שבוע טוב כמה שאלות...

Blackpanter1י

New member
שבוע טוב כמה שאלות...

1.מה בעצם הבעיה עם תרומת איברים? תחיית המתים? 2.בשיר השירים יש את הקטע "ח אָחוֹת לָנוּ קְטַנָּה, וְשָׁדַיִם אֵין לָהּ; מַה-נַּעֲשֶׂה לַאֲחֹתֵנוּ, בַּיּוֹם שֶׁיְּדֻבַּר-בָּהּ." שתמיד האתאיסטים וכו' צוחקים על זה ,האם באמת יש פה על מה לצחוק? אולי יש פה כוונות רעות? =

mgb

New member
תרומת איברים ושה"ש

בס"ד שבוע טוב! 1) הבעיה לא רק תחית המתים כי הקב"ה שברא את העולם יש מעין אין לו "בעיה" לאסוף את חלקי הגוף ממי שהושלתו בתוכו על מנת להחיות את בעל אותם איברים. אלא שכך הנפש בנויה - שאין לה מנוחה עד שכל חלקיה באים לקבורה וההסבר הוא כך: גם אם חטא האדם ופגם בנפש גם הגוף "התלכלך" מהעבירה וכבר הבאתי מס' פעמים את משל רבותינו על ה"חיגר והסומא" שהם בנמשל הגוף והנשמה ששניהם חטאו ושניהם צריכים תיקון! לכן יש לקבור את הגוף כולו כדי שיירקב ויבוא בכך לתיקונו ואז בתחיית המתים לא יישאר זכר בגוף מהעבירות שעשה. זו הסיבה שגם צדיקים גופם יירקב לפני תחיית המתים כדי שיבנה גוף חדש. לשאלתך השניה: שתי סיבות למה אני לא אענה ואני מבקש גם משאר חברי הפורום לנהוג כך: 1. פורום זה נועד בעיקר לשאלות הלכתיות ולא לשאלות על תורה שבכתב או בעל פה!! 2. שאלות ש"ידידנו" האפיקורסיים צוחקים איננו חייבים "ליישב" את דעתם! היה ותישאל בלי להזכיר את הפורום האפיקורסי הזה בפורום "תורה שבעל פה" ארשה זאת ואקווה שתיענה. בברכה מגב

mgb

New member
תיקון>>>>>>

בס"ד לא >>> "שברא את העולם יש מעין.." אלא >>> "שברא את העולם "יש מאין".." מתנצל!!

mgb

New member
שרופי הכבשנים

בס"ד אמרתי כבר בתשובתי הקודמת: אין בעיה לקב"ה שברא את כל העולם יש מאין לברוא מחדש גוף ליהודי שנעקד בשואה! אומר דבר אחד כעת ואני מדגיש שלא איתפש כמסביר חשבונות שמיים אלא כעיקרון בלבד!! אם ראה הקב"ה שיהודי לתיקונו חייב להישרף\ להיטבע\ליפול מגג בניין וכו' ר"ל הוא מגלגל כך שתיווצר סיטואציה שבה יקרה כך. כאשר אדם נשרף ונעשה ל"ע אפר אם בפיסיקה ידוע על "חוק שימור החומר" הרי חוק זה ידוע גם לקב"ה והוא יודע גם היכן צבורים כל אותם חומרי גוף שהרכיבו את גופו של היהודי והוא כמו שבונה מחדש את ה"עצמות היבשות" (שמוזכרות בנבואת יחזקאל הנביא)כך יבנה מחדש את גופי היהודים שנשרפו. "כי אתה ה' באש הציתה ובאש אתה עתיד לבנותה.." בברכה

mgb

New member
מה השאלה? לא הבנתי..

בס"ד כוונתך לגבי תיקון או מי יהיה בעלה לעת"ל?

J a M i T i

New member
../images/Emo42.gif

אין באף מקרה התרה לתרומת איברים? הדבר, אחרי הכל, מציל חיים. ובנוגע לתרומת דם? ויש הבדל בין תרומת איברים כשאתה בחיים/כשאתה מת?
.

כשיצאו במבצע לתרומת אברים לא מזמן

הביאו את דעת היהדות ושם נאמר אני לא זוכר בדיוק אבל בערך שצריך ששלושה אברים יהיו מתים, ואז האדם נחשב למת ואפשר לתרום את אבריו. אם אני לא טועה זה המוח הלב ועוד איבר לא זוכר איזה. והיה כתוב שזו מידת חסידות לתרום אברים,מה שאומר שזה מקובל מאוד ואף רצוי. כנ"ל לתרומת דם אצלנו בבית כנסת לא מזמן באו לבקש תרומות ממד"א והרבה מאוד נעתרו לבקשה. תרומת אברים בחיים? הכוונה לכליה ודברים כאלה? בזה אני לא מבין אבל אני כמעט בטוח שאם אדם בסכנה מותר לתרום לו כליה ממישהו חי. אם מישהו יודע אם יש התר שיענה.

למעלה