שבוע טוב חורזים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מהי היהדות?

"אני רפורמי. בשבילי יהדות זה לא בהכרח טקסטים מהתנ"ך, אלא שיעורים לחיים"

Harrington

Well-known member
מנהל
מהי היהדות?

"אני רפורמי. בשבילי יהדות זה לא בהכרח טקסטים מהתנ"ך, אלא שיעורים לחיים"
דת נחמדה, הדת הרפורמית. אבל יהדות זו דת אחרת.

Harrington

Well-known member
מנהל
הדת הרפורמית? דת, כמו כל הדתות. כמו רבות, גם מוצאה ביהדות. היא עדיין בשלבים ראשונים לכאורה, עדיין משחקת כאילו היא חלק ממנה. תכל'ס זה לא שונה משמעותית מאיך שהנצרות התחילה, רק שעל זו עברו כמה אלפי שנים מאז נוסדה מתוך היהדות ועל זו עדיין לא. גם לא יודע עד כמה היא תתרומם ותחזיק, אבל זה עניין לשר ההיסטוריה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הדת הרפורמית? דת, כמו כל הדתות. כמו רבות, גם מוצאה ביהדות. היא עדיין בשלבים ראשונים לכאורה, עדיין משחקת כאילו היא חלק ממנה. תכל'ס זה לא שונה משמעותית מאיך שהנצרות התחילה, רק שעל זו עברו כמה אלפי שנים מאז נוסדה מתוך היהדות ועל זו עדיין לא. גם לא יודע עד כמה היא תתרומם ותחזיק, אבל זה עניין לשר ההיסטוריה.
|כן|

ריקי זו אני

Well-known member
היו תמיד את אלה שהיהדות לא התישבה להם טוב על הגוף...
ומשהו מצא איזה דרך שתהיה סוג של 'דרך בורמה'... דרך שלא אמורה להתמודד מול המצב..., והשיירה תעבור.
מאחר ויהודים מאירופה רצו להדמות לאירופאים כמו שיהודים מאמריקה בקשו להיות דומים לאמריקאים... הם פנו יותר לכיוון הכנסיה והנצרות.
ד.א. ישראלים שהם חילונים גמורים, נוסעים ברכב לבר מצוה של בני משפחה דתיים בשבת לעליה לתורה... לא יעלו על הדעת שהנשים לא תהינה אחרי מחיצה, או בקומה מעל... בהפרדה...

Harrington

Well-known member
מנהל
היו תמיד את אלה שהיהדות לא התישבה להם טוב על הגוף...
ומשהו מצא איזה דרך שתהיה סוג של 'דרך בורמה'... דרך שלא אמורה להתמודד מול המצב..., והשיירה תעבור.
מאחר ויהודים מאירופה רצו להדמות לאירופאים כמו שיהודים מאמריקה בקשו להיות דומים לאמריקאים... הם פנו יותר לכיוון הכנסיה והנצרות.
ד.א. ישראלים שהם חילונים גמורים, נוסעים ברכב לבר מצוה של בני משפחה דתיים בשבת לעליה לתורה... לא יעלו על הדעת שהנשים לא תהינה אחרי מחיצה, או בקומה מעל... בהפרדה...
עם "חילוניות גמורה" אין בעיה :). זה קצת מצחיק למען האמת, במיוחד נראה לי כך למי שפחות בקי במטריה ומשקיף על הדברים מהצד. אבל זה עדיין המצב. בעוד שחילוניות גמורה תיחשב חלק מהיהדות, מי שמשנה ממנה (מהתורה בתכל'ס), לא יכול עוד להיחשב כך. כלומר הוא כשלעצמו כן, אך הדת אליה הוא משתייך לא.

אף על פי כן וכפי שקורה רבות בדברים כאלה, כמובן שלחברי הקבוצה מאוד חשוב להגדיר עצמם כזרם ביהדות וכדו' והם מסרבים לקבל את היותם דת נפרדת/חדשה/זרה ליהדות. מזכיר קצת את ה'צורך' הפרוגרסי לכנות את האשה שמנהיגה קהילות כאלה באותו תואר ששמור ביהדות לגברים שעוסקים במלאכה. למה? אין כל סיבה, זולת ההצגה (קרי יצירת האווירה והינדוס התודעה) כאילו זה בדיוק אותו דבר, על אף שברי לכל בר דעת שזה ממש לא.

ריקי זו אני

Well-known member
עם "חילוניות גמורה" אין בעיה . זה קצת מצחיק למען האמת, במיוחד נראה לי כך למי שפחות בקי במטריה ומשקיף על הדברים מהצד. אבל זה עדיין המצב. בעוד שחילוניות גמורה תיחשב חלק מהיהדות, מי שמשנה ממנה (מהתורה בתכל'ס), לא יכול עוד להיחשב כך. כלומר הוא כשלעצמו כן, אך הדת אליה הוא משתייך לא.

אף על פי כן וכפי שקורה רבות בדברים כאלה, כמובן שלחברי הקבוצה מאוד חשוב להגדיר עצמם כזרם ביהדות וכדו' והם מסרבים לקבל את היותם דת נפרדת/חדשה/זרה ליהדות. מזכיר קצת את ה'צורך' הפרוגרסי לכנות את האשה שמנהיגה קהילות כאלה באותו תואר ששמור ביהדות לגברים שעוסקים במלאכה. למה? אין כל סיבה, זולת ההצגה (קרי יצירת האווירה והינדוס התודעה) כאילו זה בדיוק אותו דבר, על אף שברי לכל בר דעת שזה ממש לא.
חחח... עובדה מעניינת היא שבדת הזו יש 'רבה'... אבל לא שמעתי על 'כומרה' או 'כממורה'... מקצוע גברי לחלוטין... אז מנין הפער?
הרפורמה באה להשוות... אבל הבעיה שהצד השני אולי לא מעוניין בשיוויון הנ"ל?! אז באו הרפרמיסטיםואמרו... 'נהיה אדוקים יותר מהאפפיור...'.
אותו כנ"ל לגבי היהודים הבולשביקים..., הם לא הסתפקו בבנית קולחוזים... הם בנו קיבוצים... קולחוז לכל החיים 24/7...

Harrington

Well-known member
מנהל
חחח... עובדה מעניינת היא שבדת הזו יש 'רבה'... אבל לא שמעתי על 'כומרה' או 'כממורה'... מקצוע גברי לחלוטין... אז מנין הפער?
הרפורמה באה להשוות... אבל הבעיה שהצד השני אולי לא מעוניין בשיוויון הנ"ל?! אז באו הרפרמיסטיםואמרו... 'נהיה אדוקים יותר מהאפפיור...'.
אותו כנ"ל לגבי היהודים הבולשביקים..., הם לא הסתפקו בבנית קולחוזים... הם בנו קיבוצים... קולחוז לכל החיים 24/7...
בוודאי שלא ידברו על 'כמורת' או 'כומרה'. את המשחקים האלה עושים רק ביהדות או ליהדות. מול אחרים אין להם אומץ (קצת מזכיר הקמת דוכן ל'חזרה בשאלה' במרכז בני ברק אל מול דרישה לקיום מצעד להט"ב במרכז אום אל פחם למשל ;-)). כאמור, בס"ה עניין של הינדוס תודעה ויצירת אווירה כאילו זה אותו דבר, אותו תפקיד, אותה דת וכו'.

בתכל'ס להשקפתי לפחות, הדת הרפורמית היא דת חדשה לחלוטין, בכל אופן חדשה ליהדות, כלומר דת שונה ממנה. למען האמת והכנות, אני אפילו לא כל כך מבין על מה התרעומת נגד השקפה זו. זה הרי מתבקש לחלוטין מעצם מהות הדת הזאת ומה שהיא מייצגת או מבקשת להציג. אבל למרות זאת, את ההשקפה הזאת הם לא יקבלו שם ואף יכעסו עליה בדרך כלל.

למעלה