שבוע טוב, יש לי מס' שא'

orange2006

New member
שבוע טוב, יש לי מס' שא'

זכור לי סיפור על רבי עמרם חסידא שהביאו לו מספר שבויות לשמור עליהן כי רק אצלו ידעו שאפשר לסמוך עליו מפני העריות אני זוכר את כל הסיפור, מה שאני לא זוכר זה למה בדיוק ומה קרה לפני שהשטן נזדעזע ונפל לאחוריו אני פשוט לא מצליח לזכור וגם חיפוש בגוגל לא עזר לי, כתוב בארמית שם ואני לא מבין.. קראתי את זה בגנזי המלך אם זה עוזר לפני כמה חודשים בערך שא' 2 האם הבדלה היא רק לצורך מאכל? או בעיקר? שכן מי שלא עשה הבדלה מותר לו כבר לעשות מלאכה כמו להדליק את האור או לטלטל משהו מהבית כנסת.. כמובן לא לכתחילה אבל עדיין איסור נגיעה האם איסור נגיעה חל גם ע"י ילדות שקרובות לגיל מצווה? כמו גיל 11 או 10? ותינוקות רק ליתר בטחון אני שואל, אין בעיה נכון? שא' אחרונה לשון הרע, זכור לי שאומרים ששלושה חוטאים בו המספר השומע(המקבל) והשלישי איני יודע... (הייתכן שזה האדם עליו מספרים את הלשון הרע??) שבוע טוב והרבה הצלחה לחיילי צה"ל ושיחזרו כולם לשלום ושלמים!!

orange2006

New member
זו לא הייתה השאלה שלי

שאלתי למה השטן נזדעזע אח"כ... אני לא זוכר את הסיבה ומה שקרה

mnm6

New member
תשובות

1.הבדלה אם אמר אתה חונן לאדם דעת לאחר צאת שבת,או את כל המבדיל בלי שם ומלכות לאחר צאת שבת אכן מותר לו לחלל שבת אך לא לאכול 2.דיני יחוד ואסור נגיעה הם לבנות מגיל 3 לבנים מגיל 9 3.לא שלושה חוטאים שלושה נפגעים

orange2006

New member
תגובות

קודם כל ל Jermaine Jackson טעות שלי שלא הבנתי אותך אבל איך ייתכן שאם נגיד צחקו על מישהו שנפל או שמספרים עליו שקרים הוא חוטא בזה? לא הבנתי את האיסור נגיעה כמו ש mnm6 הסביר ממתי מי שלא חייב במצוות מתחת לגיל 13 אסור לו? ואתה בטוח שמעל גיל 3 אסור לי נגיד לשחק עם ילדה קטנה??? זו לא חומרה? ומה אם שכחתי להזכיר בתפילה ורק אמרתי בלי שם ומלכות "ברוך המבדיל בין קודש לחול" לפני ההבדלה, מותר לי לעשות מלאכה? בנוגע לר' עמרם חסידא נעביר את השא' תודה לכולם!

mnm6

New member
תשובות פעם שניה

יש בהלכה גיל חינוך וזה גיל 9 ואין קשר לכך שרק בגיל 13 מתחייבים במצוות וכן אני בטחו פתח קיצור שולחן ערוך הוא כותב זאת בפרוש(לגבי הגיל של אסור נגיעה)פוסקים סויימים מתירים בדוחק במקרים מסויימים עד גיל 6-7 לגבי הבדלה אומר את כל הנטסח של המבדיל בלי שם ומלכות ואז מותר לעשות מלאכה אך לא לאכול ולשתות בכל מקרה זה לא כדאי

orange2006

New member
הבנתי תודה לך, בנוגע לשאר, עזרה../images/Emo35.gif

רבי אסף צדק הוא הבין אותך

אני חשבתי ששאלת מי נפגע כשמספרים לשון הרע והתשובה היא המספר המקבל וזה שמספרים עליו. אתה שאלת מי חוטא: וכמו שאמר asaf2000 שחוטאים הם המספר והמקבל, זה שנאמר עליו אינו חוטא. החפץ חיים כותב שמי שמספרים עליו לשון הרע מקבל זכויות ומצוות של המספר והשומע והעוונות שלו עוברים אליהם. נקודה למחשבה! יהי רצון שנזכה לשמור לשוננו מכל רע!

mnm6

New member
אגב גם אני כתבתי לך את זה בתשובה הר

הראשונה

asaf2000

New member
אני?!?

אני רק כתבתי ששאלתו הראשונה לא קשורה לפורום. לא התייחסתי לשאר השאלות כלל.

אופירA

New member
מנהל
לא צריך לומר כל הנוסח של "המבדיל"

מספיק לומר "ברוך המבדיל בין קודש לחול" בצאת השבת, ואפשר לעשות מלאכה ללא הבדלה, פרט לאכילה ושתייה (מותר לשתות מים בלבד).

mnm6

New member
אופיר נכון אבל יש דעות שאומרות שכן

ולכן ראוי להחמיר בזה

למעלה