שבוע טוב יש לי בעיה

גלין2

New member
שבוע טוב יש לי בעיה

גם עכשיו אחרי כמה שנים של אלמנות אני עדיין תוהה איך עלי לנהוג בעת שאני מקבלת הזמנה לחתונה או אירוע דומה . בפעם הראשונה שיצאתי לחתונה לבד אחרי שבעלי נפטר הרגשתי כל כך כי לא הכרתי אף אחד מהקהל וישבתי בשולחן של אנשים זרים כולם זוגות, וכמה שפה ושם התעוררה איזו שיחה שגם אני השתתפתי בה זה עדיין היה מבאס ורק רציתי פשוט להיעלם. היום כבר יש לי ניסיון, אני מודיעה מראש לשולח שלא אוכל לבוא ולפי העניין אומרת את הסיבה האמיתית או ממציאה משהו אני מאחלת לעצמי שאהיה יותר אסרטיבית ושאוכל למצוא את עצמי גם כשאני לבד ואל תחשבו שאני מהביישניות ,פשוט החומה הזאת שעומדת מולי ובנויה מזוגות בלבד חוסמת אותי . לעומת זאת אין לי בעיה לצאת עם זוג חברים לבלוי ואפילו לטיול בחו"ל אני אוהבת אותם ויודעת שגם הם אותי והם נותנים לי הרגשה שאני רצויה.

אבשלום68

New member
חתונות ואירועים אחרים

לא נועדו לשיחה אלא להבאת מתנות. שימי לב לגובה המוזיקה שאינה מאפשרת כלל שיחה. אז אם אינך מצליחה לקשור שיחה עם שכנייך - זה לא בגללך זה במתכוון כדי שאנשים זרים לא ירגישו אי נוחיות - מפוצצים להם את האוזניים. אני כשונא ארועים כאלה גם כשהייתי בזוגיות, הלכתי בחוסר חשק ברוב המקרים אלא אם זה היה אירוע משפחתי.... ואספר לך כיצד אני נוהג כיום ראשית משתדל להתחמק ....... אם ההתחמקות אינה עוזרת אני מברר אצל המזמינים אם יש אנשים שאני מכיר ובדרך כלל יש אני מבקש להושיב אותי לידם. במידה ואין - אציע לך רעיון שקיבלתי מידידה(באמת רק ידידה טובה) היא הוזמנה לחתונה וכיוון שלא רצתה להיות לבד - לקחה אותי כמלווה (לא חמוש) ולפחות היה עם מי לדבר ולרקוד. למדתי ממנה וזה מה שאני עושה כיום. מודיע למזמינים באישור ההגעה שאני בא לא לבד!! ויש עם מי לדבר/לרקוד..... לא מעבר לזה

רעיון נחמד

התגעגעתי לכתיבה של אבשלום , אתה מביא פתרונות הגיוניים למצבים לא פשוטים אני יכולה להגיד לך שאני הולכת לאירוע , אני גם לבד או שלוקחת ידיד/חברה איתי וככה יש לי עם מי להיות באירוע או מהמרת על אנשים שאפגוש באירוע , אני מקשיבה טובה ומצליחה לקשור שיחה בקלות גם עם אנשים שזרים לי , ולרוב מוזמנת רק לארועים של המשפחה המורחבת אז תמיד מצטרפת לאחת הדודות שגם הן לבד והן שומרות לי מקום לידן

גלין2

New member
איזה כיף

ששומעים פה גם קול של "המין החזק" אחרי שכבר התרגלתי לצייוצים של הבנות! סתם...אני דווקא אוהבת לצאת לאירועים ובדרך כלל אין בעיה כי אני נפגשת עם המשפחה או חברים מהמושב . קשה לי במקומות שרק בעלי השמחה הם חברים שלי. יכול להיות שאתה צודק בענין המוזיקה המטורפת, אבל בכל זאת אנשים מדברים עם מי שקרוב אליהם או בזמן הגשת האוכל. האפשרות לבוא עם חברה עלתה בדעתי , אבל נראה לי שזה מטרד גדול למי שלא חייב. ולבוא עם חבר?! לא נשמע כדבר הזה במקומותינו . מזה 5 שנים שאני אלמנה לא הצלחתי למצוא גבר שהיה פנוי ושהיה לי כיף סתם לדבר איתו, אני חושבת שהגברים ששווים נחטפים ע"י הנשים הפנויות עוד בזמן שהם יושבים שבעה על בנות זוגן! וכל מה שאמרתי פה שייך אולי יותר למגזר הדתי שאני באה ממנו.

פשו שי ת

New member
אירועים - לבד או עם חברה

אני כן הולכת לאירועים גם אם יודעת מראש שאהיה לבד בגלל סיבה אחת ויחידה ......... לצאת ..... מהשיגרה ..... (לא כל יום יש אירוע ועד שמגיע ........צריך לצאת) בדרך כלל מחפשת ולפעמים גם מוצאת אנשים מוכרים ואם לא,,, מתיישבת ליד שולחן ולאט לאט במשך הערב נוצרת שיחה ביני לאורחים האותו שולחן....יש גם פעמים שלא ......... גם אני כאישה דתית לא אקח גבר שהוא לא בן זוג(רשמי) איתי לאירוע חברה אפשר לקחת רק אם קיבלתי אישור מבעלי האירוע וכמובן אם החברה פנויה ורוצה לבוא איתי......

למעלה