שבוע טוב לכם!

hatam

New member
אם היא חסידה - היא אמורה לדעת!!!!

נו, אז מה אם זה שייך לגברים? בכל אופן, אנו חיים עם אבא, אחים, דודים, אחיינים, שכנים, עיתונים בדר"כ.... והקטע שהיא אומרת שאצל חסידים נפגשים בבגדי יום חול, קצת מוזר בעיני, כי שמעתי מכמה מקורות שנפגשים בבגדי שבת.

אז

בואי נגיד שנפגשים עם בגדי חול-המועד, אפשר לקרוא לזה חול ואפשר לקרוא לזה שבת. העיקר שהשלום והשלווה ישכנו דרך קבע!!!

hatam

New member
כמה 'עדיין דוסית' שילמה לך כדי שתגן עליה?

אני מסכימה בכל לב עם ה-6 מילים האחרונות..

היא

דווקא שאלה אותי כמה את שילמת לי, בשביל שאני יתקיף אותה???? את רואה, דבר אחד, כל אחד רואה זאת מזוית אחרת, לזה קוראים בגדי חול-המועד, מצד חול מצד אחר מועד. בהצלחה

כבר אמרתי לך פעם

שגם אם אני לא מסכימה איתך - אני אוהבת את התשובות שלך? ועוד הפעם אני גם מסכימה איתך, אז בכלל מדובר בסיפור הצלחה מסחרר. 1:0 לטובתך.

התכוונתי - לשמחה משפחתית

ויומולדת לסבתא שהגיעה לגיל גבורות לא כלולה בקטגוריה זו. אני יכולה להמשיך ולדון איתך בנושא עוד הרבה אבל אני כבר לא ממש מוצאת את הטעם, בעיקר משום שדעתי נשארה איתנה גם אם הצלחתי להעביר אותה כראוי וגם אם לא. גדלתי בבית שהגברים כבר היו נשואים ואני לא בקיאה ברזי לבושם. אולי כי זה לא מעניין אותי. זה לא הופך את הבנתי בנושא לפחות טובה. בכל מקרה, קונבנציונלית מעולם לא הייתי, ולעולם לא אהיה. אבל יש מצב שאני יותר בכוון הגרעיני.

אל תתבלבלי.

הבאתי את רעיון הספסל כדוגמא בתוך סוגריים. לא נכנסתי לדיון מה בסדר לעשות ומה לא. פגישה במלון יכולה להיות פנטזיה, אבל `מעמקים`, במקרה, לא אוהב את הרקע הזה, לא ישארו לו הרבה אופציות חלופיות. אם המגבעת כבדה לו על הראש, הוא יצטרך להחליט בין האפשרות -לסבול מאי נוחות לאפשרות -להצטייר כטיפוס לא רציני. אני הצעתי את האפשרות השלישית והמיטבית- לגדול!! (בצחוק..) אני חושבת שאם התנאים מכבידים, תמיד אפשר לבקש לנהוג אחרת, ולהסביר את ההיגיון שבשינוי (מנסיון, זה כמעט תמיד מתקבל בהבנה ע`י הצד השני. וזה נכון לכל מצב שהוא)

hatam

New member
זה דיון נפרד, האם צריכים להתקבע בחוקים

לדעתי פגישה במלון זה אינו חוק, זה ברירת מחדל כי אין הרבה אופציות, יש אפשרות בבית קפהאו מסעדה (וגן - זה רק בפגישה מתקדמות מטעמי נוחות ולא מטעמי מקובלות) ולידיעתך - יש בחורים פרומרים שבית מלון מבחינתם זה לא שייך, אלא רק בתים!!! אם המגבעת כבדה לו על הראש - אין שום בעייה - הוא יכול להוריד.. או שיהיו מי שיאמרו ואם חם לו - שילבש גופיה?! כבד - תסבול, אל תוריד! (זה הפרומרים) לבקש לנהוג אחרת, ז"א להגיד "באתי בלי כובע כי לא נוח לי" - זה קיטשי מאד: א) התירוץ מצחיק, כי עדיין יש לו אפשרות להוריד וחוץ מיזה כמו שאמרו גם טריקו זה יותר נוח, וברור שלא באים עם מה שהכי נח ב) זה עדיין אומר שהוא כן מקובע בכללים, רק שצריך לתרץ את עצמו, בקיצור או שיבוא עם או בלי, אבל שלא יתרץ את עצמו. ושוב -מקובל להגיע לפגישה כמו שהולכים לחתונות או בשבתות (בנים ובנות).

בגדים חגיגיים זה טפשי!

לא מדובר באירוע, אלא בפגישה שאמורה לתת פן על האדם. אני מאמינה בלהראות טוב אבל לא להגזים. מעולם לא הגעתי לפגישה בבגדי שבת או בגדים חגיגיים או מחויטים. תמיד באתי לבושה נח, כדי שלא ארוץ כל רגע לשירותים לסדר את עצמי. וכמובן, השתדלתי להקפיד על מראה נעים ככל האפשר. 2 הנפגשים אמורים להראות אסתטיים, ובעיקר - להיות מי שהם! אם הבחור לא הולך עם חליפה וכובע כל השבוע, אז שלא יבוא איתם דווקא לפגישה, כי אז הוא "מרמה" את הבחורה. וגם הגברת לא צריכה לשנות את האדרת ולעבוד על עצמה ועליו בעיניים.

hatam

New member
תלוי מאיזה ציבור את

בציבור החרדי זה ידוע ומקובל לבוא בבגדי שבת, ואם את באה בפחות מיזה, יכול בחור לחשוב שזה הרמה של הביגוד שלך, ואם זה בחור שמקפיד, אז הוא לא יירצה. חוץ מיזה - אין מה לעשות, אנו בני אדם, ורוצים שבן זוגנו ייראה טוב, ומה לעשות שעדיין בגדים יפים יכולים מאד מאד לשנות את הבחורה והבחור, ולשוות להם מראה הרבה יותר מושך, חוץ מיזה אני מרגישה טוב עם עצמי אם אני לבושה היטב. עכשיו השאלה - האם בגדים יפים יכולים להיות גם בגדי יום חול? אצלי בגדי שבת יפים יותר, ואני חושבת שכך אצל כולם, אחרת למה לחתונות לא באים בבגדי יום חול? בקשר למחויטים - לא חושבת שדווקא מחוייט זה חגיגי, זה קשור לסגנון, כידוע יש גם מחוייט של יום חול. נוחות - נח לי מאד בבגדי השבת שלי, (למה שלא יהיה נח?) לגבי כובע וחליפה אצל בחור - אם הוא הולך איתם בשבת או לחתונות - רצוי שיבוא גם לפגישות, ובפרט עם חליפה, שמשווה מראה הרבה יותר אלגנט. לגבי כובע - מקובל מאד שכל בחור ישיבה רציני וגם כזה שלאר כ"כ רציני, מגיע עם כובע לפגישה. כידוע אפשר להוריד את זה אפילו בתחילת הפגישה. אם בחור יבוא בלי כובע - הבחורה יכולה לחשוב שהוא אינו הולך כלל עם כובע, וזה עלול להפריע לה, כי אולי אינו מספיק חרדי / רציני ביר"ש. לגבי העבודה בעיניים - אני לא חושבת שזה נקרא רמאות, כי כל בחור מבין שלא כל יום שבת ולא כל יום חג, והמראה בפגישה זה המראה הכי טוב של הבחורה, אבל זה לא המראה היומיומי שלה. כנ"ל לגבי כל הנימוסים והחיוכים וההצגות (אפילו בתת-מודע) בפגישות, אפשר להגיד שזה רמאות, אבל זה ממש לא, כי הבחור/ה מציגים את מה שהיו רוצים להיות, מה שמבחינתם נחשב הבסט, אבל לא בהכרח שהם הגיעו לשם. למשל בחור שפותח לבחורה את הדלת לרכב או מוציא את הכיסא לבחורה מתחת לשולחן כדי שתוכל לשבת, ברור שבחיים האמיתיים לא ייעשה את זה שוב, אבל זה מראה שהוא יודע שקיים דבר כזה, לעומת אחד שלא יגיד "תודה" למלצרית, אם אפילו להציג הוא לא יודע, לא נראה לי שיש טעם להמשיך איתו...

ואם הוא באמת בחור פחות רציני

ובמשך כל השבוע לא חובש כובע, אבל בגלל הרצון להראות רציני הוא חובש כובע לפגישה... זה לא רמאות? אני כבר התחתנתי עם מישהו שלפגישות הגיע בדיוק כמו שאת חושבת שצריך, ויום אחרי החתונה גיליתי שהאדם איתו התחתנתי הוא לא האדם איתו נפגשתי, ככה שאני יודעת היטב למה אני מתכוונת כשאני כותבת "רמאות".

hatam

New member
דבר ראשון יש בירורים

אם את חסידה - אני יודעת שאצל חסידים בודקים ישר והפוך, שואלים אנשים, כל אחד שרק יש סיכוי שיכול לנדב איזה פרט על הבחור, האבא הולך לראות את הבחור בישיבה באקראי, ואח"כ מדבר איתו (לא באקראי), כך שאין הפתעות ויודעים בדיוק עם מי הולכים להיפגש. יתר על כן - אם מקובל אצליכם שבחור נראה כמו שהוא ביום חול, אם אותו בחור אינו הולך ביום חול עם כובע וחליפה (אפילו לא לתפילות) - זאת קצת רמאות להגיע ככה. דבר שלישי - אין אפס, בדברים האלה צריך סיעתא דישמיא, אני לא חושבת שאסור להציג ולהיראות הכי טוב שאפשר, אבל בעיניינים של השקפה, דיעות והנהגות - אסור להציג ואסור לשקר. ז"א אם בחורה הולכת בסגנון לבוש מסוים - שתלך בסגנון הזה גם בפגישות, אלא אם כן היא מתכוונת לשנות סגנון אחרי החתונה, (מה שלא כ"כ בטוח, ולכן עדיף לשנות לפני, להתגבש ואז להיפגש..)

הצחקת אותי

חבד לא עונדים עניבות, כמו שאני אומר ששטריימל זה דבר מגעיל. אני מאד אוהב עניבות מקושקשות וצעקניות.

זה דבר חדיש

אני הולך עם חליפה אפורה כהה עם כפתור אחד ועניבה דקה, נעלי שפיץ, אני נראה בחור בשנות 70. זה מה שאני אוהב. רק אל תסתכלי על העניבה שהבחור שלך עונד אותה, כל אחד יבחר לפי טעמו.

למעלה