שבוע טוב לכולם

liri לירי

New member
שבוע טוב לכולם

הנה כמה דברים טובים שהכנתי בסופ"ש זה בוואריה של פירגה, עם שידרוג של צחי בתחתית שמתי ביסקויטים חומים טחונים, ומעל הגבינה במקום סירופ שוקולד, הכנתי קרם מ: 1 שוקולד מריר (200 ג"ר) 1 שמנת מתוקה 50 גר' חמאה ומעל פיזרתי אגוזים קצוצים. יצא.........מ ע ו ל ה סוףףףףףףףףף

liri לירי

New member
בוואריה חתוכה

מצטערת שלא צילמתי פרוסה מהעוגה. ומתנצלת על איכות התמונות פשוט המצלמה שלי מפשלת. מצלמת מטושטש וכו... יש לי כבר חלום על מצלמה שעולה 1000 ש"ח ואיכותית מאוד. מקווה שאצליח לרכשה. בינתיים מסתפקת בתמונות הללו. ומקווה שתסלחו לי.

nrya

New member
ללירי, אשמח אם תצרפי מתכון

לבוואריה של פירגה עם השידרוגים שלך. תודה. היא נראית מעולה. בטוחה גם הטעם.

liri לירי

New member
בבקשה בוואריה של פירגה

בוואריה גבינה ללא ביצים --- ח ד ש חדש חדש... מקור: פירגה 2 כוסות חלב 2 שקיות ג'לטין 2 קופסאות גבינה לבנה 5% --ס"ה 500 גרם 2 שמנת חמוצה 9% 2 שמנת מתוקה 38% 2 שקיות סוכר וניל 2 כוסות סוכר להגשה: סירופ שוקולד ואגוזים. לשים בסיר את החלב והג'לטין לבחוש היטב עד לסף רתיחה. לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין. לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה גדולה. ג ד ו ל ה. ל ק ר ר . להוסיף לקערת החלב: 2 חבילות גבינה לבנה 2 שמנת חמוצה 2 סוכר וניל 2 כוסות סוכר לערבב ביחד. להקציף את השמנות המתוקות ולהוסיף בבחישה. למזג את כל החומרים ביחד. לבלילה חלקה. לצקת לתבנית פיירקס ג ד ו ל ה. להכניס לשעה למקרר. לפזר אגוזים וסירופ שוקולד . להחזיר למקרר. לא בפריזר. לא בפריזר. מוכן אחרי כשעתיים. שידרוג שלי: 250 גר' פתי בר בטעם שוקו, מפורר לפרורים קטנים קטנים. יוצקת עליהם כוס נס קפה ללא החלב וללא סוכר. משטחת את הביסקויטים בתבנית ששימנתי במעט מרגרינה. על הביסקויטים שפכתי את תערובת הגבינות בדיוק לפי המתכון של פירגה היקרה. הכנסתי למקרר לשעה. הכנתי קרם: 1 שוקולד מריר 200 גר' 1 שמנת מתוקה 50 גר' חמאה בישלתי על הגז עד להמסה. שפכתי את הקרם על תערובת הגבינות ומעל פיזרתי אגוזי מלך טחונים. וחזרה למקרר. טעים מאוד ומוצלח מאוד גם באופן זה או ע"פ המקור של פירגה. אפשר כל פעם לשנות ע"פ הטעם האישי והצורך בגיוון.

liri לירי

New member
גלידה ביתית - בטעם שוקולד

גלידה שאת המתכון הבסיסי לקחתי מהמאמרים: 1 קופסא שוקולד נוטלה 2 שמנת מתוקה 1 תרכיז פריגת קפוא בטעם תפוז חצי חבילה נטיפי שוקולד את השמנות הקצפתי והוספתי לייתר הדברים בתנועות קיפול. הקפאתי ל -לילה. טעים מאוד. בטעם שוקולד תפוז.

תודה תודה הגלידה נראית נפלא

כל הכבוד תודה לך
פעם הכנתי מתרכיז קפוא פריגת בטעם מנגו ו2 שמנת מתוקה לצערי לא אהבו אול בטעם שוקולד ילך טוב אנסה כשב ני ה
שלי יחזור בעזרת השם

liri לירי

New member
../images/Emo51.gif זיוי

ובאמת הכל עניין של טעם. בטוחני כי שוקולד עם שמנת מתוקה אף אחד לא ייסרב אלא ייאהבו וילקקו עד תום.
היא גם קלה מאוד להכנה ותמיד יכולה להיות במקפיא גלידה שכזו אם פתאום באים בהפתעה אורחים. יש לך אחלה כיבוד ואפשר לפזר מעל אגוזים טחונים או פקאן מסוכר וסירופ שוקולד ויש לך קינוח מדליק.

liri לירי

New member
סלט כרוב עם שמיר

כרוב עם שמיר - מתכון מאת: baronm10 כרוב עם שמיר כרוב חתוך דק צרור שמיר קצוץ דק לערבב חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס שמן רגיל וחצי כוס חומץ להוסיף לכרוב והשמיר ,לערבב היטב . להוסיף מלח לפי הטעם

liri לירי

New member
כרובית וירקות בתנור

ע"פ המתכון של הבארון עם הברוקולי. הפעם שיניתי ע"פ המצרכים בבית ובמקום ברוקולי שמתי כרובית, שזה ירק מאותה משפחה, ויצא מדהים. אגב, במקום פרוסות גזר שמתי חב' גזר גמדי, שגם אותם השרתי 3 דרות במי רותחים.

liri לירי

New member
כרובית וירקות בתנור

קודםפ בתמונה הירקות היו לפניי הכנסתן לתנור. בתמונה הנוכחים הם מוכנים. ברוקלי וירקות בתנורו baronm10 ברוקלי וירקות בתנור חבילה ברוקלי קפואה 2פלפלים ירוקים 2 פלפלים צהובים 2 פלפלים אדומים 2 עגבניות בשלות 1 בצל בינוני 4 שיני שום 4 גזרים שמן זית מלח גס פלפל שחור גרוס עלי בזיליקום טריים הכנה לשפוך מים רותחים עד כיסוי על פרחי הברוקלי ל 3 דקות . לסדר בתבנית עגבניות פרוסות דק ומעליהם פרוסות דקות של הפלפלים והבצל. לפזר מעל עלי בזיליקום קצוצים ושיני שום קצוצות. על מצע הירקות להניח את פרחי הברוקלי ופרוסות הגזר לתבל במלח גס ופלפל שחור ולהזליף בנדיבות שמן זית . להכניס לתנור בחום בינוני כ 30-40 דקות . טעים בטירוף

למעלה