ... אולי משרתי הקבע .. להם קשה ורע, כי למי שהורגלו לפרוש לפנסיה בגיל 40, לא משנה אם הם נגדים/פקידים, ולפתע עולה גיל הפרישה לכיוון 50-55 (עדיין הרבה פחות משאר האדם) .. קשה .. אולי עובדי רשות הנמלים .. אלה שהורגלו לתוספת סטייקים (!!), כן, במסגרת השכר ... תוספת שכר עידוד לביצועים שעם התקדמות המיכשור הפכה לתוספת שאין שום בעיה להגיע אליה .. ועכשיו זה נלקח .. אכן קשה .... אולי עובדי רשות שדות התעופה ... אלה שהורגלו שהאח, האחות, הדוד, הדודה, בן הדוד, ובת הדודה כולם נכנסים לקביעות .. במסגרת הנפוטיזם האופייני .. ועכשיו סגרו את הברז ... קשה .. אולי עובדי רכבת ישראל ... שהורגלו לדברים דומים כמו הקודמים .. רק גם על חשבון הבטיחות של הנוסעים .. ועכשיו אונסים אותם לרפורמה .... קשה ... אולי הסטודנטים .. שרוצים חממה ... ללמוד על חשבון המדינה, לגור על חשבון המדינה ולהתרכז בלימודים בלבד .... ומה לעשות, שכמוני וכמוך שלמדנו ועבדנו במקביל .. זה מה שנדרש גם מהם ... אכן קשה .. אולי הרופאים ... שמתנגדים לשעוני נוכחות, כדי להמשיך ולצאת לעבוד בחוץ, בזמן שאתה ואני משלמים להם גם את המשכורת בבתי החולים .... ושמסרבים לעשות תורנויות כדי להקל על המתמחים .. כי כל הצעירים עוברים את זה .... אכן קשה ... אולי האמהות הצעירות .. אלה שרוצות להישאר שנה בבית עם הרך הנולד, כדי לחוות את האימהות כראוי, ולחרוש היטב את הקניונים .. אולי להן קשה שחופשת הלידה היא רק 14 שבועות ... אולי שווה שיסתכלו מה נהוג בעולם .. 3 שבועות בארה"ב .. 6 בסקנדינביה ... וכן הלאה .. אכן קשה .... או אולי הגרושות .. שחשבו שיתגרשו והחיים ימשיכו להיות דבש ... וגילו שהגבר שדאג להן עד אז המשיך בחייו ... ושהמצב הכלכלי לא נשאר אותו דבר .. למרות הפנטזיה .. אכן קשה ... להמשיך ?? אולי כמה עשרות אלפי ישראלים שיוצאים בשערי נתב"ג בכל יום ויום לחו"ל .... או מאות אלפי ישראלים שגודשים את הקניונים ומרכזי הבילוי והקניות בכל יום ויום .... יש הרבה מה לשפר במדינת ישראל. אי השיוויון פה (בדומה לעולם) - קיים וברור. והפוליטיקאים - אכן מנותקים ... עזוב את זה שחלקם הגדול - לא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת ... (מירי "הצורחת" רגב, סילבן "סטיב המאמי של ג'ודי" שלום, פאינה "מי את לכל השדים?" קירשנבאום ועוד ועוד ..) וביבי בהחלט לא קדוש .. ואני בטח לא בא להגן עליו כאיזו אישיות מופת ... אבל המצב הרבה פחות גרוע ממה שנדמה ...

אני אענה בקצרה...

כי אני כותבת מהסמרטפון וזה מעצבן... חייבת להתייחס למה שכתבת על השוטרים כי את המערכת הזו אני מכירה לא רע.... אל תקנא בהם. הם יושבים על משכורות נמוכות, מוקפצים על ימין ועל שמאל, "מבלים " ימים כלילות בכוננויות וגם כשהם עובדים ימים שלמים מחוץ לבית או שהכוננות בארץ עולה - אין דבר כזה שעות נוספות. הם אמורים להיות צמודים להסכמי צבא הקבע אבל באופן קבוע מקופחים מולם כי אין להם ועד ואסור להם לשבות !!! לגבי היתר, תסתכל על הממוצע... למה קשה יותר לגמור חודש? קשה יותר מבעבר? הגזירות שמטילים עלינו משפיעות והכל נעשה הרבה יותר יקר. המשכורות לעומת זאת לא משתנות והתוצאה = האוברדרפט גדל... אני כעצמאית בעלת עסק קטן יכולה לומר חד משמעית שבשנים האחרונות "הפילו" עליי עוד ועוד גזירות שמכרסמות ברווחים בצורה משמעותית ובמקביל אין לי אפשרות להפיל את אותן הגזירות על הלקוחות שלי. נוצר מצב בו אותי מחייבים לדאןג לרווחת העובדים שלי על חשבון עצמי או הלקוחות שלי כאשר חלק מהגזירות לא הגיוניות בעליל. אין שום סיבה הגיונית שבמגדל השן היינו הממשלה יחיו באמת חיים גבוהה על חשבון המעמד הבינוני שהוא ורק הוא משלם את המחיר...

את המגזרים שהזכרתי

- הזכרתי על בסיס ידיעה והכרות .. ולא - אני לא מקנא, לא בשוטרים ולא בעובדי חברת חשמל.. ניסיתי רק להדגים, שלא כל האגדות והסיפורים - אכן אמיתיים .. והנ"ל תקף בהחלט גם לשוטרים .. המשכורות הבסיסיות אכן נמוכות, אבל התוספות למיניהן, מביאות את השכר לרמות מכובדות (וראיתי כמה וכמה תלושים של שוטרים ושוטרות ...) .. ומה שאמרתי לגבי הישיבה במשרדים .. עובדתי ואמיתי ... איפשהו, גם לא ראיתי במסגרת המחאה את הרפתנים, את תנובה ואת רשתות השיווק מוזכרים ... שאיפשהו, התרגלו לנצל את היעדר היבוא, ואת נכונות העם היושב בציון לשלם כל מחיר כדי להרים את מחירי המזון לשמיים .. (פחות נשאר לצריכה) .. גם לא ראיתי את יבואני הפורמולות לתינוקות, ומוצרי הפרמיום והטיטולים ושאר משאבות כסף שמחירם נוסק ללא פרופורציה (ולא בגלל מכסים והממשלה), והציבור משלם ... וגם לא את הבנקים, שמייקרים את המשכנתאות, שמייקרות את העלות למחזיר, שמייקר את גובה השכירות ... וכן הלאה .. ואגב, גם לא ראיתי את המחאה נגד ההסתדרות שם עלות השכר החודשית מגיעה לקרוב ל- 30 מיליון ש"ח .. מכיסם של העובדים במשק .... שלא נזכיר את ההגנה שנותנת אותה הסתדרות לשחיתות הבלתי נסבלת בכל הגופים הגדולים .. (על חשבון מי ???) וכן הלאה .. כמו שכבר אמרתי, יש המון מה לשפר .. וזה לא שלא נעשה כלום .. אבל תמיד טוב שיש את מי להאשים ... רק שבמקרה הזה - אני בכלל לא משוכנע שזה שמצביעים עליו באצבע - באמת נושא בעיקר האשמה ...

mesan

New member
אתם דמגוגים ברמת כיתה א ואסביר

בא נגיד שכולנו פאשיסטים אנארכיסטים מוצצי דם האומה ועושקי הציבור (הכותב הנו חוזר בשאלה - שכל! משפחתו חברי תנועת ז'בוטינסקי ממקימי גוש עציון - בקיצור הבנתם אה עוד דבר בבחירות הראשונות שלי הצבעתי לכהנא) ביבי ושטייניץ מתרברבים שמדינת ישראל הנה חלק מ- OECD אז יללה בא נדבר על נתונים בינלאומיים. מדינת ישראל ברמת החיים נמצאית במקום ה- 23 ברמת ההשתכרות לעובד במקום ה- 45 בדרכה למקום ה- 46 ברבעון הבא......... עזוב את כולם, רק תענה לי איך אתה מסביר את הנתונים הבינלאומיים הללו ולמה דר' שטייניץ שהתואר שלו שאף אחד לא יטעה אין לו שום קשר!!!!!! לכלכלה מכהן כשר האוצר? יש סיכוישיש לזה קשר ליחסו הקרוב ב- 12 השנים האחרונות עם שרה'לה? הא עוד דבר אל תדאג אני נשבע לך שכל מה שתסביר אני יאמין רק לך כי כל שאר הכלכלנים הבינלאומיים מה הם מבינים רק אנחנו יודעים הכי טוב עם כלכלה משגשגת וכל השאר - בעוד שאירופה קורסת רק בבקשה בקשה קטנה אם תוכל (כי לי יש את הנתונים מהבנק העולמי) אם רק תוכל להסביר לשאר קוראי הפורום מה רמת החוב הלאומי של ישראל לשוק האירופאי, לבנק העולמי ולארה"ב במסגרת אג"ח מדינה וקונצרניות בינלאומיות אני מאוד אשמח קח בחשבון שאחרי שאתה, YE וכל השאר תמשיכו לקרוא לי שמאלן פאשיסט אני יציג את ערוותכם ובורותכם המוחלטת קבל עם ועולם תתביישו לכם כפי שאמרתי כבר דמגוגים ברמת כיתה א'

למעלה