שבוע טוב!... להתייאש?

מצב
הנושא נעול.
שבוע טוב!... להתייאש?

שבוע טוב!... להתייאש?
שבוע טוב לכולם: לאחר תקופה ששוב נעלמתי... קיבלנו לפני כמה ימים תשובה שהפשרת העוברים לא הצליחה... קראתי כמה שהספקתי הדפים הראשונים, ואחד מהאשכולות ה"קשים" זה של נגה נס... שאילות קשות, וזה תרם לי לתת כזאת כותרת... להתייאש? נגמרו העצבים וגם הכסף... אני קצת מבולבל ואשתי עוד יותר... אנסה לכתוב את השאילות שלי אולי אתם תוכלו לעזור לנו להגיע לסיכום הנכון... 1. לדתיים שבננו, האם בכל מחיר צריך לעשות "השתדלות"? (מבחינת הדת שאלתי) 2. לכולם, האם בכל מחיר להביא ילדים?, למשל, דירה אין לנו (למרות השאילות של כולם איך? הרי אתם כולה 2...), ואנחנו בחובות גדולים (מתאר לעצמי כמו רובכם...), להיכנס שוב לבוץ לא לישון מרוב לחצים וכל זאת על הספק... אולי יהיה ילד? אני יודע שאם בע"ה יהיה אני יענה למפרע היה שווה הכל... אבל אני לפני העתיד... תעזרו לנו לחשוב... 3.עכשיו הרופא נזכר לומר לנו שיש גם בעיה של זרע... אז השאילה הקודמת יותר חמורה... בכל אופן לטפל בזרע זה יותר קל או קשה? 4. כרגע אשתי רוצה להמשיך הלאה ואני לא יודע... האם יש מסלול שאתם יכולים להמליץ? מרוב עצים לא רואים את היער... קראתי בקישורים למעלה, אך איני יודע מה כדאי על מה... בקיצור... בלבול, הצלחתי לבלבל אותכם? ובכן כך אנחנו מבולבלים... שבוע טוב...

../images/Emo20.gifר'נחמן היה אומר: אסור להתייאש...

שבוע טוב!... להתייאש?
שבוע טוב לכולם: לאחר תקופה ששוב נעלמתי... קיבלנו לפני כמה ימים תשובה שהפשרת העוברים לא הצליחה... קראתי כמה שהספקתי הדפים הראשונים, ואחד מהאשכולות ה"קשים" זה של נגה נס... שאילות קשות, וזה תרם לי לתת כזאת כותרת... להתייאש? נגמרו העצבים וגם הכסף... אני קצת מבולבל ואשתי עוד יותר... אנסה לכתוב את השאילות שלי אולי אתם תוכלו לעזור לנו להגיע לסיכום הנכון... 1. לדתיים שבננו, האם בכל מחיר צריך לעשות "השתדלות"? (מבחינת הדת שאלתי) 2. לכולם, האם בכל מחיר להביא ילדים?, למשל, דירה אין לנו (למרות השאילות של כולם איך? הרי אתם כולה 2...), ואנחנו בחובות גדולים (מתאר לעצמי כמו רובכם...), להיכנס שוב לבוץ לא לישון מרוב לחצים וכל זאת על הספק... אולי יהיה ילד? אני יודע שאם בע"ה יהיה אני יענה למפרע היה שווה הכל... אבל אני לפני העתיד... תעזרו לנו לחשוב... 3.עכשיו הרופא נזכר לומר לנו שיש גם בעיה של זרע... אז השאילה הקודמת יותר חמורה... בכל אופן לטפל בזרע זה יותר קל או קשה? 4. כרגע אשתי רוצה להמשיך הלאה ואני לא יודע... האם יש מסלול שאתם יכולים להמליץ? מרוב עצים לא רואים את היער... קראתי בקישורים למעלה, אך איני יודע מה כדאי על מה... בקיצור... בלבול, הצלחתי לבלבל אותכם? ובכן כך אנחנו מבולבלים... שבוע טוב...
ר'נחמן היה אומר: אסור להתייאש...
אכן שאלות רבות והרבה בלבול. אני לא יודעת מה הרקע הדתי שלך, אך יתכן כי ובעניינים רוחניים כדאי להתייעץ עם יועץ רוחני מזרם המקורב להשקפת עולמך. אני רק יכולה להעיד שבדרך גם לי היו נקודות שבירה רבות, כולל מתחים עם בן הזוג, על הנחישות והקצב. אני גם לא יודעת כמה נסיונות היו לכם, טוב יהיה אם תמסור קצת פרטים על עצמכם. בכל מקרה מסיפורי האבות אני לומדת על הקשיים שעברו עד להריון הנכסף, ועל נכונות ההקרבה הגדולה של הנשים דווקא. לכן כל זמן שיש לאשתך רצון עז לממש אמהותה, אל תתן לחסרון כיס למנוע ממך פרי בטן. הפרנסה כידוע למאמינים קצובה לאדם מראה"ש לראה"ש. לעניין הבעיות בזרע , יש בפורום דוגמאות לבעיות זרע ובעיות שונות, ואם תפרט קצת יותר ותשאל ספציפית, יענו לך בעלי הניסיון בעיצות טובות. לעניין המסלול, בסרגל הכחול יש קישורים למסלולים שונים. בגדול אפשר לומר שיש שני מסלולים פופולריים : בני ציון לרומניה ופדיוס לקפריסין. רופאים שונים מכינים לכל מסלול, והבחירה תלוייה במה שמתאים לכם יותר. מקווה שעניתי על מעט התהיות, ואנחנו כאן לשאלות נוספות. בהצלחה.

שאלות שלך נוגעים עמוק בלבי../images/Emo10.gif

שבוע טוב!... להתייאש?
שאלות שלך נוגעים עמוק בלבי

ממה שאני יכול להבין מה הודעות שלך טופלתם במדיקל ראשון או הרצליה. דעתי היינה שתעברו למסלול במתמקד בעוברים טריים. לעוברים טריים יש כ- 50% אחוז הצלחה לעומת 30% בקפואים. ממש מרתיח אותי העובדה שרק אחרי ביצוע מחזור טיפולים מיידעים אתכם על בייעת זרע
. זו חוסר אחריות רפואית שמטרתה שתשלמו עוד ולדעתי אתם צריכים לקבל את כספכם בחזרה. כל הרופאים שטיפולו באנו גם כאשר היינו בתהליך של הזרעות וגם בתהליך של תרומת ביצית ביצעו בידקת איכות הזרע שלי. וכן, לי יש בעיה של כמות אבל האני מצטיין באיכות
. לגבי השאר אני אענה לך מתוך רגשותי לפלפלת. לפני בואה של ניצן היינו מואשרים ומאוהבים. רצינו ילדים וילדים עבורינו תהיה רק בונוס לאהבה ולאושר שהיה קיים לפני כן. אם זאת ואם תשאל את אישתך, היא לא לרגיש שלמה כל עוד והיא לא תביא ילד לעולם. אז למרות האהבה הגדולה שיש בניכים היא תמיד תרגיש שיש בה חלל או חוסר במיצוי העצמי שלה. כסף בא וכסף הולך. עובדה היום אני מובטל וממש מתקשה מבחינה כלכלית ובכל זאת אני כל הזמן אומר לפלפלת שאני רוצה עוד אחת/אחד (מה שבא ברוך הבא)
. כאשר היא שואלת איך נתמודד אני תמיד אומר שאני יודע שנסתדר. לגבי מסלול מומלץ אנ יכול רק להמליץ על המסלול שבו אנחנו היינו וזה היה בני-ציון
רומניה, לא היינו במסלול אחר לכן לא אוכל להמליץ על משהוא אחר. המון המון בהצלחה ואל תתייאש

היי רוצה ילד

שבוע טוב!... להתייאש?
היי רוצה ילד
חשבתי עליכם בכל התקופה שנעלמת. שמחה שחזרת אלינו. תראה, הניק שבחרת לך אומר יותר מהכל, לא? אתם מתאמצים לילד רק בשביל "לצאת לידי חובה" מבחינה דתית או שאתם באמת רוצים ילד? אני מאמינה שהאפשרות השניה היא הנכונה. לפי מיטב זכרוני אתם צעירים. אם ממש קשה לכם עכשיו אתם יכולים לחכות קצת, אבל לא ממליצה לוותר לגמרי-שלא תתחרטו כשיהיה מאוחר מידי. אל תתן לסביבה להלחץ אותך. אני מודעת לזה שהסביבה החרדית יודעת קצת להיות מלחיצה בקטעים האלה... יש לי בת דודה חרדית שנשואה קרוב לארבע שנים ללא ילדים. לאחרונה הם שכרו דירה במקום מרוחק למקום מגוריהם רק כדי להתרענן קצת ולהתרחק מכל הפרצופים השואלים, החטטניים והמרחמים למיניהם. התקופה הזוז יכולה להיות מאד מחזקת בין בני הזוג אם יודעים להסתכל עליה נכון. גם לנו אין בית משלנו, אז מה? זה אפילו יכול לעזור לכם-אולי תעברו דירה למקום זול יותר או פחות מלחיץ? לגבי מסלול-אני מניחה שתרצו להצטרף לקבוצה של פועה-ואז זה מצמצם לכם את האפשרויות לבני ציון בלבד. (אלא אם כן תרצו מלווה פרטית אבל אז זה גם יעלה בהתאם...) ובני ציון, כמו שכבר נכתב לך, מסלול מעולה. אל תוותרו על החלום. כאן לשאלות ועצות נוספות. חיזוקים לאשתך.

תודה רבה לכם על התשובות...

היי רוצה ילד
חשבתי עליכם בכל התקופה שנעלמת. שמחה שחזרת אלינו. תראה, הניק שבחרת לך אומר יותר מהכל, לא? אתם מתאמצים לילד רק בשביל "לצאת לידי חובה" מבחינה דתית או שאתם באמת רוצים ילד? אני מאמינה שהאפשרות השניה היא הנכונה. לפי מיטב זכרוני אתם צעירים. אם ממש קשה לכם עכשיו אתם יכולים לחכות קצת, אבל לא ממליצה לוותר לגמרי-שלא תתחרטו כשיהיה מאוחר מידי. אל תתן לסביבה להלחץ אותך. אני מודעת לזה שהסביבה החרדית יודעת קצת להיות מלחיצה בקטעים האלה... יש לי בת דודה חרדית שנשואה קרוב לארבע שנים ללא ילדים. לאחרונה הם שכרו דירה במקום מרוחק למקום מגוריהם רק כדי להתרענן קצת ולהתרחק מכל הפרצופים השואלים, החטטניים והמרחמים למיניהם. התקופה הזוז יכולה להיות מאד מחזקת בין בני הזוג אם יודעים להסתכל עליה נכון. גם לנו אין בית משלנו, אז מה? זה אפילו יכול לעזור לכם-אולי תעברו דירה למקום זול יותר או פחות מלחיץ? לגבי מסלול-אני מניחה שתרצו להצטרף לקבוצה של פועה-ואז זה מצמצם לכם את האפשרויות לבני ציון בלבד. (אלא אם כן תרצו מלווה פרטית אבל אז זה גם יעלה בהתאם...) ובני ציון, כמו שכבר נכתב לך, מסלול מעולה. אל תוותרו על החלום. כאן לשאלות ועצות נוספות. חיזוקים לאשתך.
תודה רבה לכם על התשובות...
לאפרת, אני חרדי ואיני מתייאש במובן ש"אסור להתייאש"... שאלתי היתה על פי הדת אם בכח צריך להשתדל או מספיק עם ההשתדלות והקב"ה יעזור. תודה בכל אופן על החיזוקים. לפלפל, אחלה גבר, ממש תודה וכן ליותר מ9 חודשים... נתתם לי עוד מה לחשוב... נראה לי שכאן אתם היחידים שמסוגלים להבין... אנחנו 7 שנים נשואים כאשר 6 שנים מנסים... ושוב אני מבולבל (ואשתי עוד יותר)... עד מתי להשתדל? יש תשובה או שתלוי בכח הסבל ובכסף... אוהבים אותכם!

בריזה1

New member
ראשית לא להתייאש

שבוע טוב!... להתייאש?
ראשית לא להתייאש
לפעמים כשעוברים תהליכים כל כך מורכבים כמו שכולנו פה בפורום עוברים באמת מתחשק לשים הכל בצד ולוותר. השאלה היא כשמוותרים עם מה נשארים. בהרבה מקרים נשארים עם חלל גדול ויאוש מצטבר גדול הרבה יותר. אף אחד לא יכול לתת לך ממש תשובה מה כדאי לעשות, זאת החלטה כבדה מדי וחשובה מדי ואתם צריכים לקבל אותה בעצמכם, לכו עם האינטואיציות שלכם, אולי כדאי לכם לעשות קצת הפסקה לאסוף כוחות וכסף ואז להמשיך. אני יכולה להגיד לך שהייתי על סף שבירה לא פעם, גם כלכלית וגם נפשית אבל כל פעם שחשבתי אולי די, אולי לוותר הבנתי שמבחינתי הויתור לוקח אותי למקומות מייאשים הרבה יותר וזה גרם לי להמשיך עד שהצלחתי, היום אני חובקת ילדה מקסימה ולפעמים כשאני מסתכלת עליה אני נזכרת בדרך הארוכה וכמה קשה היא היתה וזה שווה את הקשיים את הכסף שאיננו. אני מתפללת בשבילכם שתקבלו את ההחלטה הכי נכונה מבחינתכם ושתהיו שלמים איתה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה