שבוע טוב לכולם

derzik02

New member
שבוע טוב לכולם

ושוב, שבוע טוב.חזרתי, אין לי כל כך ארבה מה לרשום בקשר לבולים או אספנות, אך כשהיה לי זמן אני יספר לכם סיפור סיפור על גורל. אך יש לי דבר חשוב למסור לכולם למרות שזה לא קשור כל כך לפורום. אני נגד היציאה מעזה ולא רק אני, אני נגד ההפגנה שהייתה במוצי שבת ואין לאף אחד את הזחות "לשפות" אותנו ולהגיד שצריך לצאת מעזה ובמיוחד לפנות את ציר פילדלפי המקולל שאני כרגע יושב עליו ברגעים אלה כי אחרת זה יהיה אסון. אז בוקר טוב ושוב פעם שבוע טוב ושהיו ימים טובים מאלה לכל עם ישראל :)

דרזיק, טוב לקרוא אותך

דרזיק, טוב לקרוא את הודעותיך ולדעת שאתה בסדר. כולנו תפילה שאתה וחבריך תסיימו את שירותכם הצבאי בשלום וללא נפגעים נוספים. בקשר לפוליטיקה (כן או לא פינוי), אני מציע שנשאיר אותה מחוץ לפורום.

תמיר1991

New member
אתה צודק במאת האחוזים,

אך לא "אשפוך" כאן את דעותי הפוליטיות משום ש: א. אני עוד נער ולדעתי דעותי אינן מגובשות מספיק. ב. איני רוצה לעורר כאן ויכוח. ג. איני בטוח שמותר לדבר על פוליטיקה בפורום, ואיני חושב שצריך לעשות כך. על פוליטיקה מדברים בפורום פוליטיקה או בפורומי המפלגות. תמיר.

מה מותר ומה כדאי...

מותר לכתוב הכל, פרט למה שפוגע באחרים. ומה כדאי? זו כבר שאלה אחרת. כדאי שיהיה שלום, ומהר, ושכולם יחזרו שלמים ובריאים הביתה. ודרזיק, אתה מוכרח להבין שיש לכל אחד נקודת מבט אחרת: הבן שמשרת בצבא רואה את החיים אחרת מהאבא והאמא שלו. הם, ובצדק, לא מעניין אותם כלום חוץ מלראות את הילד חוזר שלם ובריא. אתן לך דוגמא: אני הייתי בזמנו חיל מאוד קרבי, עשיתי הרבה שטויות (ברצועת עזה, למשל, הכרתי בזמנו כל אבן וכל עץ, כל באר, חוף ים, חנות וכמעט כל משפחה) וחזרתי כנכה צה"ל הביתה, אחרי אשפוז בשישה בתי חולים שונים, סה"כ תשעה חודשי אשפוז, במהלך השירות הצבאי. לא מצטער על אף רגע, כמעט. והנה, לפני כמה ימים מצאתי את עצמי אומר (וחושב, לא רק אומר - מאמין!) שאם הבן שלי ישרת באותו מקום שבו אתה נמצא, אני לוקח פטיש חמישה קילו, נוסע אליו ושובר לו את הרגל, בשני מקומות, כדי שאהיה בטוח שהוא חוזר אלי חי ושלם. מה לעשות - ההגיון של אבא עובד אחרת לגמרי מהגיון של אזרח, של חיל, או של פוליטיקאי. מצטער אם זה לא מתאים לדעותיך, זה גם לא מתאים לדעותי, אבל כשזה קשור לילד שלי - ההגיון נשרף, מתאדה, נעלם. לא מעניין אותי כלום - רק שיהיה חי ובריא. ואני מאחל גם לך ולכל מי שאתך את אותו הדבר בדיוק: שתחזרו חיים ובריאים, מהר ככל האפשר. ועל פוליטיקה לא תשמע ממני שום דבר. פעם הייתי ימני בדעותי, ואחר כך הייתי שמאלני, והיום? היום אני פחדן.

powo

New member
ראשית אריק קבל ממני חיבוק

לא הייתי נכנס לנושא הכאוב הזה ללא האומץ שקבלתי ממך.לגבי עזה הוא מקום ארור ומקולל לגבי.בצעירותי חשבתי בדיוק כמו החייל הצעיר.עד למקרה עצוב ועד היום אני נושא צלקות בלתי נראות.ובקיצור באחת מתקופות המילואים שלי החליף אותי חבר ביציאה לסיור בגבליה.והם חטפו רימון לתוך הכלי.והחבר נפצע בצורה לא קלה.אריק לקח לי שנים לצאת מההרגשה מהזופתת הזאת.ולכן אני איתך בנושא

Sanchez

Member
מסכים איתך... ובלי שום קשר, אין זה נורמאלי שמיעוט של 190K מתפקדי הליכוד, שמתוכם רק 50% בחרו להשפיע במשעל, ומתוכם רק כ 55% בחרו לכל העם מה יהיה בעזה !!! מהחשבון שלי יוצא שכ 50K אזרחים החליטו בשביל כל המדינה. אם לזה הליכוד קורא דמוקרטיה, אז או שהם, או שאני, לא מבינים את המושג הזה...

רוזן71

New member
כמה מילים על עזה....

בס"ד. מעולם לא הבנתי את התיישבות בעזה. לפי המקורות עזה מעולם לא נכללה בגבולות ארץ ישראל. ואגב, גם אילת לא... רוזן.

powo

New member
לרוזן

לפי הרמב"ם גבול ארץ ישראל נגמר בצומת קטורה.ואז אנחנו הספקים הגדולים לעדות החרדיות בשנות השמיטה .

ran lir

New member
לכל החברה ולעזה../images/Emo39.gif

לצערי הרב אני מכיר כל חור בעזה,חן יונס ורפיח.עשיתי מילואים בעזה כשגדוד אחד קטן ומסכן שלט על כל עזה.אתם מבינים על מה אני מדבר?(גדוד אחד).יותר מאוחר באה האינתיפדה הראשונה ושברנו רגלים יחד עם גדוד שמשון.באה יונת השלום ובאה ההאינתיפדה השניה וזאת כבר היתה מלחמה.לידעתכם ולקבלת פרספקטיבה נכונה ,ציר פילדלפי היה ציר גדופה דרום עד לים מערב 3 מטר דרך טישטוש וכביש צר.גיפים פתוחים רצו להנהתם בין הווילות ששימשו תצפיות לכוון המצרים ועל הים עשו מנגלים.אתם מבינים על מה אני מדבר.מה שהיה פעם לא יחזור לעולם.

powo

New member
זוכר מה זה אומר המשפט הבא

צח-צח מסדר המפקד

למעלה