שבוע טוב לכולם

שרה המל

New member
שבוע טוב לכולם

יש לי תמונה חמודה של סבתא-רבא של בעלי, עם ילדיה. הילדה השמאלית היא האמא של בעלי. מה דעתכם על התמונה? הנכדה שלי שאלה אם הצטלמו בפורים. אבל לא! שרה

שרה המל

New member
סליחה שלא כתבתי מיד.

הזדרזתי, כי בני לימד אותי איך להכניס תמונות לפורום... התמונה צולמה בשטרסבורג, בשנת 1910. (אינני בטוחה אם שטרסבורג היתה שייכת אז לגרמניה - או כבר לצרפת). כל התמונות שהיו באלבומים של הורי-בעלי נמצאות עכשיו אצלנו בבית, כי אף אחד אחר חוץ ממני לא התנדב לטפל בהן. אני עושה את העבודה לאט-לאט, ובינתיים נהנית מן התמונות. למזלנו - אצלם נשמרו התמונות גם בזמן השואה, כי הם הצליחו להתחבא בכפר קטן בהרים, כנוצרים, ולקחו איתם את התמונות. שרה

שטרסבורג

אלזס-לוטרינגיה סופחה לגרמניה אחרי התבוסה של צרפת ב 1871 עד חוזה ורסיל VERSAILLE ב 1918 שאז חזר לשלטון צרפתי עד מלחמת העולם השניה שאז גרמניה ספחה אותה ב 1940 לפי זה ב 1910 היא היתה גרמנית.

שרה המל

New member
אבל, עד כמה שאני יודעת

מתוך הקשרים המשפחתיים, אחרי מלחמת-העולם-השניה שטרסבורג המשיכה להיות צרפתית. שרה

אכן

אחרי מלחמת העולם השניה חזרה אלזס-לוטרינגיה לצרפת, למעשה פשוט הכיבוש הגרמני נמחק. היינו שם לפני כמה שנים. איזור יפהפה. שטרסבורג בהחלט שוה ביקור של כמה ימים. רוב העירות באיזור בעלות שמות גרמניים, אבל התושבים, למרות שאני חושב שהם יודעים גרמנית מעדיפים לשוחח באנגלית אם אתה לא יודע צרפתית. אז עוד לא חפשנו את ההיסטוריה היהודית של כל אזור שבקרנו בו רק את האוכל המצוין ואת היין(לפחות אני, חנה לא אוהבת יין חמוץ).

הדס ח

New member
המון המון תודה

קודם כל רציתי להגיד כאן בפומבי המון תודה על התמונות ששלחת לי. גם עצם התמונות וגם המאמצים והטרחה..... תודה תודה תודה
חוצמזה התמונה כאן היא פשוט מקסימה.... זו תמונה מהסוג שבכלל לא משנה מי האנשים אנחנו ישר רוצים שתהיה שלנו... חולי שורשים ונוסטלגיה שכמונו.... הדס

../images/Emo66.gif פשוט משגע ../images/Emo70.gif

אני מחייך למראה התמונה. אילו תלבושות משעשעות... אם התמונה מופיעה הסבתא-רבתא של בעלך עם ילדיה, כיצד השמאלית היא אמו
הרי אמו היא נכדתו של הסבתא-רבתא שלו... ארנון

למעלה