שבוע טוב לכולם

snift

New member
את לא מסינה, לא רק שאת וויני

אכן אותו אדם. כולנו אותו אדם וכולנו פשוט פנים שונות של אותו אדם שחולם אותנו מתוך שיעמום

snift

New member
אין לי מושכ ומי ומה את,

אבל אם אפילו בדל ממה שכתבת נכון, הרי שאת חלק ממה שגרוע בתוכנית. לכתוב הודעות סתומות בפורומים ולעשות קמפיין לאנשים מנותקים מהמציאות לא עוזר לאף אחד. יש לך השגות על תוכנית ויסקונסין, תיידעי את האנשים הרלוונטיים. מאיימים עליך בניגוד לחוק, יש עורכי דין וכתבים שימחו מאוד לדבר איתך.

sunrize1

New member
ולמה אתה מכנה את הודעותיי

"הודעות סתומות"? מדוע? כי אני חושפת את האמת שמאחורי אחיזת העיניים ששמה "תוכנית ויסקונסין"? ואם אתה חושב שאני עושה קמפיין למישו,אתה טועה בגדול. אמנם אני מאוד מעריכה ומכבדת את ממתיק,אבל לא הייתה לי שום כוונה למה שאתה רומז. ואם כבר מדברים על מנותקים מהמציאות,הרי שהוא האדם האחרון שעליו אפשר בכלל לומר זאת. אני לא מכירה אותו אישית אמנם,אבל די לקרוא את תגובותיו וגם את החלפת המסרים שהייתה בינינו בעניין ויסקונסין,בכדי להבין שהוא אדם מצויין ויש לכבד אנשים שכמותו. לא סתם פניתי אליו במסר,מבלי לדעת אפילו מי הוא,אלא שנכנסתי כמה פעמים לקרוא כאן ומאוד התרשמתי מהתובנות שלו. חבל שאין הרבה כמוהו,המדינה הייתה נראית הרבה יותר טוב.

Fasz

New member
ממתיק הוא ספק בור, ספק תמים

באשר לתוכן דברייך, תני לי להבין זאת גבירתי הנכבדה, כמה זמן המצב הזה נמשך? רוב הדברים המובאים במכתב הינם נעשים בניגוד מוחלט לחוק. כתב התביעה כנגד הממסד, יכול היה לספק פרנסה ורווחה לא רק לכמה עורכי דין שהיו מתנפלים על התיק הזה בתאווה, אלא גם לכל אותם נפגעי התכנית, לכאורה. כיצד זה, שבמשך כל שנות קיומה, מאז שאולמרט הביאה לארץ, לא נתבעה הממשלה? במידה ויש בידיך הסימוכין המתאימים, תפני אליי, או למעשה לכל עורך דין, תארגני את קבוצתם של נפגעי התכנית, ותתבעו את המערכת. לא ייתכן שמתוך כ-ל אותם האירגונים החברתיים הקיימים כיום, ומכל עורכי הדין בעלי המוסר והחברתיות, ושאר הגדרות אשר סיגלו לעצמם, לא הניח ידיו על התיק המרתק הזה.

sunrize1

New member
סלח לי מאוד

אני מוחה בתוקף על השמצותיך לגביי ממתיק. לא מקובל עלי ולא מוכנה להקשיב להן!
בעניין התוכנית, אתה כנראה עדיין לא קולט,שידינו ורגלינו קשורות, הרי אם נעשה צעד כלשהו בניגוד למה שהם מסכימים, ישללו את קצבאותינו. כל מי שהפגין,נענש.גם מי שהתראיין. אנחנו בידיים שלהם,נתונים תחת מרותותם, אין בכוחנו ולא בכוח שום ארגון, להושיענו. היו כמה ארגונים שניסו, עלו חרס בידם. אני לא יכולה לארגן שום קבוצה,אדוני הנכבד,כי אנשים מפחדים להחשף,מפחדים להתלונן.מה לא ברור פה? נראה לך שיסכנו את קצבתם בכך שיספרו את מה שעובר עליהם? וממה יחיו? אתה תדאג להם?

sunrize1

New member
ושכחתי להוסיף-המצב נמשך מעל שנה

מחודש אוגוסט אשתקד.

Fasz

New member
לא ייתכן שהזכויות הבסיסיות של המשתת

ים נשללות במדינת ישראל 2006. הדבר אינו קביל, והאמיני לי, שבאם תרצי להיות מליונרית, יהיה זה נורא נחמד לפנות לעורך הדין המתאים. באם תרצי ייעוץ, או אדם מתאים אליו תוכנו לפנות, את מוזמנת לדבר עמי במסרים הפרטיים. אני, באופן אישי, ערכתי מחקר קטן בכל הנוגע לתכנית וויסקונסין. משום מה, הפרטים אשר ציינת, אינם ידועים, והם גם אינם הגיוניים במיוחד. מדוע שהמדינה תרצה לעשות זאת למבקשי העבודה? האם יש סיבה? האם קיים חיסכון בתקציב, אשר נובע מתוקף פעולתו הנפשעת, לכאורה, של אותו המוסד? התמונה לא מסתדרת לי. באשר לממתיק, זוהי חוות דעתי המקצועית, המתבססת על מצע ידע רב היקף. הוא בעל לב יהודי רחב, אך אין זה אומר בהכרח כי הוא אושייה מרכזית בכל הקשור לידע בנושאים עליהם הוא מדבר.

sunrize1

New member
מדינת ישראל 2006 אמרת?

תתפלא, אבל זה קיים.עצוב שכך,אבל זה כבר מופעל מעל שנה. הבעיה היא, שכאשר מישו מבחוץ מנסה לחשוף אותם ולהציג את השחיתות ומה שהולך שם, הם מיטיבים להגן על עצמם ולהציג נתונים שקריים ואף מצליחים בכך. המדינה לא עשתה זאת למבקשי עבודה. מר נתניהו עשה זאת במו ידיו, ביודעו שבחו'ל התוכנית נכשלה. ואם אתה מתכוון לדבר בשבחו,אז אנא אל. האיש הזה גרם עוול נוראי להרבה משפחות ובכוונת תחילה. הסיבה היעקרית שבגללה הקימו את התוכנית כאן,הייתה בכדי לדלל את אוכלוסיית מקבלי קצבאות,בעיקר את המתחזים. אבל! המתחזים,אלה שעבדו בשחור ורימו את המדינה,נשרו כבר בתחילתה של התוכנית,משום שלא השתלם להם לקחת חלק בה ולהפסיד את העבודה שממנה התפרנסו ולכן העדיפו לוותר ותיקיהם נסגרו. ומי נותר? ניחשת נכון. אלה שבאמת זקוקים לקצבאות,שאינם מסוגלים לעבוד מסיבות שונות. לא המתחזים,לא הרמאים. ודווקא הם אלה שנענשים במשך שנה שלמה.

בדבר אחד אני מסכים עם פאסז...

ואף אמרתי לך זאת במסרים בינינו, את בהחלט חייבת לפנות לייעוץ משפטי, אסור שתישארי חשופה ללא הגנה משפטית. ואמרתי לך, יש ייעוץ כזה שניתן בחינם בכל עיר גדולה בישראל. כך שבנוסף להכל, תהי חייבת בסופו של דבר לפנות לייעוץ שכזה ולקבל מהם אינפורמציה מהימנה על זכויותייך כאזרחית המדינה.

vinney

Well-known member
שי"ל

לפחות משהו אמרת נכון, שי"ל קיים בכל עיר גדולה במדינה, ומדובר בשירות חינם הניתן על ידי המדינה למעוטי יכולת. בנוסף, בכל הפקולטות למשפטים (במיוחד בתל אביב ובירושלים), הסטודנטים ישמחו לעזור לך בייעוץ לא רשמי, ובירושלים יש אף התארגנות של הפקולטה שבין היתר הביאה לשיפור תנאי העסקה של עובדי קבלן על ידי הממשלה (מעט מדי ומאוחר מדי, אבל הם פועלים בנחישות רבה, ובסוף ישיגו את המטרה). זה מה שצריך לעשות, לא להגיד שמי שמרוויח את לחמו בכבוד הוא גנב, וכל מי שלא בא לו לעבוד - צריך לתת לו קצבה על זה.

Fasz

New member
לדעתי? אבסורד

באשר לנתניהו, תפסיקי עם הדמגוגיה הנואלית הזאת, באם אין לך שמץ של ידע כלכלי כמו לבור התורן, ממתיק סוד, אנא קראי מי חתם על הוצאתה לפועל של תכנית וויסקונסין, ומי קבע בהסכם את זכויותיהם של עובדי הקבלן, אשר הינן אליבא דכלא עלמא, בלתי הוגנות: http://www.moit.gov.il/NR/exeres/382BF352-1C1E-4FFA-8DD0-42C65BF40DDC.htm כאשר אין מה להאשים, מאשימים, את ביבי. באשר לתכנת וויסקונסין, תסלחי לי גבירתי, במה את עובדת? במה החברה שלך עובדת? עצם העובדה שישנם אנשים היושבים בביתם, וחמכים שהמדינה תדאג להם למקומות עבודה, הינה מקוממת. ישנה עבודה רבה כיום בשוק, ואין זו בעיה ממשית למצוא עבודה- כאלה, יש בשפע. נקיון, עבודה בקיבוצים, במטעי הדרום, בבניין, במפעלים וכיו"ב - הכל נגיש וזמין. עצם העובדה שמדינת ישראל נאלצה להפעיל את תכנית וויסקונסין, היא עלבון לחברה הישראלית. איש אינו אומר שהתכנית מושלמת, אך היא עדיפה על פני לא כלום. עצם העובדה שהאנשים זוכים למקומות עבודה, לפחות חלקם, מעידה על הצלחה, לא מלאה, לא חלקית, אך הצלחה. מובטלים אינם זקוקים לקצבאות. אלא אם כן, הם נכים, בגיל מתקדם וכיו"ב. אין שום סיבה, שאדם בין הגילאים 21-45 יהיה מובטל, ויחיה על חשבון משלם המיסים. מעמד הביניים כרע תחת נטל הקצבאות זמן רב מדי. צרי עמי קשר ואפנה אותך לעורך דין אשר הינו בעל הכישורים לטפל בבעייה הזאת. עד אשר לא אשמע עדויות קונקרטיות, דברייך לא יהיו מבחינתי, אלא תעמולה ונסיונות פרסום חלולים של תנועה חברתית כלשהי, המעודדת את עצלנותם של אחרים.

נתניהו לא זה שיבא את ויסקונסין לפה?

באמת? הצעת חוק תקציב המדינה לשנת 2005 הצעת חוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2005 (תיקוני חקיקה), התשס"ה-2004 (קריאה ראשונה) שר האוצר בנימין נתניהו: "נמשיך בקידום המדיניות של עידוד מעבר מקצבאות לעבודה, ותוכנית ויסקונסין יוצאת לדרך בחודשים הקרובים. תוכנית ויסקונסין בארצות הברית הורידה את מספר מקבלי הקצבאות ב-50%, אם איני טועה, בשנתיים. זה היה תחת הנשיא קלינטון. זה הצלחה מסחררת. כלומר זה לא סתם שהפסיקו לתת להם קצבאות. בתוכנית ויסקונסין אתה לוקח אדם ואתה שם אותו במקום העבודה. אתה מלווה אותו שהוא אכן ימצא מקום עבודה. אנו מתחילים בעוד חודשים אחרים בתוכנית ויסקונסין בישראל בארבעה ישובים. אנו ערוכים להרחיבה במהירות רבה מאוד. אנו רוצים ללמוד כמה חודשים לפני שנחליט על ההרחבה, אך זאת הכוונה. אני חושב שהמדיניות שלנו זוכה בהדרגה להבנה יותר גדולה בתוך הבית הזה, בעיניי, אני מתחיל פה, אני חושב שזה חשוב, גם אם יש ביקורת – לפעמים יש גם ביקורת מוצדקת, לפעמים אינה מוצדקת, אך נובעת אולי מחוסר הכרה במוכחות של המודלים הללו, אך התוצאות בסופו של דבר הן החשובות ביותר. אני ער לרצון של כולנו לראות את ההרחבה של התעסוקה מגיעה לצפון ולדרום במהירות גדולה יותר. ודאי שאני מוכן לשקול צעדים שיעשו זאת, אבל אין ספק שהצמיחה מחלחלת, בזה כבר אין שום ספק, אי ספק שהאבטלה מצטמקת. אני גם לא אומר לכם שגברת כהן מחדרה או גברת לוי – לא בשדרות, אלא אני אגיד דווקא באופקים, כי בנתיבות המצב יותר טוב, בשדרות נתנו חבילה גדולה. אני לא אגיד לכם שהם כולם מרגישים בזה, כי זה לא נכון, אבל אני כן אומר לכם שזה מתפשט. זה התחיל באזור תל אביב, זה מתפשט לגוש דן, זה הגיע לחדרה וזה מגיע לגדרה. זה עדיין לא הגיע, חבר הכנסת זחאלקה, לכל המיעוט, הכפרים הערבים בגליל, אבל אני רוצה שזה יגיע, ואנחנו נפעל שזה יגיע, כולל באמצעים מיוחדים. כלומר, התוכנית הזאת – הכיוון הוא נכון. המדיניות הזו עובדת. היא עובדת גם כלכלית, עובדת גם חברתית, במנוע הכלכלי והחברתי האמיתי, שזה יצירת מקומות עבודה וניוד אנשים בתוך העבודה, ומנגד – קבלת התקבולים מזה שיותר ויותר אזרחים עובדים ובכך אנחנו יכולים לעזור למיעוט שאינו יכול לעבוד, שהוא נזקק, שהוא חלש, שהוא נכה. זו התורה על רגל אחת, ואתם תסלחו לי בפעם ה- 400 שאני אומר אותה, כי אני שומע אלפי פעמים את ההנגדה שאומרת שכאילו יש הנגדה, כאילו יש ניגוד בין כלכלה חזקה לחברה חזקה. כאילו כלכלה חזקה טובה לעשירים אבל היא רעה לעניים. זה לא נכון. כלכלה חזקה טובה לכולם, ואם אתה רוצה לפגוע בעשירונים העליונים, אם אתה רוצה למשוך אותם למטה - אתה לא תעלה את העשירונים התחתונים, אתה תוריד את כולם למטה. המטרה שלנו – לא למשוך למטה מישהו. המטרה שלנו היא להעלות למעלה, לשאוב למעלה, לחזק ולהעלות למעלה – את העשירונים התחתונים, וזה בדיוק ההבדל בין תפיסתנו לבין התפיסה של מה שקרוי "הלובי החברתי". כלומר, אנחנו יודעים, מהניסיון הבינלאומי. זו לא תורה שמישהו כאן המציא."

Fasz

New member
וויסקונסין זה באחריות משרד התמ"ת

אולמרט ייבא את התכנית, חתם עליה, ולאחר מכן משרד האוצר אימץ אותה כתכנית אשר תממש את החזון הכללי המתואר בפרטי התכניות הכלכליות.

את ויסקונסין הביא לכאן נתניהו

וכדאי שתתחיל להכיר בעובדה הזאת. אולמרט, למרות שאני סבור שהוא דגנרט מושלם ואין לי שום מילה טובה להגיד עליו, התנגד בתחילה להבאת ויסקונסין לארץ. ורק לאחר ששרון לחץ עליו, הוא נענה לבסוף ויישר קו עם נתניהו. כך שנתניהו הוא זה שיזם וייבא את תוכנית ויסקונסין לארץ.

סאנרייז אני מבקש ממך אל תגני עלי

אני לא זקוק להגנה, את זו שזקוקה להגנה. כך שתשאירי את ההשמצות נגדי בצד, תתמקדי בך ובבעיות שלך. הבעיות שלי מתגמדות לעומת הבעיות שלך. כך שאודה לך מאוד אם לא תתעלמי לחלוטין מההשמצות נגדי. אני לא הנושא כאן, את הנושא ועלייך להתמקד בך ובמה שעובר עליך.
ואגב, תודה רבה לך על כך שקיבלת את הזמנתי ובאת לפורום, עשית מעשה אמיץ מאוד ואני בהחלט מעריך את זה.
שלומי

sunrize1

New member
אני יודעת שאתה מסוגל להגן על עצמך

פשוט מציק לי שמשתלחים בבן אדם שהכי לא ראוי לכך. ואין על מה להודות לי,אני זאת שצריכה להודות לך על האוזן הקשבת והרצון לסייע. החלטתי להכנס לכאן נבעה מכך שמאוד קומם אותי כאשר טענו שהמצאת את סיפור ויסקונסין, בעוד אתה למעשה ניסית לעזור ולהאיר את עיניי הציבור. תודות שוב ,אין צורך לומר שאני באמת מוקירה אותך

sunrize1

New member
טוב,אני מיציתי כאן.

הבנתי עם מי יש לי עסק. שלומי,אני מצטערת שאני לא יכולה להשאר עוד,אל תכעס עלי בבקשה. מעצבן אותי שעדת הזאבים האלו משתלחים עלי ואין לי שום עניין בלהצדיק את עצמי ולספק להם מטרה נוחה לשלוח אליה חיצים מורעלים. מי שמאמין,סבבה ומי שלא,שיבושם לו.עדיין חושבים שאתה זה אני,ממש פלגמטים. היות ואני לא יכלה להוכיח שהם טועים, אני מעדיפה לחתוך כאן ולפנות את הבמה למכובדים וחשובים ממני. סה טו. לילה טוב ושוב תודה לך על הכל ,חבל שאתה לא מוערך כאן מסיק כמו שמגיע לך

אני לא כועס עלייך, חס וחלילה

למה שאכעס עלייך? עשית מעשה אמיץ שבכלל באת לכאן וסיפרת את סיפורך הכואב.
אני מאחל לך רק טוב ושלא תדעי עוד סבל.
ליל מנוחה. שלומי

למעלה