שבוע טוב לכולם

שבוע טוב לכולם

הנני שמח לבשר על גילוי ענף חדש בעץ שלי (למיטב ידיעתי זהו הגילוי הראשון בפרוס השנה ה - 7 לפורום ). מאז ילדותי שמעתי סיפור על בן דוד של אימי ז"ל שנספה ב"פאטריה", כשהתחלתי לחקור את שרשי המשפחה מצאתי מקור אחד , "ספר יאסלו", שבו נזכר המקרה. חיפוש במוזאון ההעפלה, בארכיון חיל הים וארכיונים נוספים לא הניבו תוצאות (השבוע נודע לי ששמו של בן הדוד שובש במוזיאון ההעפלה ולכן לא נמצא עליו מידע). לפני כמה חודשים אגב חיפוש באתר יד ושם אודות מידע על קרוב אחר, שכחתי לציין את ארץ ועיר המוצא, וקיבלתי עשרות רבות של שמות, תוך כדי דיפדוף בתוצאות גיליתי דף עד על שם בן הדוד שנספה ב"פאטריה" שמולא ב 1956 ע"י בתו, שהתגוררה אז ברמת גן, בחיפוש לפי שם עד מצאתי דפים נוספים חלקם מ 1990 עם כתובת באשדוד, מספר שיחות טלפון על פי מספרים שמצאתי ב 144 וגם ביקור בכתובת שהיתה רשומה על דף העד ותחקור שכנים במקום לא הביאו מידע חדש. בעקבות שיחות והחלפת מסרים עם חברים בפורום הצלחתי ליצור בסוף השבוע קשר עם בתה של הבת דודה, השיחה היתה מאד מרגשת ומיד לאחריה שוחתי גם עם בת הדודה (אנחנו בני דודים שניים) שהיתה מאד נרגשת ומופתעת כי לא היה לה שמץ של מושג על הענף שלנו. מוסר השכל מהסיפור שלפעמים כדאי להרחיב את החיפוש ולסרוק את התוצאות בעין, לפעמים יש מציאות. תודה לחברים בפורום שעזרו ותמכו, ובמיוחד ללאה טייכר שתרמה רעיונות יצירתיים ותודה ע נ ק י ת למליץ שבעזרת המידע האיכותי שקיבלתי ממנו הצלחתי לפצח את התעלומה וליצור קשר עם קרובי החדשים. בתקוה שגילוי זה יביא בעקבותיו הצלחות נוספות וגילויים רבים נוספים שבוע טוב ושנה פוריה לכולם

מעניין מאוד. וגם הלקח חשוב, אם כי אני מקווה

שרבים מאתנו נוהגים כך - בחיפושים רבים, עדיף לא לצמצם את תוצאות החיפוש, אלא דווקא להרחיבן לעבר הלא ידוע. ארנון

bilen

New member
ועוד משהו: תמיד חשוב "חיפוש עיני". בעיניים

רואים קצת יותר רחוק מאשר בשליפות המידע הרגילות. כשאני מחפשת שם מסויים ב-JRI למשל, אני לפעמים מעתיקה ומעבירה להדפסה טבלה ענקית של אותו שם בעיר או במחוז, אפילו אם זה 30-40 דפי הדפסה. ואז, ממש קוראת את המידע הזה בכל מיני הזדמנויות ושומרת אותו בטווח יד במשך התקופה שעובדת על הקשר הזה. מוצאים ככה שמות פרטיים נדירים שחוזרים על עצמם במשך 2 דורות ומעידים על אפשרות של קשר בגלל שאנשים נקראו על שם אותו סבא. לפי רישום לידה של כמה תינוקות באותו שם פרטי ושם משפחה של אם/אב. לפעמים נמצא גם רישום של קשיש/ה באותו שם שנפטר סמוך ללידות של התינוקות. יש רישומי נישואין מעניינים שאפשר למצוא בהם קשר לשמות הורי הזוג או מקום מגוריהם. כמובן שתמיד מוצאים ווריאציות שונות של טעיות ברישום שמות מסובכים. בקיצור, מעבר לעבודת המחשב, יש עדיין הרבה "מציאעס" כשמחפשים ממש בעיניים ובמה שאגור בראשנו. ברכות לך על הגילוי ! מקוה שיווצר קשר טוב ביניכם.

הלני

New member
הוצאת לי הצילים מהראש לכתב....

בדיוק זו היתה ההתנסות שלי בימים האחרונים... הודיעו בפורומים אחרים שהיתה תוספת ל- JRI לגבי טרנוב. 'טסתי לשם' וערכתי שוב חיפוש עבור כל אחד משמות המשפחה הנחקרים + גם לגבי שמות המשפחה של הנשים מלפני הנישואין + חיפוש לפי סאונדקס. גם אני העתקתי התוצאות ל- WORD והדפסתי...ואני עדיין מעיינת בהן כל ערב במקום לצפות ב-T.V ...זה הרבה יותר מעניין... את התוצאה אפשר לתאר במילה אחת: WOW... מצאתי לראשונה את שמות הורי-הורי הסבא רבה שלי. החיפוש בסאונדקס 'גילה' לי את כל משפחת אם הסבתא-רבה: כל אחד היה רשום תחת גירסה אחרת של שם המשפחה !. למזלי, הרקורדס האלה הם ממיקרופילם שקים בבית התפוצות, אז גם הזמנתי המסמכים. יש לי גם כמה שהם 'בסימן שאלה' = חשודים כמתאימים...ממש עבודת בלשות. בהצלחה לכולם. הלני

למעלה