שבוע טוב ! תגידו ...

שבוע טוב ! תגידו ...

האם זה ישמע לכם מוזר אם הבחור יגיד שאין לו דרישות כספיות כלל וככל חוץ מהמינימום הנדרש כדי להתחתן וכו` (כלומר, אפי` לא עשירית דירה) ולא כשמדובר שלהורים שלו יש רחוב על שמם ובבעלותם ... (השאלה בין אם זה ספרדי ובין אם זה אשכנזי) ! האם זה יפגע בתדמיתו הרוחנית בעיני הצד השני ? משום שאם הוא לא דורש כנראה הוא לא רוצה לשבת וללמוד ... וכד` על כל המשתמע מכך ... או איך יסתכלו על זה חבריו שמציעים לו הצעות , או להבדיל, שדכנים ! הרי זה קצת חורג מהנורמה וכל דבר שקצת מחוץ לנורמה מדליק נורות אדומות ! דעתי האישית היא , שכאשר אני מרגיש שמה שאני אומר/עושה זה בסדר , אסור לחשוב מה אחרים יגידו וכו` כי אם כך אין לזה סוף ...

זה באמת חורג מהנורמה

וכמו בכל דבר שחורג מהנורמה ישר יתחילו ישאלו: "מה בדיוק הבעיה שלו"? זה נכון שאסור להתנהג בהתאם למה שאחרים יגידו, אך אדם שמציג את עצמו כך יקבל גם הצעות שידוכים בהתאם לבעיה שחושבים שיש לו. אם אין לך בעיה לקבל הצעות שכאלה, בוודאי שאתה לא צריך לחשוב על מה שאחרים חושבים עליך.

אין לי נטיה לקבל פחות ממה ממה שאני

חושב שאני שווה , מה שכן , אין לי נטיה להכניס את השווער לעתיד לחובות ... מה עוד שאני לא רוצה לפספס הצעות טובות מאד שכל החסרון שלהם הוא כסף ... ד``א השאלה איננה משקפת את דרישות/דעות השואל , כך גם התשובה ! את דרישותי אפרסם במקומות הרלוונטיים כלפי ...

אריאלה,פעם חשבת מי החליט מה הנורמה?

ואולי אנשים לא עומדים באותה נורמה? ואולי אנחנו מפסידים דברים טובים בגלל שאנחנו רוצים להיות צמודים לאיזה נורמה מטופשת? אולי דווקא זה שלא דורש, הוא הנורמה? לדעתי הציבור החרדי בבעיה רצינית בגלל המוסכמות בפרט שלא תמיד זה מוסכמות חיוביות.

תלוי

אם הוא ספרדי, לרב אין מה לחשוש. אם הוא אשכנזי, תבררי היטב. אם הוא משתכנז, אל תתקרבי

מאיפה הנחרצות הזאת ??

זה נראה כאילו עשית דוקטורט בנושא ... ומה ? אין אופציה שאשכנזי פשוט יחרוג מהנורמה בלי שיש או פגם מסויים ... או שלדעתך עצם זה שהוא חורג מהנורמה זה כבר פגם ...

שים לב

בנוגע לאשכנזי כתבתי שיש לברר היטב מדוע בגלל שזה חורג מהנורמה, ואם בררת היטב, וזה לא במטרה לכסות איזה משו, אדרבה, אתה צריך לקפוץ על המציאה, לצערנו קשה למצוא כאלה

חסיד8

New member
בוא נראה

מי יהיה הראשון שיקפוץ למים,בעצם השני,כי זה מה שאני אומר

אם אתה מציין שיש למשפחה כסף אז זה ברור .

אבל אם לא יש בזה איזשהוא חוסר חשיבה על העתיד(שאני ההיתי חוששת שהוא נובע מחוסר הבנה במורכבות החיים, איזושהיא נאיביות....). אומנם לא צריך לקחת את מה שאין להורים אבל את מה שהם חסכו ויש להם אז למה לא ?

נאיביות? לדרוש?

ההורים שלך צריכים לתת לך משהו בכלל? הם חייבים? את חושבת על העתיד? אולי תחשבי על העתיד של ההורים שלך טיפונת?! אולי מתחשק לאמא שלך לקנות בחסכונותיה מערכת סלון חדשה ולא מוצרי חשמל לבתה האהובה שבטוחה שהכל מגיעה לה?! אולי תסבירי לי את ההגיון בזה שבחור צעיר שכוחו במותניו יפול כרחיים על צואר חותנו שברוב המקרים לא גומר חודש? וגם אם הוא גומר,עדיין יש לו עוד 5,6,10 ילדים לחתן? הרי כל ההבדל בין עשיר לעני בציבור שלנו הוא שלעני מהילד הראשון אין מאיפה לשלם,ולעשיר מהילד השלישי...ואת עוד מרגישה צודקת!! מדהים איך העיוות הנוראי הזה השתרש. וסתם כדי שלא תטעי לחשוב,אני באה ממשפחה אמידה לחלוטין ואקח מאבי בדיוק את המינימום שהוא יכריח אותי לקבל. בושה,זה מה שאפשר לומר על הסחטנות הזו. וההתפרצות הזו היא לאו דוקא עליך...את קרבן של שיטה עקומה.

רגע אחד,

אם הבנתי נכון, היא דברה על לקחת את מה שההורים הניחו בצד מ ר א ש לצורך כך. ואם כן, מה הבעיה בזה?

ע ד י י ן

נכון שיש חסכונות שמיועדים רק לה,אבל היא צריכה להיות עם רגליים בקרקע ולדעת שאם יש לאביה קושי כלכלי,למרות שהחיסכון נועד לה, ה י א צריכה לומר להוריה שיתנו פחות. אני לא באה בתביעה להורים בכלל,איזה הורה לא רוצה לתת את המירב והמיטב לילדו? אני באה בתביעה לילדים ש`דורשים` את מה שחסכו בשבילם,גם כשכסף זה נזקק לתחזוקה שוטפת של הבית שברוך בדכ.וגם אם לא,סמוך על כל זוג בגיל המעבר שהכסף לא דרוש לו רק לבילויים... ברור לי שאין בכוחי הדל לשנות את העולם,אבל את דעתי אני אומרת בכל מקום שהיא נשמעת.. ואני,לעצמי, אנהג לפיה.

אממ...

יש הגיון בדברייך. אבל בואי נשקול רגע בצורה קרה. מדובר בכסף שנחסך לצורך מסוים, לא כסף שסתם הונח בצד `לשעת הצורך`. ובעצם, אילולי אותו הצורך, הוא היה מתבזבז על דא ועל הא. ולכן, אם נסתכל בצורה קרה ויבשה, בעצם הכסף הזה `שייך` לאותה המטרה. שהרי אילולי היא, הכסף לא היה היום. יש?

יפה,

אך מאחר שלא נראה לי הוגן להסתכל על זה בצורה כזו,אחלוק עליך. הוריך חסכו כסף ממשכורתם,מפיתם מרווחתם, כדי שיהיה ל ך קל כשתתחתן, האם לא מחובתך כבן וכגבר בזכות עצמו לוותר על המענק העצום הזה מצידם? שלמרות שהוכן עבורך,ויתכן שלולא היית קיים הוא היה מתאדה, עדיין הם ימצאו לו שימוש לא פחות חשוב ונחוץ ממה שאתה מיעד לו?

אשאל אותך כך-

האם במצב שבו להורים לא חסר דבר בשעת החתונה, ולכן לקח הילד את מה שחסכו עבורו. (שזה בסדר גם לדעתך) ולאחר זמן, הגיע מצב שבו ההורים רוצים לקנות מערכת סלונית חדשה. לדעתך, על הבן מוטלת ה ח ו ב ה לחסוך מפיתו ע``מ שיוכלו הוריו לרכוש את אשר איותה נפשם? ואדגיש שוב, איני שואל כיצד לדעתך על אדם טוב לנהוג, שזו גם שאלה. אלא כיצד אדם שאינו רע ינהג. אם גם במקרה זה תאמרי שאכן, חובה עליו לחסוך מלחמו כדי שלהוריו תהיה האפשרות לרכוש את אותו סלון, אז לשיטתך, אסכים איתך.

ההקשר ברור.

אם סיכמנו שהכסף הזה `שייך` למטרה שלשמה נצבר. אז מה ההבדל אם הוא ניתן כבר או לא? (הייתי מדמה את זה למציל מזוטו של ים, שמישהו יתנדב להסביר..) וכאן מדובר בכסף שמונח, לא בכסף שאין. אז לא הבנתי את חוסר האנושיות שכאן..

למעלה