שבוע טוב ! תגידו ...

לי לא ברור כל כך...

לא למדתי גמרא מעולם,ועושה רושם שלא הבנת אותי. אין לי מושג מה ההלכה במקרה כזה,אני יודעת שלו יצויר והורי היו אנשים ממוצעים שחסכו לעתידי מפיתם,הייתי עושה ה כ ל כדי להסתדר לבד ולקבל את המיני-מינימום, גם אם נכסך עבורי סכום גדול יותר. לא כתוב בשום קוד אתי שחובה עליהם לתת את כל החיסכון למושא החיסכון.

בן הצבי

New member
תענוג לקרוא.

סוף סוף מישהי מדברת כמו בן-אדם בריא ונורמלי. זוג מתחתן? אם הוא רוצה דירה, שיקח משכנתא וישלם אותה. אין לו, לאברך הכולל? אז שלא ימציא יהדות חדשה שלא היתה מעולם, ולא מעוגנת בשום מקור הסטורי או הלכתי. שיעשה מה שעשו יהודים בכל הדורות - יעבוד ויפרנס עצמו בכבוד, ולא יהיה נבל ברשות התורה.

עצבנת אותי!

נבל ברשות התורה? זכותו של כל אדם למכור את עצמו בכל תג מחיר שיראה לו לנכון. אתה לא מעוניין, אל תקנה. מכאן ועד נבל הדרך רחוקה. ואגב, אישית, איני מאותם אלו. אבל אין לך שום זכות לכנותם כ`נבלים`.

בן הצבי

New member
אחד המסוגל לצאת ולפרנס עצמו ומשפחתו,

אך אינו עושה זאת בטענה כוזבת ושקרית שכך הוא רצון ה', אזי הוא נבל ברשות התורה, נקודה. כמובן שהרוב המאסיבי הנוהג כך כיום אינו נבל ברשות התורה במזיד, אלא זכה לתואר ע"י חינוך מעוות במשך עשרות שנים, כך שאין זו (לגמרי) אשמתו.

תפגע אם אקרא לך `צבוע`?

לא נתקלתי עדיין ביוצא בשאלה אחד שלא נזעקת ללמד עליו זכות בשם `אהבת ישראל`. וכאן אתה מכתים ציבור שלם, ללא לימוד שום צד זכות. כשהצד היחיד להקל מצאת שכך הם חונכו? שוב, זכותו של כל אדם לדרוש כאשר יעלה על רוחו. לא רוצה? קח את מי שלא דורש.

בן הצבי

New member
ואדרבה..

את אותו יוצא בשאלה צריכים לקרב בחבלי עבותות אהבה, לכן לימוד הזכות. אך בתוך הציבור שלנו, אין לעשות הנחות לעושים את התורה קרדום לחפור בו. ‏ זכותו של כל אדם לדרוש כמה שהוא רוצה ולהיות מושחת. זכותי לומר את האמת בפרצופו.

ראשית, ברצוני להתנצל

על הלשון החריפה. אני חוזר בי מנימת הדברים, אבל לא מתוכנם. כיון שזכותו של כל אדם לדרוש כפי רצונו, גם אם הוא אינו מהווה סמל לטוב בכך, עדיין אינו הופך לנבל ברשות התורה. ואם ברצונך לתקוף את האוירה הציבורית המאפשרת לאדם שכזה לחוש בנוח, אצטרף אליך. אבל אם תכנהו `נבל` (העובר על `קדושים תהיו`) אמחה בך.

בן הצבי

New member
נו, אני מוכן להסכים.

להסכים עם דבריך זו פשרה עבורי עם הנחרצות שבדעתי, אך אהיה מוכן להסתפק ולו בהם.

בן הצבי

New member
זה אומר שהוא הגון וישר.

ורוצה להתפרנס מיגיע כפיו, ולא להנות מרצח חמיו.

אתה צודק בגישה שמה שאתה חושב זה בסד

למה תמיד אנחנו חושבים מה יגידו? ואיך זה מתקבל ברחוב? למה לבנות ככה את החיים?! אתה חושב משהו ולך אם זה בעניים עצומות בפרט שמדובר בכאלה דברים. זה לא אמור להפריע ודוקא תבדוק מאיפה זה מגיע? מצניעות, הסתפקות במועט, התחשבות? אם זה מגיעה ממקום טוב אז זה דבר מעולה. אני הייתי בודקת מאיפה זה מגיעה ואז מחליטה ותפסיקו לחשוב מה יגידו. צאו מזה!

רוי6לי

New member
אני ממש לא מבינה..

למה אם אין דרישות כספיות זה אמור להחשיד ??להיפך אני מבינה מכך שהבחור פתוח ומביןלחיים שלא הכסף מחליט אם טוב לו ,אם הוא מאושר,או אם הבחורה טובה או לא..

למעלה